οικογενεια με ΔΠΤ (Διαταραχες Προσληψης Τροφης) - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 32 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 471
    Senior Member
    ωραια λοιπον! αφου σας ενδιαφερει η μαγειρικη, σημερα μπορω να σας δωσω αλλη μια νεα λαιτ συνταγη: λαιτ πιτσα!!

λοιπον! για οσες δεν θελουν να ζυμωσουν, αγοραζουν ετοιμο μισοψημενο ζυμαρι απο το σουπερ. καποιες αλλες μπορουν να κανουν πιτσακια με τις πιτουλες για γυρο. και οσες εχουν αρτοπαρασκευαστη, κανουν ενα ζυμαρι ψωμιου, το απλωνουν σε ταψακι, το φουσκωνουν κανα μισαωρο και το μισοψηνουν. και οσες εχουν ορεξη να ζυμωσουν αγοραζουν ξερη μαγια και ακολουθουν τις οδηγιες για ζυμαρι πιτσας.
    και να τι κανουμε για τη γεμιση. σε ενα μπολ ψιλοκοβουμε στηθος κοτοπουλο, λιωνουμε με τα χερια ενα κομματι ασπρο τυρι λαιτ, ριχνουμε και 1-2 αυγα , μια ντοματα στο μπλεντερ, λιγο γαλα εβαπορε και ανακατευουμε. απλωνουμε απο πανω και ψηνουμε μεχρι να ροδισει!! τελεια και με διαφορετικη γευση. συνταγη δικη μου με τα υλικα που μας επιτρεπει ο γιατρος!

α, εχουμε νεα!! το κοριτσακι μου εδω και 2-3 μερες εγινε κοπελα!!! ναι, ναι. εχει τις γνωστες μηνιαιες επισκεψεις του κοκκινου στρατου!! αχ, πανε τα παιδικα χρονια!! αρχισαν τα βασανα με τις σερβιετες!!

και επειδη εγω χρησιμοποιω ταμπον εδω και πολλα χρονια, μπορουμε να ανοιξουμε μια ακρως αντρικη συζητηση για μαρκες και ποιοτητες αν θελετε!! ειμαι ολο αυτια. προς το παρων πηρα κατι always silk slim normal size με φτερα για να πεταξουμε!!! εσεις τι λετε??

και φυσικα δεν παμε σημερα κολυμβητηριο!!! (εγω σας ειπα οτι το συμπαν συνωμοτει, εσεις δεν με πιστευετε!!)

παω γαι δουλεια και επανερχομαι!!

Senior Member
    καλε λουνα, τι τυχη ειναι αυτη? αχ ζηλευω απιστευτα!! εμενα ο δικος μου κανενα σκουπιδι μονο πεταει αν θυμηθω και του το ζητησω μονο!!

σαμπινα δεν πας πισω. μη μιλας καθολου!!

Senior Member
    και για να μη λετε οτι τα θελω και τα παθαινω, οποτε του εκανα νυξη να βοηθησει γιατι δεν προλαβαινω, το μονο που λεει ειναι οτι νομιζει οτι πρεπει να κοψω το κολυμβητηριο!!! αντε πειτε τωρα!!

Senior Member
    Οντως ειμαι πολυ τυχερη και ειναι ο μονος που με στηριζει αλλα μιλαμε για μεγαλη στήριξη και μου λεει συνεχεια οταν παραπονιεμαι για τ 450γραμμάρια που σου περισσεύουν σκας???
    οσο για τις σερβιέτες always ultra night!καμια καλύτερη!

Senior Member
    Originally posted by sabe
    Όχι.Θέλει δυο-τρεις ώρες για να μαλακώσει,σε δυνατή φωτιά.:smilegrin:
    Σε πειράζω,ναι,φτάνει.Πώς τον φτιάχνεις,σούπα κι εσύ σαν της Barb΄?
    :smilegrin::smilegrin::smilegrin: μπορει να ηθελε 5-6 χρονια σαν το μοσχαρι. το βαζεις το χαιδευεις του γλυκομιλας, το αφηνεις 100 ωρες και στο τελος παλι σα σολα παπουτσιων γινεται!

μπακαλιαρο στην κατσαρολα δεν εχω κανει ποτε. στο φουρνο ειχα κανει και ηταν αποτυχια :P

η γιαγια μου κανει τελεια μπακαλιαρακια ομως, ειναι φιλετο παναρισμενο. σαν ψαροκροκετες δηλαδη.

μπαρμπι ποτε θα πας κολυμβητηριο????? εεεεεεεε???????
    απο σερβιετες εγω ειμαι σουπερ ευχαριστημενη με everyday sensitive super ultra plus (χρωμα λιλά)

Senior Member
    ποτε θα παω κολυμβητηριο? ε??? ε??? και η απαντηση ειναι:την ανοιξη!! ε, λοιπον το πηρα αποφαση. θα το σπαματησω και εγω και η κορη. ανταυτου θα κανουμε καθημερινα 30 λεπτα ελλειπτικο ή διαδρομο οποτε μας βολευει και αν μια μερα δνε κανουμε, το συμπληρωνουμε την επομενη! το πηραμε απο κοινου αποφαση για να προλαβαινουμε και τα μαθηματα και τις δουλειες.

οσο για σερβιετες βλεπω εχουμε πολλες α δοκιμασουμε ε?

για φαγητο σημερα εχουμε μακαρονακια με ντοματουλα και φετα και για αυριο η καλη μαμα που εχει μονο ποδοσφαιρο και διαδρομο σημερα θα κανει γιουβαρλακια. 2 κατσαρολες. η μια με ρυζι ακι η αλλη με φιδε αφου ο γιατρος μας εκοψε το ρυζι. θα μου πειτε γιατι 2? ε, δεν ξερω τι θα γινουν με το φιδε, να εχουμε κατι να φαμε οι υπολοιποι τουλαχιστον!! μη παει χαμενος και ο κιμας!!!

οσο για φιλετα μπακαλιαρακια κατεψυγμενα μιαμ μιαμ αλλά απο θερμιδες απλησιαστα!!

Senior Member
    Originally posted by BARB3
    ποτε θα παω κολυμβητηριο? ε??? ε??? και η απαντηση ειναι:την ανοιξη!! ε, λοιπον το πηρα αποφαση. θα το σπαματησω και εγω και η κορη. ανταυτου θα κανουμε καθημερινα 30 λεπτα ελλειπτικο ή διαδρομο οποτε μας βολευει και αν μια μερα δνε κανουμε, το συμπληρωνουμε την επομενη! το πηραμε απο κοινου αποφαση για να προλαβαινουμε και τα μαθηματα και τις δουλειες.

Senior Member
    αχ κλικ μου! κι εγω απογοητευτηκα απο τον εαυτο μου. θελω να τα κανω ολα και τελικα δεν κανω τιποτε!
    ειμαι ολο λογια και υποσχεσεις και κανεις δεν λεει να με βοηθησει. δεν προλαβαινα βρε κλικ. ετρεχα πανικοβλητη ολη μερα και ανασα δεν μπορουσα να παρω. το πολυ ακομη ενα μηνα να αντεχα με υπερτεντωμενα νευρα. και τα νευρα θα τα εκτονωνα στα παιδια και μαλλον θα ηταν αδικο....

μπορει να κανω και λαθος...αλλά σκεφτομαι οτι σημερα θα επρεπε να σχολασω στις 4 να ειμαι σπιτι στις 4:30, να τα παρατησω ολα για να ξαναφυγω στις 5:30 και να γυρισω 7:30. και μετα τι θα εκανα μεχρι το βραδυ? ισα ισα θα τρωγαμε θα διαβαζαμε και θα μαγειρευα για τη επομενη. δεν ξερω ποσο αξιζε να τα παρατας ολα μισα και μισοδιαβασμενα και να γινεται αυτο καθε μερα για μηνες και μηνες...ηδη μισοπαρατημενο το εχω το σπιτι...

Senior Member
    Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα θέμα που με προβληματίζει, σχετικά με το οικογενειακό μενού, μιας και αποφάσισα να προσπαθήσω σοβαρά να χάσω βάρος.

Ο άντρας μου είναι σε ιδανικό βάρος, περίεργος στο φαγητό και δουλεύει πολύ,
    ο γιος μου ακόμη πιο περίεργος στο φαγητό και υπερβολικά ολιγόφαγος και αδύνατος (σε λίγο θα βγει από τις καμπύλες ανάπτυξης),
    εγώ παχύσαρκη που αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα και να προσπαθήσω σοβαρά να χάσω βάρος.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΚΑΠΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΑΡΟΥΣ.

Για να καταλάβετε, για να δουλέψει το πράγμα ιδανικά για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και φαγωμένοι, μία ημέρα πρέπει να φτιάξω 2,5 μερίδες (!) μακαρόνια με κιμά + καμιά κονσέρβα για μένα
    Κανα 2 άλλες μέρες να φτιάξω 3 μερίδες (!) όσπρια ώστε να φάμε όλοι, οκ αυτό.
    Κανα 2 άλλες μέρες να κάνω ψητά (μπιφτέκια, μπριζόλες, σουβλάκια, ψάρια) ώστε πάλι να φάμε όλοι, οκ κι αυτό.

Έλα μου όμως που ο άντρας μου επιθυμεί να φάει και ψητό στο φούρνο με πατάτες, ή γιουβέτσι, ε εκεί τί να κάνω, θα φάει μία μερίδα εκείνος, το παιδί θα φάει ελάχιστο αν είναι στις καλές του, ε αυτά τα φαγητά ρε παιδί μου δε μπορείς να τα κρατήσεις και πολλές μέρες, ειδικά το γιουβέτσι γίνεται χάλια!
    Η θέλουν να τους κάνω παστίτσιο. Ωραία να φτιάξω έστω και σε ένα πυρεξάκι μισή δόση. Ε πάλι το μισό θα φάνε, και τόσος κόπος και τόσο φαγητό πάλι στον κάδο των αχρήστων θα καταλήξει...

Ή εγώ θέλω, για να μη νιώθω ότι στερούμαι, να φτιάξω ψαρόσουπα που μόλις μου τη θύμισε το κουνελάκι. Πώς να τη φτιάξω που δε θα τη φάνε, πώς? Θα πρέπει να κάνω άλλο για εκείνους. Και άλλο για το μωρό που ακόμη τρώει αλεσμένα. Ε δεν προλαβαίνω!

Τί να κάνω δεν ξέρω, μάλλον πρέπει να στερήσω από τον άντρα μου τα πιο σύνθετα φαγητά και από εμένα να στερήσω την ποικιλία, και να υιοθετήσουμε μόνο την απλή μαγειρική, ψητά, όσπρια, κανα ζυμαρικό.
    Πόσο όμως θα το αντέξουμε αυτό, δεν είμαι σίγουρη ότι δε θα μας κουράσει...

Εάν υπάρχει καμία κοπέλα σε αντίστοιχη κατάσταση, pls καμιά ιδέα !

Senior Member
    τωρα με τον κινδυνο να με λυντσαρουν οι συμφορουμιτισσες, εγω θα ρωτησω:
    ποιο ακριβως ειναι το προβλημα?
    διοτι -κ ζητω κατανοηση και διορθωση απο πιθανους επαλματιες- θεωρω οτι ενα ενδεικτικο μενου θα μπορουσε να ειναι:
    1 φορα κρεας (οπως το τρωνε κ οι αλλοι, απλα εσυ δε χρειαζεται πχ να πλακωθεις κ να φας το κριθαρακι απο το γιοβετσι-τρωγε το κρεας κ εκει που θα τρωγες μια φετα ψωμι, τρωγε 2 κουταλιες-της σουπας- κριθαρακι.
    η τις πατατες (απο το κρεας+πατατες)
    μακαρονια + κιμα δεν καταλαβα γιατι να μη φας(ποσο συχνα θα κανεις δλδ?)
    παστιτσιο γιατι οχι?
    απλα τις μερες που αθ χεις τετοια φαγητα , τρωγε ελαφρα το βραδυ-πχ γιαουρτακι/γαλα+δημητριακα (η κ χωρις αν αντεχεις)
    φρουτα-πχμηλα+κανελα+μελι
    η σαλατα (χωρις λαδι πχ κ μια φετα ψωμι).
    στις ποσες θερμιδες νομιζεις οτι θα φτασεις αν τρως ετσι?
    κ κανονικα στα ενδιαμεσα φρουτα.

με αλλα λογια μπορεις να εχεις:
    1φορα κρεας
    1 φορα ζυμαρικοειδη (μακαρονια+κιμα η παστιτσιο κτλ)
    1 ψαρι
    1 κοτοπουλο
    3 οσπρια-λαδερα

απλα,αν κανεις πχ τη μια βδομαδα παστιτσιο, την επομενη κανε αυτη τη μερα ομελετα με λαχανικα χωρις λαδι.
    σωστη?

(α!ξανατονιζω:απαραιτητως πρωινο,δεκατιανο,απογευματ ινο κ δε θελω βλακειες!!
    εγω τρωγοντας ετσι εχανα σταθερα πανω απο 1 κιλο τη βδομαδα καποτε- τωρα απλα δε μπορω να το ακολουθησω χωρις να παρεκκλινω!!
    ειναι κανεις να αρχισουμε μαζι ? )
    (μην πυροβολειτε :P)

Senior Member
    σ.σ. ανκαι τωρα κομη κ αν το ακολουθησω χωρις να παρεκκλινω , δε χανω με τετοιους ρυθμους σε καμια περιπτωση!!!
    αλλα θεωρω οτι ειναι το προτυπο της σωστης διατροφης

Senior Member
    thx smart! αλλά βρε άμα φάω παστίτσιο θα πάρω τρελλές θερμίδες και δε θα χορτάσω γιατί δε θα μπορώ να φάω ολόκληρη μερίδα, και μετά θα πεινάω!

ή αν φάω ολόκληρη μερίδα δε θα μπορέσω με τίποτα να κρατηθώ στις 1200-1300 θερμίδες, δεδομένου ότι θέλω να τρώω ανά 3 ώρες, δε μπορω αλλιώς. Δεν παραλείπω ποτέ γεύματα, όχι γιατί δεν είναι σωστό, αλλά γιατί δε μπορώ! πεινάω, νιώθω ότι θα πέσω κάτω

δεν ξέρω, ίσως να ζητήσω απο τη μαμά ή την πεθερά όταν κάνουν τέτοια φαγητά να μας στέλνουν ένα ταπεράκι με 2 μερίδες ίσα για τους άλλους, γιατί δε γίνεται να στερηθεί και όλη η οικογένεια εξ αιτίας μου.

εγω ειμαι μέσα πάντως, έλα να ξεκινήσουμε μαζί!

Senior Member
    συγνωμη, ποσες θερμιδες εχει μια μεριδα παστιτσιο?
    600?
    παραπανω δε νομιζω, ε?

πρωι:γαλα+δημητριακα
    δεκατιανο:φρουτο
    μεσημερι:παστιτσιο*+σαλατα χωρις λαδι
    απογευμα:φρουτο
    βραδυ: σαλατα (χωρις λαδι)+ψωμι

*πως γλιτωνω θερμιδες εδω?
    1)βαζω στον κιμα μανιταρια
    2)δεν κανω τη μπεσαμελ με τον κλασικο τροπο, δλδ δεν καιω το βουτυρο αλλα:
    ανακατευω το αλευρι με ενα μερος του γαλακτος (βαλε 0%) κ ριχνω το μιγμα στο υπολοιπο γαλα που εχω ζεστανει.
    μετα προσθετω το βουτυρο (εγω βαζω ελαιολαδο) σε μικροτερη ποσοτητα απ ο,τι λεει η συνταγη (αφου αλλωστε δε χρειαζεται να καψω το αλευρι σ αυτο).
    επισης δεν το παρακανω με το τυρακι, ε?
    κ το τυρακι μπορει να ειναι επισης με λιγα λιπαρα-τουλαχιστον το μισο, αν εχει αντιρρησεις η οικογενεια!

πως σου φαινεται αυτο?

Senior Member
    α!
    κ τον κιμα δεν τον τσιγαριζουμε σε 1 κιλο λαδι-ελαχιστο βαζουμε κ εδω

Senior Member
    nina μου, μαζι σου κι εγω! να σε βοηθησω καπως?

για το παστιτσιο, κανεις μια φορα κιμα και βαζεις ταπερακια μαγειρεμενο κιμα στη καταψυξη. οποτε ευκολα ξαναμαγειρευεις. και κρατας το μισο καταψυξη και το ξαναβγαζεις την επομενη βδομαδα!

για το γιουβετσι, βραζεις μπολικο κρεας και το μοιραζεις στην καταψυξη. μετα ειναι σαν αν κανεις ενα απλο κριθαρακι ευκολα και γρηγορα!

εσυ τωρα τρως αλαδωτα μακαρονια με λιγο μιλνερ τριμενο οταν κανεις παστιτσιο και σκετο κριθαρακι οταν κανεις γιουβετσι. και μια μπολικη σαλατα και το εχεις το χορταστικο σου γευμα.

εναλλακτικα, αν διαθετεις μιση ωρα για σενα καθε 3 ημερες, κανεις κατεψυγμενα φασολακια, μπαμιες, αρακα στη χυτρα σχεδον αλαδωτα και εχεις και τρως οταν οι αλλοι τρωνε τα παχυντικα τους.

επισης πολυ καλη λυση ειναι η πεθερα. το ταπερακι δηλ. αν θελει να βοηθησει, τελεια λυση θα ελεγα!!!

αντε καλη αρχη και αν θελεις λεγε τι μαγειρευεις καθε μερα να παιρνουμε και να σε δινουμε ιδεες!!

εγω φασολαδα σημερα! λαιτ και κανονικη εκδοχη . μαγειρευω χωρις λαδι και στο τελος βαζω λαδι στη μιση περιπου για αυτους που δεν κανουν διαιτα!

Page 9 of 32 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast