Results 76 to 90 of 471
-
22-09-2010, 08:24 #76
Καλημερα! εχθες ναι, ειχαμε κολυμβητηριο, το βραδυ σουπιτσα και σημερα μεσημερι σουπιτσα. και επειδη η σουπιτσα τελειωνει, πρωι πρωι ετοιμασα και μια φασολαδα για να μη πεσουμε με τα μουτρα σε τιποτε αλλα "ευκολα" φαγητα.
την ιδεα για φασολαδα μου την εδωσε η κλικ, ο συζυγος ζητησε φασολια οποτε κλικ σημερα ιδιο φαγητο? ελπιζω να μου φτασει και για αυριο (ενα σακουλακι εκανα) και να γλιτωσω σημερα το μαγειρεμα.
για οσους δεν προσεξαν, εχω εντοπισει εναν γιατρο http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=1600&page=2 και προσπαθω απο εχθες να τον βρω να κλεισω ραντεβου. μπορει να ειναι η λυση μας στο προβλημα και αρχιζω να εχω ελπιδες. αυτο κολλαει καπως με το αρθρο που βρηκε η κλικ http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2684 και αν και η πηγη δεν ειναι ιδιαιτερα σοβαρη, μπορει να εχει και δικιο.
την καλημερα μου σε ολους οσους μπαινουν στο κοπο να διαβασουν
- 23-09-2010, 11:57 #77
λοιπον το μεγαλο ραντεβου για την κορη μου ειναι αυριο! για εμενα 1 μαρτιου!
οποτε απο δευτερα θα εχουμε λιστα απαγορευμενων τροφων και θα αυτοσχεδιαζω περισσοτερο. φοβαμαι μη μας κοψει το σιταρι και τρωμε μπομποτες ολη μερα αλλά και ετσι να γινει απο οτι εχω καταλαβει αξιζει την προσπαθεια.
σημερα εχουμε κολυμβητηριο και απο φαι φασολαδα. για αυριο θα ετοιμασω πα******κια αν και εχουμε ταξιδι και μπορει να χτυπησουμε κανενα κοτοπουλακι αγορασμενο!
α, και στο σχολειο (ειχαμε συναντηση με τη δασκαλα χθες) μας ειπε η δασκαλα οτι θα κανει κατι συναντησεις με ψυχολογους κλπ. και μαλιστα θα γινονται σε συνεργασια με γονεις και μπορει να βγει κατι καλο για εμενα! μακαρι.
δεν το καταλαβα και καλα αλλά θα τη ρωτησω next or the following week για λεπτομερειες! αντε αν δουμε! νιωθω ανεβασμενη με οσα μας συμβαινον προς το παρων!
α, και ο μικρος εχει πορωθει για ποδοσφαιρο και ο συζυγος ψαχνεται με τις ακαδημιες να τον γραψει! αν και θελει να ειναι τερματοφυλακας ο δικος μου για να μη τρεχει λεει!!!
23-09-2010, 12:28 #78
α, και ο μικρος εχει πορωθει για ποδοσφαιρο και ο συζυγος ψαχνεται με τις ακαδημιες να τον γραψει! αν και θελει να ειναι τερματοφυλακας ο δικος μου για να μη τρεχει λεει!!! [/quote]
λοιπόν φιλενάδα αν νομίζεις ότι το αγοράκι σου ακόμα και σαν τερματοφύλακας δεν θα τρέχει ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ
επειδή ο γιός μου παίζει σαν τερματοφύλακας η προπόνηση που κάνει τρεις φορές την εβδομάδα είναι όλα τα λεφτά τι τρέξιμο τι κοιλιακούς και δεν συμμαζεύετε εντάξει στον αγώνα μπορεί να μην τρέχει πολύ αλλά η προπόνηση είναι όλα τα λεφτά..
σου είπα πόσο πολύ μου αρέσει το τόπικ σου..
αν και δεν συμφωνώ με το οικογένεια δπτ πιστεύω ότι είστε μια κλασσική ελληνική οικογένεια που όπως όλοι μας μας αρέσει το φαγητό, στην πορεία βέβαια ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τρεφόμαστε υγιεινότερα..
νομίζω ότι θα γράφω κι εγώ εδώ (στο τέλος θα με απολύσουν)
λοιπόν εμεις σαν οικογένεια,
τρώμε πάντα πρωινό μαμά και τέκνα γάλα και δημητριακά
μπαμπάς φρυγανιές ή κέικ με μαρμελάδα ή μέλι
δεκατιανό άπαντες φρούτο (μήλο σήμερα)
μεσημεριανό σαλάτα με μπιφτεκάκια και πατατούλες στο φούρνο , χωρίς πολλά ψωμια και λάδι , στον κιμά βάζω ντομάτα τριμένη και είναι πολύ μαλακά)
το βράδυ η τοστάκι ή φρουτάκια με γιαούρτι
αυτά..
23-09-2010, 12:30 #79
καλή επιτυχία για αύριο ..μαλακά με το κοριτσάκι σου μικρούλι είναι σιγά σιγά θα ισοροπήσει φιλάκια....
23-09-2010, 14:45 #80
Originally posted by BARB3
α, και στο σχολειο (ειχαμε συναντηση με τη δασκαλα χθες) μας ειπε η δασκαλα οτι θα κανει κατι συναντησεις με ψυχολογους κλπ. και μαλιστα θα γινονται σε συνεργασια με γονεις και μπορει να βγει κατι καλο για εμενα! μακαρι.
δεν το καταλαβα και καλα αλλά θα τη ρωτησω next or the following week για λεπτομερειες! αντε αν δουμε! νιωθω ανεβασμενη με οσα μας συμβαινον προς το παρων!
τι να ευχηθω για αυριο? καλη επιτυχια? καλη βολτα στα Ιωαννινα? Καλη τυχη στο να μην ειναι λαμογιο ο γιατρος?
Δεν ξερω τι να ευχηθω μπαρμπιτα, οποτε ευχομαι ολα να πανε καλα! Φιλακια στη μπεμπα!
Υ.Γ. Θελω και γω κολυμβητηριο γαμωτοοοοοοοοοοοοοο
23-09-2010, 20:20 #81
Καλή τύχη Μπαρμπίτα μου!!
Επί τη ευκαιρία, επικολλώ ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις διατροφικές συνήθειες μιάς οικογενειας!!
]Είστε η πιο σημαντική επιρροή των παιδιών σας. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Η ποικιλία των φαγητών βοηθά τα παιδιά να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα από την κάθε ομάδα τροφίμων.
Είναι επίσης πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέα φαγητά και να τους αρέσουν περισσότερα φαγητά. Όταν τα παιδιά αναπτύσσουν προτιμήσεις για πολλά είδη φαγητών είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε τα οικογενειακά γεύματα. Μαγειρέψτε μαζί τους, φάτε μαζί τους, συζητήστε μαζί τους και κάντε την ώρα του φαγητού οικογενειακή στιγμή!!
1. Δώστε το παράδειγμα: Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες με τα γεύματα ή τα σνακς σας. Αφήστε τα παιδιά σας να δουν ότι σας αρέσει να μασάτε ωμά λαχανικά.
2. Πηγαίνετε να ψωνίσετε φαγητό μαζί τους: Η αγορά ειδών διατροφής μπορεί να διδάξει το παιδί σας πολλά πράγματα σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή. Συζητήστε από πού προέρχονται τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυτικές ίνες, το γάλα και το κρέας. Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν υγιεινές επιλογές.
3. Γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα: Τεμαχίστε το φαγητό σε αστεία και εύκολα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων. Ονομάστε ένα φαγητό που το παιδί σας βοήθησε να ετοιμαστεί. Σερβιρίστε την «Σαλάτα της Μαρίας» ή τις «Γεμιστές πατάτες του Κωστάκη» για βραδινό. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εφεύρει νέα σνακς.
4. Προσφέρετε το ίδιο φαγητό σε όλους: Σταματήστε να μαγειρεύετε ξεχωριστά πιάτα για να ικανοποιήσετε τα παιδιά σας. Είναι πιο εύκολο να σχεδιάζετε τα οικογενειακά γεύματα όταν όλοι τρώνε τα ίδια φαγητά.
5. Ανταμείψτε με την προσοχή σας, όχι με φαγητό: Δείξτε την αγάπη σας με αγκαλιές και φιλιά. Ανακουφίστε με αγκαλιές και συζήτηση. Προτιμήστε να μην προσφέρετε γλυκά ως ανταμοιβή. Αυτό κάνει τα παιδιά να πιστεύουν ότι τα γλυκά ή τα επιδόρπια είναι καλύτερα από άλλα φαγητά. Όταν το φαγητό δεν έχει καταναλωθεί, τα παιδιά δεν χρειάζονται κάτι «έξτρα»- όπως γλυκά ή μπισκότα- ως αντικατάστατα.
6. Επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο στο τραπέζι: Συζητήστε για αστεία και χαρούμενα θέματα κατά τη διάρκεια του φαγητού. Κλείστε την τηλεόραση. Απαντήστε στο κινητό σας τηλέφωνο αργότερα. Προσπαθήστε να μετατρέψετε τα γεύματα μια διαδικασία χωρίς άγχος.
7. Ακούστε το παιδί σας: Όταν το παιδί σας λέει ότι πεινάει, μπορείτε να του προσφέρετε ένα μικρό και υγιεινό σνακ- ακόμα και όταν δεν είναι ο προγραμματισμένος χρόνος του να φάει. Προσφέρετε επιλογές. Ρωτήστε το «Τι προτιμάς για βραδινό: μπρόκολο ή κουνουπίδι» αντί για «Θέλεις μπρόκολο για βραδινό»;
8. Περιορίστε τον χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης: Μην επιτρέπετε πάνω από 2 ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης την ημέρα, όπως συστήνεται από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων. Σηκωθείτε και κινηθείτε κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων. Ξεκινήστε μια φυσική δραστηριότητα.
9. Ενθαρρύνετε τη φυσική δραστηριότητα: Κάντε τη φυσική δραστηριότητα μια χαρούμενη διαδικασία για όλη την οικογένεια. Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στον σχεδιασμό. Περπατήστε, τρέξτε και παίξτε με το παιδί σας- αντί να κάθεστε στο περιθώριο. Δώστε το παράδειγμα με το να είστε φυσικά ενεργοί και να χρησιμοποιείτε εργαλεία ασφάλειας, όπως είναι τα κράνη των ποδηλάτων.
10. Να είστε ένα καλό υγιεινό πρότυπο: Δοκιμάστε νέα φαγητά οι ίδιοι. Περιγράψτε την γεύση, υφή και μυρωδιά. Προσφέρετε ένα νέο φαγητό κάθε φορά. Σερβίρετε κάποιο φαγητό που αρέσει στο παιδί σας μαζί με το νέο. Προσφέρετε τα νέα φαγητά στην αρχή του γεύματος, όταν το παιδί σας είναι πολύ πεινασμένο. Αποφύγετε να κάνετε διάλεξη ή να αναγκάσετε το παιδί σας να φάει.
Συγγραφέας : Μανίκα Βάσια
http://www.nutrimed.gr/ArticleViewDetails.aspx?A_ID=539
24-09-2010, 06:36 #82
thanks σας ολες! πολλα φιλακια και τα λεμε δευτερα!
24-09-2010, 14:38 #83
Originally posted by esceden
Καλή τύχη Μπαρμπίτα μου!!
Επί τη ευκαιρία, επικολλώ ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις διατροφικές συνήθειες μιάς οικογενειας!!
]Είστε η πιο σημαντική επιρροή των παιδιών σας. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Η ποικιλία των φαγητών βοηθά τα παιδιά να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα από την κάθε ομάδα τροφίμων.
Είναι επίσης πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέα φαγητά και να τους αρέσουν περισσότερα φαγητά. Όταν τα παιδιά αναπτύσσουν προτιμήσεις για πολλά είδη φαγητών είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε τα οικογενειακά γεύματα. Μαγειρέψτε μαζί τους, φάτε μαζί τους, συζητήστε μαζί τους και κάντε την ώρα του φαγητού οικογενειακή στιγμή!!
1. Δώστε το παράδειγμα: Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες με τα γεύματα ή τα σνακς σας. Αφήστε τα παιδιά σας να δουν ότι σας αρέσει να μασάτε ωμά λαχανικά.
2. Πηγαίνετε να ψωνίσετε φαγητό μαζί τους: Η αγορά ειδών διατροφής μπορεί να διδάξει το παιδί σας πολλά πράγματα σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή. Συζητήστε από πού προέρχονται τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυτικές ίνες, το γάλα και το κρέας. Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν υγιεινές επιλογές.
3. Γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα: Τεμαχίστε το φαγητό σε αστεία και εύκολα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων. Ονομάστε ένα φαγητό που το παιδί σας βοήθησε να ετοιμαστεί. Σερβιρίστε την «Σαλάτα της Μαρίας» ή τις «Γεμιστές πατάτες του Κωστάκη» για βραδινό. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εφεύρει νέα σνακς.
4. Προσφέρετε το ίδιο φαγητό σε όλους: Σταματήστε να μαγειρεύετε ξεχωριστά πιάτα για να ικανοποιήσετε τα παιδιά σας. Είναι πιο εύκολο να σχεδιάζετε τα οικογενειακά γεύματα όταν όλοι τρώνε τα ίδια φαγητά.
5. Ανταμείψτε με την προσοχή σας, όχι με φαγητό: Δείξτε την αγάπη σας με αγκαλιές και φιλιά. Ανακουφίστε με αγκαλιές και συζήτηση. Προτιμήστε να μην προσφέρετε γλυκά ως ανταμοιβή. Αυτό κάνει τα παιδιά να πιστεύουν ότι τα γλυκά ή τα επιδόρπια είναι καλύτερα από άλλα φαγητά. Όταν το φαγητό δεν έχει καταναλωθεί, τα παιδιά δεν χρειάζονται κάτι «έξτρα»- όπως γλυκά ή μπισκότα- ως αντικατάστατα.
6. Επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο στο τραπέζι: Συζητήστε για αστεία και χαρούμενα θέματα κατά τη διάρκεια του φαγητού. Κλείστε την τηλεόραση. Απαντήστε στο κινητό σας τηλέφωνο αργότερα. Προσπαθήστε να μετατρέψετε τα γεύματα μια διαδικασία χωρίς άγχος.
7. Ακούστε το παιδί σας: Όταν το παιδί σας λέει ότι πεινάει, μπορείτε να του προσφέρετε ένα μικρό και υγιεινό σνακ- ακόμα και όταν δεν είναι ο προγραμματισμένος χρόνος του να φάει. Προσφέρετε επιλογές. Ρωτήστε το «Τι προτιμάς για βραδινό: μπρόκολο ή κουνουπίδι» αντί για «Θέλεις μπρόκολο για βραδινό»;
8. Περιορίστε τον χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης: Μην επιτρέπετε πάνω από 2 ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης την ημέρα, όπως συστήνεται από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων. Σηκωθείτε και κινηθείτε κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων. Ξεκινήστε μια φυσική δραστηριότητα.
9. Ενθαρρύνετε τη φυσική δραστηριότητα: Κάντε τη φυσική δραστηριότητα μια χαρούμενη διαδικασία για όλη την οικογένεια. Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στον σχεδιασμό. Περπατήστε, τρέξτε και παίξτε με το παιδί σας- αντί να κάθεστε στο περιθώριο. Δώστε το παράδειγμα με το να είστε φυσικά ενεργοί και να χρησιμοποιείτε εργαλεία ασφάλειας, όπως είναι τα κράνη των ποδηλάτων.
10. Να είστε ένα καλό υγιεινό πρότυπο: Δοκιμάστε νέα φαγητά οι ίδιοι. Περιγράψτε την γεύση, υφή και μυρωδιά. Προσφέρετε ένα νέο φαγητό κάθε φορά. Σερβίρετε κάποιο φαγητό που αρέσει στο παιδί σας μαζί με το νέο. Προσφέρετε τα νέα φαγητά στην αρχή του γεύματος, όταν το παιδί σας είναι πολύ πεινασμένο. Αποφύγετε να κάνετε διάλεξη ή να αναγκάσετε το παιδί σας να φάει.
Συγγραφέας : Μανίκα Βάσια
http://www.nutrimed.gr/ArticleViewDetails.aspx?A_ID=539
25-09-2010, 00:13 #84
αν σου πω κλικ μου οτι αν κ πιπινι ακομα (δε θελω γελια) ειναι απο τα πρωτα πραγματα που με προβληματιζουν οσον αφορα στη μελλοντική μου οικογένεια? υπαρχει η προδιαθεση και καταλαβαινεις..
το αστειο της υποθεσης ειναι οτι η μητερα μου ειχε κανει διδακτορικο στη διατροφη (ως βιολογος) αλλα και παλι, λαθη εγιναν. και ειναι φυσιολογικο, απολυτα! ε, θελω να βρω τροπους να μεγαλωσουν τα δικα μου παιδια (οοοοοοοοοοοταν ερθουν) με οσο το δυνατον λιγοτερα τραυματα σε ψυχή και σε σώμα..
25-09-2010, 14:58 #85
ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ ΑΥΤΟ....
ΕΣΕΙΣ?
25-09-2010, 15:22 #86Ανδρέας Ζ.GuestΡία πού το βρήκες αυτό:yes:
Ξεχνά την μεσογειακή και την "καθαρή" διατροφή
25-09-2010, 17:19 #87
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
Ρία πού το βρήκες αυτό:yes:
25-09-2010, 18:24 #88
25-09-2010, 18:25 #89
εδώ το βρήκα
έψαχνα αυτό αρχικά...
http://www.b-eating.gr/index.php?opt...8-11&Itemid=58
25-09-2010, 19:11 #90
Originally posted by ria
ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ ΑΥΤΟ....
ΕΣΕΙΣ?
δεν υπαρχεις!!!
δυστηχως με τοσα διαιτο-διαβασματα μια μερα μονο τετοια βιβλια θα εχω να πασαρω στα παιδια μου.
γιαυτο υποσχεθηκα οτι οσο ασχοληθω αυτη τη χρονια με τις διαιτες.
μετα τελος!
Top Online Games for New Players with ThePokies107 in...
14-09-2025, 14:30 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή