Results 226 to 240 of 471
-
03-11-2010, 09:19 #226
καλημερα!
θα μπορουσες ισως να ρωτησεις τη δασκαλα που σας κανει τις συναντησεις, καποια πραγματα ιδιαιτερως?
φαινεται να εχει ασχοληθει με παιδοψυχολογια και ισως σε βοηθησει μια συζητηση μαζι της.
πχ. πως θα τονωσεις την αυτοπεποιθηση της μικρης?
πως θα "πλασαρεις" το θεμα διατροφη στη ζωη της χωρις να της δημιουργησεις τη σκεψη οτι εχει κανει κατι κακο.
πως θα βελτιωθει η συγκεντρωση και η αφομοιωση στο διαβασμα?
παντως, ανεξαρτητα απο τα οποια λαθη εχεις κανει, εγω ειδα 2 παιδακια που σε αγαπανε και σε εμπιστευονται πολυ και μια μαμα ετοιμη να απαντησει σε καθε απορια τους για ωρες!
ο μικρος μια χαρα φαινεται να ειναι. Και με τη μικρη αφου ασχολεισαι τοσο πολυ, θα τη βρεις την ακρη και θα τα πηγαινετε ολο και καλυτερα.
Μηπως να τραβαγες και το συζυγο σε καποια απο αυτες τις συναντησεις γονεων? :P
- 03-11-2010, 10:05 #227
Barb καλημέρα!!! θα ήθελα να προσθέσω κάτι στην κουβεντούλα που κάνατε σχετικά με την κορούλα σου...επειδή υπήρξα, και όπως βλέπετε όλοι είμαι ακόμα, υπέρβαρο παιδί και τώρα πλέον γυναίκα, θα σου έλεγα ότι όσο πιέζεις την μικρή σου να μην τρώει τόσο θα τρώει...το είπες και μόνη σου ότι τρώει κρυφά...το ξέρεις ότι αυτό το συνήθειο μου έχει μείνει κι εμένα??? και από τόσο μικρή ηλικία είναι κρίμα το παιδί να αισθάνεται άγχος για το βάρος του...εμένα όσο μου λέγανε για δίαιτα τόσο στενοχωριόμουν και τόσο δεν πρόσεχα...δεν είμαι ειδική αλλά θεωρώ ότι κάνει πολύ μεγάλο κακό στην ψυχολογία...καλύτερα για μένα θα ήταν να την αφήσεις ελεύθερη...έστω για ένα 3μηνο...να έχει το θαρρος να τρώει μπροστά σας...να μην κρύβεται...και πάλι δεν είμαι ειδική...από εμπειρία μιλάω...
03-11-2010, 11:17 #228
:shocked2: μολις θυμηθηκα οτι τα σεμιναρια διατροφης στη ΧΑΝΘ ξεκινουσαν Δευτερα 1 Νοεμβριου, το ξεχασα εντελως......
03-11-2010, 14:05 #229
το δευτερο μη το χασεις ομως κλικ!
κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις. μου δινετε τροφη για σκεψεις πολλες....
03-11-2010, 15:27 #230
Κλικλίκου,το ήξερα πως τουλάχιστον εσύ θα ενδιαφερόσουν!
Εγώ δεν το ξέχασα,αλλά ήμουν πολύ κουρασμένη από το ταξίδι και γύρισα σπίτι να καναπεδιαστώ!
Τις επόμενες Δευτέρες ελπίζω να τα καταφέρουμε!"Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο,καθόσουνα στο διπλανό θρανείο..."
Τώρα θυμήθηκα και κάτι άλλο που έπεσε στην αντίληψη μου και σκέφτηκα κυρίως το μπαρμπούνι.Πάω να το ψάξω...
03-11-2010, 15:41 #231
Ωραία!Το βρήκα!Δεν ξέρω αν μπορείτε να παραστείτε και κατά πόσο σου φαίνεται ενδιαφέρον...
Αν θέλεις τηλεφώνησε τους για περισσότερες λεπτομέρειες...Κάπου στην Β.Όλγας είναι
δύο φανάρια μετά τη Μπότσαρη προς κέντρο,σ'ένα παλιό διατηρητέο κτίριο,που λειτουργεί ως παιδικός σταθμός.
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010, 7.00 μ.μ.
«Συμμαχία με τα παιδιά για υγιεινές διατροφικές συνήθειες»
Προτάσεις για τη διατροφή των παιδιών μας και συζήτηση με την ʼντα Ζαχαριάδου, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.
http://paidiki-hara.blogspot.com/201...g-post_01.html
04-11-2010, 11:08 #232
Originally posted by NADINE
Κλικλίκου,το ήξερα πως τουλάχιστον εσύ θα ενδιαφερόσουν!
Εγώ δεν το ξέχασα,αλλά ήμουν πολύ κουρασμένη από το ταξίδι και γύρισα σπίτι να καναπεδιαστώ!
Τις επόμενες Δευτέρες ελπίζω να τα καταφέρουμε!"Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο,καθόσουνα στο διπλανό θρανείο..."
και οι πιθανοτητες δεν ειναι πολλες :smilegrin:
04-11-2010, 12:19 #233
καλα που φερατε πανω το θεμα κ το εψαχνα :P
μπαρμπι, ξερεις τι σκεφτομουν?
εκτος απο το κολυμβητηριο-εαν κ εφοσον, οπως καταλαβα- εχει καθολου σωματικη δραστηριοτητα η κορακλα σου η ειναι ολη μερα σκυμμενη στο βιβλιο?
εγω μια φαση της ζωης μου που πηγαινε κολυμβητηριο κουραζομουν απιστευτα.
κ δεν εξρω κ ποση ωρα ειανι μεσ στη βδομαδα... απ οσο καταλαβα ειναι μια φορα, δλδ σαββατο.
σκεφτομουν λοιπον εγω τωρα.... αν προσπαθουσες να ενταξεις στο καθημερινο σας προγραμμα 30 λεπτα περπατημα?
κ οταν μπορειτε να πηγαινετε κ κολυμβητηριο.
αλλα 30 λεπτα καθε μερα, ειναι 3,5 ωρας τη βδομαδα... δεν ειναι κ λιγο!!!
κ μη μου πεις δεν εχετε χρονο!!!
ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
04-11-2010, 12:59 #234
γεια σου barb!
εγω ημουν απο μικρη παχουλο παιδακι. και θυμαμαι οτι παντα με κυνηγουσαν να μην τρωω πολυ... ετρωγα και κρυφα σε καποιες φασεις επισης... αρχισα να κανω διαιτες μαζι με τη μαμα μου (η οποια ηταν παχουλη κι εκεινη) απο το γυμνασιο... οτι εχανα, το ξαναβαζα σε λιγο καιρο. μεχρι που εκτιναχθηκα στα 90+ με τις πανελληνιες
δεν ξερω εαν θα ηταν καλυτερα για τη μετέπειτα εξελιξη μου το να μη με πιεζαν-κυνηγουσαν και να με αφηναν εντελως ελευθερη οσο ημουν παιδι... μπορει ναι, μπορει και οχι, μπορει να τα εχανα καποια στιγμη οπως θα μεγαλωνα μονη μου χωρις αγχος χωρις τιποτα, μπορει ομως και να ξεφευγα περισσοτερο στο βαρος! το μονο που ειμαι σιγουρη οτι ηταν λαθος της μητερας μου και κυριως ενος διαιτολογου που ειχα παει σε καποια φαση στο γυμνασιο-λυκειο, ηταν οτι ηταν πολυ υποθερμιδικη η διαιτα που ειχα κανει. σιγουρα ομως δεν της το καταλογιζω γιατι ολοι κανουμε λαθη και ο καθενας πραττει αναλογα με αυτα που ειναι σε θεση να γνωριζει !
τωρα σα μανα κι εγω καταλαβαινω τον καημο και την αγωνια των γονιων μου για τα παραπανισια κιλα που ειχα σαν παιδι, τωρα που εχω κι εγω παιδια και βλεπω τον μικρο μου (1 ετους και να δεις πως κυνηγαει ρε γμτ τους υδατανθρακες) να ειναι φαγανος και φοβαμαι μη βγει σαν κι εμενα και ταλαιπωρειται μια ζωη..
σου ευχομαι να βρεις τη χρυση τομη και να απαλλαγει αργα η γρηγορα η μικρη σου απο αυτο το θεμα !
04-11-2010, 13:22 #235
καλημερα κοριτσια. ειλικρινα ευχαριστω που τα μοιραζεστε ολα αυτα μαζι μου.
εχω να πω οτι ειμαι χαρουμενη γιατι σημερα ειδαμε τη ζυγαρια να πεφτει λιγο ακομη. ολες χαρουμενες. και μαζι επαναφεραμε και την σκεψη οτι στα μειον 5 αποκταμε email!, ΤΟ κινητρο για την κορη μου!
ντορετα μου ειλικρινα και εγω δεν ξερω τι πρεπει να κανω. παντως ολοι οι γιατροι μου εχουν μιλησει για διαιτα αν και ειναι μικρη πραγματι μικρη η κορη μου. εχει υπερβολικα κιλα και δεν ειναι απλα ενα ευσωμο παιδι και δεν κανω απλως σαν υστερικη χωρις λογο!
να χαιρεσαι τον αντρακλα σου και μην αγχωνεσαι απο τωρα για τα κιλα! δεν θα σου χρειαστει, ειμαι σιγουρη. απλα εχεις το θεμα σου και το σκεφτεσαι!
ναταλια μου δεν ξερω αν θα μπορεσω να παω, παντως ειναι ακριβως οτι θα ηθελα! βρε λες? αν μου κατσουν τιποτε καταστασεις...το σκεφτομαι σοβαρα! καμια εθελοντρια με κασετοφωνακι ισως? ναι, καλα...
04-11-2010, 13:27 #236
συνεχιζω
smart στο κολυμβητηριο παει 3 φορες την εβδομαδα απο 45 λεπτα. επισης κανει γυμναστικη στο σχολειο (ε, οσο κανει τελος παντως) καθημερινα, ειτε στο κανονικο προγραμμα ειτε στο ολοημερο. οποτε την κανει μια ακομη σχετικη γυμναστικη. αυτο που θελω να πετυχω ειναι να κανει και λιγο διαδρομο ή ελλειπτικο (εχουμε σπιτι και απο τα δυο) οταν δεν παει κολυμβητηριο. αλλά λιγο δυσκολο για τωρα. ισως μετα τα χριστουγεννα το πετυχω.
α, και εγω αρχισα ελλειπτικο. τριτη μερα σημερα, 30 λεπτα. γυρω στις 5 το πρωι!!!!
κλικ, βαλε ειδοποιηση στο κινητο!!!
04-11-2010, 13:30 #237
α, λαμπρα!!!
παρα πολυ ωραια
αλλα γιατι να κανει διαδρομο η ελλειπτικο κ να μην περπατατε?
ε?
04-11-2010, 13:57 #238
μπραβο μπαρμπ για τις απωλειες, και καλη συνεχεια! παντως αφου ολοι οι γιατροι σας λενε για διαιτα, αυτο θα ειναι το σωστό για τη δεδομενη περιπτωση. χωρις αγχος, ευχομαι ολα να σας πανε καλα!!
04-11-2010, 14:00 #239
α καλα που το ανεφερες ντορετα.
οι γιατροι λενε για διαιτα, καμια συμβουλη για το πως θα γινει αυτο σας εδωσαν?
05-11-2010, 10:08 #240
απο ιδεες αλλο τιποτε αλλά η εφαρμογη των ιδεων ειναι δυσκολη υποθεση-πολυ δυσκολη....
οταν σου λενε λαχανικα, λαχανικα, ολα βραστα και ψητα για ενα μικρο παιδι, ποσο μπορεις να το τηρησεις για μικρο παιδι?
Εσπερινό λύκειο
13-09-2025, 16:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή