ΟΧΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ-ΜΟΝΗ ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

ΟΧΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ-ΜΟΝΗ ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΛΙΓΟΥΣ:ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ!ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΔΗΛ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ .ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΤΟ ΦΑΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΧΩ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΡΩΩ ΚΟΥΑΚΕΡ ΑΥΓΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΤΟΣΤ ΚΛΠ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΕΝΑΣ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!

ποσο ετων εισαι;
    Προφανως δεν μενεις με τους δικους σου. Μην νομιζεις οτι ολοι ειμαστε μαστερ σεφ. Με την εμπειρια μαθαινεις. Και εγω οταν εφυγα απο το σπιτι για να σπουδασω τα βρηκα ζορικα. Μονο μακαρονια αβγα, πατατες και ολα τα σχετικα ηξερα να μαγειρευω. Αλλα ελα που μου αρεσουν τα λαδερα και οχι μονο. Οποτε ηθελα να μαγειρεψω κατι επαιρνα τηλ την μαμα. Ωσπου στο τελος βαρεθηκα και πηρα ενα βιβλιο μαγειρικης, το πιο απλο που ειχε τα απλα καθημερινα φαγητα. τωρα πια και σαν παντρεμενη ξερω σχεδον τα παντα. Οποτε σε συμβουλευω για αρχη παρε ενα βιβλιο μαγειρικης . θα σε βοηθησει πολυ.

Senior Member
    'οτι κι αν κάνεις , να βάζεις πάντα και μια πρέζα αγάπη είναι το βασικότερο συστατικό

Senior Member
    σιγα που εισαι μονη σαν το λεμονι!
    5 χρονια ζω μονη σαν το λεμονι, να μαγειρευω ακομα δεν εμαθα. χωρια οτι το βαριεμαι κιολας. αμα μαγειρευω με παρεα δεν εχω θεμα. αλλα μονη μου, ΔΕΝ!

πριν τη διαιτα ετρωγα τοστ, μακαρονια, πατατες, χοτ ντογκ και τα κατεψυγμενα στα μικροκυματα(τα γευματα του ΑΒ)
    αυταααα

αβγα πολυ προσφατα εμαθα να βραζω.
    για χρονια η θα μου εβγαιναν ωμα μεσα, ή θα τα αφηνα υπερβολικα και ανοιγαν.

για να μη σου πω για τα τηγανητα. ποσες φορες εχω ξεχασει το τηγανι?!?!?!?
    την τελευταια φορα που το ξεχασα, εβαψα την κουζινα gothic black!!!!!! ακομα ετσι ειναι.
    ασε που επαθα τρελο ψυχολογικο και 1 χρονο μετα ακομα καθε τοσο φοβαμαι οτι εχει πιασει φωτια η κουζινα ξανα, χωρις καν να μαγειρευω.
    τωρα στη διαιτα οταν μαγειρευω, τα κανω ολα νεροβραστα.

σπεσιαλιτε μου οι φακες παντως!!!:smilegrin:

Senior Member
    Originally posted by click
    σπεσιαλιτε μου οι φακες παντως!!!:smilegrin:
    i love φακες!!!!!!!! :thumbup:

κι εγώ μόνη μένω και παρόλο που ψιλοξέρω να μαγειρεύω δε το κάνω ποτέ! πρώτον βαριεμαι και δεύτερον , πρέπει να φτιάξω μια Α ποσότητα, την οποία θα φάω σε μικρότερο χρονικό διάστημα οπότε το αποφεύγω. Υγειινές λύσεις για την περίπτωσή μας , είναι τα εξής!
    1. τόνος σε νερό 2.σολωμός σε νερό 3.πρωινά τύπου βρώμη/all bran/γενικότερα δημιτριακά 4.πολλά λαχανικά και φρούτα 5.καλαμάκια κοτόπουλο 5.αυγά βραστά 6. τοστ με μαύρο ψωμί με ελαφρυά υλικά 7.γιαουρτάκια με κακάο κ κάποιο γλυκαντικό η με μέλι.. 6.μίλκο free
    νομίζω μόνο αυτά καταναλώνω αυτή την περίοδο uzzled:
    ωστόσο υπάρχουν και άλλα πράγματα να παίρνει κανείς απέξω αν διαθέτει τα χρήματα (προσωπικά δε τα διαθέτω), όπως ψητά φιλέτα, σούσι, κλπ
    παρόλα αυτά, θα πρότεινα να δοκιμάσετε σε αντικολλητικό τηγάνι (αγοράζεις ένα και από το σούπερ μάρκετ) να ψήνετε κοτόπουλο φιλέτο στήθος, το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να το κόψετε σε σχετικά μικρά κομμάτια για να ψηθεί καλά! μπορείτε να βάλετε μέσα μπαχαρικά κλπ.. αν και προσωπικά ακόμα και αυτό δε κάθομαι να το κάνω uzzled:

Senior Member
    εύκολη λύση είναι επίσης και τα μπιφτέκια! υπάρχουν έτοιμα στις υπεραγορές! απλά αντικολλητικό σκεύος και κατευθείαν φούρνο!

Originally posted by Marry Poppins
    εύκολη λύση είναι επίσης και τα μπιφτέκια! υπάρχουν έτοιμα στις υπεραγορές! απλά αντικολλητικό σκεύος και κατευθείαν φούρνο!
    :thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    α ναι οντως. τα ψητα ειναι σχετικα ευκολα.

στο 1ο ετος οταν ημουν, μαγειρευα συχνα πυκνα κοτοπουλο στο φουρνο με ελαιολαδο, σκορδο, μπαχαρικα, κυβο κνορ και πατατες ή μακαρονια.
    πολυ καλο.
    τωρα με τη διαιτα κομμενο :P :thumbdown:

Senior Member
    Originally posted by lesing
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΛΙΓΟΥΣ:ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ!ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΔΗΛ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ .ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΤΟ ΦΑΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΧΩ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΡΩΩ ΚΟΥΑΚΕΡ ΑΥΓΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΤΟΣΤ ΚΛΠ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΕΝΑΣ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!
    Καλημέρα!!!
    είμαι ακριβώς σαν εσένα!!!τι κάνω?συνεχίζω να τρώω αυτά που περιέγραψες!!!δεν ξέρω να μαγειρεύω και δεν έχω και το χρόνο να ασχοληθώ...

Senior Member
    lesing, είσαι η ιδανική κόρη για τη μητέρα μου. Συνέχεια μου κάνει παρατηρήσεις, επειδή μαγειρεύω. Και μαγειρεύω με κέφι, με μεράκι και νόστιμα. Κοινώς τη βρίσκω με τη μαγειρική, αλλά και με το αποτέλεσμά της. Πιστεύω πως και στα ιδανικά κιλά να ήμουν, πάλι θα μαγείρευα γιατί με φτιάχνει η όλη τελετουργία. Με χαλαρώνει και με κάνει να νιώθω ότι όλα στη ζωή μου είναι οργανωμένα και "ζεστά".
    Σκέψου όμως τι όμορφα που είναι και στην άλλη πλευρά. Δεν έχεις το άγχος του τι θα μαγειρέψεις και νιώθεις ανεξάρτητη και ξεκούραστη. Συμφωνώ με τα ψητά, είναι καλή ιδέα. Βάλε και μια σαλάτα και έχεις ένα άψογο γεύμα. Εφοδιάσου και με φρουτάκια ή γιαούρτια και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Senior Member
    αβα ποσο μοιαζουμε κ σαυτο!
    πιστευω οτι κ 50 κιλα ναμουν θα εγραφα συνταγες τα βραδυα...

Senior Member
    Originally posted by hopa
    'οτι κι αν κάνεις , να βάζεις πάντα και μια πρέζα αγάπη είναι το βασικότερο συστατικό
    :thumbup:
    ετσι ακριβως!
    κ ασε τις "βεφες" να λενε!