Results 1 to 15 of 25
Thread: βουλιμία και σωστή αντιμετώπιση
-
01-11-2006, 13:53 #1
βουλιμία και σωστή αντιμετώπιση
eimai 23 xronwn kai edw kai 1.5 xrono peripou pasxw apo psuxogenh boulimia me toulaxiston 3-4 emmetous thn hmera!
exw ftasei se polu asxhmo shmeio,noiwtthw na mhn mporw na brw lush,
exw apeythinthei se 2-3 giatrous alla oloi me eidan apla san ena kalo portofoli me apotelesma oso ekseidikeumenoi ki an htan na me apothisoun!
sas parakalw an gnwrizetai kapoion pou mporei na me boithisei kai na exei tis gnwseis steilte mou epeigontws ena e-mail,menw sthn perioxh ths athinas!
sas euxaristw olous kai pisteyw oti uparxei megalo problhma sxetika me th boulimia alla ligoi einai autoi oi opoioi kseroun kai mporoun na boithisoun pragmatika!
narnia
- 01-11-2006, 14:02 #2
μη φοβάσαι εδώ είμαστε!!!
Originally posted by narnia
eimai 23 xronwn kai edw kai 1.5 xrono peripou pasxw apo psuxogenh boulimia me toulaxiston 3-4 emmetous thn hmera!
exw ftasei se polu asxhmo shmeio,noiwtthw na mhn mporw na brw lush,
exw apeythinthei se 2-3 giatrous alla oloi me eidan apla san ena kalo portofoli me apotelesma oso ekseidikeumenoi ki an htan na me apothisoun!
sas parakalw an gnwrizetai kapoion pou mporei na me boithisei kai na exei tis gnwseis steilte mou epeigontws ena e-mail,menw sthn perioxh ths athinas!
sas euxaristw olous kai pisteyw oti uparxei megalo problhma sxetika me th boulimia alla ligoi einai autoi oi opoioi kseroun kai mporoun na boithisoun pragmatika!
narnia
φιλιά και καλή τύχη. Μή φοβάσαι είμαστε όλοι εδώ για να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο
02-11-2006, 14:36 #3
Originally posted by marmade
. Εγώ απευθύνθηκα στο Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας της Συμπεριφοράς. Μπές στην ιστοσελίδα τους αν μπορείς στο www.ibrt.gr για να μάθεις λεπτομέρειες. Είναι στην πλατεία Κάνιγγος και το τηλέφωνο είναι 210 3840129. Θέλω να ακούσω νέα σου!!! Εγώ γενικά είμαι ευχαριστημένη από τις συνεδρίες που έχω πραγματοποιήσει και είμαι όχι καλά αλλά σε καλό δρόμο.
φιλιά και καλή τύχη. Μή φοβάσαι είμαστε όλοι εδώ για να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο
Είναι πολύ σοβαρά όλα αυτά που μας εγραψες, εκανες πολύ καλά που μπήκες στο forum, θα δεις πως θα εκπλαγεις μολις διαπιστώσεις οτι δεν εισαι τοσο μονη οσο νιωθεις!
Συνεργάζομαι κι εγώ με αυτο το Ινστιτουτο, ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένη, ενθουσιασμένη θα έλεγα, ειναι απολύτως δωρεάν και γινεται πού καλή δουλεια.
Πάρε στο τηλέφωνο 210.3840129, πες πως θελεις να ξεκινήσεις συνεδρία με καποιον απο τους ψυχολόγους και θα κανονισετε αμεσα ενα ραντεβου.....ειναι πολυ απλό και πολυ καλο για να ειναι αληθινό, αλλα ειναι πραγματικό και εμένα τουλαχιστον μου εχει δωσει πολλή αισιοδοξία και καθε εβδομαδα περιμένω πως και πως να παω....
Μην διστασεις, πάρε αμέσως τηλεφωνο!!
Περιμένω να μας πεις τι εγινε!
Φιλακια πολλα!!!
04-11-2006, 13:06 #4
Καλημέρα και από μένα!Βρίσκομαι στην Αθήνα και πιθανώς να επισκεφθώ έναν πολύ καλό γιατρό και άνθρωπο ( έτσι μου έχουν πει κάποιοι πρώην ασθενείς του ), εξειδικευμένο πάρα πολύ σε τέτοια θέματα διατροφής.Βρίσκεται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και είναι διευθυντής του τμήματος διατροφολογίας.
Λέγεται : Δρ. Γεώργιος Πανοτόπουλος - Παθολόγος-Διατροφολόγος
Διευθύνει το τμήμα Μεταβολισμού - Διατροφής - Παχυσαρκίας - Ενδοκρινολογίας που βρίσκεται στον 3ο όροφο του νοσοκομείου. Για να κλείσετε παντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6867935 από τις 8.00 εώς τις 16.00 ή με το τηλεφωνικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ 6867000.
Αν τον επισκεφθώ θα σας γράψω εντυπώσεις...
14-11-2006, 12:30 #5
epikoinwnhse mazi moy, mporw na se voithisw.exw ton anthropo soy an pragmatika niwthis oti den paei allo..
15-11-2006, 08:16 #6
κατ'αρχήν καλημέρα σε όλους σας. Ήθελα να γράψω για τις σκέψεις που με απασχολούν τις τελευταίες μέρες. Οι συνεδρίες ψυχθεραπείας συνεχίζουν κανονικά και μπορώ να πώ ότι έχω ανακαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό μου που δεν φανταζόμουν. Πολλές φορές νιώθω ότι για άλλο θέμα πήγα και τελικά άλλα ανακαλύπτω.....ή μάλλον ανακαλύπτω και άλλα που δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να ευθύνονται για το θέμα της βουλιμίας. Το θέμα μου λοιπόν τώρα είναι ότι παρά την γενική βελτίωση που παρουσιάζω τη στιγμή που μου συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, αγχωτικό, δύσκολο τέλος πάντων...εγώ καταφεύγω στην παλιά καλή μου συνταγή...στο δίδυμο φαγητό-τουαλέτα. Μετά από συζήτηση με την ψυχολόγο καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για κάποιο λόγο αντιστέκομαι στη θεραπεία. Και ο λόγος αυτός είναι ότι έχω μέσα στο μυαλό μου μία εικόνα για τον εαυτό μου που θέλω να τη συντηρώ και δεν θέλω να ξεφύγω από αυτή.... έχω δηλαδή μέσα μου τόσο βαθειά ριζωμένη την εικόνα της άχρηστης και της αδύνασμς που στην πραγματικότητα δεν αφήνω εγώ τον εαυτό μου να πιστέψει ότι μπορεί να μάθει να αντιδρά με άλλο τρόπο στις δυσκολίες και το άγχος. Έχω τη μαγική συνταγή από την οποία δεν υπάρχει λόγος να φύγω, αφού με βολεύει....και όσο για την ντριοπή και την αηδία που νιώθω μετά;;; δεν πειράζει έτσι και αλλιώς μου αξίζει.... Έτσι είναι και το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο όσο το σκέφτομαι...πώς θα ξεφύγω όμως;;;; πώς θα ξεφύγω από τον κακό μου εαυτό;;;;;;
Δεν μοιάζει με ταινία θρίλερ η ζωή μου τελικά;; Σαν αυτές τις γελοίες ταινίες, που η αλήθεια ποτέ δεν μου άρεσαν, που κάποια δαιμόνια δυναμη έμπαινε σοτ μυαλό κάποιου και καθόριζε τις κινήσεις του......
15-11-2006, 16:42 #7
kalispera se olous
eimai 23 k zw k gw sto kentro.i ali8ia einai oti proti fora grafo se forum k pragmatika euxomai to min mou na mporite na to deite. epsaxna sto internet na brw mia lisi sto problima mou k etsi brika k esas edw. egw den katalaba kan pws mpika se olo auto to tripaki. twra exei ginei enas faulos kiklos pou de kleinei. 8elw na alla3w ti zwi mou ma tipota de boi8aei.pantou blepw tixous. epsaksa k gw gia boi8eia piga se psixologous psixiatrous psixouerapeutes ola ta dokimasa . kalitera na eixa mousi na parw ena ultrex. sigoura pio ftina 8a mou erxotane. eida gia to kentro pou proteinete k 8elw na rwtisw an sou dinoun xapia. giati ilikrina se kamia periptwsi den 8elw na parw. exw tin entipwsi pws 8a niwsw akoma pio arrwsti k teliwmeni an arxisw na xapakwnomai.
otan ida to forum auto me megali lipi alla k xara diapistwsa pws den eimai moni k oti mporeis na bris endiaferon apo ekei pou den to perimeneis, apo teliws agnwstous etimous na se akousoun k na se katalaboun. poli omorfo!
perimenw mia apantisi gia ta xapia ka8ws k perissoteres leptomeries gia ti 8erapia pou kanoun ekei.
euxaristw poli
15-11-2006, 17:06 #8
Latria καλως ήρθες στην παρέα μας!
Το κέντρο που εγώ έχω αναφέρει, ειναι ινστιτούτο στην ουσία και οι συνεδρίες γίνονται με ψυχολόγους, άρα και δεν παρεχονται χάπια. Παρέχεται ψυχολογική στήριξη σε οποιοδήποτε τομέα την χρειάζεται κανείς, και τρόποι που μπορούμε να αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε μας συμβαίνει.
Βρίσκεται στην Αθήνα και αν μενεις κι εσυ Αθηνα, θα σου πρότεινα τουλάχιστον να το δοκιμάσεις...δεν εχεις να χασεις κατι. Εχω μείνει πολυ ευχαριστημένη...
Σου ευχομαι να πανε ολα καλα
Πολλα πολα φιλια!!!
16-11-2006, 07:58 #9
[quote]Originally posted by latria
eimai 23 k zw k gw sto kentro.i ali8ia einai oti proti fora grafo se forum k pragmatika euxomai to min mou na mporite na to deite. epsaxna sto internet na brw mia lisi sto problima mou k etsi brika k esas edw. egw den katalaba kan pws mpika se olo auto to tripaki. twra exei ginei enas faulos kiklos pou de kleinei. 8elw na alla3w ti zwi mou ma tipota de boi8aei.pantou blepw tixous. epsaksa k gw gia boi8eia piga se psixologous psixiatrous psixouerapeutes ola ta dokimasa . kalitera na eixa mousi na parw ena ultrex. sigoura pio ftina 8a mou erxotane. eida gia to kentro pou proteinete k 8elw na rwtisw an sou dinoun xapia. giati ilikrina se kamia periptwsi den 8elw na parw. exw tin entipwsi pws 8a niwsw akoma pio arrwsti k teliwmeni an arxisw na xapakwnomai.
otan ida to forum auto me megali lipi alla k xara diapistwsa pws den eimai moni k oti mporeis na bris endiaferon apo ekei pou den to perimeneis, apo teliws agnwstous etimous na se akousoun k na se katalaboun. poli omorfo!
perimenw mia apantisi gia ta xapia ka8ws k perissoteres leptomeries gia ti 8erapia pou kanoun ekei.
euxaristw poli [/καλή μου μή φοβάσαι. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δεχόμασταν να πάρουμε χάπια. Πράγματι το κέντρο αυτό στο οποίο πηγαίνω και εγώ προσπαθεί να ξεκλειδώσει το άρρωστο κομμάτι του μυαλού σου και όχι να σε ποτίσει με χημικά. Το προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα. Δεν έχω βέβαια θεραπευτεί αλλά είμαι σε΄ενα καλό δρόμο και ύστερα φταίω εγώ και όχι το κέντρο για το ότι ακόμη δεν έχω αλλάξει.....ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΙ...πάλι θα κατηγοτήσω αποκλειστικά και μόνον τον εαυτό μου.....για αυτό λέω ότι έχω ακόμη δρόμο μπροστά μου.....Όσο για αυτό που γράφεις...έχεις δίκιο είναι λυπηρό και όπμως τόσο παρήγορο που είμαστε τόσοι πολλοί και τόσο πρόθυμοι να μοιραστούμε τον πόνο μας.....καλή τύχη σου εύχομαι όποως και σε όλους μας.... quote]
25-08-2010, 23:47 #10
Παιδιά καλησπέρα... Είμαι 21 και πάσχω από βουλιμία εδώ και 5 χρόνια περίπου, αλλά το συνειδητοποίησα πολύ αργότερα, όταν σταμάτησα τους εμμετούς γιατί δεν πήγαινε άλλο και πήρα 7 κιλά μέσα σε 3 μήνες, και εδώ και περίπου 1 χρόνο δε μπορώ να τα χάσω! Έχω να πω συγχαρητήρια σε όλες σας που το ψάχνετε και το παλεύετε, πραγματικά μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να καταλάβει, πως είναι να ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα, να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, και να μη μπορείς να το κάνεις! Να νιώθεις άχρηστος...Μένω εκτός Αθηνών και σκεφτόμουν να επισκεφτώ κάποιο ψυχολόγο, ωστόσο με αυτά που διαβάζω εδώ έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν έιναι λύση, λόγω της εκμετάλλευσης. Έχω ακούσει για κάποια χάπια αντικαταθλιπτικά που ελέγχουν και τη νευρογενή βουλιμία, ξέρετε όμως τι επιτυγχάνεται με αυτά? Συστίνεται ψυχολόγο, η ψυχίατρο?
26-08-2010, 00:28 #11
Originally posted by depressedkitten
Παιδιά καλησπέρα... Είμαι 21 και πάσχω από βουλιμία εδώ και 5 χρόνια περίπου, αλλά το συνειδητοποίησα πολύ αργότερα, όταν σταμάτησα τους εμμετούς γιατί δεν πήγαινε άλλο και πήρα 7 κιλά μέσα σε 3 μήνες, και εδώ και περίπου 1 χρόνο δε μπορώ να τα χάσω! Έχω να πω συγχαρητήρια σε όλες σας που το ψάχνετε και το παλεύετε, πραγματικά μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να καταλάβει, πως είναι να ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα, να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, και να μη μπορείς να το κάνεις! Να νιώθεις άχρηστος...Μένω εκτός Αθηνών και σκεφτόμουν να επισκεφτώ κάποιο ψυχολόγο, ωστόσο με αυτά που διαβάζω εδώ έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν έιναι λύση, λόγω της εκμετάλλευσης. Έχω ακούσει για κάποια χάπια αντικαταθλιπτικά που ελέγχουν και τη νευρογενή βουλιμία, ξέρετε όμως τι επιτυγχάνεται με αυτά? Συστίνεται ψυχολόγο, η ψυχίατρο?
Εμένα η ψυχολόγος μου με βοηθάει πολύ και δε χρειάστηκε να πάω σε ψυχίατρο, δε θα δεχόμουν και ποτέ να πάρω χάπια για κάτι που πιστεύω πως έχω μέσα μου τη δύναμη να το αλλάξω, εκτός αν είχα κάποια βαριάς μορφής κατάθλιψη. Αν ο ψυχολόγος σου δεν είναι κανένα λαμόγιο (όπως έχω πολλές φορές κι εγώ διαβάσει εδω για κάποιες περιπτωσεις) θα σου συστήσει ο ίδιος, σε περίπτωση που χρειάζεται, συνεργασία με ψυχίατρο. Αλλά ψάξε το πριν πας σε κάποιον, πάρε συστάσεις!
27-08-2010, 09:29 #12
Τα χάπια για τη νευρογενή βουλιμία λέγονται Ladose. Μπορεί να στα χορηγήσει μόνο ψυχίατρος. Είναι ουσιαστικά αντικαταθλιπτικά και ξεκινούν να επιδρούν περίπου 1 μήνα μετά την πρώτη λήψη. Ξεκινάς σταδιακά λαμβάνοντας μισό χάπι και μετά σιγά-σιγά αυξάνεται η δόση, σύνφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου. Εγώ τα ξεκίνηα προχθές.
Θα σας γράφω πώς πάω....αν στο μεταξύ δεν αυτοκτονήσω...
27-08-2010, 09:41 #13
Γεια σου dolphin.:wink2:
Βρίσκεσαι και σε κατάθλιψη αυτόν τον καιρό και σου συνταγράφησε τα ladose,ή μόνο για τη βουλιμία στα έδωσε;
Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις και σε οδηγούν σε απελπισία,μήπως σκέφτεσαι με τρόπους άκαμπτους πάνω σε ό,τι αντιμετωπίζεις;Δώσε την ευκαιρία στα αντικαταθλιπτικά να δράσουν και προσπάθησε εν τω μεταξύ να σκέφτεσαι θετικά.Όλα θα γίνουν.Εκτός από τον ψυχίατρο έχεις επισκεφτεί και κάποιον ειδικό στις διατροφικές διαταραχές μήπως;
27-08-2010, 12:26 #14
Μου συνέβησαν διάφορα δυσάρεστα και μαζεμένα τον τελευταίο καιρό. Κάθε φορά που κάνω βουλιμικά με πιάνει κατάθλιψη. Δυστυχώς, εμένα τα βουλιμικά μου δε σταματάνε σε 1-2-3 μέρες...Μπορεί να συνεχιστούν και 20 μέρες απανωτά. Οπότε γίνομαι κομμάτια. Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα, ούτε καν μπάνιο, έχω αυτοκαταστροφκές τάσεις, τάσεις φυγής. Δε θέλω να βγαινω έξω, σκέφτομαι συνέχεια το φαϊ και το πώς κατάντησα έστι το μέχρι πρότινος όμορφο σώμα μου.
Παλιότερα είχα πάει και στο κέντρο διατροφικών διαταραχών ''ΑΝΑΣΑ'', σε ψυχολόγο, σε ειδικό διατροφολόγο-παθολόγο, σε ένα σωρό διαιτολόγους. Δοκίμασα τα πάντα, το πάλεψα χωρίς φάρμακα όσο μπόρεσα, όσο άντεξα. Έκανα λάθη πολλά και ξεροκεφαλιές. Πλέον δε μπορώ, δεν έχω δύναμη να κάνω τίποτα άλλο. Παραιτούμαι και αφήνω τα stedon που παίρνω εδώ και καιρό και τα ladose να δράσουν.
27-08-2010, 14:24 #15
Originally posted by dolphin
Μου συνέβησαν διάφορα δυσάρεστα και μαζεμένα τον τελευταίο καιρό. Κάθε φορά που κάνω βουλιμικά με πιάνει κατάθλιψη. Δυστυχώς, εμένα τα βουλιμικά μου δε σταματάνε σε 1-2-3 μέρες...Μπορεί να συνεχιστούν και 20 μέρες απανωτά. Οπότε γίνομαι κομμάτια. Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα, ούτε καν μπάνιο, έχω αυτοκαταστροφκές τάσεις, τάσεις φυγής. Δε θέλω να βγαινω έξω, σκέφτομαι συνέχεια το φαϊ και το πώς κατάντησα έστι το μέχρι πρότινος όμορφο σώμα μου.
Παλιότερα είχα πάει και στο κέντρο διατροφικών διαταραχών ''ΑΝΑΣΑ'', σε ψυχολόγο, σε ειδικό διατροφολόγο-παθολόγο, σε ένα σωρό διαιτολόγους. Δοκίμασα τα πάντα, το πάλεψα χωρίς φάρμακα όσο μπόρεσα, όσο άντεξα. Έκανα λάθη πολλά και ξεροκεφαλιές. Πλέον δε μπορώ, δεν έχω δύναμη να κάνω τίποτα άλλο. Παραιτούμαι και αφήνω τα stedon που παίρνω εδώ και καιρό και τα ladose να δράσουν.
Κι όμως είμαι σήμερα εδώ και μπορώ να σου πω όχι ότι τα έχω ξεπεράσει αλλά έχουν περιοριστεί σε 3-4 επεισόδια περίπου ανά εξάμηνο. Το φαντάζεσαι? αυτό που ήταν μία ολόκληρη μέρα της ζωής μου, έγινε 1 φορά το εξάμηνο! Ξέρω ότι είναι δύσκολο στη φάση που είσαι να το πιστέψεις, κι εμένα αν μου έλεγαν τότε ότι θα φτάσω στη σημερινή κατάσταση θα γελούσα, ήμουν πεπεισμένη ότι δεν έχω τη δύναμη να το προσπεράσω, πως είναι πιο δυνατό από εμένα. Κι όμως....μπορεί να πόνεσα, να έκλαψα αλλά ως επί το πλείστον ξέφυγα από τα δίχτυα αυτού του διαόλου που λέγεται βουλιμία. Κι αφού τα κατάφερα εγώ να φτάσω εδώ, γιατί όχι κι εσύ και όλος ο κόσμος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα? και θα ακολουθήσουν οι μέρες που όλο αυτό θα ανήκει στο παρελθόν και θα έχουμε βγει δυνατές και περήφανες για τον εαυτό μας. Μην το βάζεις κάτω, μάζεψε τα κομμάτια σου και προσπάθησε ξανά....για εσένα!
Ελπίζω να σε βοηθήσουν και τα χάπια στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλή δύναμη! :starhit:
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια