οικογενεια με ΔΠΤ (Διαταραχες Προσληψης Τροφης) - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 32 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 471
    Senior Member
    Ωραία η σαλάτα με τα κολοκυθάκια.Εγώ την φτιάχνω με ντομάτα,πατάτα,φρέσκο κρεμμυδάκι,άνιθο και μία βινεγκρέτ(λίγο λάδι,ξύδι,μουστάρδα).Έχω αρχίσει να αποφεύγω την μαγιονέζα,όπως και την κρέμα γάλακτος,καθότι τους τελευταίους μήνες το είχαμε παρακάνει στη χρήση τους.Τώρα βάζω ελάχιστη(και light)μόνο σε καμιά τονοσαλάτα που φτιάχνω στην οικογένεια.

Senior Member
    Originally posted by click
    Originally posted by BARB3
    και μου το ειπε η κορη μου. "εγω αφου χανω κιλα εσυ γιατι δεν χανεις?" και εκει που δνε ειχα τι να απαντησω (σαν δεν ντρεπομαι λεω εγω!) της εκανα αναλυση οτι οσο πιο νεα τοσο πιο ευκολα χανεις κιλα και οσο πιο πολλες διαιτες κανεις τοσο πιο δυσκολα χανεις......
    πως να κρυφτεις απτα παιδιααααααα? ετσι κι αλλιως τα ξερουν οοοοολααααα, που λεει και το τραγουδι!!

καλημερα!
    στειλε μου το μαιηλ σου να σου στειλω τις φωτος
    χαχαχα εισαι απιστευτη, σε διαβαζω κ σε καμαρωνω, μπραβο για τα τοσα βηματα,
    ευτυχως υπαρχουν κ γονεις που δεν επαναπαυονται κ προσπαθουν να γινουν καλυτεροι οι ιδιοι ωστε να σπρωξουν κ τα παιδια τους!

Senior Member
    μου επιτρεπεις, εμπνευστηκα απο το τικερ σου κ εφτιαξα κ δικο μου εκει.
    σαν τικεροπληκτη σιγα μη μου ξεφευγε!
    αντε κ ευχομαι ναναι γουρικο κ να δω ξανα 7, σε ολες τις ζυγαριες, κ τη δικια μου την κακουργα

Senior Member
    επανερχομαι αν και εχω πολυ δουλεια. θελω να το κραταω το θεμα ζεστο και ο μονος τροπος να μη το ξεχναω ειναι να γραφω εδω.

λοιπον μετα απο τις διακοπες μας συνεχιζουμε.
    3 φορες την εβδομαδα κολυμβητηριο οικογενειακως. σχολειο παμε ολοημερο οποτε τρωμε μονο οτι κουβαλαμε.
    απο διατροφη τωρα, σημερα εχουμε φασολακια με κοτοπουλο για μεσημερι. βραδυ σαλατα και τοννο. για αυριο θα κανω γιουβαρλακια.
    ιδεα για τεταρτη? κατι με λαχανο εχω στο μυαλο μου αλλά μαλλον μονο εγω θα το φαω οποτε δεν βολευει. κανενα τουρλου ισως ή φιλετο κοτοπουλο με σαλατα. αυτο μου αρεσε. ωραια βρηκα τι θα μαγειρεψω και αυριο. για πεμπτη βλεπουμε...

Senior Member
    ντοματες γεμιστες! light version οσο γινεται

Senior Member
    λοιπον το μενου μας αλλαξε ελαφρως.
    χθες βραδυ και σημερα εχει σαλατα λαχανο και σνιτσελ στο φουρνο (αγοραζεις ετοιμο σνιτσελ κοτοπουλο και αντι να το τηγανησεις το ψηνεις σε ενα ταψι).
    σημερα βραδυ και αυριο μεσημερι εχει γιουβαρλακια.

οσο για τις ντοματες γεμιστες, την ιδεα την επιασα. το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να κανω 2 φαγητα γιατι ο αντρας μου δνε προκειται να φαει αυτο που σκεφτομαι. τι σκεφτομαι σε γενικες γραμμες: ψιλοκοβουμε πιπεριες, ντοματα, μελιτζανα, μανιταρια και κρεμμυδι, αναματευουμε και ρυζι και γεμιζουμε οτι μας βολεψει!! αραγε θα ξεγελαστουν τα μικρα ή μονη μου θα τα τρωω? μια δοκιμη θα με πεισει. ωραια. θα το βαλω στο προγραμμα για πεμπτη μαζι με κανενα κοτοπουλο στο φουρνο σε περιπτωση που δεν το φανε. αν και εμενα με φαινεται μιαμ μιαμ!! μαλλον πειναω! παω για το δεκατιανο μου (1 κνορ βι και μια μπαρα δημητριακων =200 θερμιδες)

Senior Member
    κλικ δεν μου ειπες. το σπανακορυζο με κριθαρακι ολικης εγινε τιποτε?

Senior Member
    κοραλακι πως πας? γουρικο το τικερακι τελικα?

Senior Member
    το κριθαρακι μια χαρα ηταν αλλα το φαγητο (σπανακοκριθαρο) δε μου βγηκε καλο δυστυχως.
    εβαλα πολυ σπανακι. 4-5 κυβακια κατεψυγμενα. εβαλα και λιγο τριμμενη πιπερια (3 χρωματα) και ντοματα.
    Αλλα δεν εβαλα ουτε κυβο ουτε αλατι και βγηκε αρκετα ανοστο.

Για τα γεμιστα που λες, δεν ξερω αν τρωνε μελιτζανες και πιπεριες στην οικογενεια. Μελιτζανες γεμιστες ειναι ωραιες, πιπεριες πρασινες δεν τρωω, μονο τη γεμιση.
    Μπορεις να κανεις το ρυζι κανονικα με τη ντοματα του, τα μπαχαρικα του, κρεμμυδι, σκορδο. Και απλα μη βαλεις ουτε κιμα ουτε τυρι τριμμενο, για να βγουν πιο ελαφρα.
    Και το λαδακι συγκρατημενο.

η κοραλακι μεχρι να γυρισεις απο διακοπες εχει αλλαξει 50 τικερακια :P

Senior Member
    ευχαριστω κλικ. μπορει να το δοκιμασω κι εγω. επισης μπορει να ειναι ανοστο το σπανακι? εγω απο ΑΒ αγοραζω ενα κατεψυγμενο που ειναι φυλλο φυλλο. σκετο βραστο και αναλατο το ετρωγα σε μια χαζοδιαιτα και ηταν πολυ καλο. ξερεις τι σκεφτομουν τωρα? οτι τελικα ολο με φαγητα ασχολουμαι αλλά πρεπει να μαγειρευω, ετσι δεν ειναι? την τυχη μου μεσα!

εσυ πως τα πας με τα κιλα? νομιζω χανεις? απο διαθεση? σαββατο μπορει να πιουμε καφε...

Senior Member
    ολα πανε ανελπιστα καλα Βαρβαρα μου! και ειδικα αυτη τη βδομαδα ημουν ολη την ωρα εξω. περασα τελεια.
    εχω αρχισει να με ξαναβρισκω :P
    με τα κιλακια ολα καλα. επεσα και νουμερο σε παντελονι, ειδα και το 8αρακι! τι να σου πω...
    ειμαι πολυ καλα, ελπιζω να κρατησει!!!!!!!!!!!!!!!

κανε και φασολαδα μια μερα!! πηρα φασολια χτες, δεν ξερω ποτε θα τη φτιαξω, μαλλον οταν πετυχω καλη ντοματα, γιατι χτες το ΑΒ ειχε απαισιες ντοματες και δεν πηρα.

Για το σπανακι που λες, απο ΑΒ ειχα παρει τους κατεψυγμενους κυβους, θα κοιταξω μηπως εχει αυτο που λες, τα φυλλα.

Senior Member
    τελεια τα νεα σου! 8? με φτανεις βρε θηριο? εγω ανεβαινω κι εσυ κατεβαινεις? πες μας και καμια λεπτομερεια για τα εξω σου και τους καφεδες ντε!

φασολαδα λοιπον! και μετα φασολια φουρνου.

το βραδυ βαλε τα φασολια σε ενα μπολ μες μπολικο χλιαρο νερο (οχι καυτο). δοκιμασε μισο σακουλακι και θα σου γινουν 2 φαγητα τουλαχιστον. το πρωι τα στραγγιζεις και πετας το νερο αν δεν θελεις τους γνωστους ηχους του πισινου σου (!!!) αν παλι δεν σε ενοχλει θα σου συμβολευα να το ριξεις το νερο στην κατσαρολα που θα τα βρασεις γιατι μαζι με τους ηχους στο νερο φευγουν και αρκετες υδατοδιαλυτες πτωτεινες.
    στην κατσαρολα τσιγαριζω ενα κρεμυδι με ελαχιστο ελαιολαδο, ριχνω τα φασολια και μπολικο νερο (εδω παει και το "ηχονερο"), σαλτσα ντοματα, κοκκινο γλυκο πιπερι, πιπερι κανονικο, αλατι, καροτα κομμενα, μερικα φυλλα σελινο και βραζουν καμια ωρα ισως και παραπανω. αν δεν αρχισουν να πηζουν, σπασε με το κουταλι αρκετους σπορους φασολια να ανοιξουν για να πηξει το ζουμακι. ετοιμα οταν τα δοκιμασουμε και ειναι μαλακα και χειλωμενα.
    την επομενη μερα τωρα, επειδη βαριομαστε το ιδιο φαι, οσα εμειναν τα ριχνεις σε ταψακι με εξτρα νερο και ενα κυβο ή κανενα μπουτι κοτοπουλο και εχεις ενα νεο φαγητο!

καλα ειναι τα φασολια να μην ειναι ουτε γιγαντες γιατι θα χρειαστει να τα βρασεις ωρες ουτε τα ψιλα φασολακια που επισης αργουν στο βρασιμο. εγω παιρνω τα "χοντρα".

επισης οταν τα βραζεις θα βγαινουν κατι αφροι, οπως και το κρεας. συνηθως τους αφαιρουμε τους αφρους. ομως οι αφροι αυτοι ειναι ουσιαστικα πρωτεινες οποτε καλα ειναι να μη τους αφαιρουμε. εγω ποτε δεν τους αφαιρω.

τελος του μαθηματος μαγειρικης! σιγουρα θα βρεις συνταγη για φασολαδα αλλά και μια ματια στην δικια μου δεν θα σου κανει κακο!!

φιλακια!

Senior Member
    thank you για τη συνταγη!
    μου την ανελυσε και η bomo χτες. θα τα καταφερω πιστευω.
    αλλα θα κανω 2 μεριδες το πολυ, γιατι δε με εμπιστευομαι με φαι ετοιμο μαγειρεμενο οτι θα το αφησω για αλλη μερα, ας μην το ρισκαρω και πλακωσω την κατσαρολα :P
    τα χοντρα φασολια πηρα.

λοιπον, να σου πω για τις εξοδους. πηγα για πολλα καφεδακια, και κεντρο και καστρα. καστρα δεν ειχα ξαναπαει.
    πηγαμε και για ποτο στο καραβι Αργω! ξετρελαθηκα, αν και ηταν πανακριβα.
    και σε μια συναυλια. και αλλη μια συναυλια την Πεμπτη που ερχεται.
    Και στη ΔΕΘ, δε μου πολυαρεσε σαν εκθεση αλλα περασα πολυ καλα. περπατημα 2 ωρες, καψαμε και θερμιδουλες! :smilegrin:

τωρα ερχεται φιλος μου θα τον φιλοξενησω και στο καπακι μολις φυγει ερχεται φιλη μου απο Κομοτηνη!!!!!!!!!!!!

αστα, ουτε κι εγω δεν πιστευω ποσο καλα μου πανε τα πραγματα τωρα τελευταια.

Η ψυχολογια κρατιεται σε πολυ καλα επιπεδα.
    Και απο 12/8/10 που ξεκινησα δεν ειχα ουτε 1 υπερφαγικο.
    ειναι η ευκαιρια μου να μην κανω πισωγυρισμα.

Senior Member
    Μπραβο βρε κλικ. πολυ χαιρομαι. εχει και αρσενικο ενδιαφερον η παρεα? ολα καλα να σου πηγαινουν. και εγω νομιζα οτι χαθηκες γιατι δεν εισαι καλα!
    τωρα που εισαι νιατο κοιτα να χαρεις τα χρονια σου. καθε μερα που χανεται δεν την ξαναβρισκεις και οταν καταλαβεις τι εχασες ειναι αργα.
    και οπως πολυ πολυ σοφα λεμε συχνα, δευτερη ζωη δεν εχει.....

Senior Member
    οχι αρσενικο ενδιαφερον δεν εχει χαχαχαχαχαχαχαχα
    ειναι νωρις ακομα για μενα. δηλαδη ηλικιακα ειναι αργα, αλλα ψυχολογικα ειναι νωρις.
    τωρα θελω περιοδο ειρηνης. τιποτα που να με καταπιεζει.
    ειρηνη μονο και ηρεμια.
    να βρω αυτα που ειχα χασει, και μετα γκομενο, οταν ερθει η ωρα :P

δευτερη ζωη δεν εχει! ακριβως οπως το πες!:starhit:

Page 5 of 32 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast