Results 1 to 15 of 16
-
04-09-2010, 19:54 #1
Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΙΜΙΑ
Καλησπέρα σε όλους!
Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να γράψω στο forum παρ'όλο που πάντα διάβαζα!Ο λόγος είναι καθαρά για να μπορέσω να βοηθήσω- μέσα από την προσωπική μου εμπειρία-έστω και μία απο εσάς (αν βέβαια τολμήσει να ξεθολώσει για μια στιγμή το μυαλό της από όσα περνάει πιθανόν αυτό το διάστημα και βάλει τα παρακάτω στο μυαλό της!)Είναι δύσκολο, το κατανοώ,αλλά ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!
Από τα 20 μου,ταλαιπωριέμαι με ανορεξία (ήμουν 43kg με 1,73 ύψος), εμετούς (σε ότι έτρωγα-μέχρι και τα υγρά που επινα-,και τα γνωστά σε αρκετές σας φουσκώματα,με συνεχή παρατήρηση της κοιλιάς μου!η τελευταία άλλωστε ήταν και το "βαρόμετρό" μου!
Έφτασα 27 λοιπόν, (για πότε πέρασαν τα χρόνια δεν το κατάλαβα μ'αυτά και μ'αυτά,) και ένα ωραίο πρωί (γιατί κάπως έτσι γίνεται), αντιλήφθηκα, πως ήταν καιρός να ξεπεράσω τον φόβο μου για το πάχος και τις βλακείες όλες και να δώ το σώμα μου πώς θα εξελιχθεί χωρίς αυτή την καθημερινή πίεση του να γίνει κάτι που ίσως δεν ήταν!
Και κόπηκαν οι εμετοί ΜΑΧΑΙΡΙ.Με άγχος ότι ίσως παχύνω 3πλά από την αρχή και με (λιγότερα) φουσκώματα στον 1ο μήνα με ότι έτρωγα. Ας μην κοροιδευόμαστε..Μπορείτε να ξαναφάτε! Απλώς ΣΤΑΔΙΑΚΑ και ΑΡΓΑ. Να ΝΙΩΘΕΤΕ αυτή την φορά τον οργανισμό σας πόσο αντέχει και να μην τον πιέζετε μέχρι να ξανανοίξει το στομάχι σας. Και ΟΧΙ... Δεν θα ανοίξει περισσότερο από παλιά!Το παν είναι να το θελήσετε και να μην κρύβεστε πίσω από τα υπόλοιπα προβλήματα που πιθανόν να έχετε. Χρειάζεται ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ (όσων αφορά την πηγή των προβλημάτων σας και το δικό σας μερίδιο ευθύνης), αλλά και ΑΓΑΠΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για τον ευατό σας, γιατί τα χρόνια περνάνε και δεν θέλετε πιστεύω να φάτε τα υπόλοιπα με το να διορθώνετε τις ζημιές που προκαλέσατε.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατί όλα αυτά ,είναι μαλακίες για καθυστερημένα και χρειάζεται απλώς ΘΕΛΗΣΗ, υπομονή (όχι και πολύ!), συνέπεια και προγραμματάκι για να λυθούν όλα.
Για να τελειώσω εδώ, έχω να κάνω εμετό 1 ΧΡΟΝΟ, πήρα πίσω 12 κιλά, τα οποία ούτε κι εγώ κατάλαβα ΠΟΥ μπήκαν, μιας και το αποτέλεσμα είναι να μοιάζω απλώς πιο ΓΥΝΑΙΚΑ (55 kg πλέον), και μάλιστα με σουξέ που ούτε μπορούσα να διαννοηθώ ποτέ!!!
Α!!και για τις πιό κολλημένες (όπως ήμουν εγώ δηλ. και το τσέκαρα): Το λίπος μου,αυξήθηκε μόνο κατα 1,2kg από τότε που ήμουν 43!ΚΑΛΟ Ε?
με σταθερή όμως γυμναστικούλα και προσεκτική διατροφή από διατροφολόγο, εννοείται και αρκετές βουλιμικές κρίσεις,κυρίως σε γλυκά!
Ελπίζω να βοήθησα κάποιες να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ..Ευχαριστώ που με ακούσατε!
- 06-09-2010, 10:07 #2
ευχαριστούμε για τις συμβουλές κ την εμψύχωση.να σαι ρωτήσω μόνο θέλω αν είχες χάσει την περίοδό σου κ αν τώρα επανήλθε η θα επανέλθει αφού πήρες κιλά έκοψες τους εμετούς και κάνεις σωστή διατροφή.
06-09-2010, 15:15 #3
Φυσικά επανήλθε,-φαντάσου μου είχε κοπεί σχεδόν ένα χρόνο-και μάλιστα με τα πρώτα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τον οργανισμό κιλά . Από τότε εντωμεταξύ, είναι ρολόι ο κύκλος μου.Αυτό που ήθελα να καταλήξω γενικά, (γιατί διαβάζωντας στο forum διάφορα ,είδα πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ίσως να ακούστηκαν αλλαζονικά λίγο αυτά που έγραψα),είναι πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, δεν πρέπει να υπάρχει ο ΦΟΒΟΣ για το ΤΙ γίνεται ΑΦΟΥ κοψω τους εμετούς.Όλα είναι αναστρέψιμα (εκτός από τα δόντια που χάλασα πολλά λεφτά για να τα διορθώσω) και σε τελική, οι εμετοί δεν είναι Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ. Μην ξεχνάμε την το νόμο δρασης και αντίδρασης... ότι πιέζεται (βλ.οργανισμός), θα γυρίσει εκεί που ήταν. Το καλό είναι ότι δεν εκτινάζονται στην αντίθετη κατεύθυνση τα πράγματα, αλλά μιας και η έννοια του ΕΛΕΓΧΟΥ είναι πρωταγωνιστική στο όλο σκηνικό, μια διατροφολόγος, μπορεί να ενσωματώσει σιγά -σιγά, μια κανονική διατροφή, ενώ με ταυτόχρονη άσκηση (ΕΙΔΙΚΑ βάρη γιατί χάθηκε πολύς μυικός ιστός), μπορείτε να δείτε το σώμα σας καλυτερο κι από πρίν!!!Αρκεί να ελέγξετε τα υπόλοιπα που σας ταλαιπωρούν στην ζωή σας και όχι τον εαυτό σας μόνο-καταπιέζοντάς τον. Είναι πολύ κρίμα.και Τέλος πιστεύω, πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ να μην ξεκινήστε κάτι τέτοιο από το επόμενο κιόλας γεύμα.. Χαραμίζετε απλώς χρόνια από τη ζωή σας, γιατί πιστεύω πως καταβάθος όλες γνωρίζετε καλά, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄αόριστον!ΘΕΛΗΣΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ + ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προς το καλύτερο θέλει η υπόθεση!
08-09-2010, 01:24 #4
aneliv άργησα λίγο αλλά ελπίζω να μ απαντήσεις...διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όσα γράφεις, είμαι στην φάση που μετά απο ανορεξία, βλέπω το σώμα μ να αλλάζει κ είμαι μια μπρος μια πίσω.Εμετοί είπα γιοκ-ελπίζω- κ επειδή περίοδος άφαντη σχεδόν έναν χρόνο , παλεύω να αποκαταστήσω τα όσα κατέστρεψα.ελπίζω να μην είναι αργά..Τώρα είμαι 52 κιλά πλέον με 1.66 , δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πάρω άλλα , μα η περίοδος εξαφανισμένη ακόμη.Εσύ πώς αισθανόσουν όταν πάχαινες?Απότι διάβασα ήσουν πάρα πολύ λίγα κιλά-είσαι κ ψηλή-δεν ήταν σοκ όταν άρχισες να "γεμίζεις"??Πήγες σε κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι ή μόνη σου?Εγώ προσπαθώ μόνη μου κ πολύ συχνά δεν αντέχω να αντιμετωπίσω τον παλιό ανορεκτικό μ εαυτό κ καταρρέω.Κ κάτι ακόμη.Περίοδος σου ήρθε κατευθείαν με το που πάχυνες λίγο ή αφού σταθεροποιήθηκες στα κανονικά σου κιλά?χωρίς κάποιο βοήθημα έτσι?
08-09-2010, 10:44 #5
Καλημέρα και από μένα!
Εγώ είμαι παθούσα και από τις 2 πλευρές. Το διατροφικό μου πρόβλημα ξεκίνησε με ανορεξία. Πριν 15 χρόνια παρακαλώ... 15 χρονών τότε, με όλες τις εφηβικές αναζητήσεις, άρχισα από μία χαζή δίαιτα, την οποία την έκανα όλο και πιο απαιτητική... Εμετούς δεν έκανα ποτέ την περίοδο που ήμουν ανορεκτική. Απλώς έκρυβα και μετά πετούσα το φαγητό μου. Έφτασα 40 κιλά, με 1,67 ύψος... Μου κόπηκε η περίοδος εννοείται. Γενικώς ήμουν σαν φάντασμα. Ένα χρόνο κράτησε αυτή η ιστορία. Το μεγάλο λάθος τότε ήταν που αρνιόμουν πεισματικά να πάω σε ειδικό ψυχολόγο. Έτσι προσπάθησαν οι γονείς μου μόνοι τους να κάνουν όλη την δουλειά... Το αποτέλεσμα είναι ότι με έπεισαν ότι το φαγητό δεν κάνει κακό αλλά το έχουμε ανάγκη. Και άρχισα δειλά δειλά να τρώω κάποιες απαγορευμένες τροφές. Και όταν έκανα την αρχή, μετά απλά ξέσπασα ύστερα από 1 χρόνο στερήσεων. Και τα κιλά έμπαιναν βδομάδα με τη βδομάδα. Ώσπου έφτασα τα 55 κιλά και ένιωθα υπέροχα. Όλοι μου έλεγαν πόσο όμορφη ήμουν, και πόσο ωραίο σώμα είχα και τα σχετικά. Και αφού το φαγητό με ομόρφαινε, συνέχισα να τρώω... Και έφτασα 70! Και κάπως έτσι ξεκίνησε η βουλιμία μου. Τα πρώτα χρόνια την έλεγχα κάνοντας διάφορες δίαιτες κατά καιρούς ώστε να κρατιέμαι στα κιλά μου. Όταν όμως, 10 χρόνια μετά σχεδόν, συνέβη κάτι στην ζωή μου το οποία με ισοπέδωσε ψυχολογικά, μόνο το φαγητό ήταν η παρηγοριά μου. Και μιας και δεν ήθελα να χαλάσω και το σώμα μου, οι εμετοί ήταν η λύση μου. Δύο χρόνια κράτησε αυτό... Μετά από 15 χρόνια λοιπόν, θέλω να πω ΤΕΛΟΣ!!!
Α, όσο για την περίοδο, μου είχε δώσει ο ενδοκρινολόγος μου κάποια χάπια για να μου έρχεται. Μόνο 2 μήνες χρειάστηκε να τα πάρω. Τον τρίτο μήνα, λόγω του ότι είχα ξεκινήσει πλεόν να τρώω και να βάζω κιλάκια, μου ήρθε κανονικά. Και από τότε δεν έχω ξανα-αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Σας έπρηξα... sorry!
Καλημέρα
08-09-2010, 10:56 #6
loustam μήπως μπορείς να μου πεις ποιά χάπια σου είχε δώσει?Στείλε μ u2u αν δεν γίνεται εδώ.Ο ενδοκρινολόγος τι ακριβώς κάνει?Εγώ σκέφτομαι να ξαναπάω στην γυναικολόγο τώρα για την περίοδο , μήπως να πάω καλύτερα σε κάποιον ενδοκρινολόγο?
08-09-2010, 11:32 #7
loustam δεν ήξερα οτι είναι κ εσένα χρόνιο το πρόβλημά σου με τις διατροφικές διαταραχές. είναι απίστευτο πόσο αλληλένδετη είναι η βουλιμία με την ανορεξία αλλά κ πόσες διαφορετικές περιπτώσεις υπάρχουν.αφού όμως κατάφερες μία φορά να νικήσεις πιστεύω οτι είναι στο χέρι σου να τα ξανακαταφέρεις.:eureka::επίσης έχω πλέον καταλάβει οτι ο πόλεμος με τις διαταραχές μας δεν τελειώνει ποτέ.αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε πάντα να κερδίζουμε τις μάχες ώστε στο τέλος ο εχθρός να εξασθενήσει. ροζ πιστεύω οτι μόλις ισορροπήσει λίγο ο οργανισμός σου θα σου ρθει κ περίοδος.υπομονή κ πείσμα θέλει.το ίδιο κάνω κεγώ.έκοψα τους εμετούς,προσπαθώ να χάσω κιλά.ακόμα δεν είδα αποτέλεσμα αλλά που θα πάει. φυσικά από τότε που έκοψα τους εμετούς έχω δει άλλα αποτέλέσματα.1)μαλλιά2)δέρμ� �3)αντοχές,δεν νιώθω πια μονίμως κουρασμένη 3)δεν έχω πρισμένες αμυγδαλές ποτέ 4) δεν με πιάνει ταχυκαρδία 5)έγινα πιο όμορφη(φτείστε με) πιστεύω τουλάχιστον έτσι μου λένε οι άλλοι,σταμάτησα να φοράω make up σε καθημερινή βάση νιώθω μια χαρά με τον εαυτό μου 6) το βασικότερο όλων,μου φυγε η κατάθλιψη,η τεμπελιά η ματαιότητα,δεν κυκλοφορώ μονίμως με φόρμες κ απεριποίητη όταν δεν βρίσκω το λόγο να περιποιηθώ,απέκτισα αυτοεκτίμηση,σέβομαι τον εαυτό μου περισσότερο.αυτά.
αλλά έχω ακόμα έντονες ξινίλες και ανακατοσούρες όταν πίνω καφέδες και καπνίζω πολύ ,αλκοόλ έχω δύο βδομάδες να βάλω στο στόμα μου,αλλά άμα πιω ξέρω οτι το στομάχι μου θα με ενοχλεί.γενικά το στομάχι είναι ευαίσθητο όπως κ ο οισοφάγος μου.επίσης έχω έλλειψη σιδήρου κ τελικά όντως ο καφές με άδειο στομάχι απορροφάει το σίδηρο γιαυτό ροζ ποτέ μην πίνεις καφέ με άδειο στομάχι,τρώγε έστω κ μια φέτα ψωμί ολικής.γιατί ξέρω οτι δεν μπορείς να τον κόψεις τελείως ούτε εγώ.:rolleyes:
συγγνώμη για το μακροσκελές.:cool:
08-09-2010, 11:32 #8
Originally posted by POZ
loustam μήπως μπορείς να μου πεις ποιά χάπια σου είχε δώσει?Στείλε μ u2u αν δεν γίνεται εδώ.Ο ενδοκρινολόγος τι ακριβώς κάνει?Εγώ σκέφτομαι να ξαναπάω στην γυναικολόγο τώρα για την περίοδο , μήπως να πάω καλύτερα σε κάποιον ενδοκρινολόγο?
08-09-2010, 11:38 #9
Bouliana, δυστυχώς it's the story of my life...
Όσο για τους εμετούς, όλα αυτά που γράφεις τα έχω νιώσει κι εγώ σε απίστευτο βαθμό. Με την διαφορά ότι εγώ έκανα θεραπεία σιδήρου και τώρα είμαι σε πολύ καλά επίπεδα. Επίσης έκανα θεραπεία με ενέσεις για την Β12 που είχε εξαφανιστεί από τον οργανισμό μου. Τέλος έκανα μία μίνι θεραπεία για τις αναγούλες με ένα σιροπάκι, χαπάκια και την διατροφή όσων πάσχουν από γαστρο-οισοφαγική παλλινδρόμηση... Και εννοίται ότι έχω δει θεαματικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Δεν έχω πλέον ξινίλες και αναγούλες + όλα τα άλλα που ανέφερες κι εσύ. 'Ενα μίνι τουρ σε 2-3 γιατρούς ίσως να ήταν καλή ιδέα. Εγώ πήγα σε παθολόγο, ενδοκρινολόγο, γαστρεντερολόγο και οδοντίατρο. Και τότε ήταν που έδωσα και την μεγάλη υπόσχεση στον εαυτό μου ότι ΤΕΡΜΑ οι εμετοί!
08-09-2010, 12:01 #10
δεν έχω πάει σε γαστρεντερολόγο η αλήθεια είναι.τους υπόλοιπους τους τίμησα.θέλω να καναπάω όμως γιατί πέρασε μισός χρόνος κ βάλε. να σου πω δεν θέλω να πάω σε γαστρεντερολόγο.φοβάαααμα� �!ποζ σου στειλα u2u
08-09-2010, 12:21 #11
οκ βουλιάνα το πήρα!!Θα το ψάξω κ θα το επισπεύσω..απτο να με τρώει το άγχος μόνη μου..!!!Εγώ να δείς προβλήματα που έχω με το στομάχι.Απο παιδί έχω ευαισθησία κ είπα ως ενήλικη να το "βοηθήσω" λίγο με καφέδες, αλκοόλ κ...εμετούς.+ το άγχος που είναι κ το χειρότερο.Γαστρεντερολόγο ούτε εγώ θέλω να πάω , έπρεπε αλλά τρέμω την γαστροσκόπηση.Ο γιατρός μ είχε πει οτι έχω νεύρωση κ τώρα ακόμα όταν αγχώνομαι πολύ διπλώνομαι απτους πόνους...κ καπάκι τρώω κ 5-6 σοκολάτες(χάλια για το στομάχι) για να κατευνάσω το άγχος:D ή το πιπέρι ας πούμε, έχω ξεχάσει την γεύση του χρόνια τώρα!Γιαυτό φυλαξέ το λίγο μην σου βγει ευαισθησία μεγαλύτερη μετά.Ζεις κ Θεσ/νικη εσύ που τα τιγκάρουν όλα στο μπούκοβο κ στα μπαχάρια ..!!!
08-09-2010, 12:32 #12
μη το συζητάς.!!!δεν μπορώ να φάω χωρίς μπαχάρια το φαί μου,καφέ λατρεύω,μαρέσει επίσης το λεμόνι ,κ μαρέσουν κ τα μαρούλια,μη ξαναναλύσω τη σχέση μου με το αλκοόλ. το μόνο που με ανακουφίζει είναι το gaviskoff που είναι σα το μάλοξ αλλά άμα το χρησιμοποιήσω κανά δυο μέρες σινεχόμενα μετά δεν μου κάνει τίποτα..μόνο όταν κόβω τα παραπάνω ηρεμώ.θα πάω θα πάω όμως στο γιατρό.
08-09-2010, 12:50 #13
μια απο τα ίδια!τον καφέ σκέτο φαρμάκι τον κατεβάζω σαν νερό!άσε με το αλκοόλ...γιατί θα ανοίξουμε νέα ενότητα μ φαίνεται .."τι ήπια σήμερα":crazy::crazy::crazy:πάντως κ την ντομάτα κ τα φρούτα να τα τρώς ξεφλουδισμένα όσο μπορείς γιατί είναι πολύ δύσπεπτα τα φλούδια τους(αν κ έχουν΄τις περισσότερες βιταμίνες:no:βέβαια...ας περιορίσουμε τα υπόλοιπα-βλέπεις, δεν λέω "κόψουμε"!!-κ τα φρούτα είναι το λιγότερο!Μπράβο για το αλκοόλ που άντεξες, μια ιδέα είναι κ εμένα πίνουν τα αντερά τους οι υπόλοιποι αλλά δν μπορώ να πω οτι με παρασύρουν...και μόνη μ το ζητάω!τώρα κ εγώ προσπαθώ να την βγάζω με χυμούς κ να πίνω 1-2 ελαφρά ποτά το σ/κ.Δυστυχώς την μπύρα που είναι πιο ελαφριά την σιχαίνομαι!
08-09-2010, 13:22 #14
Originally posted by bouliana
να σου πω δεν θέλω να πάω σε γαστρεντερολόγο.φοβάαααμα� �!ποζ σου στειλα u2u
μετα απο 4 γαστροσκοπησεις, μονο και μονο η ιδεα οτι βαζω κατι στον οισοφαγο μου μου φερνει αηδια...
επειδη ομως το στομαχι μου ειναι διαλυμενο,φανταζομαι οτι και σε σενα θα ισχυει πανω κατω το ιδιο,καλο θα ηταν να επισκεφτεις καποιον περα απο την πλακα.
08-09-2010, 15:20 #15
η περίοδος μου ήρθε άμεσα, δεν χρειάστηκε ευτυχώς να κάνω κάτι το ιδιαίτερο, αλλά εσύ πιστεύω ότι πρέπει να πας σε μια γυναικολόγο ή ενδοκρινολόγο, να κάνεισ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΕΣ τις εξετάσεις αίματος κ ορμόνες, και να σου πεί για την περίπτωσή σου, γιατί δεν χρειάστηκε να το ψάξω παραπάνω ώστε να μπορώ να βοηθήσω..
ΠΡΟΣ LOUSTAM: Απορία σημαντική!! όταν λες ότι πήρες 15κιλά, εννοείς ότι έτρωγες βουλιμικά και χωρίς εμετούς, ή μπαστακώθηκαν επάνω σου απλώς και μόνο επειδή άρχισες να τρως υγειινά και νορμάλ???Γιατί ομολογώ ότι με τρόμαξες κάπως ξανά!
ΠΡΟΣ ΡΟΖ: κοίτα...Το ψυχολογικό ζήτημα, είναι το +80% της υπόθεσης...Πήγα όντως σε ψυχολόγο, παρόλο που στην αρχή τσίναγα σαν άλογο!Το περίεργο με την περίπτωσή μου, είναι πως ΕΛΑΧΙΣΤΑ στάθηκα στο θέμα των εμετών και του προβλήματος, μιας και όντας γενικά πολύ σκληρή με τον εαυτό μου, είχα κάνει ήδη μια mini αυτο-ψυχανάλυση για το τί μπορεί να μου φταίει ή πως αντιστοιχίζω τον εμετό στη ζωή μου. Θα πρότεινα να είσαι για μια τελευταία φορά σκληρή και ειλικρινής με τον εαυτό σου, τα προβλήματά σου ,τους φόβους σου και τις ευθύνες σου, και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τί κρύβεται πίσω και βαθιά απ΄όλα αυτά που σε κάνει να θες να "ξεράσεις"...
Και πιστεύω θα έχεις κάνει τη μισή δουλειά!Τα υπόλοιπα από το στάδιο αυτό και μετά, τα λύνεις μαζί με ένα ψυχολόγο όσες φορές νιώσεις την ανάγκη.
Επίσης, κάτι που διάβασα (σχετικά με τα στάδια του στρες/ άγχουε και τις παρενέργειές τους στον οργανισμό μας),είναι πως ΑΠΑΞ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τί σε στρεσάρει, ο οργανισμός του από μόνος του, περνάει σε φάση εσωτερικής χαλάρωσης, και αρχίζουν να λειτουργούν όλα πιο ομαλά (βλ.έντερο στην περίπτωσή μου), αφού πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης που παράγεις!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση