Τι σκέφτεσαι τώρα; - Page 330
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 330 of 387 FirstFirst ... 230280320328329330331332340380 ... LastLast
Results 4,936 to 4,950 of 5791
    Originally posted by sweetOctober
    Συμφωνω σε ολα μα ολα με τον Τασο (εχω καταντησει γραφικη) :saint2:
    "όλα μα όλα"? :smilegrin:

Και σ' αυτό δηλαδή;

Originally posted by Tassos67i
    Για αυτό πάντα προτιμούσα κρέας αφού η επίγευσή του είναι...πληρότητα.
    :smilegrin:

Originally posted by Scarllet_D
    ...ξερατε πως μέχρι και το νερο πρακτικα είναι δηλήτήριο για τον οργανισμό μας σε μεγάλες ποσότητες; Δεν θυμάμαι τωρα ακριβώς ονόματα κλπ αλλά είχε μπει και στο βιβλίο γκίνες ως ο άνθρωπος που έπινε το πιο πολύ νερό και τελικά πέθανε απο δηλητηρίαση.....νερού ΧΔ Όσο κουλό κι αν ακουγεται ισχύει!
    Καλημέρες!
    Ισχύει αυτό που λες. Όταν πίνουμε υπερβολικά πολύ νερό οι ηλεκτρολύτες στο σώμα μας αποδιοργανώνονται τελείως και σε τεράστιες ποσότητες μπορεί και να πεθάνει ο άνθρωπος.

Παν μέτρον άριστον. Τόσο μικρή φράση, τόσο τεράστιο και σωστό το νόημά της.

Παν μέτρον άριστον όμως σε αυτά που μας έδωσε η φύση, όχι σε ό,τι καταστροφικό κατασκεύασμα έχει φτιαξει ο άνθρωπος. Γιατί αν ήταν διαφορετικά, θα μπορούσαμε να παίρνουμε και "λίγα" ναρκωτικά. Όμως δεν παίρνουμε, γιατί είναι τελείως άχρηστα και καταστροφικά. Κάπως έτσι έχω εγώ στο μυαλό μου τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Και τα λέω όλα αυτά κυρίως για να τα ακούω εγώ η ίδια που στα γενέθλια απόψε της κολλητής μου θα φάω αρκετούς τέτοιους υδατάνθρακες.

Senior Member
    Ρε συ πόσο δίκιο έχεις.....κι εμένα είναι το χειροτερο μου!!! Δηλαδη πραγματικα εύχομαι να λάτρευα το κρέας. Θ μπορουσα να τρώω πιο υγιεινά.....το θέμα είναι πως μαθαίνουμε στον εαυτο μας να του αρεσουν πραγματα που δεν του αρέσουν. Εγω έχω κι αναιμάι φαντάσου κι ακόμα το κόκκινο κέας που επιβάλεται να τρώω, σπάνια το αγγίζω. Δεν ξερω γιατί τόση απέχθεια :S Η μάνα μου λέει πως μικρή τα τσάκιζα τα κρέατα..... (για αυτο κι ημουν 50 κιλά πιο αδύνατη λογικά :-P )

Senior Member
    Κι εγω συμφωνώ με τον Τάσο, αλλά κυριως συμφωνω με την Αίγλη για την ποσότητα! ξερατε πως μέχρι και το νερο πρακτικα είναι δηλήτήριο για τον οργανισμό μας σε μεγάλες ποσότητες; Δεν θυμάμαι τωρα ακριβώς ονόματα κλπ αλλά είχε μπει και στο βιβλίο γκίνες ως ο άνθρωπος που έπινε το πιο πολύ νερό και τελικά πέθανε απο δηλητηρίαση.....νερού ΧΔ Όσο κουλό κι αν ακουγεται ισχύει! Κι εγω είχα φρικάρει στην αρχή αλλά...... όσο καταναλώνουμε οτιδήποτε με μέτρο είμαστε καλά. Οι υπερβολες ομως βλάπτουν και στα φρούτα, και στα λαχανικά, και στα πάντα ακόμα κι εκεί που δεν φανταζόμαστε!

Καλημέρες!
    καλημερα καλη μου :thumbup:

Originally posted by sweetOctober
    Οταν λεμε ολα εννοουμε ολα, το κρεας ειπαμε σαπιζει μεσα μας και νιωθεις πληρης πολυ περισσοτερο. Ενω τη σωστη τροφη οσο αργης καυσης κι αν ειναι τη μεταβολιζει αβιαστα ο οργανισμος μας Βαριεμαι να λεω τα ιδια και τα ιδια ομως...συγνωμη αλλα με κουραζει αυτο το στυλ σου
    Χιούμορ έκανα απλά.
    Δεν ξανακάνω.

Ρε συ πόσο δίκιο έχεις.....κι εμένα είναι το χειροτερο μου!!! Δηλαδη πραγματικα εύχομαι να λάτρευα το κρέας. Θ μπορουσα να τρώω πιο υγιεινά.....το θέμα είναι πως μαθαίνουμε στον εαυτο μας να του αρεσουν πραγματα που δεν του αρέσουν. Εγω έχω κι αναιμάι φαντάσου κι ακόμα το κόκκινο κέας που επιβάλεται να τρώω, σπάνια το αγγίζω. Δεν ξερω γιατί τόση απέχθεια :S Η μάνα μου λέει πως μικρή τα τσάκιζα τα κρέατα..... (για αυτο κι ημουν 50 κιλά πιο αδύνατη λογικά :-P )
    Κοίτα, πιστεύω το εξής. Το σώμα μας, μας δείχνει τί του κάνει καλό και τί όχι. Όταν νιώθεις απέχθεια για το κόκκινο κρέας, τότε μην το τρως. Δεν πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας να κάνει κάτι χωρίς τη θέλησή του. Δεν λέω να μην τον οδηγήσουμε σε σωστή διατροφή. Εκεί δεν είναι ο οργανισμός που ζητάει πολύ φαί, αλλά η ψυχολογία μας. Να τρώμε υγιεινά, αλλά αν κάτι μας βγάζει απέχθεια, τότε να το αποφεύγουμε.
    Πάντως αν τρως άσπρα κρέατα που έχουν κι αυτά σίδηρο, μια συμβουλή είναι (αν δεν την ξέρεις, την έμαθα κι εγώ πρόσφατα) να μην τρως στο ίδιο γεύμα το κρέας με γαλακτοκομικό γιατί το ασβέστιο του γαλακτοκομικού δεσμεύει τον σίδηρο του κρέατος και έτσι τρως κρέας και δεν παίρνεις σίδηρο. Από όταν το έμαθα προσπαθώ να το εφαρμόζω!

Senior Member
    Γαλακτοκομικά; Ουτε καν, έχω δυσανεξία στην λακτόζη
    Αλλά γενικά και λευκο κρέας δεν τρώω με μεγαλη ευχαριστηση....το τρώω πιο ανετα απο το κόκκινο μεν, αλλά δεν ειναι κι η καλυτερη μου! Το θεμα είναι πως έχω ΤΡΕΛΗ ελλειψη σιδηρου, κι η φεριτίνη μου ειναι στα ταρταρα (στο 2 φαντασου! σχεδον ανυπαρκτο) άρα και αποθήκες σιδήρου 0..... γι αυτο πρέπει να ζοριστω να φάω το κρέας γιατι και τα συμπληρωματα δεν τα παίρνω για πολυ καιρο.....μαλακία μου το ξέρω, αλλά τώρα λέω να τα ξαναξεκινησω γιατι μου κανει τρελη ζημιά....εχω φτάσει να κοιμάμαι 10 ώρες την μέρα και να ξυπνάω κουρασμένη

Senior Member
    Χμ, ξέρεις άλλες πηγές σιδήρου που εμένα ίσως μου διαφεύγουν; (πέρα απο σπανάκι, φακές, αυτα τα ξέρω και τα τρώω αλλά χαϊρι δεν βλέπω η βαριόμοιρη....)

Senior Member
    Το τσάι που κατεβάζω με το κιλό πρέπει να το κόψω μάλλον...Ο_ο Κι είχα καθησυχαστεί που δεν έβαζα ζαχαρη πια Κλαψ.....

Όσο για τον χυμο πορτοκάλι, και το λεμονακι τα λατρεύω και τα καταναλωνω κι αυτα όσο γινεται! Και το συμπληρωμα φαντασου το έπινα με χυμο οπως λέει κι εδώ αλλά δεν έλεγε να ανέβει ο σιδηρος....γι αυτο και το σταμάτησα :P

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως ^_^ Και καλή δουλίτσα!!

Senior Member
    οσο ψαχνω τα λινκ (ειναι ενα φοβερο που σου λεει πχ ακριβως τι να τρως πχ φακη με βιταμινη C η ρεβυθια με...η σπανακι με...) να σου πω πως (μια που εισαι online) εγω ειχα αιμορραγιες πολυ πολυ καιρο και παλι δεν ειχα θεμα με το σιδηρο, γενικα δεν εχω θεματα (φτου φτου φτου μη με ματιασω) υγειας αν και γεννησα με χειρουργειο.

Senior Member
    οσο για γιατρους σε όσους έχω πάει ήταν υπερμαχοι του κρέατος :P Κι ενταξει οκ οσο μπορώ το τρώω! Αλλά εν πάει άλλο!

Senior Member
    οσο για γιατρους σε όσους έχω πάει ήταν υπερμαχοι του κρέατος :P Κι ενταξει οκ οσο μπορώ το τρώω! Αλλά εν πάει άλλο!
    ενταξει κι γω παω σε γιατρους και καπνιζουν...

Senior Member
    Ευχαριστω για τα λινκ

Senior Member
    τιποτα παιδι μου, να σκαω που δε βρισκω αυτα που χρησιμοποιω εγω. Ασχετουρα χαχαχχαχ ξερεις δεν εχω πολυασχοληθει γιατι μου τα ελεγε ο διαιτολογος στις πρωτες επισκεψεις και τα ειχα μαθει τα παρα πολυ βασικα (μετα του τα ελεγα εγω κι εκνευριστηκα και τον εκοψα)

Senior Member
    χαχαχαχα βρε τι έπαθε ο άνθρωπος!