Κοινωνικές Υποχρεώσεις!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45
    Member
    Οι κοινωνικές υποχρεώσεις μπορούν πράγματι να γίνουν πρόβλημα μερικές φορές, και όχι τόσο όσο όταν είμαστε στην αρχή μιας δίαιατας όσο όταν η διάθεση μας αλλά και οι άμυνες μας είναι πεσμένες.

Σε περίπτωση μπουφέ πάντα θα υπάρχει σαλάτα (τις περισσοτερες φορές πάνω απίο μια) και κάποιο ψητό κρέας. Γεμίζω το πιάτο μου με σαλάτα και αφήνω πολύ λίγο χώρο για το κρέας και για κάτι ακόμα πολύ "μικρό"! Το θεωρώ σαν μια μικρή επιβράβευση στον εαυτό μου!
    Στις περιπτώσεις πάλι με τους μεζέδες, προσπαθώ να κάνω το ίδιο, να γεμίσω το πιάτο μου μια φορά και να μην παίρνω μέσα απο τα πιάτα που είναι στη μέση. Ετσι ξέρω τι ποσότητα έχω φάει. Αν τα πιάτα τα ατομικά είναι από τα πολύ μικρά, τότε το γεμίζω δύο φορές.

Αυτό που βρίσκω εγω προσωπικά σε τέτοιοες περιπτώσεις δύσκολο να ελεγξω είναι το αλκοόλ και όχι το φαγητό, και ειδικά το αλκοόλ που συνοδεύετε από ξηρούς καρπούς ή πατατάκια. Εχω δοκιμάσει να παίρνω ποτά που δε μου αρέσουν ώστε να μην τα πίνω γρήγορα αλλά δεν έπιασε. Αύτο που έχω βρει καλύτερο προς το παρον είναι για πρώτο ποτό να πίνω μια ιολη ή perrier και μετά το ποτό που μου αρέσει. Φροντίζω επίσης να απομακρύνω τα πατατάκια/ξηρούς καρπούς από κοντά μου και αν είναι δυνατόν να τα δώσω πίσω.

Σε αυτή τη φάση δε θέλω να "προκαλώ" τον εαυτό μου. Να είναι δλδ εκεί μπροστά μου όλα και να μην τα φάω. Αυτό φαντάζομαι πρέπει να είναι το ιδανικό που προσπαθούμε να φτάσουμε, να τα έχω όλα εκει μπροστά μας και να μπορούμε να απλώσουμε το χέρι μας μια φορά ή και καμία!!!

Senior Member
    Originally posted by Vallia
    Οι κοινωνικές υποχρεώσεις μπορούν πράγματι να γίνουν πρόβλημα μερικές φορές, και όχι τόσο όσο όταν είμαστε στην αρχή μιας δίαιατας όσο όταν η διάθεση μας αλλά και οι άμυνες μας είναι πεσμένες.

Σε περίπτωση μπουφέ πάντα θα υπάρχει σαλάτα (τις περισσοτερες φορές πάνω απίο μια) και κάποιο ψητό κρέας. Γεμίζω το πιάτο μου με σαλάτα και αφήνω πολύ λίγο χώρο για το κρέας και για κάτι ακόμα πολύ "μικρό"! Το θεωρώ σαν μια μικρή επιβράβευση στον εαυτό μου!
    Στις περιπτώσεις πάλι με τους μεζέδες, προσπαθώ να κάνω το ίδιο, να γεμίσω το πιάτο μου μια φορά και να μην παίρνω μέσα απο τα πιάτα που είναι στη μέση. Ετσι ξέρω τι ποσότητα έχω φάει. Αν τα πιάτα τα ατομικά είναι από τα πολύ μικρά, τότε το γεμίζω δύο φορές.

Αυτό που βρίσκω εγω προσωπικά σε τέτοιοες περιπτώσεις δύσκολο να ελεγξω είναι το αλκοόλ και όχι το φαγητό, και ειδικά το αλκοόλ που συνοδεύετε από ξηρούς καρπούς ή πατατάκια. Εχω δοκιμάσει να παίρνω ποτά που δε μου αρέσουν ώστε να μην τα πίνω γρήγορα αλλά δεν έπιασε. Αύτο που έχω βρει καλύτερο προς το παρον είναι για πρώτο ποτό να πίνω μια ιολη ή perrier και μετά το ποτό που μου αρέσει. Φροντίζω επίσης να απομακρύνω τα πατατάκια/ξηρούς καρπούς από κοντά μου και αν είναι δυνατόν να τα δώσω πίσω.

Σε αυτή τη φάση δε θέλω να "προκαλώ" τον εαυτό μου. Να είναι δλδ εκεί μπροστά μου όλα και να μην τα φάω. Αυτό φαντάζομαι πρέπει να είναι το ιδανικό που προσπαθούμε να φτάσουμε, να τα έχω όλα εκει μπροστά μας και να μπορούμε να απλώσουμε το χέρι μας μια φορά ή και καμία!!!
    Το έκανα και εγώ αυτό με το ποτό και έπερνα βοτκα με πάγο μόνο σκέτη! Δεν πίνετε με τίποτα!!! Σου το συστήνω!! 'Ακουσα ότι και η Πάρις Χίλτον κάνει το ίδιο..παραγγέλνει ποτό και δεν το πίνει απλά το κρατάει! Έξάλου πως θα διατηρούσε τέτοιο σώμα με όλα αυτά τα events στα οποία πρέπει να παρεβρίσκεται!! :yes:

Senior Member
    ΑΚΡΙΒΩΣ. άμα σε δουν σταθερό και σκληρό δεν σε ενοχλούν.απλά τώρα δεν νιώθω έτσι κ προσπαθώ να το παίξω σκληρή ε΄νώ από μέσα μου θέλω να αρπάξω το λουκανοπιτάκι με το στόμα κ να δαγκώσω κ το χέρι αυτουνού που μου το προσφέρει.χιχιχιχ. κ ειδικά άμα σε δουν να λες όχι κ με τα πολλά τελικά να σε βλέπουν να έχεις φάει τον μισό μπουφέ τότε είναι που δεν σε υπολογίζουν.
    το χειρότερο είναι που μου είχαν πει κάτι φίλες μου οτι μια ζωή είμαι σε δίαιτα αλλά ποτέ δεν χάνω(δεν έχουν κ άδικο)
    κ τότε τους είπα οτι φταει που δεν έχω την ανάλογη υποστήριξη από το περιβάλλον μου.οτι είμαι που είμαι αδύναμος χαρακτήρας απέναντι στο φαί ,έχω κ αυτές που δεν με καταλαβαίνουν κ δε με στηρίζουν όταν λέω οτι δεν θέλω να φάω κ΄οτι επιμένουν αντί να με αποτρέπουν.χα απορώ πως τα κατάφερα κ απάντησα έτσι αντί να κάνω σαχλό χιουμοράκι που κάνω συνήθως. κ δεν εννοώ οτι μου φταίνε οι άλλοι που δεν χάνω κιλά κ έχω περιορισμένες αντιστάσεις αλλά ας πούμε θυμάμαι μια άλλη γνωστή μου αρκετά παχουλή που όταν ανακοίνωσε οτι ξεκινάει δίαιτα, συσπηρώθηκε ολόκληρη οικογένεια κ γύρω περιβάλλον για να την βοηθήσουν.κ αυτό το ζήλεψα γιατί από τις αποτυχημένες απόπειρες τις δικές μου κανείς πια δεν μου δίνει σημασία.

Senior Member
    το ακριβώς πήγαινε στην cryss. mairypopins εγώ ΄΄εχω ύψος 163

Senior Member
    Κι εγω παλια ετσι ημουν boulianna...δε χαλαγα χατηρι! Οχι πια! Αν με πολυζορισουν βγαζω το αυστηρο μου υφος και τους τη "λεω"! Ετσι εκανα και με την πεθερα μου που επεμενε"μα...τπτ δεν εφαγες.." χαχαχχαχα!!! Ωσπυ, μια, δυο, τρεις, δεν καταλαβαινε, της την "ειπα" με ωραιο τροπο και το εκοψε το χομπυ! Και φυσικα αν λες αλλα δεν πραττεις, οι αλλοι το εκμεταλλευονται! Εχεις δικιο! Γιαυτο λοιπον σταθεροτητα! Ακομη κι αν ψοφας να δαγκωσεις αυτο που λιμπιζεσαι!! Οχι, δεν κανω το χατηρι σε κανεναν να με δει να υποκυπτω!! Ξερεις τι ικανοποιηση νιωθεις οταν κερδιζεις με το στοιχημα που βαζεις με τον εαυτο σου ε???Ετσι δεν ειναι??:wink1:

Senior Member
    ouououou απόλυτα έτσι είναι. όσες φορές ταχω καταφέρει(2-3) ένιωθα μετά τρελή αυτοπεποίθηση!!!είναι αλήθεια.αξίζει τον κόπο

Senior Member
    Originally posted by chrys
    Κι εγω παλια ετσι ημουν boulianna...δε χαλαγα χατηρι! Οχι πια! Αν με πολυζορισουν βγαζω το αυστηρο μου υφος και τους τη "λεω"! Ετσι εκανα και με την πεθερα μου που επεμενε"μα...τπτ δεν εφαγες.." χαχαχχαχα!!! Ωσπυ, μια, δυο, τρεις, δεν καταλαβαινε, της την "ειπα" με ωραιο τροπο και το εκοψε το χομπυ! Και φυσικα αν λες αλλα δεν πραττεις, οι αλλοι το εκμεταλλευονται! Εχεις δικιο! Γιαυτο λοιπον σταθεροτητα! Ακομη κι αν ψοφας να δαγκωσεις αυτο που λιμπιζεσαι!! Οχι, δεν κανω το χατηρι σε κανεναν να με δει να υποκυπτω!! Ξερεις τι ικανοποιηση νιωθεις οταν κερδιζεις με το στοιχημα που βαζεις με τον εαυτο σου ε???Ετσι δεν ειναι??:wink1:
    Εμπρός λοιπόν κορίτσια στην πορεία που χάραξε η chryss :spin:
    Τι τραβάμε όμως και εμείς οι γεματούλες βρε παιδάκι μου!!!

Senior Member
    Boulianaki, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι να μάθει κανείς να λέει "όχι" σθεναρά και δεν μιλάω μόνο για τα κεράσματα. Για εμένα αυτό είναι βασικό πρόβλημα γιατί φοβόμουνα πάντα ότι οι άλλοι θα με αντιπαθήσουν αν αρνηθώ το οτιδήποτε, από κέρασμα, πρόταση για έξοδο, χάρες, υποχρεώσεις και λοιπά.

Από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι πόσο κακό μού έκανε το να προσπαθώ να είμαι πάντα ευχάριστη και αρεστή στους άλλους και άρχισα να λέω "όχι", άλλαξαν πολλά προς το καλύτερο, ακόμα και η κακή μου σχέση με το φαγητό μπορώ να πω. Στην αρχή μού ήταν πολύ δύσκολο το "όχι" και το έλεγα αδύναμα, φοβισμένα και με μισή καρδιά. Όλα όμως είναι θέμα εξάσκησης και τελευταία παρατηρώ ότι νιώθω μέχρι και ανακούφιση λέγοντάς το.

Το τι κέρασμα έχω αρνηθεί τον τελευταίο χρόνο χωρίς την παραμικρή ενοχή αλλά με ευφορία σχεδόν, δεν λέγεται. Εννοείται ότι άμα θέλω πραγματικά, το δέχομαι επίσης χωρίς ενοχή και το απολαμβάνω. Αλλά είναι σημαντικό να αρνηθείς όταν δεν θέλεις. Αν ξέφυγα από το θέμα, σφαλιαρίστε με λίγο, μ' αρέσει.

Member
    Originally posted by papa_justify
    Εννοείται ότι άμα θέλω πραγματικά, το δέχομαι επίσης χωρίς ενοχή και το απολαμβάνω. Αλλά είναι σημαντικό να αρνηθείς όταν δεν θέλεις.
    papa_justify, νομίζω οτι είναι πολύ σημαντό αυτό. Να μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς ενοχή αλλά και να λες όχι οταν δε θέλεις!!!

Senior Member
    Μαρη Mary P. !!!! xaxaxxaaπεθανα στο γελιο!!! Ακου εκει "το τραβαμε κι εμεις οι γεματουλες"!! Μια χαρα εισαι δεδομενων των κιλων σου,αλλα ξερω επιπλεον οτι το τι λεω εγω δεν παιζει ρολο γτ απλουστατα ο καθενας εχει βαλει τα δικα του στανταρντς και δεν εχουμε δικαιωμα να παρεμβαινουμε.Απλα τα 56 σου κιλα μου φανηκαν πολυ λιγα για να ονομαζεις τον εαυτο σου "γεματουλα"!!
    :smilegrin:

Senior Member
    Μαρη Mary P. !!!! xaxaxxaaπεθανα στο γελιο!!! Ακου εκει "το τραβαμε κι εμεις οι γεματουλες"!! Μια χαρα εισαι δεδομενων των κιλων σου,αλλα ξερω επιπλεον οτι το τι λεω εγω δεν παιζει ρολο γτ απλουστατα ο καθενας εχει βαλει τα δικα του στανταρντς και δεν εχουμε δικαιωμα να παρεμβαινουμε.Απλα τα 56 σου κιλα μου φανηκαν πολυ λιγα για να ονομαζεις τον εαυτο σου "γεματουλα"!!
    αχαχαχαχαχαχαχα
    καλα αυτο δεν ειναι τιποτα. Χτες να δεις που λεγαμε σε ποια διαταραχη "εντασσεται" και μου λεει
    Originally posted by Marry Poppins
    Εντάσσομαι στους παχύσαρκους μάλλον!
    που να το ξερα οτι ειναι 56 και θελει να παει 45!:smilegrin:

Μαιιιιιιιιιρηηηηηηηηηηηηη ηηηηηηηηηηηηηηη!!!!! δεν εισαι παχυσαρκη :wink2:

Senior Member
    καλά τα λες papa είσαι 100% μες το θέμα. σπλάααας!!!πάρε κ μια σφαλιάρα ούτως η άλλως(για να σου δείξω την αγάπη μου)

Senior Member
    :roll:

Senior Member
    Είμαι 1.53 ύψος και ως γνωστό όσο πιο κοντός είναι κάπιος τόσο πιο χοντρός φαίνεται! Ξεπέρασα το πρόβλημα που έχω με το ύψος μου επειδή είναι κάτι που δε λύνεται... αλλά τα κιλά μπορούν να μειωθούν στο χέρι μας είναι!!...ή όχι?? :spin: πλάκα κάνω!! αυτό λύνεται εχτός βέβαια αν είναι θέμα υγιείας (θυροειδής κτλ.)

Senior Member
    ναι βρε οκ 1,53 το διαβασα πιο πριν

να δες
    το BMI σου
    BMI: 23.92 Normal Weight

απο 25-30 ειναι υπερβαροι
    απο 30-35 πρωτη κατηγορια παχυσαρκιας
    απο 35-40 δευτερη κατηγορια παχυσαρκιας

:starhit:

Formula:

* Metric:
    Weight (kg) / [Height (m)]2