βουλιμία και καρκίνος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

βουλιμία και καρκίνος

παιδιά καλημέρα
    παλεύω χρόνια με ανορεξία και βουλιμία και όλο ξανακυλάω...τώρα τελευταία τα έχω παίξει γιατί κάπου διάβασα ότι μπορεί να πάθεις καρκίνο του οισοφάγου. Το έχετε ακούσει; πόσο πιθανό είναι;

Senior Member
    Εγώ βρήκα την παρακάτω πηγή που λέει για όλες τις επιπτώσεις που έχουν οι διαταραχές πρόσληψης τροφής...

http://hcfed.gr/index.php?option=com...=156&Itemid=75

ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

αρχικά σε ευχαριστώ πολύ γιατό πρόκειται για ιστοσελίδα οργανμισμού που δεν γνώριζα. Είδα τόσες φορές γραμμένη τη λέξη καρκίνος που έυχομαι να την βλέπω μπροστά μου κάθε φορά που θα τρώω σαν τρελαμένη....φοβάμαι ήπως έχω κάνει ήδη ζημιά στον εαυτό μου......πόσο φοβάμαι θεέ μου....

Senior Member
    Αν πραγματικά φοβάσαι τότε ίσως να πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για το συγκεκριμένο θέμα και να συζητήσετε τις φοβίες σου.

Εγώ έχω να πώ πάντως, οτι ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει κάποιος κάτι που τον ενοχλεί και που του κάνει κακό.
    Επίσης εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση με το που διαβάζουμε για μία ασθένεια αμέσως να την αποκτάμε :P
    οπότε μπορεί να είμαστε υπερβολικοί σε κάποιες περιπτώσεις. Κατά την γνώμη λοιπόν και για ηρεμήσεις καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον ειδικό και όλα θα πάνε καλά ;)

Senior Member
    Originally posted by vanvan
    Εγώ βρήκα την παρακάτω πηγή που λέει για όλες τις επιπτώσεις που έχουν οι διαταραχές πρόσληψης τροφής...

http://hcfed.gr/index.php?option=com...=156&Itemid=75
    τελειο το λινκ!!!

marmade καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου, προσπαθησε να επικεντρωθεις αρχικα στο να σταματησεις τους εμετους και τη στερηση

το κλικ που φοβαμαι

ευχαριστώ πολύ γιατην υποστήριξη.Φοβάμαι πάρα πολύ και καταλαβαίνω ότι έχω επηρεαστεί πολύ από κάποιο θάνατο γνωστής από καρκίνο, βέβαια άσχετο από διατροφική διαταραχή αλλά εγώ επειδή γνωρίζω την κατάστασή μου φοβάμαι μήπως αρρωστήσω και εγώ. Νομίζω όμως ότι ο φόβος αυτός θα αποτελέσει και ένα βασικό έναυσμα για να προσπάθήσω πάλι. Το μόνο που με περηγορεί κάπως έιναι ότι όσες φορές έχω κάνει εμετό είναι αμέως μόλις φάω οπότε δεν έχουν προλαβει να εκκριθούν και πολλά γαστρικά υγρά. δέν έχω καούρες η αλήθεις αλλά πολλές φορές αυθυποβάλλομαι.Τέλος πάντων ο αγώνας είναι αγώνας και πρέπει να παλέψω και για εμένα και για το παιδάκι που έχω....