ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάποιες στιγμές στη ζωή μας που περνάμε δύσκολα.Κι εσείς που είστε σε αυτό το site το ξέρετε ακόμα καλύτερα.Εγώ χώρισα πρόσφατα με έναν άνθρωπο που έκανα πολλά όνειρα αλλά τελικά που φάνηκε ότι δεν τα μοιραζόμασταν.Με πλήγωσε πολύ αυτό και ιδιαίτερα όταν μου είπε ξεκάθαρα ότι ψάχνει για καινούριες εμπειρίες.Έτσι ξεκάθαρα,χωρίς να σκεφτεί όλα όσα είχαμε ζήσει μαζί τέσσερα χρόνια.
    Με πονάει πολύ αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να μην το σκέφτομαι.Όταν είμαι με κόσμο κάπως το καταφέρνω γιατί πάει η συζήτηση αλλού και ξεχνιέμαι.Όταν πάλι είμαι μόνη μου είμαι χάλια.
    Οι φίλοι μου λένε διάφορα,άλλοι είναι πιο θετικοί και άλλοι μου λένε να σκέφτομαι το χειρότερο:ότι μπορεί ήδη να έχει βρει κάτι άλλο και να είναι μια χαρά.Και να μην γυρίσει ποτέ.Όλοι όμως μου λένε το ίδιο πράγμα:να προχωρήσω μπροστά.Να κοιτάω το μέλλον και τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα.Να κάνω πράγματα για μένα.
    Νομίζω ότι ακούγονται πολύ εύκολα αυτά,αλλά στην πράξη μου είναι αδύνατον να το κάνω.
    Λοιπόν,για πείτε τρόπους που πάτε μπροστά...

Δυστυχώς γλυκειά μου, ούτε και γω θα γίνω πρωτότυπη....
    Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να προχωρήσεις, είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Σίγουρα ένας χωρισμός και ειδικά όταν δεν τον θέλουμε, είναι πολύ οδυνηρός και μας τσακίζει. Το έχουμε περάσει όλοι και έχουμε πονέσει, αλλά το έχουμε ξεπεράσει, είτε με μια καινούργια σχέση, είτε, (ακόμη πιο δύσκολα), μόνοι μας.
    Εγώ θα σου δώσω της εξής συμβουλή: επειδή δεν έχεις κουράγιο σκέψου το αλλιώς. Πες μέσα σου ότι θα κάνεις τόσα πράγματα για σένα που όταν εκείνος τα μάθει ή σε συναντήσει, να δει ότι όχι μόνο δεν σε τσάκισε, αλλά σε έκανε καλύτερη. Αυτή για μένα είναι πάντα η καλύτερη εκδίκηση και αλήθεια σου λέω, πιάνει. Ή θα γυρίσει, (αλλά τότε δεν θα τον θες), αλλά σίγουρα θα νιώσει πολύ χάλια......να το θυμάσαι......

Senior Member
    Tι αλλα ονειρα εχεις για το μελλον?

Πχ, τι θα ηθελες να κανεις στην ζωη σου και δεν το εχεις κανει ακομα?

Senior Member
    ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Με ενα βημα τη φορα...μη σε πιανει ανασφαλεια,φοβος,αγχος για το μελλον...ολα θα φτιαξουν αλλα θελουν το χρονο τους.
    Κανε πραγματα για τον εαυτο σου οπωε ειπε η Θεοφανια.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by La_ViTa
    Πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάποιες στιγμές στη ζωή μας που περνάμε δύσκολα.Κι εσείς που είστε σε αυτό το site το ξέρετε ακόμα καλύτερα.Εγώ χώρισα πρόσφατα με έναν άνθρωπο που έκανα πολλά όνειρα αλλά τελικά που φάνηκε ότι δεν τα μοιραζόμασταν.Με πλήγωσε πολύ αυτό και ιδιαίτερα όταν μου είπε ξεκάθαρα ότι ψάχνει για καινούριες εμπειρίες.Έτσι ξεκάθαρα,χωρίς να σκεφτεί όλα όσα είχαμε ζήσει μαζί τέσσερα χρόνια.
    Με πονάει πολύ αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να μην το σκέφτομαι.Όταν είμαι με κόσμο κάπως το καταφέρνω γιατί πάει η συζήτηση αλλού και ξεχνιέμαι.Όταν πάλι είμαι μόνη μου είμαι χάλια.
    Οι φίλοι μου λένε διάφορα,άλλοι είναι πιο θετικοί και άλλοι μου λένε να σκέφτομαι το χειρότερο:ότι μπορεί ήδη να έχει βρει κάτι άλλο και να είναι μια χαρά.Και να μην γυρίσει ποτέ.Όλοι όμως μου λένε το ίδιο πράγμα:να προχωρήσω μπροστά.Να κοιτάω το μέλλον και τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα.Να κάνω πράγματα για μένα.
    Νομίζω ότι ακούγονται πολύ εύκολα αυτά,αλλά στην πράξη μου είναι αδύνατον να το κάνω.
    Λοιπόν,για πείτε τρόπους που πάτε μπροστά...

Kαι να θες να προχωρήσεις από κει που είσαι, θα πάρει το χρόνο του. Φυσικά και θα πας μπροστά, δεν υπάρχει όμως συνταγή, ο καθένας το ζει διαφορετικά και με διαφορετική ένταση. Μπροστά στο θάνατο που είναι αδυσώπητος, όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, κι αν δεν τα ξέρεις ακόμα, είναι μια καλή ευκαρία να τα μάθεις...

φιλιά

;)

Senior Member
    http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080715&nid=9212853&sn=&am p;spid=877

Ενδιαφερον αρθρο...ισως να επρεπε να κανω καινουριο νημα για αυτο αλλα θα το ποσταρω εδω.

Ενα κομματι του:

ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΑ γεγονότα όπως ο γάμος ή η γέννηση ενός παιδιού, το αποτέλεσμα ήταν εξίσου πρόσκαιρο. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η ευτυχία λόγω της γέννησης ενός παιδιού διαρκεί 2 χρόνια πριν η διάθεση των εθελοντών επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα. Η χαρά από τον γάμο περνά ακόμα πιο γρήγορα, όπως και όταν πάρουμε αύξηση στον μισθό μας.Όπως εξηγεί ο δρ Γεωργέλλης, «τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για οικονομολόγους και ψυχολόγους σε όλο τον κόσμο, καθώς αποκαλύπτουν νέους μηχανισμούς που θα μας βοηθήσουν να εξηγήσουμε τι μας κάνει ευτυχισμένους».
    Ο Φρανσουά Μοσκοβιτσί, διευθυντής της εταιρείας ψυχολογικών συμβουλών WWS λέει ότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις πως οι άνθρωποι έχουν μια καθορισμένη «αίσθηση» ευτυχίας, η οποία μπορεί προσωρινά να επηρεάζεται από σημαντικά γεγονότα, αυτό όμως δεν διαρκεί επί μακρόν. «Είναι σαν να υπάρχει ένας “θερμοστάτης” ευτυχίας» λέει. «Όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό, θετικό ή αρνητικό, το ελατήριο τεντώνει, αλλά μετά επιστρέφει γρήγορα στην αρχική του θέση».
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    εγω παντως κα8ε μερα παω 8αλασσα ασχετο με το 8εμα ε?ολολ

Senior Member
    δεν ξέρω καταρχήν αν εννοεις με το \"πάω μπροστα\", ξεπερνάω κάτι πιο εύκολα....αν εννοεις αυτο δεν ξέρω αν ακουγεται χαζο αλλα θα σου γράψω πώς νομίζω οτι πάω μπροστά εγω.

\"εντοπίζω\" τί μου τη σπάει σε εμενα, τί με εκνευρίζει σε μενα, ή με τί εκνευρίζομαι κ πώς. απο κει κ πέρα βλέπω πώς φτάνω σ αυτο το σημειο...πώς φτανω ως εκει (τη διαδρομή δλδ)...κ απ οσο περναει απο το χερι μου φροντιζω να το αλλαξω. βλεπω δλδ μηπως ειμαι υπερβολικη σε κατι, μήπως δεν βλεπω ολες τις πλευρες του θέματος κ κολλάω στην πιο αρνητικη...κάπως έτσι.

πιστεύω πώς αν περιμενεις να πας μπροστά αποφεύγοντας να δεις τί γινεται, ειναι σαν χαμενος χρονος αφου θα το ξαναβρεις μπροστα σου, με τον ενα ή τον άλλο τροπο. επισης το να πιστεύεις πως εισαι σε καλο σημειο αποφεύγοντας τη στεναχωρια, ειναι κ πάλι κάτι ανεδαφικο ή ανησυχητικο. Εννοώ, πως αν χωριζεις μετα απο μια σχεση που αισθανοσουν ή περιμενες πολλα κ θες να μη στεναχωριεσαι ειναι κάπως \"εκτος πραγματικοτητας\"....καταλαβ αινω πως δεν το ευχαριστιεσαι:)....άλλα ειναι στο \"προγραμμα\" ολο αυτο που περνας....έτσι νομιζω....:)

Senior Member
    Θα σου πω τι εκανα εγω μετα τον χωρισμο απο τον τοτε ανθρωπο μου χωρις τον οποιο πιστευα οτι δεν θα μπορουσα να ζησω!! Το θεωρω εξισου οδυνηρο αυτο που εζησα τοτε με την απωλεια, τον θανατο ενος ανθρωπου. Ετσι ενιωθα, λες και πενθουσα.
    Λοιπον, αρχισα να βγαινω. Να πινω, να γνωριζω κοσμο διοτι δεν ειχα παρεες. Κι απεφευγα να τον σκεφτομαι, μονο κατι βραδια τρυπωνε και τον εδιωχνα απο τις σκεψεις μου.
    Δεν εκατσα να ασχοληθω με τα καλα και τα στραβα της σχεσης ουτε εκανα τον απολογισμο.
    ΠΟΝΑΓΑ, πονουσα πολυ για να μπω σε τετοιες διαδικασιες.
    Εκοψα κοντα τα μαλλια μου, αλλαξα λουκ. Εχασα γυρω στα 7 κιλα, φλερταρα σοβαρα με την ανορεξια. Φλερταρα και με πολλους αντρες επισης.
    Σπασμωδικες αντιδρασεις. Δεν τις συνιστω σε κανεναν.
    Ημουν μικρουλα βεβαια.
    Το μονο που πετυχα ηταν να επιβιωσω, ηταν σημαντικο βεβαια, αλλα να με στοιχειωνει το θεμα για τα επομενα χρονια.
    Ο χρονος βοηθα μα μπορεις κι εσυ να σε βοηθησεις, με το να βαλεις σε μια ταξη σκεψεις και συναισθηματα, ενα εσωτερικο ξεκαθαρισμα.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    καλα τωρα που κοιτω τι σου εγραψα βλεπω οτι συντακτικα εχει πολλα λαθη... ειναι λογω παρορμητισμου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Ευχαριστώ παιδιά που απαντήσατε.Το ξέρω ότι είναι λογικό να στενοχωριέμαι αλλά δεν θέλω να το αφήσω να με πάρει από κάτω.Από κινήσεις που κάνει καταλαβαίνω ότι δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία κι αυτό πέρα από το ότι με στενοχωρεί,με θυμώνει κιόλας.
    Έχω πεισμώσει λίγο και σκέφτομαι ότι αυτό που είπε η Θεοφανία.Προσπαθώ να γίνω ακόμα καλύτερη,αλλά όχι για εκείνον.Για μένα.Δεν μπορώ να μην τον σκέφτομαι,αλλά όταν έρχεται στο μυαλό,αυτομάτως αρχίζω να ενεργοποιώ άλλες σκέψεις.Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία του τι έκανα και πήγε στραβά ή να αρχίσω την εσωτερική ψυχανάλυση.Νομίζω ότι τώρα δεν είμαι σε θέση για όλα αυτά.
    Σκέφτομαι το καλοκαίρι θα περάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.Ο χειμώνας μάλλον θα είναι πιο δύσκολος,αλλά έχω κανονίσει να κάνω κάποια πράγματα που δεν τα έκανα φέτος και μου έλειψαν.
    Το ξέρω ότι θα προχωρήσω μπροστά.Με ή χωρίς αυτόν.Απλά νιώθω ότι κάτι μέσα μου έχει σπάσει και δεν ξέρω αν θα μου βγει σε καλό.Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, λένε,αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη γι\'αυτό...

Originally posted by La_ViTa
    .
    Έχω πεισμώσει λίγο και σκέφτομαι ότι αυτό που είπε η Θεοφανία.Προσπαθώ να γίνω ακόμα καλύτερη,αλλά όχι για εκείνον.Για μένα.Δεν μπορώ να μην τον σκέφτομαι,αλλά όταν θα προχωρήσω μπροστά.Με ή χωρίς αυτόν.

Ένα θα σου πω: αν δεις εσένα, θα σε δει και εκείνος. Αν δεν σε δει, θα έχεις αλλάξει τόσο πολύ ψάχνοντας τον εαυτό σου, που δεν θα σε νοιαζει πια....

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, λένε,αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη γι\'αυτό...

Μμμμμ, ούτε εγω....

Senior Member
    Σε μία καθαρά θεωρητική απάντηση το να πάς μπροστά είναι σχετικά απλό.
    Πρέπει
    α) να αποφύγεις να κάνεις κύκλους και
    β) να έχεις και μία γενική αίσθηση για το αν θέλεις να πάς βόρεια νότια ανατολικά ή δυτικά
    Αλλά πρόσεξε. Μία γενική αίσθηση μόνο για την κατεύθυνση είναι αρκετή.
    Αν χαράξεις συγκεκριμένο μονοπάτι τότε χάνεις ότι είναι έστω και λίγο παραέξω από αυτό. Είτε καλό είτε κακό.

(Η θεωρία εφαρμόζεται στην πράξη αναλόγως των συνθήκών)
    been good, been bad. WILL GO ON

Originally posted by justme
    Σε μία καθαρά θεωρητική απάντηση το να πάς μπροστά είναι σχετικά απλό.
    Πρέπει
    α) να αποφύγεις να κάνεις κύκλους και
    β) να έχεις και μία γενική αίσθηση για το αν θέλεις να πάς βόρεια νότια ανατολικά ή δυτικά
    Αλλά πρόσεξε. Μία γενική αίσθηση μόνο για την κατεύθυνση είναι αρκετή.
    Αν χαράξεις συγκεκριμένο μονοπάτι τότε χάνεις ότι είναι έστω και λίγο παραέξω από αυτό. Είτε καλό είτε κακό.

(Η θεωρία εφαρμόζεται στην πράξη αναλόγως των συνθήκών)

Λίγο αμπελοσοφικό δεν είναι αυτό? Εννοώ ότι επί του πρακταίου θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα...

ΥΓ. just me......που χάθηκες?

Senior Member
    εχμμμμ στις 04:33 είναι λίγο δυσδιάκριτο για εμένα τι είναι αμπελοφιλοσοφία και τι πρακτικώς εφαρμόσιμο.........

Θεοφανία (αφού σου γράψω ότι ζηλεύω αφάνταστα το ότι είσαι σε μία παραλία με καλή παρέα και απολαμβάνεις φεγγαράδα) όταν καμμιά φορά δεν μπορώ να ανεχτώ ο ίδιος τον εαυτό μου τότε \"κρύβομαι\" σε εκείνο το καβούκι που δεν μπορεί να με βγάλει τίποτα έξω. (κάτι θα ξέρουν και οι χελώνες που το κουβαλάνε κάτι χιλιάδες χρόνια τώρα.....)
    been good, been bad. WILL GO ON

Page 1 of 2 12 LastLast