Results 466 to 471 of 471
-
28-01-2011, 15:21 #466
Τους τελειους κοιλιακους τους εχω ηδη!
Οποτε για το βαρυστομαχιασμα,1 γουλια σοδα ειναι οτι πρεπει!
- 28-01-2011, 15:26 #467
Originally posted by onelifeonechance
αμην!
28-01-2011, 15:30 #468
God bless me.
28-01-2011, 15:30 #469
Originally posted by click
Originally posted by onelifeonechance
αμην!
09-05-2011, 01:31 #470
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, πραγματοποίησε με επιτυχία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, βιωματικό σεμινάριο για γονείς και φροντιστές ατόμων που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.
Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν ?Βοηθήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ουσιαστικά τη σχέση του με τη τροφή? και βασικός του στόχος ήταν η υποστήριξη της οικογένειας και η διευκόλυνσή της στο να κατανοήσει και να αναπτύξει χρήσιμα πρότυπα επικοινωνίας και στρατηγικές έτσι ώστε να βοηθήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο το αγαπημένο της πρόσωπο που πάσχει από διατροφικές διαταραχές, στο σπίτι αλλά και στην εργασία.
Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν η Gillian Todd, επικεφαλής ψυχιατρική νοσηλεύτρια του Maudsley Hospital και εκπαιδεύτρια στο Kings College του Λονδίνου και η Μαρία Τσιάκα Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, Υποψήφια Διδάκτωρ στην Ψυχολογική Ιατρική,Institute of Psychiatry του Maudsley, Kings College του Λονδίνου.
Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι ατόμων που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, η Gillian Todd απάντησε στις κάτωθι ερωτήσεις και έδωσε απλές καθημερινές συμβουλές.
Τι γνώμη έχετε για τις αντιδράσεις των Ελλήνων γονέων σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους;
Νομίζω ότι οι Έλληνες γονείς που παρακολούθησαν τα σεμινάρια έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλους γονείς που έχω συνεργαστεί στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Στους συμμετέχοντες υπήρχαν γονείς και φροντιστές, οι οποίοι είχαν εξαντληθεί και ήταν πολύ λυπημένοι για την ασθένεια των αγαπημένων τους. Νομίζω ότι αυτοί οι γονείς ήταν περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένοι σε σχέση με άλλους γονείς που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Υπήρχαν επίσης, φροντιστές που έδειχναν ότι διέθεταν την ενέργεια και τη διάθεση να δοκιμάσουν τις δεξιότητες και τεχνικές που συζητήσαμε. Σε γενικές γραμμές , οι φροντιστές έδειξαν να μαθαίνουν πολύ γρήγορα τις νέες τεχνικές αντιμετώπισης των ατόμων με διατροφικές διαταραχές, παρόλο που δεν μιλούσα ελληνικά και χρειάζονταν μετάφραση. Οι Έλληνες γονείς ήθελαν σαφείς απαντήσεις για το τι μπορεί να προκαλεί διατροφικές διαταραχές και σε ένα μονοήμερο εργαστήριο/σεμινάριο ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν πολύ έντονη και εποικοδομητική σε σχέση με άλλες ομάδες γονέων.
Πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι η συμβολή των γονέων έτσι ώστε το παιδί τους να ξεπεράσει η διατροφική διαταραχή;
Ανακάλυψα ότι οι Έλληνες γονείς αναγνωρίζουν ότι επιζητούν την τελειότητα από τα παιδιά τους, γιατί έτσι αισθάνονται ότι και αυτοί είναι τέλειοι γονείς και ότι η πίεση αυτή που προκαλούν, ειδικά στις κόρες τους, είναι πάρα πολύ μεγάλη και συμβάλλει στο να αποκτήσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Η εμπειρία μου δείχνει ότι αν ένας γονέας μπορεί να αλλάξει την αντίδρασή του απέναντι στη διατροφική διαταραχή και να γίνει λιγότερο επικριτικός ή εχθρικός ή συναισθηματικά αποστασιοποιημένος, στη συνέχεια, τα παιδιά μπορεί να αρχίσουν να μαθαίνουν να φροντίζουν μόνα τους, τους εαυτούς τους με θετικό τρόπο. Πιστεύω ότι αν οι γονείς έχουν συχνή επαφή με τα παιδιά τους, τότε θα πρέπει να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους, έτσι ώστε να τα κάνουν να πιστέψουν ότι όσο ατελής και να ήταν η σχέση τους στο παρελθόν, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Οι γονείς πρέπει να βοηθούν τα παιδιά τους να αποδεχθούν ότι τίποτα δεν είναι τέλειο, ούτε και η ίδια η γονική τους φροντίδα και οι πάσχοντες πρέπει να μάθουν να δέχονται ότι οι γονείς τους δεν είναι τέλειοι και πρέπει να μάθουν να φροντίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους.
Λέτε ότι υπάρχει ανάγκη για τους γονείς πρώτα από όλα να αλλάξουν τη δική τους συμπεριφορά. Πόσο δύσκολο είναι να πειστούν οι γονείς να κάνουν τη δική τους αλλαγή;
Μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τους Έλληνες γονείς να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους λόγω των πεποιθήσεών τους και την ανάγκη τους να ελέγχουν τα παιδιά τους σε κάθε ηλικία, ιδίως μέσω των κοινωνικών εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνουν γεύμα.
Οι γονείς πρέπει να μάθουν να είναι όλο και λιγότερο παρεμβατικοί, όσο τα παιδιά τους μεγαλώνουν. Πρέπει να δημιουργήσουν μια σχέση ενήλικα προς ενήλικα με τα παιδιά τους.
Μια απλή συμβουλή για τους Έλληνες γονείς;
Εάν μπορείτε να υιοθετήσετε έναν ευέλικτο τρόπο σκέψης, να αποδεχθείτε τον συμβιβασμό, να φροντίζετε τον εαυτό σας και να πιστέψετε στην ικανότητα του παιδιού σας για μάθηση, τότε θα μπορέσετε να προσφέρετε μια συμπονετική βάση
για το στηρίξετε να ξεπεράσει τη διατροφική διαταραχή.
--->www.iatronet.gr
09-05-2011, 01:49 #471
Originally posted by click
εννοειται οτι θυμαμαι τις πατατες λιλυς!!!:smilegrin:
παγκασιους ειναι ονομα ψαριου?
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....