Results 136 to 150 of 471
-
12-10-2010, 14:15 #136
κορίτσια ευχαριστώ πολύ! πολλά που μου γράψατε δε μου είχαν περάσει καν από το μυαλό! ειδικά αυτό με τη φύλαξη στην κατάψυξη, τέλειο ! α ρε μπαρμπ, η εμπειρία σου!
α, και εγώ τα όσπρια κάπως έτσι τα κάνω, αν και εγώ βάζω λίγο λάδι στην αρχή (1/2κσ ανά μερίδα), αφαιρώ τη δική μου ποσότητα και εν συνεχεία προσθέτω κι άλλο για την οικογένεια και συνεχίζω λίγο το μαγείρεμα-χύλωμα γιατί δεν τους αρέσει να μυρίζει τελείως ωμό το λάδι
για σήμερα μαγείρεψα από χτες γιουβέτσι για τους άντρες μου. και εγώ θα φάω σολωμό κονσέρβας που έχω να φάω κάμμια 5ετία παρόλο που μου αρέσει η γεύση του..
- 12-10-2010, 14:19 #137
ρε σμαρτ φοβερό κι αυτό με τη μπασαμέλ, ούτε που το είχα σκεφτεί! δε μου λες, δε μυρίζει το αλευρι αν το κάνεις ετσι? αν και φαντάζομαι μπορείς να βάλεις και μοσχοκάρυδο να στρώσει το θέμα.
για τα μανιτάρια στον κιμα δε νομίζω γιατι δε μου αρέσουν, αλλά σκέφτηκα μπόλικο τριμμένο καροτο, το εκανα οταν ηταν ο γιος μου μικρουλης και τρωγαμε κι εμείς! το είχα ξεχάσει τελείως αυτό
thx again!!
12-10-2010, 14:37 #138
τι να σου πω... εμενα δε μου μυριζει -το μοσχοκαρυδο δεν το συζητω οτι εξυπακουεται
εσυ μην πεις στην οικογενεια οτι κατι αλλαξες
γενικα θεωρω οτι τα φαγητα δεν πρεπει να τα αποκλειουμε απλα να τα τροποποιουμε!
κ αυτο γιατι δε νομιζω οτι υπαρχει γυναικα που κανει παστιτσιο πχ καθε τρεις κ λιγο.
αν φας παστιτσιο-η ισοδυναμο φαγητο-μια φορα το μηνα η στις 15 κ προσεξεις τα αλλα γευματα της ημερας, δε θα παχυνεις.
αν ομως δε φας κ βλεπεις τους αλλους να το τρωνε,ε,ανθρωπος εισαι, καποια στιγμη θα θολωσει το ματι κ θα τα παρεις ολα σβαρνα!!!
εγω τουλαχιστον ετσι λειτουργω!
για το λαδι τωρα, εγω δε βαζω καθολου στην αρχη, το βαζω αφου σβησω το φαγητο.
ξανακλεινω τη χυτρα -ειναι ακομη ζεστο το φαγητο- κ δε μου μυριζει το λαδι.
12-10-2010, 15:58 #139
Originally posted by BARB3
αχ κλικ μου! κι εγω απογοητευτηκα απο τον εαυτο μου. θελω να τα κανω ολα και τελικα δεν κανω τιποτε!
ειμαι ολο λογια και υποσχεσεις και κανεις δεν λεει να με βοηθησει. δεν προλαβαινα βρε κλικ. ετρεχα πανικοβλητη ολη μερα και ανασα δεν μπορουσα να παρω. το πολυ ακομη ενα μηνα να αντεχα με υπερτεντωμενα νευρα. και τα νευρα θα τα εκτονωνα στα παιδια και μαλλον θα ηταν αδικο....
μπορει να κανω και λαθος...αλλά σκεφτομαι οτι σημερα θα επρεπε να σχολασω στις 4 να ειμαι σπιτι στις 4:30, να τα παρατησω ολα για να ξαναφυγω στις 5:30 και να γυρισω 7:30. και μετα τι θα εκανα μεχρι το βραδυ? ισα ισα θα τρωγαμε θα διαβαζαμε και θα μαγειρευα για τη επομενη. δεν ξερω ποσο αξιζε να τα παρατας ολα μισα και μισοδιαβασμενα και να γινεται αυτο καθε μερα για μηνες και μηνες...ηδη μισοπαρατημενο το εχω το σπιτι...
κοριτσαρες, τις συνταγες αποφευγω σημερα να τις διαβασω γιατι πειναω και πινω γαλα :P:smilegrin:
13-10-2010, 09:39 #140
καλημέρα!
για σήμερα μαγείρεψα φασολαδίτσα με μπόλικα καρότα και πολύ μετρημένο λάδι (1/2 κσ ανά μερίδα).
δεν ξέρω τί να κάνω για αύριο, μάλλον θα κάνω κανένα μπιφτέκι με σαλάτα + κανα μπρόκολο βραστό. ίσως ψήσω και κανενα καλαμπόκι (τα έχω 1 εβδομάδα στο ψυγείο και όλο μπροστά μου τα βρίσκω και βαρέθηκα να τα βλέπω, ώρα να τα φάμε)
13-10-2010, 12:53 #141
nina76 Τα παντα μπορεις να τρως αλλα απο λιγο η διαιτολογος μου μου ειπε οτι και παστιτσιο να τρωω και γεμιστα γτ ετσι θα ειναι ι ισορροπημένος ο οργανισμος μου
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι και λιγο κατα της οικογενειας μαρεσει που ζω μονη μου ειμαι πολυ παραξενη δεν θα μπορουσα με πολλα ατομα και σε καμια περίπτοση δεν θα μαγείρευα μονη μου και αν εκανα μια διατροφη θα ζητουσα να με σεβονται ολα αυτα που λεω ειναι πολυ υποθετηκα και μπορει να μην τ κανω κιολας!!!γτ οτι δεν θες τ λουζεσαι οποτε δεν πολυ μιλάω χαχαχα
13-10-2010, 13:09 #142
καλημερα κοριτσια! πολυ χαιρομαι που εχουμε κινηση εδω! να γραφετε τα φαγητα σας να μας δινετε ιδεες!
για αυριο εγω θα κανω μαλλον ψαροσουπα. εχω κατι σαρδελες που μου περισεψαν απο τη δευτερα (εννοειται αμαγειρευτες) και θα τις βαλω σε ενα τουλι να βρασουν καμια 10αρια λεπτα να δωσουν γευση. δεν ξερω αν θα τις φαω αλλά η ψαροσουπα θα γινει μιαμ μιαμ!
και λαιτ και υγιεινο!! οσο για το συζυγο, εχω κατι φιλετακια μπακαλιαρο. θα του τα τηγανισω και ολοι θα φαμε μια χαρα!!
συνταγη για ψαροσουπα (αντιγραφω απο προηγουμενο ποστ μου για να μη ψαχνετε)
λαιτ και οικονομικη ψαροσουπα. αξιζει. (δεν εβαλα ρυζι γιατι η κορη δεν τρωει λογω γιατρου)
2 πατατες , 4 καροτα, 1 ολοκληρο κολοκυθι, 1 κρεμυδι, 1 ντοματα. ολα ψιλοκομμενα (εκτος κολοκυθιου) στην κατσαρολα. αλατι. βραζουν κανα τεταρτο. ριχνω και 4 ακεφαλους μπακαλιαρους κατεψυγμενους απο σουπερ (ειναι και οικονομικοι) για περιπου 10 λεπτα. βγαζω τα ψαρια που τα ειχα πανω πανω προσεκτικα για να μη διαλυθουν και εχει κοκκαλα η σουπα. τα υπολοιπα τα βραζω ακομη λιγο. λιωνω με το πηρουνι το κολοκυθακι γιατι δεν το τρωμε ταχα και ανακατευω τακτικα για να λιωσει και το κρεμυδι και η ντοματα. (αν τρωτε σελινο, παει υπεροχα)
και ενα αβγολεμονο στο τελος και ειναι υπεροχη! δοκιμαστε. και αν θελετε το ψαρι το πετατε, ομως δεν το παραλειπω, δινει υπεροχη γευση. εγω τι κανω το ψαρι: το ξεκοκκαλιζω και ριχνω λεμονολαδο. γινεται επισης υπεροχο. και σκετο λεμονι αν διαιτευω. επισης καλο αν πεινας...
UNQUOTE
κλικ μου, επειδη τα παιδια ειναι ολοημερο σχολειο, τα παπουτσια τους τα βγαζουν στις 4:30. οποτε και λιγο χρονο εχουν για πραγματικο διαβασμα και αναζητουν τη ζεστασια και το να "παιξουν σπιτι". η κορη μου εχει καταχαρει που δεν τρεχουμε πανικοβλητοι ολη μερα! διαβαζει, κανει διαδρομο και της μενει και λιγος χρονος για να παιζει....
λουνα, το θεμα με τα παιδια ειναι ΤΟ ΘΕΜΑ. αν δεν νιωθεις ετοιμη, μη τα κανεις. εγω μπηκα στο λουκι και ζοριζομαι γιατι ποτέ δεν ηταν κατι κυνηγουσα. μη σου πω οτι συχνα σκεφτομαι τι καριερα θα μπορουσα να ειχα κανει. οκ, και χωρις παιδια δεν ειναι οτι καλυτερο αλλά εγω ζοριζομαι και συχνα μου τη δινει! οποτε, μη βιαστεις και μη πιεστεις! αν το θελησεις πραγματικα τοτε θα το καταλαβεις και να εισαι ετοιμη αν τα δωσεις ΟΛΑ!!
νινα, φασολαδα ειχα και εγω και με βολεψε πολυ!! ευκολο και βολικο φαγητο!! ναι το λαδι στο τελος μυριζει και εμενα μου αρεσει πολυ!! και οι βουτες επισης στη σαλατα που μυριζει λαδι!! αδιορθωτη ειμαι!!
σμαρτ θα δοκιμασω τη μπεσαμελ σου!! μαλιστα σημερα κιολας που θα εκανα κολοκυθακια βραστα σκετα και τα κοπαναω λιγω λαιτ μαγιονεζα συνηθως ή αυγολεμονο με λιγο αλευρι που ειναι επισης μια αλλη καλη επιλογη για σαλτσα λεμονατη πχ!
13-10-2010, 14:11 #143
τωρα που μου το θυμισες, ακομα εκεινη τη φασολαδα δεν την εχω φτιαξει.
πηρε η φιλη που φιλοξενω μια σπανακοπιτα απο σουπερ μαρκετ, Σαρογλου με λιγη μυζηθρα και φετα και πολυ σπανακι, ελαιολαδο. κο λα ση!
258 θερμιδες τα 100γρ
φανταστικη ειναι, μεγαλος πειρασμος
13-10-2010, 15:33 #144
μμμ!! σιγουρα μιλαμε για κολαση. πειναω κιολασ!
ελπιζω οχι τιγκα στο λαδι. και φυσικα την τυλιξες με χαρτι κουζινας να φυγουν τα περιττα λαδια ε? εγω μαλιστα θα το πατουσα και λιγο το κομματι να βγαλει κι αλλο λαδι!!
13-10-2010, 15:53 #145
εγώ πάντως τωρα θα μπορούσα ν ατην φάω όλη ...
μιλάμε με έχει πιάσει μια πείνα ...
μακρυα απο σας παιδιά μου!!
13-10-2010, 16:37 #146
'Ατιμη click!Moυ θύμισες την αγάπη μου,την σπανακόπιτα.Κι έφτιαξα χτες όσο σπανάκι είχα σπανακόρυζο.Θα πάω να πάρω να φτιάξω σπανακοπιτάκια(αλεύρι μισό μισό,λευκό και ολικής),φέτα με χαμηλά λιπαρά και μπόοολικο άνιθο και κρεμμυδάκια.Αχ.:smilegrin:
13-10-2010, 16:45 #147
Ακομα καλυτερα απλωστε την σπανακοπιττα στα σχοινια για 2 μερες να στεγνωσει!! χαχαχα
Αντε φατε τη σπανακοπιττα σας κανονικα!!
13-10-2010, 16:54 #148
χα χα χα:smilegrin::smilegrin:
13-10-2010, 18:14 #149
Εφτιαξε η μητερα του αγοριου μου και εφαγα 5 κομματια!!!δεν εχω φαει πιο ωραια!
13-10-2010, 22:03 #150
Originally posted by spaceride
Ακομα καλυτερα απλωστε την σπανακοπιττα στα σχοινια για 2 μερες να στεγνωσει!! χαχαχα
ευτυχως δεν ηταν λιπαρη, ουτε πατημα με χαρτι χρειαστηκε.
παρολαυτα δε σωζεται η κατασταση. την εχω σκισει!!!!!!!!!!!!!
απιθανη λεμε. ποσες μερες να καθυστερησω το ζυγισμα??? :P
την ευχαριστηθηκα ομως, κολαση λεμε
Εσπερινό λύκειο
13-09-2025, 16:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή