Results 4,201 to 4,215 of 5791
Thread: Τι σκέφτεσαι τώρα;
-
25-07-2011, 17:18 #4201
Originally posted by mitsokolo
Πωλινα μου σ'ευχαριστω! Μαριτικα? πρωτη φορα το ακουω, γιορταζει? :shocked2:
Λογικό πρώτη φορά να το ακούς, αφού εγώ το σκέφτηκα!!! Οπως το Μαριάντρεα που ήθελα, και αν και από 2 πολύ κοινά ονόματα, δεν έχει τύχει να το ακούσω ποτέ.
- 25-07-2011, 17:38 #4202
2 ονοματων? Μαρια και ?
ξερω οτι ειναι πολυ νωρις αλλα βρηκαμε και ονομα :saint:
25-07-2011, 18:16 #4203
Originally posted by ton76
καμια κοπελιτσα απο πειραια υπαρχει εδω?
σκεφτομαι ποση μοναξια νιωθω. ψυχολογια μηδεν οταν δεν υπαρχουν και φιλιες. ευτυχως που υπαρχετε και εσεις να τα λεμε.
καλο απογευμα παιδια
Μην στεναχωριέσαι για τις φιλίες...δεν είσαι η μόνη
25-07-2011, 20:50 #4204
κατα δευτερον του κουμπαρου τη γνωμη δεν τη ζητησες ουτε για τους τυπους...
Καλαααααααααααααααααααααα ααα :P
25-07-2011, 21:18 #4205
αχ το κουμπαρακι μου ειναι παραπονιαρικοοοοοοοοοοοοο οο γουσταρωωωωωωωωωωωωωωωωωω ωωωω :lol: :lol: :lol: :lol:
οντως εχω ταξει αλλα δεν το ξεχασαααααα σε σενα και στο κουκουτσακι απλα αλητευα λιγο και δεν εκατσα να τα κανω (λαλαλαλα)
οσονουπω οσονουπω! δεν σας ξεχνω! :love: :love:
26-07-2011, 00:25 #4206
Περιμένουμε, μιτσοκολάκι!!!! :tumble::spin::tumble::spin:
26-07-2011, 08:42 #4207
2 ονοματων? Μαρια και ?
Τί όνομα βρήκατε? Που καταλήξατε?
26-07-2011, 11:18 #4208
Και το Σαντικα πρωτη φορα το ακουω! Δεν νομιζω να γιορταζει ομως πιστευω δεν ειναι χριστιανικο;
26-07-2011, 11:20 #4209
μιτσοκολο εμενα την κορη μου την ειπαμε Μαρια Ελενη και την φωναζουμε Μαριλενα. μου αρεσει πολυ αυτο το ονομα.
26-07-2011, 11:27 #4210
καλημεεεερα κατερινακι! πολυ ομορφο το Μαριλενα! :bouncy: ναναι καλα η ζουζουνιτσα!
26-07-2011, 11:30 #4211
Ένας παράξενος σχηματισμός βράχων στη Σίπυλο της Μικράς Ασίας φέρεται ότι απεικονίζει τη μητέρα της φυλής των Ελλήνων που ένα φυσικό φαινόμενο την κάνει να... συγκινείται.
Η Νιόβη ζει μεταμορφωμένη σε Βράχο στη Σίπυλο της Μικρός Ασίας.
Κάτι ανάμεσα σε Παναγία που θρηνεί και αρχαίο είδωλο, επέζησε 3.000 χρόνια, σεισμούς και αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, η Νιόβη ήταν η μητέρα της φυλής των Ελλήνων. Η μυκηναϊκή δυναστεία του Αγαμέμνονα καταγόταν από τον πατέρα της Νιόβης, τον Τάνταλο, που κάποτε βασίλευσε σε μια μυθική τοποθεσία γύρω από το όρος Σίπυλο στη Μ. Ασία. Σε έναν απόκρημνο γκρεμό σμιλεμένο στον βράχο υπάρχει ο θρόνος του Πέλοπα, γιου του Τάνταλου.
Ο παράξενος σχηματισμός των βράχων, που απεικονίζει τη Νιόβη, έχει διαμορφωθεί εντελώς από τα στοιχεία της φύσης. Μοιάζει με μια γυναίκα που θρηνεί.
Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα ότι η Νιόβη στέκεται ανάμεσα στις χαράδρες στα απάτητα βουνά της Σίπυλου, εκεί που λένε ότι κοιμούνται οι νύμφες, αφού χορέψουν στις όχθες του Αχελώου. Εκεί η Νιόβη θρηνεί για την κατάρα που της έστειλαν οι θεοί. Η τραγωδία της Νιόβης είναι ένα αγαπημένο θέμα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και λογοτεχνίας. Η Νιόβη ήταν πριγκίπισσα, κόρη του αγέρωχου βασιλιά Τάνταλου, και ήρθε από τη Σίπυλο στις Θήβες, όπου παντρεύτηκε τον βασιλιά Αμφίονα.
Ο Αμφίων έπαιζε τόσο όμορφα λύρα, που γοήτευε τα δένδρα και μετακινούσε λίθους. Έτσι μάλιστα ξανάχτισε τα τείχη των Θηβών. Το ζευγάρι απέκτησε έξι γιους και έξι κόρες. Η αλαζονεία της Νιόβης όμως έγινε αιτία της καταστροφής της. Περηφανεύτηκε ότι είχε πιο πολλά παιδιά από τη Λητώ, που είχε μόνο τα δίδυμα Απόλλωνα και ʼρτεμη, παιδιά του Δία. Η Λητώ το είπε στα παιδιά της, που αμέσως σκότωσαν όλους τους γιους της Νιόβης με μια βροχή από βέλη.
Ο Αμφίων αυτοκτόνησε από την απελπισία του, Η Νιόβη όμως ήταν αμετανόητη, έτσι ο Απόλλωνας και η ʼρτεμις σκότωσαν και τις κόρες της. Η θλίψη της Νιόβης ήταν τόσο αβάσταχτη, που ο Δίας τη μεταμόρφωσε σε πέτρα επειδή τη λυπήθηκε . Γιατί όμως το πέτρινο ομοίωμα της Νιόβης βρίσκεται στη Σίπυλο και όχι στις Θήβες, όπου έλαβε χώρα η τραγωδία; Ο Οβίδιος λεει ότι ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος τη σήκωσε και τη μετέφερε στην πατρίδα της, σε μια βουνοκορφή.
Εκεί βρίσκεται ακόμα σήμερα, και κάθε τόσο δάκρυα κυλούν στο πρόσωπο της. Σήμερα είναι εύκολο να πλησιάσουμε στο θαύμα αυτό της φύσης- Ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ανεβαίνει στη βορειοδυτική πλευρά του βουνού, κοντά στο Εθνικό Δρυμό της Σίπυλου. Ο βράχος της Νιόβης είναι ένα μνημείο που προσελκύει πολλούς τουρίστες και η τοποθεσία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από τους κατοίκους.
Η καλύτερη θέα είναι από το πλάι, όπου μπορείτε να διακρίνετε τη γυναικεία μορφή με λυμένα μαλλιά, σκυμμένη μπροστά και με μια έκφραση αβάστακτης αγωνίας και λύπης. Από διαφορετικά σημεία μπορείτε να δείτε το βλέμμα και διάφορες εκφράσεις του προσώπου της. Τα δάκρυα της Νιόβης, όμως, πώς εξηγούνται; Και μάλιστα το καλοκαίρι, όπως αναφέρει ο θρύλος; Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι το χιόνι που μαζεύεται στην κορυφή του βράχου τον χειμώνα, έλιωνε την άνοιξη και κυλούσε σαν δάκρυα.
και το ονομα αυτης με λιγα λογια Nιόβη (το πρωτο)
και για να γιορταζει
Νιόβη-Δανάη:bouncing:
26-07-2011, 11:31 #4212
Μπραβο μιτς πολυ καλη επιλογη..Ιδιαιτερο και εχει να πει μια ιστορια
26-07-2011, 11:34 #4213
καλημερουδια space! ευχαριστω γλυκιε μου! που χανεσε εσυ? ελπιζω να εισαι σουπερ
26-07-2011, 11:38 #4214
οταν καποιος σε παιρνει στις 2 το βραδυ να ρωτησει αν εισαι εξω για ποτο για να βρεθειτε, και αφου του λες πως τελικα δεν γινεται επικοινωνει μαζι σου μεχρι τις 3 με τηλεφωνα και μηνυματα ....
ειναι φιλικο συμβαν? η κατι παραπανω?
(ο προαναφερομενος ειναι σε σχεση απο αποσταση με την κοπελα του, και τελευταια ειναι περιεργη η κατασταση μεταξυ τους , ετσι την χαρακτηρισε ο ιδιος, και σε εμενα γενικα δειχνει ιδιαιτερο ενδιαφερον, αλλα ποτε μεχρι τωρα δεν ειχε κανει κινηση να μου πει να βγουμε .. παντα λεγαμε απο το μεσημερι ... α το βραδυ μπορει να ειμαι εκει .. και 'τυχαια' βρισκομασταν γιατι επρνουσε ειτε ο ενας ειτε ο αλλος απο το μαγαζι που ειχαμε πει,,,,, αλλα αυτη την βδομαδα μου ειπε δυο φορες να βγουμε ... την πρωτη του ειπα πως ειχα δουλεια και επρεπε να παω σπιτι.. και χθες ενω ηθελα πολυ ειχαν απεργεια τα ταξι.. και ηταν μακρυα το μαγαζι που ειχε παει για να παω με τα ποδια ...)
26-07-2011, 11:39 #4215
Και το Σαντικα πρωτη φορα το ακουω! Δεν νομιζω να γιορταζει ομως πιστευω δεν ειναι χριστιανικο;
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή