Τι σκέφτεσαι τώρα; - Page 245
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 245 of 387 FirstFirst ... 145195235243244245246247255295345 ... LastLast
Results 3,661 to 3,675 of 5791
    Senior Member
    Originally posted by filipparas

Ε καλά ας μην υπερβάλλουμε, δεν ανάγκασε κανείς τη Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή να πάνε Ελλάδα και να αγοράσουν ομόλογα. Λεφτά μυρίστηκαν, μεγάλωσαν σα τράπεζες με την είσοδο σε μια νέα αγορά... σε αυτή τη φάση τιμωρούνται. Η υποβάθμιση αφορά τις κυπριακές τράπεζες και όχι τη Κύπρο.

Και δε ξέρω τι εννοείς πηγαίναμε καλά αλλά η κυπριακή οικονομία έχει, σε μικρότερο βαθμό, τις ίδιες δομικές αδυναμίες με την ελληνική δλδ. έλλειμμα που αυξάνεται, υδροκέφαλο δημόσιο τομέα, εξάρτηση από το κατασκευαστικό κλάδο για την ανάπτυξη κλπ. 'Έχει βέβαια και μερικά καλά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και αυτό τη σώζει.
    Πηγαίναμε καλά από την άποψη ότι υπήρχε δουλιά, υπήρχαν αρκετά λεφτά στο παζάρι, τουλάχιστον όσο αφορά το δικό μου επάγγελμα και το επάγγελμα του άντρα μου. Τώρα βλέπω πως έχουν πέσει τα πράγματα... Το θέμα του κατασκευαστικού κλάδου δεν το έχουμε τώρα, το έχουμε εδώ και 5-6 χρόνια, γιατί ανέβηκε πολή η τιμή της γης και έτσι ο κόσμος δεν μπορεί πια να αγοράσει σπίτι ή διαμέρισμα. Οταν τα διαμερίσματα λιγο πιο κάτω από το σπίτι μου πάνε 530.000 ευρό το 3άρι 150 τετραγωνικά πιος θα τα αγοράσει?

Αυτό που μας σώζει είναι οι ξένοι επενδυτές, και οι υπεράκτιες εταιρείες, όμως έχουμε καταντήσει εμείς οι λογιστές να δουλεύουμε για να έχουν να φανε όλοι οι άνεργοι και οι πόντιοι που έχουν κατεύει από Ελλάδα, και όχι μόνο παίρνουν βοηθήματα γιατί δήθεν είναι άνεργοι, αλλά δουλεύουνε και παράνομα, και παίρνουν και τις θέσεις των μωρών στα δημόσια σχολεία (βλ. νηπιαγωγία) με αποτέλεσμα πχ εγώ να αναγκάζομαι να τρέχω να βρω και να πληρώνω ιδιοτικό σχολείο για τον μικρό μου.

επίσεις σε πολλές θέσεις των τραπεζών έχουν μεταφερθεί άτομα από Ελλάδα εδώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικίσουν την θέση οι Κύπριοι.

Τέλος πάντον, αυτοί που ήταν να φάνε τα φάγανε. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Senior Member
    Πωλινα ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι δεν εχανα παντα με τον ιδιο ρυθμο! ενα μηνα εχανα 10 ενα 7 ενα 5 ενα 2 , και τον μηνα που εδωσα τη ζυγαρια στη μαμα μου οπως σου ειχα πει δεν ειχα χασει ουτε ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ! Kαι μολις την πηρα πισω και ζυγηστικα παλι μετα απο ενα μηνα ειχα χασει 5!
    η γνωμη μου ειναι οτι ζυγηζεσαι πολυ συχνα και σου κανει κακο, οχι μονο σε σενα αλλα και σε οποιον το κανει!
    ηδη ανεφερες οτι θα ξαναζυγηστεις αυριο! και την Τεταρτη ΠΑΛΙ στο γιατρο! ειπαμε το αγχος μπλοκαρει ολο το συστημα!

Senior Member
    ενταξει ρε κοπελια ... μην φωναζεις και ολας ..
    αλλα λυπαμαι για το τροπο και το υφος που το ειπες ..

κριμα

Senior Member
    Originally posted by zwhtsa
    ενταξει ρε κοπελια ... μην φωναζεις και ολας ..
    αλλα λυπαμαι για το τροπο και το υφος που το ειπες ..

κριμα
    Μα δεν Φώναξα!!!!!! Και ούτε το ύφος μου είχε κάτι, ίσως το παρεξήγισες γιατί δεν με ξέρεις! Σχεδόν όλοι εδώ μεσα ξέρους πως είμαι Κύπρια!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα. Για διακοπούλες ναι, αν και έχει απο το 2004 να έρθω, και τότε είχα πάει θεσσαλονίκη για 2 μέρες μόνο και το 2006 που πήγα κρουαζιέρα Κρήτη και έκατσα εκεί 22 ολόκληρες ώρες!!!!!!!!!!!!!.

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    Πωλινα ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι δεν εχανα παντα με τον ιδιο ρυθμο! ενα μηνα εχανα 10 ενα 7 ενα 5 ενα 2 , και τον μηνα που εδωσα τη ζυγαρια στη μαμα μου οπως σου ειχα πει δεν ειχα χασει ουτε ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ! Kαι μολις την πηρα πισω και ζυγηστικα παλι μετα απο ενα μηνα ειχα χασει 5!
    η γνωμη μου ειναι οτι ζυγηζεσαι πολυ συχνα και σου κανει κακο, οχι μονο σε σενα αλλα και σε οποιον το κανει!
    ηδη ανεφερες οτι θα ξαναζυγηστεις αυριο! και την Τεταρτη ΠΑΛΙ στο γιατρο! ειπαμε το αγχος μπλοκαρει ολο το συστημα!
    Παρασκευή ζυγίζομαι και καταγράφω το βάρος μου. Εκτός που αν καταφέρω να το αποφύγω και μείνω Τεταρτη! Θα προσπαθήσω

Senior Member
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by filipparas

Ε καλά ας μην υπερβάλλουμε, δεν ανάγκασε κανείς τη Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή να πάνε Ελλάδα και να αγοράσουν ομόλογα. Λεφτά μυρίστηκαν, μεγάλωσαν σα τράπεζες με την είσοδο σε μια νέα αγορά... σε αυτή τη φάση τιμωρούνται. Η υποβάθμιση αφορά τις κυπριακές τράπεζες και όχι τη Κύπρο.

Και δε ξέρω τι εννοείς πηγαίναμε καλά αλλά η κυπριακή οικονομία έχει, σε μικρότερο βαθμό, τις ίδιες δομικές αδυναμίες με την ελληνική δλδ. έλλειμμα που αυξάνεται, υδροκέφαλο δημόσιο τομέα, εξάρτηση από το κατασκευαστικό κλάδο για την ανάπτυξη κλπ. 'Έχει βέβαια και μερικά καλά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και αυτό τη σώζει.
    Πηγαίναμε καλά από την άποψη ότι υπήρχε δουλιά, υπήρχαν αρκετά λεφτά στο παζάρι, τουλάχιστον όσο αφορά το δικό μου επάγγελμα και το επάγγελμα του άντρα μου. Τώρα βλέπω πως έχουν πέσει τα πράγματα... Το θέμα του κατασκευαστικού κλάδου δεν το έχουμε τώρα, το έχουμε εδώ και 5-6 χρόνια, γιατί ανέβηκε πολή η τιμή της γης και έτσι ο κόσμος δεν μπορεί πια να αγοράσει σπίτι ή διαμέρισμα. Οταν τα διαμερίσματα λιγο πιο κάτω από το σπίτι μου πάνε 530.000 ευρό το 3άρι 150 τετραγωνικά πιος θα τα αγοράσει?

Αυτό που μας σώζει είναι οι ξένοι επενδυτές, και οι υπεράκτιες εταιρείες, όμως έχουμε καταντήσει εμείς οι λογιστές να δουλεύουμε για να έχουν να φανε όλοι οι άνεργοι και οι πόντιοι που έχουν κατεύει από Ελλάδα, και όχι μόνο παίρνουν βοηθήματα γιατί δήθεν είναι άνεργοι, αλλά δουλεύουνε και παράνομα, και παίρνουν και τις θέσεις των μωρών στα δημόσια σχολεία (βλ. νηπιαγωγία) με αποτέλεσμα πχ εγώ να αναγκάζομαι να τρέχω να βρω και να πληρώνω ιδιοτικό σχολείο για τον μικρό μου.

επίσεις σε πολλές θέσεις των τραπεζών έχουν μεταφερθεί άτομα από Ελλάδα εδώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικίσουν την θέση οι Κύπριοι.

Τέλος πάντον, αυτοί που ήταν να φάνε τα φάγανε. Δεν υπάρχει επιστροφή.
    Συγνώμη Πωλίνα αλλά το ξέρεις οτι είμαι Κύπριος και μένω Ελλάδα και πήγα σε ελληνικό σχολείο και Πανεπιστήμιο και μαζί με εμένα άλλοι 200000 περίπου. Κάθε χρόνο τόσοι και τόσοι Κύπριοι σπουδάζουν στην Ελλάδα χωρίς δίδακτρα και πολλοί μένουν Ελλάδα και δουλεύουν(δουλεύουν λέω, δε παίρνουν τη δουλειά κανενός...). Δεν έχω ακούσει κανέναν Ελλαδίτη ποτέ να λέει τέτοια πράματα...

Επίσης να έρχονται άνεργοι και να πληρώνουν νοίκια κλπ για να παίρνουν βοήθημα δε μου κολλάει, τι βοήθημα παίρνουν δλδ; Και στο κατω κάτω αν στη Κύπρο θέλαμε να δουλεύουν αποκλειστικά Κύπριοι ας μη μπαίναμε στην ΕΕ...

Senior Member
    Στο σχολείο που πάει τώρα ο μικρός μου είναι 15 παιδάκια μαζί με τον δικό μου, από τα οποία τα 12 είναι παιδάκια Ελληνων μεταναστών. Εχω γνωρίσει όλους τους γονείς, και είναι όλοι μεταφορές από καταστήματα τραπεζών από εκεί εδώ.

Επίσεις, το τί κάνουν ειδικά οι Πόντιοι, και γιαυτό τα έχω μαζί τους, είναι ότι βρίσκουν δουλιές με χαμηλό μισθό, πάνε για 6 μήνες για να έχουν ΙΚΑ, βάζουν τα παιδιά τους σχεδόν δωρεάν στα δημόσια νηπιαγωγία, και μετά από 6 μήνες δουλιάς σταματάνε, και παίρουν ανεργιακό για άλλους 6 μήνες και δουλεύουν και παράνομα. επίσεις εκμεταλλεύονται και πολλά άλλα που δεν νομίζω τώρα να χρειάζετε να τα αναπτύξουμε.

Senior Member
    Φιλλιπ το βοηθημα που ανεφερε η Πωλινα , αυτο το συστημα το εχουν και στην Αγγλια... αλλα ολοι πλεον γνωριζουμε τα πλακακια Αγγλιας-Κυπρου
    παρολα αυτα σορυ που θα το πω αλλα το ολο ποστ μου φανηκε πολυ ρατσιστικο. ολοι ανθρωποι ειμαστε, δηλαδη εμεις οταν πηγαιναμε στην Γερμανια σαν Ελληνες ? για βαλτε λιγο τη θεση σας σαν μεταναστη σε αλλη χωρα για αναζητηση καλητερου τροπου ζωης?

Senior Member
    όντως δεν έχει νόημα να τα αναπτύξουμε...

Πάντως καλό είναι να προσέχουμε το τόνο με τον οποίο γράφουμε κάτι και σε ποιόν απευθυνόμαστε γιατί αυτά που έγραψες και το ύφος σου μου θυμίζουν κάτι τύπους στην Ελλάδα του ΛΑΟΣ να μιλάνε για Πακιστανούς....

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    Φιλλιπ το βοηθημα που ανεφερε η Πωλινα , αυτο το συστημα το εχουν και στην Αγγλια... αλλα ολοι πλεον γνωριζουμε τα πλακακια Αγγλιας-Κυπρου
    παρολα αυτα σορυ που θα το πω αλλα το ολο ποστ μου φανηκε πολυ ρατσιστικο. ολοι ανθρωποι ειμαστε, δηλαδη εμεις οταν πηγαιναμε στην Γερμανια σαν Ελληνες ? για βαλτε λιγο τη θεση σας σαν μεταναστη σε αλλη χωρα για αναζητηση καλητερου τροπου ζωης?
    Μιτσοκόλο δεν διαφωνώ με την μετανάστευση, και ο άντρας μου μετανάστης είναι. Διαφωνώ με την εκμετάλευση που γίνετε από μερικές ομάδες μεταναστών. Το να έρθεις και να δουλέψεις εδώ τίμια και ωραία, καλώς να ορίσεις για όσα χρειαστεί, αλλά το να έρχεσε και να δουλεύεις 6 μήνες δήθεν νόμιμα, και άλλους 6 παράνομα για να παίρνεις βοηθήματα, ε αυτό δεν το δέχομαι. Είναι εκμετάλευση στην δικιά μου την πλάτη. Η το να υπάρχουν κάπιες θέσεις ανοικτές οι οποίες δημοσιεύτηκαν κιόλας, και να τρέχεις να κάνεις εξετάσεις, κτλ κτλ κτλ και μετά να τις καλύπτουν με προσωπικό που είχαν σε άλλη χώρα, ε και αυτό είναι αδικία. Ας μην ανακοινώσει τις θέσεις, κιας κάνει ότι θέλει.

Senior Member
    Αυτό είναι φάουλ του κράτους Πωλίνα μου, κι όχι τον πολιτών ή των μεταναστών.

Senior Member
    H Πωλινα αναφερεται στους ψευτο πολιτικους μεταναστες.Η κυπριακη "κυβερνηση" χωρις να κανει ερευνα οποιος ερχεται στη χωρα παρανομα απο τα κατεχομενα και δηλωνει πολιτικος προσφυγας(ενω δεν ειναι)του δινει πολυτελεστατο διαμερισμα,του πληρωνει το νοικι και του δινει και επιταγουλα καθε μηνα με τετραψηφιο ποσο.Επισης ολων τα παιδια τους πανε και σε ιδιωτικο σχολειο το οποιο πληρωνει η κυβερνηση φυσικα.Πλεον μας εχουν παρει χαμπαρι ολοι και ερχονται ολο και περισσοτεροι.Καταντησε το "δωσε θαρρος του χωριατη να σου ανεβει στο κρεββατι",κανουν παραπονα στο Δημο να σταματησει να κτυπα η καμπανα τη Κυριακη γιατι τους ξυπναει,κανανε φασαριες στο νοσοκομειο Λαρνακας γιατι να εχουν εικονες Αγιων και τους προσβαλει(!) και το αποκορυφωμα ειναι οτι οταν πλεον η αχρηστη κυβερνηση βρηκε δουλεια σε καποιους και αποφασισε να τους κοψει τα επιδοματα,εισεβαλαν σε κυβερνητικη υπερεσια και δειρανε 2αστυνομικους.Καποια δειγματα εδω
    http://www.sigmalive.com/news/local/359888
    http://www.youtube.com/watch?v=wkYBPgURWD8

Senior Member
    Δε μίλησε για Τουρκοκύπριους η Πωλίνα σε καμιά περίπτωση αλλά για Έλληνες... τώρα με τους πόντιους δε ξέρω τι εννοεί να πω την αλήθεια...

Senior Member
    ακομα δεν καταλαβα γιατι θεωρεις την εποχιακη δουλεια ''παρανομη'' και σε δικο σου βαρος, εσυ εχεις την δουλεια σου υποθετω, δεν σου στερουν απ το μισθο σου για να δωσουν σε καποιον αλλο.
    και γω εποχιακη δουλευω 6 μηνες και 6 μηνες παιρνω ανεργια, με ταμειο κανονικα.
    επειδη ημουν στο παρα τριχα να παω στην Αγγλια και γω το ιδιο θα εκανα σε μια ξενη χωρα, ειναι πλεον θεμα επιβιωσης.
    και μαγκια τους που μας περνουν και τις δουλιες γιατι τον Ελληνα τον ποναει ο κωλος να παει να δουλεψει οικοδομη!
    αυτα ειναι κοτσια, καλα να παθουμε

Senior Member
    Τώρα τελευταία έχει αρχίσει το ξεκαθάρισμα με τους πολιτικούς μετανάστες, οι οποίοι πλέων αν δεν έχουν αποδεικτικά στοιχία, δεν δικαιούνται τίποτα από τα προαναφερόμενα. Ομως σουρκούνα μου εγώ αναφέρομαι και για τα δικαιώματα που έχουν οι μετανάστες που δεν ειναι από τρίτες χώρες. Εκεί να δεις τί γίνετε, όμως όσο δεν αλλάζει η νομοθεσία, τόσο δεν μπορεί να γίνει τίποτα με αυτούς. Και εννοείτε πως αυτούς δεν μπορούν να τους διώξουν.