Τι σκέφτεσαι τώρα; - Page 329
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 329 of 387 FirstFirst ... 229279319327328329330331339379 ... LastLast
Results 4,921 to 4,935 of 5791
    Originally posted by aiglh!
    Μαντζουράνα τελειοοοο το γλυκο, σαν τρελη γλυκατζου εγω :lol:
    θα το εφτιαχνα αλλα αμα το φτιαξω συγουρα δεν θα μεινω στο ενα κομματι ουτε στα δυο θα φαω ολο το ταψι
    δεν ξερω γτ δεν μπορω ρε γμτ να σταματησω στο ενα γλυκο, αμα σταματησω ειναι κατορθωμα για μενα!!! :smug b:
    Εμείς οι δύο ανήκουμε στην ίδια κατηγορία!! Των γλυκο-εθισμένων!!! :smilegrin:

Γι' αυτό τόνισα, να το φτιάξουμε όταν έχουμε κόσμο και από ευγένεια να το μοιραστούμε μαζί τους, οπότε αναγκαστικά θα μείνουμε στο 1 κομμάτι!! :wink1:

Originally posted by sweetOctober
    Βασικα δε μου αρεσουν καθολου τετοια γλυκα. Τα θεωρω ψευτικα. Οπως και απο φαγητα δε μου αρεσαν ποτε τα goodys κτλ πολυ ψευτικα. Δε μπορω να το περιγραψω αλλιως. Δηλ τοσες θερμιδες για κατι ψευτικο ειναι σα να παω να δωσω πολλα λεφτα για κατι μαιμου...
    Το να μην σου αρέσουν είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό.
    Εγώ πάλι δεν τα θεωρώ καθόλου ψεύτικα τα μπισκοτογλυκά. Αντίθετα θεωρώ ότι είναι πιο αγνά γιατί ξέρεις τι βάζεις μέσα. Ψευτο-γλυκά θεωρώ πολλά των ζαχαροπλαστείων που βάζουν χημικά και ληγμένα. Μια φίλη μου δούλευε 6-7 χρόνια σε αρκετά μεγάλα ζαχαροπλαστεία (και πασίγνωστα, αλλά δεν πρέπει να τα αναφέρω) που βάζαν μέσα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Τα ληγμένα γάλατα ήταν το λιγότερο. Μέχρι και ληγμένη προ εξαμήνου καρυδόπιτα είδε με τα μάτια της να την θρυμματίζουν και να την βάζουν μέσα σε ζύμη να φτιάξουν καινούριο τσουρέκι....

Originally posted by sweetOctober
    απο θερμιδες πρεπει να εχει παρα πολλες! Τωρα ειδα τι λεγατε αποπανω......... μη ξεγελιεσαι εχει δικιο η forty :thumbup:
    Παιδιά, δεν έχει υπερβολικές θερμίδες λέμε! Το κάθε κομμάτι ζήτημα να έχει 4 μπισκότα oreo (συμπεριλαμβανομένων και των τριμμένων πάνω και κάτω) και το 1/6 της μιας κρέμας ζαχαροπλαστικής γιώτης, που είναι από μόνη της μικρή ποσότητα.
    Επίσης από ύψος δεν είναι 500 ορόφων... είναι λεπτό.

Senior Member
    Σας ζηλεύω, εγώ στα γλυκά άνετα σταματαω, αν εχω την μακαρονάδα μπροστά μου όμως ποιος με πιάνει αχαχαχαχα

Λοιπόν, επειδή ήμουν περίεργη σχετικά με τις θερμίδες και το αν το γλυκό που λέω έχει πολλές...
    σήμερα που πήγα σούπερ είδα τη συσκευασία oreo και το φακελάκι κρέμας ζαχαροπλαστικής.

Και εδώ έχουμε τα αποτελέσματα.

1 πακέτο oreo που χρησιμοποιούμε για όλο το γλυκό, έχει συνολικά 720 θερμίδες.
    (τα 100 γρ έχουν 480 θερμίδες και το πακέτο είναι 150 γρ)

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης φτιαγμένο με πλήρες γάλα, όλη η κρέμα συνολικά έχει 790 θερμίδες.
    (τα 100 γρ έτοιμου προιόντος έχουν 152 θερμίδες, ξανατονίζω με πλήρες γάλα υπολογισμένο και όλη η τελική κρέμα είναι 520 γρ)

Συνολικά, όλο το γλυκό λοιπόν έχει 720 + 790 = 1510 θερμίδες
    Μοιρασμένο λοιπόν σε 6 κομμάτια, το κάθε κομμάτι έχει 251 θερμίδες.

Αν έψαξα σωστά, σε site στο ίντερνετ λέει ότι 1 κομμάτι γαλακτομπούρεκο έχει περίπου 360 θερμίδες. 1 κομμάτι πάστα σοκολατίνα περίπου 560 θερμίδες.

Ξαναθυμήθηκα τα μαθηματικά με τόσες πράξεις!:smirk:

Τέλος πάντων, βλέπετε τελικά ότι δεν είναι τόσο "ύπουλο" αυτό το γλυκό αν μείνουμε στο 1 κομμάτι. Τώρα το αν κάποιον τον ικανοποιεί γευστικά είναι άλλο ζήτημα. Επειδή όμως το έχω φτιάξει 3 φορές και το έχω πάει σε σπίτια, έχουν όλοι ξετρελαθεί και δεν πίστευαν ότι είναι τόσο απλό!

Και στις μέρες μας, τα χρήματα παίζουν ρόλο. Το γλυκό αυτό είναι πολύ οικονομικό:
    1 πακέτο oreo -> 1 ευρώ
    1 φακελάκι κρέμα -> 1 ευρώ
    500 ml γάλα -> 0,70

Με λιγότερο από 3 ευρώ φτιάχνετε κάτι που μπορείτε να το πάτε και σε επίσκεψη, ενώ αν αγοράζατε από ζαχαροπλαστείο, 2,70 κάνει μόνο η 1 πάστα, φανταστείτε πόσο θέλετε για 3-4 πάστες...

Αυτά. Ό,τι είπα το είπα με αγάπη.

Originally posted by Scarllet_D
    Σας ζηλεύω, εγώ στα γλυκά άνετα σταματαω, αν εχω την μακαρονάδα μπροστά μου όμως ποιος με πιάνει αχαχαχαχα
    Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο για εμάς... Το γλυκό είναι ναρκωτικό. Το φαί πιστεύω είναι λιγουλάκι πιο εύκολο να μετριαστεί. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, γιατί ο καθένας θεωρεί την αδυναμία του πιο δύσκολη... :smilegrin:

Senior Member
    Περπάτημα...κίνηση...

Senior Member
    πωπωπωπωπω μ βαζεις σε πειρασμο να το φτιαξω, πρπει ν ναι πολυ ωραιαο. εγω ομως δεν το φτιαχνω γτ μενω μονη μου οποτε παει το γλυκο, το καταβροχθησα σε μια μερα.. τα χριστουγεννα που θα παω στους δικους μου μια τα γλυκα των χριστουγεννων που τ τσακιζω αμα φτιαξω και αυτο καηκα, οχι 2πλασια 5πλασια θα γινω :P

Senior Member
    Μαντζουρανα που ακριβως διαβασες ειπα εγω για ζαχαροπλαστεια? Μιλαω για σπιτικο γλυκο. Αν μπω στον κοπο να κανω θα ειναι κανονικο με αγνα υλικα κι οχι με μπισκοτα ετοιματζιδικα και σκονες εμποριου. Οι θερμιδες ειναι πολλες για ψευτογλυκο. Αυτο ακριβως σου λεω αλλα ενω το εγραψες δεν το βλεπεις. (μετραω τις θερμιδες των γλυκων που φτιαχνω συχνα και παιζει ρολο ακομα και το ποσαλιπαρα εχουν, η συσταση τους, οχι μονο οι θερμιδες)
    κι γω ετσι ρε γμτ, εμεις μοιαζουμε τρομαρα μας! :starhit:
    Originally posted by Μαντζουράνα
    Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο για εμάς... Το γλυκό είναι ναρκωτικό. Το φαί πιστεύω είναι λιγουλάκι πιο εύκολο να μετριαστεί. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, γιατί ο καθένας θεωρεί την αδυναμία του πιο δύσκολη... :smilegrin:
    ακριβως, για τον καθε ενα η αδυναμια του ειναι το δυσκολο. Αλλωστε προκειται για υδατανθρακες και στις 2 περιπτωσεις

Κρεμα ζαχαροπλαστικης δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε, αλλα δεν ειμαι εξπερ στα γλυκα
    μονο ταψιου, κεικ, κουλουρακια, τετοια πραγματα

Senior Member
    εγω ειμαι εδω!!!!! τι εχεις??? :shocked2:

Senior Member
    Τι έχεις καλό μου;; Τωρα γυρισα! Αν θες στείλε πμ!

όσο για τους υδταναθρακες εχεις απολυτο δίκιο! και τα δυο ειναι υδατανθρακες και δυστυχως ειναι και τα δύο εξίσου εθιστικά (επειδή είναι υδατάνθρακες....) Αχ βαχ!

Originally posted by aiglh!
    πωπωπωπωπω μ βαζεις σε πειρασμο να το φτιαξω, πρπει ν ναι πολυ ωραιαο. εγω ομως δεν το φτιαχνω γτ μενω μονη μου οποτε παει το γλυκο, το καταβροχθησα σε μια μερα.. τα χριστουγεννα που θα παω στους δικους μου μια τα γλυκα των χριστουγεννων που τ τσακιζω αμα φτιαξω και αυτο καηκα, οχι 2πλασια 5πλασια θα γινω :P
    Βασικά δεν θέλω να γίνομαι αιτία να σου δίνω "κακές ιδέες" και να πας πίσω την προσπάθειά σου εξαιτίας μου! Ίσως έκανα και λάθος που το είπα γι' αυτό το γλυκό... :saint:

όσο για τους υδταναθρακες εχεις απολυτο δίκιο! και τα δυο ειναι υδατανθρακες και δυστυχως ειναι και τα δύο εξίσου εθιστικά (επειδή είναι υδατάνθρακες....) Αχ βαχ!
    Ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας στο θέμα της διατροφής είναι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, είτε με προσθήκη ζάχαρης είτε με προσθήκη αλατιού. Μια τεράστια βιομηχανία όμως έχει στηθεί γύρω από αυτές τις τροφές και κάποιοι βγάζουν τεράστια κέρδη σε βάρος μας.

Για μένα όλοι οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα εργοστάσια σοκολάτας, ψωμιού, μπισκοτών, τα σουβλατζίδικα, οι πιτσαρίες κλπ είναι σαν τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι τόσο εθιστικοί όσο το ναρκωτικό, μας κάνουν τεράστιο κακό κι όμως αυτοί συνεχίζουν να τα παράγουν και μάλιστα νομιμότατα. Η διαφορά με τα ναρκωτικά είναι ότι το ναρκωτικό μπορεί να σε στείλει σε 3-4 χρόνια, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορεί σε 20 χρόνια.

Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να τους αποβάλλουμε από τη διατροφή μας. Και εγώ που τα γράφω αυτα, δεν το έχω καταφέρει ακόμα να το πετύχω. Τουλάχιστον τους έχω ελαττώσει πάρα πολύ.

Senior Member
    Καλημερα, φροντισα κι εφαγα πολυ καλα, κοιμηθηκα νωρις και συνηλθα :smug: Συμφωνω σε ολα μα ολα με τον Τασο (εχω καταντησει γραφικη) :saint2:

Senior Member
    εγω δεν θεωρω καμια τροφη βλαβερη αν καταναλώνεται με μετρο, ναι μεν το απεριοριστο αλατι και η ζαχαρη που εχουν οι επεξεργασμενες τροφες ειναι βλαβερες και καρκινοι για μενα, το να τα καταναλωσεις σε φυσιολογικη ποσοσοτητα ειναι ενταξει, η απεριοριστη ποσοτυητα κανει τη ζημια!!
    και εδω που τα λεμε τιποτα δεν ειναι υγιεινο!
    μεχρι και οι ντοματες και οι πατατες στο κηπο μας χημικα εχουν και ας μη τα ψεκαζουμε εμεις, ψεκαζουν αλλοι για μας :P
    οποτε ας τρωμε με μετρο γτ τιποτα δεν ειναι καλο πλεον στις μερες μας.... δεν ειναι τυχαιο η ραγδαια εξαπλωση του καρκινου

Senior Member
    Κι εγω συμφωνώ με τον Τάσο, αλλά κυριως συμφωνω με την Αίγλη για την ποσότητα! ξερατε πως μέχρι και το νερο πρακτικα είναι δηλήτήριο για τον οργανισμό μας σε μεγάλες ποσότητες; Δεν θυμάμαι τωρα ακριβώς ονόματα κλπ αλλά είχε μπει και στο βιβλίο γκίνες ως ο άνθρωπος που έπινε το πιο πολύ νερό και τελικά πέθανε απο δηλητηρίαση.....νερού ΧΔ Όσο κουλό κι αν ακουγεται ισχύει! Κι εγω είχα φρικάρει στην αρχή αλλά...... όσο καταναλώνουμε οτιδήποτε με μέτρο είμαστε καλά. Οι υπερβολες ομως βλάπτουν και στα φρούτα, και στα λαχανικά, και στα πάντα ακόμα κι εκεί που δεν φανταζόμαστε!

Καλημέρες!

Originally posted by Tassos67i
    Εγώ μάλλον έχω ανοσία! Ούτε εθίστηκα ποτέ, ούτε τους προτιμώ! Δεν αντιλέγω ότι είναι εξαιρετική η γεύση τους αλλά σε εμένα η επίγευση είναι...δυστυχία. Για αυτό πάντα προτιμούσα κρέας αφού η επίγευσή του είναι...πληρότητα.
    Είσαι η εξαίρεση της εξαίρεσης και μάλιστα πολύ τυχερός που δεν σ' αρέσουν. Μακάρι να ήμουν κι εγώ έτσι. Αυτή η προτίμησή σου πιστεύω σε προστάτευσε από τον κίνδυνο του διαβήτη.

Τα σουβλατζίδικα κακώς πιστεύω τα βάζεις κι αυτά μέσα. Μπορείς να φας εξαιρετικά ψητά χωρίς πατάτες και πίτες.
    Διαφωνώ σ'αυτό μαζί σου γιατί τα σουβλατζίδικα δεν είναι συνυφασμένα με "εξαιρετικά ψητά", αλλά με λάδια υπερ-πολυχρησιμοποιημένα που σου τινάζουν το στομάχι και ο γύρος είναι ό,τι χειρότερο σε κρέας μπορείς να βρεις στην αγορά. Δεν ξέρω τί σουβλατζίδικα έχεις στην περιοχή σου, πάντως στην δική μου όλα είναι άθλια. Τέλος πάντων.

Κι εγώ "τρώω την λαϊκή" σε κάθε γεύμα μου με τόσα φρούτα και λαχανικά. Υποθέτω γνωρίζεις ότι οι παραγωγοί έχουν έναν μπαξέ για το σπίτι τους και το χωράφι για τους πελάτες. "Κατεβάζω" εν γνώσει μου πολύ φυτοφάρμακο κι ορμόνη. Αυτοί δεν είναι...έμποροι ναρκωτικών αλλά όταν με πλήρη συνείδηση πουλάνε προϊόντα τα οποία δεν καταναλώνουν οι ίδιοι πως χαρακτηρίζονται ;

Ή μήπως τα (θεωρούμενα διαιτητικά) κοτόπουλα είναι υγιεινά; Δες τα χωριάτικα και δες αυτά που μας πουλάνε σε οποιοδήποτε μαγαζί. Η ορμόνη και η τροφή πάχυνσης πάει σύννεφο και με το νόμο. Αυτοί πως να χαρακτηρισθούν;

Και τα ψάρια; Ο πολυαγαπημένος διαιτητικός τόνος είναι επιβαρυμένος με βαρέα μέταλλα! Και τι να πούμε για τα ψάρια των ιχθυοτροφείων.

Παντού μα παντού τα ίδια. Όλα για την αντίχριστη μεγέθυνση τους κέρδους.
    Σε όλα αυτά δίκιο έχεις. Είναι βέβαιο ότι το ιδανικό είναι να έχουμε τον δικό μας κήπο και να ελέγχουμε τα κρέατα και τα ψαρικά μας, όμως αυτό δεν είναι εφικτό λόγω του ότι είμαστε στην πόλη. Εύχομαι κάποια στιγμή σύντομα να μετακομίσω στην επαρχία και εκεί να τρέφομαι πολύ πιο σωστά.
    Όμως, ακόμα και έτσι, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι μακράν χειρότεροι από όλα τα χημικά επεξεργασμένα άλλα τρόφιμα. Και αυτό γιατί τρώγοντάς τους, στο αίμα μας εκλύονται τεράστιες ποσότητες γλυκόζης, πράγμα που σημαίνει ότι το πάγκρεάς μας άμεσα ζορίζεται και όλη αυτή η γλυκόζη γίνεται απευθείας λίπος. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιες τροφές. Τώρα θα μου πεις, δεν είμαστε φτιαγμένοι και για τις ορμόνες των κοτόπουλων, όμως τουλάχιστον αυτά τα κοτόπουλα κάτι προσφέρουν, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες τίποτα.

Είσαι σε φάση υπερβολής. Πρόσεξέ το.
    Τί εννοείς ότι είμαι σε φάση υπερβολής; Υπερβολή σ' αυτά που πιστεύω για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες;