Γιατί δε μπορώ να αδυνατίσω;; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by BARB3
    συνονοματη barbara, μαλλον εχεις πολυκυστικες ωοθηκες. οποτε οι κλασσικες διαιτες δεν σε βοηθουν. υπαρχει μια διαιτα ειδικα για αυτη τη περιπτωση. ψαξε το τοπικ στο φορουμ ή αν καμια εχει χρονο ας της βρει το τοπικ. λεγεται πολυκυστικες και παχυσαρκια ή καπως ετσι. μεγαλο ειναι αλλά στις πρωτες σελιδες θα βρεις 2-3 βδομαδες διαιτα και πολλες πληροφοριες
    Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κρίνει αν υπάρχουν πολυκυστικές χωρίς ορμονολογικές εξετάσεις που να δείχνουν τις συγκεντρώσεις των ανδρογόνων και χωρίς γυναικολογική εξέταση- η καθυστέρηση της περιόδου μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα - επίσης δεν υπάρχει επιστημονικά αναγνωρισμένη δίαιτα "κατάλληλη" για πολυκυστικές .

Senior Member
    BARBARA μαλλον τα κοριτσια εχουν δικιο,αν ξεκινησες με τοσο λιγο φαγητο λογικο ειναι να κολλησεις.πρεπει να φτιαξεις μια πιο ισορροπημενη διατροφή.

Ανδρεα ακομα περιμενω να μας πεις καποια πραγματα για σενα εκτος απο τις συμβουλες σου.

Senior Member
    Βαρβάρα, θα έλεγα να τακτοποιήσεις πρώτα το θεματάκι με την περίοδο σου αφού είναι το πιθανότερο να έχεις τρελή κατακράτηση,
    και στη συνέχεια αφού ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, τότε να ανησυχήσεις εάν εξακολουθείς να μην χάνεις.
    Να σκεφτείς εγώ, μπορεί να κολλήσω και 20 ημέρες χωρίς να χάσω τίποτα, ενώ η διατροφή μου είναι άψογη. Εχω πείσμα όμως και επιμονή,
    και εκεί που δεν χάνω ξαφνικά φεύγει 1 ολόκληρο κιλό .

Member
    Παιδιά είχατε δίκαιο. έφαγα μια μέρα κανονικά και έχασα 1 κιλό. Μάλλον έπρεπε να φάω κάτι για να κάνω καύσεις...:spin:

Senior Member
    γενικα να ξερεις οτι πρεπει να λαμβανεις τις θερμιδες που σου αντιστοιχουν κ οχι λιγοτερες.με λιγοτερες καποια στιγμη θα μπλοκαρει ο μεταβολισμος σου κ οσο λιγο κ να τρως δε θα χανεις.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by granita
    γενικα να ξερεις οτι πρεπει να λαμβανεις τις θερμιδες που σου αντιστοιχουν κ οχι λιγοτερες.με λιγοτερες καποια στιγμη θα μπλοκαρει ο μεταβολισμος σου κ οσο λιγο κ να τρως δε θα χανεις.
    Αν γίνεται αυτό από ποιά πηγή ενέργειας θα θρέφεται ο οργανισμός για να ζήσει; 'Όσον αφορά το "τις θερμίδες που σου αντιστοιχούν" , άνθρωποι οι οποίοι κάνουν πλήρη νηστεία από το φαγητό γιατί χάνουν λίπος μέχρι να σταματήσουν την νηστεία; Σε αυτούς δεν μπλοκάρει ο μεταβολισμός που δεν τρώνε απολύτως τίποτα;

Senior Member
    Originally posted by Ανδρέας Ζ.
    Αν γίνεται αυτό από ποιά πηγή ενέργειας θα θρέφεται ο οργανισμός για να ζήσει; 'Όσον αφορά το "τις θερμίδες που σου αντιστοιχούν" , άνθρωποι οι οποίοι κάνουν πλήρη νηστεία από το φαγητό γιατί χάνουν λίπος μέχρι να σταματήσουν την νηστεία; Σε αυτούς δεν μπλοκάρει ο μεταβολισμός που δεν τρώνε απολύτως τίποτα;
    το ζητούμενο δεν είναι να χάνουμε μόνο κιλά αλλά αυτά τα κιλά να είναι λίπος και όχι υγρά ή μυική μάζα!! όταν στερούμε από τον οργανισμό μας την τροφή τότε βεβαίως και θα χάνει βάρος αλλά δε θα είναι όλο λίπος με επακόλουθο τη χαλάρωση.... (αυτό πιστεύω δηλ. δε σημαίνει ότι είμαι και σωστή)

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by Marry Poppins

το ζητούμενο δεν είναι να χάνουμε μόνο κιλά αλλά αυτά τα κιλά να είναι λίπος και όχι υγρά ή μυική μάζα!! όταν στερούμε από τον οργανισμό μας την τροφή τότε βεβαίως και θα χάνει βάρος αλλά δε θα είναι όλο λίπος με επακόλουθο τη χαλάρωση.... (αυτό πιστεύω δηλ. δε σημαίνει ότι είμαι και σωστή)
    Η απώλεια μυικής μάζας δεν είναι επιθυμητή σίγουρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χάνουμε και λίπος μαζί - όμως η συνεισφορά των αμινοξέων σαν πηγή ενέργειας είναι ελάχιστη (περί το 5% του μεταβολισμού) - σε κατάσταση υποθερμιδικής διατροφής το κύριο καύσιμο για έναν άνθρωπο είναι τα λιπαρά οξέα.
    Μερικά δεδομένα που πρέπει να σκεφτούμε για να μην μπερδευόμαστε στα συμπεράσματα μας:
    -Σε κάθε περίπτωση ,και εδώ, ισχύουν οι νόμοι της θερμοδυναμικής -δηλαδή η ενέργεια για να ζήσουμε έρχεται από κάπου , δεν είμαστε λάμπες που ανάβουν χωρίς ρεύμα με άλλα λόγια, ή αυτοκίνητα που τρέχουν χωρίς βενζίνη, από κάπου παίρνουμε την ενέργεια για να ζούμε. Η βενζίνη μας είναι το φαγητό που τρώμε αλλά αν δεν φάμε (ή φάμε λίγο όπως σε μία δίαιτα) εξακολουθούμε να ζούμε γιατί...
    - Η μεγαλύτερη πηγή αποθηκευμένης ενέργειας σε ένα τυπικό ανθρώπινο σώμα είναι το λίπος, και όταν οι πρόγονοι μας που κυνηγούσαν αγρίμια δεν είχαν αρκετή τροφή, το σωματικό μας λίπος μας βοηθούσε στην επιβίωση.
    - Το λίπος είναι η πιο μεγάλη πηγή ενέργειας σε ένα σώμα, γι΄αυτό και είναι η προτιμητέα πηγή ενέργειας στο σώμα μας τις περισσότερες ώρες ,δηλαδή π.χ στο γραφείο, το 8ωρο που κοιμόμαστε, στην τηλεόραση κτλ είναι τα λιπαρά οξέα.

Senior Member
    ανδρέα ζ. τα λες πολύ επιστημονικά και μπερδεύτικα!!!
    το συμπέρασμα είναι????:bouncy:

Senior Member
    Originally posted by Ανδρέας Ζ.
    πριν ξανα αποφασισεις να απαντησεις σε κατι που γραφω βρες πρωτα τα κοτσια να απαντησεις σε ολα τα υπολοιπα που σε εχω ρωτησει για σενα.αντε γιατι αυτο το στυλακι του κ καλα τα ξερω ολα αλλα για μενα δε λεω τπτ εχει αρχισει κ πολυ με κουραζει.

Senior Member
    Εμενα να δεις....

Senior Member
    κ σκασιλα μου αν εγινα κ αγενης.δε μπορεις να μπαινεις κυριε μου κ μονο να σχολιαζεις αυτα που λενε οι αλλοι.πες μας κατι κ για σενα περα απ την πτυχιακη σου κ το σαιτ σου.

Senior Member
    κ παρεπιπτοντως μπραβο που καθεσαι κ λες οτι οι ανθρωποι που κανουν νηστεια απο το φαγητο χανουν λιπος!!!!!!!!!!δλδ να μην τρωμε για να αδυνατησουμε αφου γινεται κ ετσι ε??????????ΕΛΕΟΣ.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by Marry Poppins
    ανδρέα ζ. τα λες πολύ επιστημονικά και μπερδεύτικα!!!
    το συμπέρασμα είναι????:bouncy:
    Το συμπέρασμα είναι ότι η κύρια πηγή καυσίμου του ανθρώπου είναι το λιπαρά οξέα , ειδικά σε υποθερμιδική διατροφή δεν μπορούμε παρά να μην κάψουμε λίπους- δεν έχουμε άλλη επιλογή - ο μεταβολισμός δεν "κολλά" με την έννοια ότι σταματάμε να χάνουμε λίπος , το θέμα με τις θερμίδες που τέθηκε -ειδικά με τις γυναίκες - είναι η συνέχιση της περιόδου - και με τον άνδρα τα επίπεδα τεστοστερόνης. Αλλά όσο χαμηλά και να πάμε στις θερμίδες συνεχίζουμε να καίμε λίπος, μερικές μεταβολές ή κολλήματα στο βάρος για μέρες μπορεί να δείχνουν κατακράτηση υγρών αλλά αυτό πάλι δεν σημαίνει ότι δεν χάνουμε λίπος - με την προϋπόθεση ότι τρώμε λιγότερο απ' ότι καίμε. Αν θες και άλλη διευκρίνιση πες μου.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    κάρει ο μεταβολισμός που δεν τρώνε απολύτως τίποτα;
    πριν ξανα αποφασισεις να απαντησεις σε κατι που γραφω βρες πρωτα τα κοτσια να απαντησεις σε ολα τα υπολοιπα που σε εχω ρωτησει για σενα.αντε γιατι αυτο το στυλακι του κ καλα τα ξερω ολα αλλα για μενα δε λεω τπτ εχει αρχισει κ πολυ με κουραζει. [/quote]

Granita σου έθεσα μία ερώτηση όσον αφορά το θέμα του τόπικ. Σε απάντηση της ερώτησης μου επιτίθεσαι σε μένα προσωπικά, διαστεβλώνεις ότι έχω γράψει και λες πως "δεν έχω τα κότσια",κάτι που με προϊδεάζει ότι είσαι έτοιμη για διαδικτυακό "ξύλο"και συμπεριφορές που εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να απαντήσω. Όπως σου έχω εξηγήσει δεν διαθέτω πνευματικούς πόρους ούτε για προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε για διαδικτυακούς τσαμπουκάδες.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast