Results 46 to 60 of 471
-
28-08-2010, 16:07 #46
χωρίς να έχω παιδιά... έχω ένα φίλο παιδί ο οποίος μπήκε σε ρυθμούς διατροφής μαζί μου . Αντί για τηγανητές πατάτες, τις φτιάχνει στο φούρνο. Πήρε αυτά τα δισκάκια με τις τρυπούλες που ψήνεις πίτσα και κάνει το εξής... αφού κόψει τις πατατούλες του σε λεπτά ραβδάκια βάζει 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για μία μεγάλη κούπα πατάτες , αλατάκι και λίγη ρίγανη τις ανακατεύει καλά καλά και μετά τις βάζει σε αυτά τα δισκάκια στο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση αέρα στους 180 σε 10-15 λεπτάκια έχει έτοιμες τραγανές και εύγευστες πατατούλες... ίσως αρέσει στα παιδιά και ικανοποιήσει και την "υγιεινή" μανούλα
χεχεχε
- 30-08-2010, 10:08 #47
ευχαριστω νεφελη. αυτες τις πατατουλες τις κανω κι εγω. παπατες της λιλυς τις λεω γιατι τη συνταγη μου την ειχε δωσει η λιλυ (που εισαι καλε? χαθηκες). σε ταψακι με λαδοκολλα για να μη λερωνεται το ταψι. μια στρωση πατατουλες λεπτοκομμενες που τις εχω ανακατεψει με μια κουταλια ελαιολαδο. ακομη πιο υγιεινες δηλαδη. περιπου 30 λεπτα θελουν εμενα στο ταψι κουζινας και γινονται ονειρο! καλα μου τις θυμισες. θα τις βαλω στο προγραμμα! αυριο ισως μαζι με φιλετο γαλοπουλας. αλλο φοβερο κι αυτο. παιρνεις ενα στηθος γαλοπουλας να με το συμπαθειο, το κοβεις φετες ψιλες, το βαζεις σε μαριναδα απο καμια ωρα πριν με λεμονακι, λαδακι μια κουταλια, αλατι, πιπερι, μουσταρδα μια κουταλια σουπας και μετα στο αντικολλητικο 3-4 λεπτα απο τη μια, 3-4 λεπτα απο την αλλη και γινεται φοβερο!
30-08-2010, 10:17 #48
εχθες λοιπον ειχαμε φακες το μεσημερι και στιφαδο κοτοπουλο το βραδυ! ε, μαγειρεψα για βραδυ γιατι εκανα δουλειες! ελειπε και ο συζυγος να γκρινιασει οποτε βρηκα ευκαιρια να τελειωσω τις φακες! και οι δυο μου επιλογες αρκετα διαιτητικες οποτε μηγαμε καλα.
για σημερα εχουμε και παλι στιφαδο. και επειδη το κοτοπουλο θα μου τελειωσει (φτανει μονο για τα παιδια για σημερα) θα κανω τα φιλετακια γαλοπουλας που ελεγα!
επισης σκεφτομαι σοβαρα το θεμα του κολυμβητηριου και λεω να παω σημερα να ρωτησω για τιμες, ωραριο κλπ. το σκεφτηκα πολυ και νομιζω οτι θα με βολευει να πηγαινω αμεσως μετα τη δουλεια με τα παιδια αμεσως μετα το ολοημερο (οταν αρχισει). αν βολευει θα τελειωνω στις 6 και 6μιση με 7 θα ειμαι σπιτι. 3 φορες την εβδομαδα. εκεινη την ημερα θα εχω φαι απο την προηγουμενη και θα ασχολουμαι με διαβασμα παιδιων και συμμαζεμα. μου φαινεται οτι θα τα προλαβαινω αν κοψω τα πολλα μαγειρεματα. αν και... δεν με πολυπιστευω!!!
30-08-2010, 11:02 #49
κατι που θα ηθελα να αναφερω ειναι οι προοδοι μας.
με αυτα και με αυτα τα μαγειρεματα μου και τις συζητησεις, η κορη μου εχασε 2 κιλα σε μια βδομαδα! μαλιστα με φωναξε να δω τη ζυγαρια που δεν με αφηνε να κοιταξω μεχρι τωρα. ειναι περηφανη για αυτο που καταφερε. την βλεπω να αποκτα το email address που της εταξα πολυ συντομοτερα απο οτι φανταζομουν!!
εγω αντιθετως επειδη σαβουριαζω στα κρυφα σημερα ειδα το απαγορευτικο 85 και δεν θυμαμαι ποσο ακομη και φρικαρισα.
νομιζω ομως οτι εχει να κανει με τακακρατηση γιατι νιωθω την κοιλια μου πρησμενη. μπορει βεβαια να εχει να κανει με παχακια που εβαλα λογω σαβουριασματος. και μου το ειπε η κορη μου. "εγω αφου χανω κιλα εσυ γιατι δεν χανεις?" και εκει που δνε ειχα τι να απαντησω (σαν δεν ντρεπομαι λεω εγω!) της εκανα αναλυση οτι οσο πιο νεα τοσο πιο ευκολα χανεις κιλα και οσο πιο πολλες διαιτες κανεις τοσο πιο δυσκολα χανεις......
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ......παροιμια της εποχης αφου και τα σταφυλια ειναι της εποχης.....ελπιζω οταν περασει η εποχη των σταφυλιων να μου περασει κι εμενα η μ@钡#$%.......
30-08-2010, 11:50 #50
Originally posted by BARB3
και μου το ειπε η κορη μου. "εγω αφου χανω κιλα εσυ γιατι δεν χανεις?" και εκει που δνε ειχα τι να απαντησω (σαν δεν ντρεπομαι λεω εγω!) της εκανα αναλυση οτι οσο πιο νεα τοσο πιο ευκολα χανεις κιλα και οσο πιο πολλες διαιτες κανεις τοσο πιο δυσκολα χανεις......
καλημερα!
στειλε μου το μαιηλ σου να σου στειλω τις φωτος
31-08-2010, 09:34 #51
σημερα ειναι μεγαλη μερα. οχι επειδη χθες εφαγα οτι βρηκα μπροστα μου αλλά επειδη πηρα την αποφαση να παμε κολυμβητηριο.
η ωρα δεν με βολευει καθολου ειναι η αληθεια. η μονη κοινη ωρα ειναι στις 6 το απογευμα. δηλαδη γυριζω σπιτι στις 4:30 και περιμενω να παει 5:30 για να ετοιμαστουμε και να φυγουμε για κολυμβητηριο.
στην αρχη ειπα α μπα, δεν με βολευει δεν παω. μετα επεισα τον ευατο μου οτι θελω να παω. ειπα οκ. το χειμωνα θα μου δινεται η ευκαιρια σε αυτη τη μια ωρα να τα στριμωξω για να διαβασουν. τωρα λεω να το τολμησω μονο για τον σεπτεμβριο.
η αληθεια ειναι οτι ντρεπομαι εγω να παω. σκεφτομαι πως θα με δουν με το μαγιο, ποιες αλλες θα ειναι και διαφορα τετοια χαζα. κανω ασκησεις αυτοβοηθειας να με πεισω. μεχρι τις 5:30 θα αλλαζω συνεχεια γνωμη. ελπιζω τελικα να παω. τα παιδια θα τα παω σιγουρα. δικο μου ειναι το θεμα......
31-08-2010, 09:40 #52
οσο για το φαγητο της ημερας, φιλετο κοτοπουλο εχουμε σιγουρα. η αληθεια ειναι οτι τεμπελαισα χθες και δεν εκανα κατι λαιτ μαζι. οποτε σημ,ερασ η μαμα θα κανει ρυζι στον φουρνο ή πατατες στον αερα (τυπου τηγανητες). και οι δυο επιλογες εξισου χαλια αλλά ημουν τεμπελα χθες.....
τουλαχιστον προνοησα για αυριο. κρεας με φασολακια. ο μικρος δεν τρωει φασολακια, θα φαει κρεας και ζουμι απο φασολακια, η μεγαλη δεν τρωει κρεας, θα φαει μονο φασολακια. οποτε παμε σε καλη διατροφη και αυριο.
η μανα δεν ξερω τι θα φαει....τον αμπακα ισως......
πειτε καμια γνωμη για τη πεμπτη! μου στερεψαν οι ιδεες. ισως παω για τουρλου. και επισης σκεφτομαι το ψαρι. θα δουμε. κανενα νεο φαγητο ισως? παω να δω τα λαχανικα της εποχης μπας και μου ερθει καμια ιδεα!
01-09-2010, 09:55 #53
καλημερα!
τελικα χθες το σκεφτομουν ολη μερα και το τολμησα! πηγαμε οικογενειακως κολυμβητηριο. αντε καλη μας αρχη.
η μαμα στην μια ακρη, ο γιος στην αλλη ακρη και η κορη στη μεσαια λωριδα. ο καθενας στο τμημα του. μια χαρα τα πηγαμε. εγω βεβαια κουραστηκα παρα πολυ. στα 10 πρωτα λεπτα τα ειχα φτυσει αλλά δεν προκειται να σταματησω! γυμναζονται φοβερα οι μυες των χεριων και νιωθω πιασμενα ολα μου τα χερια. τα ποδια ειναι οκ αφου συχνα εκανα και στο σπιτι διαδρομο.
απο φαγητο τωρα κι εγω τα πηγα καλα και οι υπολοιποι.
σημερα εχουμε τα φασολακια που μαγειρεψα χθες. για την πεμπτη δεν ξερω τι θα κανω γιατι σημερα θα δουλευω μεχρι αργα. το βλεπω για καμια τσιπουρα ψητη. με βολευει. η μαμα θα τις ψησει για το μεσημερι τις δικες τους, εγω μετα το κολυμβητηριο θα τις ψησω για τους μεγαλους. βολευει πολυ.
αρχιζω να σκεφτομαι για την παρασκευη. εχουμε ομως καιρο να αποφασισω!! τουρλου ισως
02-09-2010, 09:25 #54
Καλημερα
σημερα εχω τσιπουρα ψητη και για αυριο δεν ξερω ακομη. παιζει να φυγει το ενα παιδι για λιγες μερες στη αλλη γιαγια οποτε αναλογα θα ετοιμασουμε κατι για αυριο. σημερα εχουμε και κολυμβητηριο και μετα επισκεψη στην γιαγια.
02-09-2010, 13:57 #55
καλησπερα! ωραια η τσιπουρα, πολυ καλο ψαρι πλουσιο σε ωμεγα 3 λιπαρα οξεα.
πως παει το κολυμβητηριο?
μηπως μπορεις να δωσεις λιγες λεπτομερειες?
δηλαδη ειναι δημοσιο? ιδιωτικο? εχει συνδρομη?
πας εκει και τι κανεις?
εχει γυμναστες που σε αναλαμβανουν?
ειναι τιγκα στα παιδακια η εχει κι αλλους ενηλικες?
εχει αρχισει να μαρεσει η ιδεα αν και χωρις παρεα δεν το βλεπω.
το ανεφερα στην αδελφη μου και ειπε ενα πελωριο Ο Χ Ι :P
02-09-2010, 14:50 #56
αχ, ξεχνας οτι δεν ειμαι θεσσαλονικη! ιδιωτικο κολυμβητηριο ειναι. 50 ο πρωτος 25 ο δευετρος, 25 ο τριτιος και ο τεταρτος δωρεαν!!
εχει μια πισινα 25 μετρων και 5 λωριδων και μια παιδικη. ο δικος μου μεχρι περσυ ηταν στην παιδικη και απο φετος στην κανονικη. αναλογα με την ωρα εχει διαφορα προγραμματα. ο μικρος ειναι στους αρχαριους, η μεγαλη μου στους αμεσως επομενους. την ιδια ωρα εχει και προαγωνιστικο τμημα. εχει και τους ενηλικες. θεωρητικα το τμημα μου ειναι εκμαθησης αλλά περαν του: καλησπερα καινουρια, μπες στην πρωτη λωριδα, επιπλεεις, ξεκινα και βλεπουμε δεν με ενοχλησαν!!! εχει και τμηματα aqua aerobic αλλά δεν με βολευουν οι ωρες και επισης δεν ημουν ποτε φαν της αερομπικ anyway. 4 ενηλικες ημαστε την πρωτη φορα. δεν ξερω σημερα. 3 φορες την εβδομαδα παμε. χθες ημουν γραφειο μεχρι αργα, σημερα θα παω. τωρα που ειναι εποχη εκτος σχολειου δεν εχει πολυ κινηση. καμια 10αρια παιδακια ηταν αλλά δεν μπλεκεσαι με αυτα. πανω κατω πανω κατω και οποτε θελεις σταματας! μου αρεσε παντως. 45 λεπτα και ουτε να ιδρωσεις ουτε τιποτε. μετα το ντουζακι σου και δρομο!
να πας. και μονη σου. σιγα. μονο οταν μπαινεις λιγο το σκεφτεσαι, ρουφας και την κοιλια ασυναισθητα αλλά μετα τα ξεχνας ολα!
02-09-2010, 20:51 #57
Barb, έκανες ότι καλύτρο γινόταν και για εσένα και για τα πιτσιρίκια σου, το κολυμπι είναι απίστευτη άσκηση, φιάχνει φοβερά το σώμα.
Εγώ κάνω όλο το χρόνο 3 φορές την εβδομαδα και παρόλα τα κιλά μου, έχω πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα
03-09-2010, 09:43 #58
ευχαριστω μπετουλα. βλεπω εσυ τα πας μια χαρα ε? με τα κιλα εννοω. μπραβο σου.
λοιπον εχθες ειχαμε κολυμβητηριο. ριπορτ νουμερο του. ενηλικες=μονη μου
πρωτη λωριδα ο αντωνης με αλλα 5-6 συνομηλικα. δευτερη λωριδα η κορη με ενα αγορακι ακομη. τριτη λωριδα 2 παιδια απο το προαγωνιστικο τμημα.
και τωρα σας εχω μια ερωτηση: ποια λετε να ηταν η πιο αργη?? ε??? ε????
αλλά οχι, δεν πτοουμαι. μπορω να πω οτι δεν επεσα με τα μουτρα και δεν κουραστηκα τοσο γρηγορα. ειχα σταθερο ρυθμο ολα τα 45 λεπτα και δεν πονεσαν τοσο πολυ τα μπραστα μου. συνεχιζω λοιπον ακαθεκτη!!
την επομενη φορα ακομη καλυτερα μου ευχομαι και σε ενα χρονο μπορει να περασω και κανεναν!!
03-09-2010, 09:54 #59
τωρα παμε στο θεμα φαγητου. χθες ψαρακι δεν ειχε. ειχε σουβλακι. πονεμενη ιστορια. ο γιος δεν ηταν σπιτι-εμεινε στην γιαγια στο χωριο. η κορη εφαγε ενα σε σαντουιτσακι μικρο και ενα στο χερι. εγω η λυσσαρα νομιζω εφαγα 7? αλλά χωρις λιπος ε? το εδινα στον συζυγο!!
σημερα δεν χω τιποτε. η κορη πηγε στην αλλη γιαγια και την εφοδιασα με πρωινο και απογευματινο ενω μεσημεριανο θα φαει οτι μαγειρεψει η γιαγια. το βραδυ ελπιζω νε ειμαι σπιτι εγκαιρως και να κανω κατι λαιτ πχ ομελετα σε αντικολλητικο με πολλα ασπραδια και λαχανικα.
και να σας πω και μια ωραια σαλατα. βραστα κολοκυθακια. βραζεις σε ροδελες τα κολοκυθακια με λιγο αλατι. αγοραζεις μια μαγιονεζα λαιτ απο τις sqeeze και κανεις σχεδιακια στις ροδελες. ζυγιζεις μονο ποση μαγιονεζα βαζεις και ξερεις ποσες θερμιδες τρως. και για φαι ακομη μια χαρα ειναι!!
03-09-2010, 10:02 #60
Πολύ καλή η ιδέα σου για το κολυμβητήριο!! καλή αρχή εύχομαι σε σένα και την οικογένεια σου!! Σε ένα χρόνο θα γίνεται σταλάκια όλοι!!!Μακάρι να είχα και εγώ την δύναμη που έχεις αλλά ακόμα ντρέπομαι να μην ακούσω κανένα "Save the whales!!!!"
Όσο για φαγητό , γεμιστά ή αρακάς είναι ωραία τώρα που ακόμα είναι φρέσκα τα υλικά
Top Online Games for New Players with ThePokies107 in...
14-09-2025, 14:30 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή