Τί μου συμβαίνει τελικά?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Unhappy Τί μου συμβαίνει τελικά?

Καλησπέρα σε όλους!
    Είμαι γυναίκα, 25 ετών, και η ψυχολογία μου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!
    Πριν 5 χρόνια ήμουν σε μια σχέση όπου έκανα χρήση κοκα'ί'νης-οχι πολύ συχνα ή μεγάλες ποσότητες αλλά και πάλι. Μια μέρα λοιπόν με πείραξε και άρχισα να νιωθω ταχυκαρδία, να ιδρώνουν τα χέρια μου και να έχω ενα μικρο τρεμουλο. Μου πέρασε, το ξέχασα. Τελείωσα τη σχέση κ εννοείται τη χρήση. Μετα από 2 μήνες , καλοκαίρι πια, ημουν στην παραλία για πολλές ώρες, κ κατα τη διάρκεια του φαγητού μ'επιασε πάλι ταχυκαρδια, ηθελα να κανω εμετό και νόμιζα πως θα λιποθυμήσω. Πήγα στο ιατρικό κέντρο και μου είπαν πως ήμουν ένα βήμα πριν την ηλίαση γι'αυτο είχα αυτά τα συμπτωματα.
    Με τα πολλά,από τότε άρχισε ο εφιάλτης μου.Νόμιζα ότι έχω πρόβλημα στην καρδιά κ ότι κατι συμβαίνει. Αιματολογικές, καρδιογραφήματα κ υπέρηχοι, όλα φυσιολογικά. Δυστυχώς όμως άρχισα να έχω κ αγοραφοβία γιατι δεν ήθελα να με ξαναπιάσει πανικός κ ιδιαίτερα μπροστά σε κόσμο. Πόσο μάλλον να λιποθυμήσω, αυτος είναι ο χειρότερός μου φοβος. Πλέον έχω φτάσει σε μια κατάσταση να φοβαμαι να πάω για ποτό ή βόλτα σε άγνωστα μερη, γιατι τους τελευταίους μήνες μου έχει παρουσιαστεί κάτι αλλο: έχω σχεδον τις περισσοτερες ωρες της ημερας ένα αίσθημα αστάθειας κ μερικές φορες μου κοβονται τα πόδια. Έχει κανείς σας αυτά τα συμπτωματα? Οι αιματολογικές που έκανα πρόσφατα είναι κανονικές. Πραγματικά βλέπω τη ζωή μου να χάνεται κ δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ορθοποδήσω ποτέ. Συγνώμη που σας κούρασα. Θα χαρώ πολύ να με βοηθήσετε με τις δικές σας εμπειρίες

Φιλη sitzoune εχω την εντυπωση πως αυτο που περιγραφεις ειναι μια κριση πανικου. Ασφαλως ειναι μια κατασταση που δημιουργει φοβο και ανησυχια. Τι μπορεις να κανεις ομως εσυ για ολα αυτα? Ισως η κβαντικη φυσικη να σε βοηθουσε λιγο... Ο Fritjof Capra λέει: « Τα βασικό χαρακτηριστικό της κβαντικής θεωρίας είναι πως ο παρατηρητής δεν είναι απλώς απαραίτητος για να παρατηρεί τις ιδιότητες ενός ατομικού φαινομένου, αλλά είναι και απαραίτητος ακόμη και για να προκαλέσει την ύπαρξη αυτών των ιδιοτήτων». Αυτο σημαινει οτι τροφοδοτεις τα συμπτωματα του πανικου (χωρις βεβαιως να το θελεις) με διαφορες σκεψεις και συναισθηματα που δημιουργουνται λιτο πριν τισ κρισεις. Θα ηταν μαλλον χρησιμο να στοχαστεις σε αυτα τα δεδομενα και να ανακαλυψεις ποια απο αυτα προκαλουν αυτη τη δυσφορια. . Όπως λέει και ο Stephen Wolinsky ο τρόπος που επιλέγουμε να χαρακτηρίσουμε ένα συναίσθημα ή μια σκέψη επηρεάζει την εσωτερική, υποκειμενική εμπειρία μας. Τα συστήματα πεποιθήσεων, τα πρότυπα και κριτήρια που έχουμε για τον κόσμο δημιουργούνται όταν πιστεύουμε ότι η δική μας υποκειμενική εμπειρία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γινομαστε δημιουργοι της δικης μας πραγματικοτητας αρα μπορουμε να την αλλαξουμε... Ισως εαν «αποσυνδέσεις» το άτομο σου, τον παρατηρητή, από το βίωμά σου, θα τον από-ταυτίσεις από αυτό που παρατηρεί. Και αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο παρατηρητής επιτρέπει στον εαυτό του να μείνει στο βίωμα, όσο επώδυνο και αν είναι, αντί να το χαρακτηρίσει «αρνητικό» και να προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτό. Μακαρι να μποτουσα να ανπτυξω και αλλο αυτη τη θαυμασια μεθοδο αλλα ο τοπος δεν επιτρεπει μεγαλα μηνυματα. Μπορεις να αντλησεις ομως πολλα δεδομενα απο την κβαντικη επιστημη που ειμαι σιγουρος θα σε βοηθησουν. Καλη δυναμη...

Senior Member
    Κ εμένα κάπως έτσι ξεκίνησε η πρώτη κρίση πανικού μου, με ενα σκανκ τσιγαριλίκι, με ομοιοπαθητική και αγχολυτικά το ξεπέρασα όμως αυτο.

Junior Member
    τι έχετε πάθει όλοι με τα τσιγάρα και τα άλλα ναρκωτικά? ακόμα κι αν βοηθάνε (που δεν βοηθάνε) προσωρινά, δημιουργούν περισσότερα νεύρα, περισσότερες κρίσεις και η ψυχολογία τρελένεται.. χαλαρώστε λίγο

Senior Member
    Κρίση πανικού είναι αλλά δε συμφωνώ με τσιγάρα κ ναρκωτικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κ από ότι έχω διαβάσει συμφωνώ με sables90, πήγαινε σε ψυχολόγο ή ψύχίατρο κ χαλάρωση (χωρίς παρεξήγηση δεν κατηγορώ κανένα γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει)

Junior Member
    Καλησπέρα παιδιά! Σας ευχαριστώ για τις αναρτήσεις! Απλα ήθελα να πω ότι δεν θεωρώ πως είχα εξαρτηθεί από την κοκα'ί'νη, γιατι μόλις μου συνέβη αυτό το έκοψα μαχαίρι και ούτε καν το ξανασκέφτηκα. Έτυχε να δοκιμάσω και έκανα περιστασιακή χρήση. Φίλε Πύρρων είναι πολύ σωστά τα όσα ανέφερες, τις περισσότερες φορές νιώθω πως εγώ προκαλώ τα συμπτώματα, σκεπτόμενη μην ξαναπάθω κρίση κτλ, είναι φαύλος κύκλος. Κατάφερα να κάνω μόνο μία συνεδρία σε ψυχολόγο γιατί μου βγήκαν κάποια έκτακτα έξοδα και δεν μπόρεσα να ξαναπάω. Έχω σκοπό όμως να ξαναρχίσω. Παρόλα αυτά, σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα κάποιων περαιτέρω εξετάσεων και όλα είναι άριστα! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!