οικογενεια με ΔΠΤ (Διαταραχες Προσληψης Τροφης) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 32 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 471
    Senior Member
    οποτε καλα κανω και κανω και λαιτ πιτσες ε? οχι τακτικα αλλά θα τις κανω! παν μετρον αριστον!

λοιπον για σημερα το μενου μας εχει φακες. "ξεχασα" να βαλω λαδι και εδωσα οδηγιες στη μητερα μου που θα προσεχει τα παιδια να τα βαλει στο πιατο απο μια κουταλια ελαιολαδο. το ιδιο θα κανω και για μενα. οσο για το συζυγο (που δεν τα ανεχεται αυτα!!), αυτος θα φαει αυριο απο την υπολοιπη (για σημερα τον κρατησα τα τελευταια πα******κια) και θα του την ξαναβρασω λιγο με λαδι!! αχ τι σκαρφιζεται ο κοσμος!

εχθες για βραδυνο που φαγαμε στις 7 περιπου ειχαμε τονοσαλατα. ντοματα, αγγουρι, πιπερια, κρεμυδι, ελαχιστη τριμενη φετα και 100γρ τοννο! μια φετα ψωμι και τελος! για πιο βραδυνο υπολογιζα για φρουτο αλλά η κορη δεν ηθελε, ηταν χορτατη ειπε!!
    οκ, ο γιος δεν ακολουθει αλλά δεν ζοριζομαι ιδιαιτερα. αυτος προς το παρον τρωει οτι "διαλεγει" απο αυτα που εχουμε! θα τελειωσουν ομως και μετα να δω! θα αρχισει και το ολοημερο, θα πειναει, θα τρωει οτι του βαζω! αχ, κακια μανα που ειμαι!

για βραδυνο για σημερα ετοιμαζω κατι σπεσιαλ! τονομπιφτεκια-συνταγη απο raniadio (ΠΗΡΑ ΤΟΝΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ. ΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΥΡΙ. ΤΑ ΖΥΜΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30'.) νοστιμοτατα τα φανταζομαι και ειναι ενας εξτρα τροπος να τελειωσει γρηγορα η κονσερβα που ανοιξα χθες!!!!

και επειδη εχω ορεξη να γραφω σημερα ας αναφερθω και στο ψωμι που κανω.

λοιπον εχω εδω και 1,5 χρονο αρτοπαρασκευαστη. εχει εναν καδο, ριχνεις ολα τα υλικα σε 2 λεπτα, πατας ενα κουμπι και σε 3 ωρες μοσχοβολαει το σπιτι απο το ψωμι. συνηθως το βαζω βραδυ ωστε να μη μας ανοιγει την ορεξη ακι αν μη τρωμε φρεσκο ψωμι. οσο πιο φρεσκο τοσο νοστιμοτερο και τοσο πιο πολυ τρως!
    απο αλευρια χρησιμοποιω αναμικτα. Λιγο κριθαρι, λιγο καλαμποκι, λιγο σικαλης, μπολικο σιταριου ολικης και το υπολοιπο (περιπου 1/3 του συνολου) κανονικο αλευρι.
    γευση φοβερη και ειναι ουσιαστικα πολυσπορο χωρις να καταλαβαινεις τους σπορους τους οποιους ο συζυγος δεν τους θελει!!! ακομη και τωρα νομιζει οτι κανω λευκο ψωμι κανονικο με λιγο αλευρι ολικης! και τρωμε ολοι υγιεινο ψωμι!

αντε καλη μας μερα!

περιμενω ιδεες γαι υγιεινα και ευκολα φαγητα! και οχι μονο!

Senior Member
    Μπράβο Μπαρμπ που προσεχεις την οικογένεια και νοιαζεσαι για τη διατροφη τους.

Καπου το είχα ξαναγράψει, θα το πω ξανά, το παράδειγμα με τις δυο αδερφές μου που εχουν παιδιά. Είναι οι δυο μεγαλύτερες αδερφες (γριές, χαχαχα). Η μεγαλύτερη ηταν παντα λιχούδα. Θυμάμαι την αμίμητη ατάκα όταν ήταν έγκυος, πήγαμε στα Γκουντις και την πηραμε τηλέφωνο αν ήθελε να φάει κάτι και μας απαντησε 'ενα από ολα'....Ναι τα έφαγε ολα τελικα. Η δευτερη ήταν παντα αθλήτρια και προσεχε τι έτρωγε. Όχι υστερικά, αλλά έκανε πάντα υγιεινές επιλογές και βασικα ετρωγε για να ζει.

Τα παιδια τους λοιπον είναι καρμπον των μαμάδων. Τα παιδια της πρωτης είναι στρουμπουλά, βαριουνται τη γυμναστική και αρρωσταινουν συνέχεια. Τα δεύτερα είναι λεπτά και υγιη, κάνουν σπορ και γενικά δεν στρώνουν ποτε τον απαυτό τους σε μια καρέκλα.

Να σημειωσω επίσης οτι ενώ εχουν 4 χρονια διαφορά μόνο οι δύο αδερφες, οι περισσοτεροι τις περνάνε για μαμα με κόρη. Η δεύτερη δε επειδή συνεχιζει να γυμναζεται, όχι απλά επανήλθε πλήρως μετα τις γεννες, αλλά τώρα είναι σε καλύτερη μυικη κατάσταση από οτι ηταν στα 20. Και βασικά αποτέλεσε μεγάλο παραδειγμα για μένα, όταν ήθελα να αδυνατήσω. Νομιζω ότι το βασικο της χαρακτηριστικό ειναι ότι δεν κινειται η ζωη της γύρω από το φαγητό. Οκ μαγειρευει, τρώει ενα πιατο με σαλάτα, κάτι ελαφρύ στα υπολοιπα γεύματα και τέλειωσε το θεμα. Ενώ η μεγάλη συνέχεια το φαι σκέφτεται. Τι θα μαγειρεψει, που θα βρει τα ταδε γκουρμε μακαρόνια, να δοκιμάσει την καινούργια συνταγη του Μαμαλάκη, το γλυκό του Παρλιάρου κλπ. κλπ.

Senior Member
    καλα ρε μπαρμπουνι εσυ εργαζομενη με 2 παιδια και μαγειρευεις να πας στην μαμα σου το φαγητο που θα φανε τα παιδια, ενω η μαμα σου καθεται?
    κανονικα αυτη θα επρεπε να μαγειρευει και για ολους σας, να περνεις το ταπερακι σου και να τρως και συ.
    για κοψτα αυτα σιγα σιγα, καθεσαι και ζοριζεσαι ολη την μερα.

τωρα οσον αφορα τις φακες πιστευεις οτι ο αντρας σου θα καταλαβει διαφορα? αφου δεν εχει, εγω δεν καταλαβαινω παντως ειτε βαλω λαδι ειτε οχι,
    καλα εμενα ο αντρας μου κανει το καλυτερο με τις φακες, που συνηθως επειδη ειναι χειμωνας τις συνοδευω με μαρουλι, βαζει το μαρουλι με το λαδι και τυρι μεσα στο πιατο με τις φακες και το τρωει ολο μαζι, αφου θα ανακατευθουν ολα λεει, τι να πω, περι ορεξεως........
    πλακα πλακα πρεπει να κανω και εγω καμμια φακη για τον σιδηρο μου, ο γιατρος μου ειπε οτι πρεπει να τρωω 2 φορες την εβδομαδα και δεν εχω φαει καμμια μεχρι τωρα

Senior Member
    βασια, πρωτον η μαμα μου ερχεται σε εμενα. οποτε δεν περιμενω να κουβαλαει την κατσαρολα με το φαι! δευτερον η μαμα μου ειναι λιγο μεγαλη (70) οποτε δεν μπορει να κανει και πολλα και τριτον οταν μαγειρευει ολο και κατι ξεχναει να κανει ή να βαλει οποτε αστο καλυτερα!
    και τα παιδια που προσεχει, παλι καλα λοιπον!

Δαναη μου που ξερεις και το μεγαλο μου προβλημα, thanks που μου το θυμησες. τωρα που το διαβασα το θυμηθηκα που το ειχες γραψει καπου αλλά με τοσα που γραφουμε που να τα θυμομαστε!! νομιζω οτι τα παιδια αντιγραφουν συνηθως οποτε καλα ειναι να προσεχουμε.

τωρα το θεμα του φαγητου, ναι και εμενα με αποασχολει. δεν μπορω ενα φαι και μια σαλατα. δνε μπορουσα δηλ. ολο συνταγες εψαχνα, εμπαινα σε σαιτ, εκτυπωνα, κρατουσα αποκομματα! τωρα ομως....ελπιζω αν το κρατησω!

και το ανεκδοτο της ημερας!
    λοιπον ενα πρωι βλεπω μια συναδελφο που ειναι διπλη απο εμενα να βγαζει φωτοτυπιες κατι συνταγες απο μια φιλη της. εγω λοιπον η αδυνατη, εκανα 2 εξισου κακιες σκεψεις! πρωτον τι τις θελει αυτη τις συνταγες και δεν κοιτα να κανει καμια διαιτα και δευτερον να τις βγαλω κι εγω μια φωτοτυπια! ποια σκεψη ειναι η πιο κακια? και οι δυο τελικα ε?
    γελασατε? εγω με τα χαλια μου γελασα πολυ. τοτε ομως τις πηρα τις συνταγες!! σημερα θα τις πεταξω. ετσι, για να με τιμωρησω!

Senior Member
    καλα οντως αν ειναι 70 χρονων παω πασο, αλλα οχι να κουβαλαει κατσαρολα αλλα να σε μαγειρευει τις ωρες που μενει σπιτι, αφου και τα παιδια ειναι μεγαλα και δεν θελουν συνεχως καποιον απο πισω τους, αλλα αν ξεχναει κιολας αστο τοτε.

και εγω αυτο το θεμα με τις χοντρες το ειχα, ακομα και οταν ημουν και εγω ετσι, εβλεπα καμμια πολυ χοντρη στο δρομο και μου εφερνε τοσο απεχθεια, μαλλον επιεδη απεχθανομουν τον εαυτο μου και με εβλεπα σε αυτες,
    τωρα αν βλεπω καποια θελω να της πω ποσο εχει προχωρησει η επιστημη και μπορει να κανει κατι για να σωθει, αλλα μετα σκεφτομαι πως δεν θα το ξερει ηδη?

Senior Member
    Να σε κριτικάρουμε,ξέχνα το.Να σε ενθαρρύνουμε,ευχαρίστως.:smi legrin:
    Θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ στην προσπάθεια,σαν μανούλα,για να δίνω υγιέστερα διατροφικά μοντέλα ως πρότυπα στους γιόκες μου.

Κανένας τους δεν έχει θέμα με κιλά,ίσα ίσα ο μικρός μου γυμνάζεται κιόλας συστηματικά και προσέχει αρκετά τι τρώει και πόσο.Ο μεγάλος επίσης,που είναι και πολύ ψηλός,κοντά στο 1,90,είναι οκ,αλλά θα ήθελα να τους κόψω το πολύ κρέας που αγαπάνε και οι δύο.

Φροντίζω να μαγειρεύω περισσότερο λευκό και κόκκινο με μέτρο(εγώ είμαι ovolacto vegeterian),αλλά πολύ θα το επιθυμούσα να μη το ζήταγαν με τόσο πάθος και να έτρωγαν και αυτά τα μεσογειακά πιάτα με λαχανικά.Ούτε ν'ακούσουν πχ για μπριάμ,τουρλού,αλλά κάποια τα τρώνε,γεμιστά για παράδειγμα.

Σήμερα θα φτιάξω όσπρια,τα οποία κι εγώ η ίδια αποφεύγω και κακώς.

Senior Member
    καλημερα!
    καλα πηγαμε και χθες. μεσημερι φακη. απογευματοβραδυνο δοκιμασα τα μπιφτεκια με τοννο αλλά μονη μου τα εφαγα καθοτι δεν μας αρεσαν. ευτυχως δεν ειχα κανει πολλα. δεν πειραζει. οι υπολοιποι το εριξαν στο υγιεινο βραδυνο (αυτοσχεδιο τζατζικι με γιαουρτι, αγγουρι μπολικο, αλατι και δυοσμο)
    σημερα ζυγιστηκα και εγω και ειδα ολο χαρα οτι ειμαι 83,6. τελικα παω καλα και εγω και ας τρωω ελαφρως αστατα!
    σημερα εχει τσιπουρες ψητες. ενα ακομη λαιτ φαγητο.
    για αυριο λεω να τελειωσουμε εκεινη την φακη.
    βασια ακους? η μανα μου ξεχασε το ελαιολαδο και την εφαγαν αλαδωτη! τους αρεσε κιολας!!
    σημερα το απογευμα λεω να κανω κατι μπισκοτα βρωμης. αν πετυχουν θα τα τρωμε για πρωινο. συνταγη του παρλιαρου. θα κανω μια μικρη δοση για δοκιμη.
    τι θα κανω: 330γρ βρωμη (εγω εχω ενα μουσλι. ευκαιρια να το τελειωσω), 25γρ ελαιολαδο, 89γρ ζαχαρη, 1 κουταλακι μπεκιν και 200γρ νερο. ανακατευουμε λεει ολα μαζι και πλαθουμε μπισκοτακια.
    σε μερικα θα ριξω και κανελα που μου αρεσει.
    την ιδεα την πηρα απο κατι παλιομπισκοτα που ειχα ταχα αλλ μπραν. και ειχαν τοσο χαλια συστατικα και θερμιδες που ειπα να δοκιμασω τα δικα μου. το μιγμα μου βγαινει 750 θερμιδες. να δω και ποσα θα γινουν και θα σας πω αυριο αν βολευουν για διαιτα. παντως η βρωμη ειναι οτι πρεπει για διαιτα και ελπιζω να γινουν καλα. βρηκα και αλλες συνταγες με αυγα, αλευρι κλπ αλλά λεω να δοκιμασω την υγιεινη εκδοχη. που ξερεις καμια φορα?

Senior Member
    (αυτοσχεδιο τζατζικι με γιαουρτι, αγγουρι μπολικο, αλατι και δυοσμο)
    τζατζικι χωρις σκορδο?
    η ντροπη των τζατζικιων!

Senior Member
    εγω τρελαινομαι για σκορδο αλλά ειμαι η μοναδικη. δεν εφαγα απο αυτο οποτε δεν με ζορισε κιολας.
    εγω για μενα εχω κατι ψητες μελιτζανες που θα αλεσω θα ριξω σκορδο και ξυδι και γιαουρτι και θα κανω μια φοβερη μελιτζανοσαλατα αλλά περιμενω να ερθει η παρασκευη αλλιως θα βρωμαει ολο το γραφειο!!

Senior Member
    να αφαιρεις τις φυτρες για να ειναι πιο ελαφρυ.

εγω εχω αλεσμενο σκορδο με ελαιολαδο(φυσικο συντηρητικο) στο ψυγειο και το χρησιμοποιω για μηνες, δε χαλαει.
    πριν το αλεσμα αφαιρω τις φυτρες και μεχρι τωρα δεν εχω θεμα. ουτε βαρυ πεφτει ουτε υπαρχει προβλημα μυρωδιας

Senior Member
    BARB εάν είναι καλή η συνταγή για τα μπισκοτάκια ενημέρωσέ μας
    πάντως το 89(!)γραμμάρια ζάχαρη με σκότωσε:yes:

Senior Member
    ολος τυχαιος η πεθερα εκανε φακες εχθες και αρα σημερα το μενου εχει φακες,
    αντε να παρω και εγω κανεναν σιδηρο.

παντως τα Nutri cookies του εμποριου ειναι μια αηδια και μιση

Senior Member
    Originally posted by herts
    BARB εάν είναι καλή η συνταγή για τα μπισκοτάκια ενημέρωσέ μας
    πάντως το 89(!)γραμμάρια ζάχαρη με σκότωσε:yes:
    80 ηθελα να γραψω!!! οχι οτι τα 9 εξτρα γραμμαρια θα σε σκοτωναν αλλά απλα για ενημερωση το γραφω

βεβαιως και θα σας πω αν εγιναν καλα. μονο εγω θα τρωω υγιεινα?

Senior Member
    E βέβαια ρε BARB να τρώμε και εμείς υγιεινά...πλάκα πλάκα εάν είναι και
    νόστιμα είναι όντως υγιεινά...

Senior Member
    Originally posted by basia
    ολος τυχαιος η πεθερα εκανε φακες εχθες και αρα σημερα το μενου εχει φακες,
    αντε να παρω και εγω κανεναν σιδηρο.

παντως τα Nutri cookies του εμποριου ειναι μια αηδια και μιση
    ειδες η πεθερα σου? εσενα σκεφτηκε και εκανε φακη!

δεν θυμαμαι ποια ειναι τα nutri cookies αλλά τα δικα μου ειχαν γευση οκ αλλά οταν ειδα συστατικα και θερμιδες ψιλοεπαθα! το μονο καλο που ειχαν ηταν οι πολλες ινες που βοηθουν στα γεννητουρια!! (μη παρεξηγηθεις! η click ετσι βαφτισε την καθημερινη επισκεψη στην τουαλετα...)

Page 2 of 32 FirstFirst 123412 ... LastLast