Results 1 to 15 of 19
Thread: μετα τη διαιτα τι???????
-
11-09-2010, 14:54 #1
μετα τη διαιτα τι???????
Τελικα ολοι εμεις που τρωμε οχι οταν πειναμε στα αληθεια αλλα οποτε βαριομαστε,οποτε αγχωνομαστε,οποτε χαιρομαστε κλπ κλπ θα βγαλουμε ποτε απο το μυαλο μας το φαγητο?
Αυτες τις μερες ειμαι απογοητευμενη γιαυτο ανοιξα και αυτο το ποστ.Εχω φτασει εδω και δυο χρονια στο στοχο μου και συνεχεια ειμαι 2-3 κιλα πανω και κατω....μια τα παιρνω μια τα χανω.Συνεχεια απο την ημερα που τα εχασα αν και εχω αλλαξει τις συνηθειες μου,αν και τρωω πολυ υγιεινα,τιποτα ετοιμο,οχι λιπη,πολλα λαχανικα,παρολα αυτα αν δεν μετραω συνεχεια,αν δεν ζυγιζομαι σχεδον καθημερινα τα κιλα θα παρουν την ανηφορα,σιγα σιγα και υπουλα,τοσο σιγα που φτανει να δειξει η ζυγαρια 1 πραγματικο κιλο για να το καταλαβω.
Αυτο κατανταει μαρτυριο,δεν βρισκω καμμια διαφορα απο οταν εκανα διαιτα για να χασω αυτα τα κιλα,ο κοπος μου και ο καθημερινος αγωνας ειναι σχεδον ο ιδιος.
πολυ θα ηθελα να ακουσω για ανθρωπους που τα καταφεραν και που εβγαλαν το φαγητο απο το μυαλο τους,που ετρωγαν πια μονο οταν πραγματικα πεινουσαν.Θελω να τα καταφερω αλλα αν αυτο δεν εχει γινει μετα απο δυο χρονια,ποτε?
- 11-09-2010, 21:23 #2
κ τι πειραζει φορτυ μου να παιρνεις 1-2 κιλα κ να τα χανεις?
κι αν τα παιρνεις με σωστη διατροφη κ οχι απο χαζοτροφες
ακομα καλυτερα...(για να εχεις κ καλη υγεια)
το καταλαβαινω οτι σε βασανιζει αλλα μηπως παρασχολεισαι?
σιγουρα αν χαλαρωσεις διατροφικα θα χαλαρωσει κ το δερμακ τα κιλα
αλλλα μπορεις να ζυγιζεσαι 1 φορα τη βδομαδα κ να "μαζευεσαι" αν εχει ανεβει ο δεικτης...
μη μου στεναχωριεσαι, κ μεις οι καυμενες που ονειρευομαστε εναν εαυτο αλλιωτικο που δεν θυμομαστε καν τι να πουμε...
ας παμε εκει κ βλεπουμε, ελπιζω ως τοτε ναχεις λυτρωθει να πεις το μυστικο κ σεμας!
αδυνατω να πιστεψω οτι θασχολουμαι ολη την υπολοιπη ζωη μου με τα κιλα μου...
30 χρονια απαθεια κ 30 αγχος? μπα πολυ πααει
ε9λευθερη διατροφη με βαση τις συνηθειες που προφανως θαχω αποκτησει κ μολις τσιμπω κιλακι διαιτα...
καπως ετσι το φανταζομαι
11-09-2010, 22:08 #3
Ετσι ειναι τελικα. Δεν χαλαρωνεις ποτε! Εφ ορου ζωης στον αγωνα...
12-09-2010, 07:49 #4
Koralaki τα 2-3 κιλα δεν χανονται ευκολα γιατι δεν ειναι τα κιλα που παιρνει καποιος οταν τρωει ενα-δυο μεγαλα γευματα η που πρωτοξεκινας διαιτα που τα περισσοτερα ειναι υγρα και αμεσως σε μια βδομαδα φευγουν.Το Πασχα ειχα παρει 3 κιλα (σιγα σιγα τα εβαλα) και τα εχασα πριν απο ενα μηνα,φαντασου ποσο καιρο μου πηρε
Για τον δικο μου οργανισμο θελει ενα μηνα διαιτα χωρις κανενα πισωγυρισμα και κρατωντας το προγραμμα των 1100-1200 θερμιδων καθημερινα,αν τις μισες μερες του μηνα παρω 1700-1800,τελειωσε,δεν χανω γραμμαριο γιατι ερχεται μια η αλλη
Το οτι τα παιρνω με υγειηνες τροφες ειναι τουλαχιστον καλο αλλα δεν παυουν να ειναι κιλα,οταν αρχισα τη διαιτα πριν 3 χρονια ειχα φτασει σχεδον 83-84 κιλα,αυτα ηταν τα περισσοτερα κιλα που ειχα φτασει ποτε μου και μαζευτηκαν σε 5-6 χρονια,ηταν το οριο για μενα και εκει ειπα οτι δεν παει αλλο κατι πρεπει να κανω και το πηρα αποφαση για διαιτα,δεν θελω να φτασω παλι σ'αυτο το σημειο γιαυτο εχω μονιμο αγχος.Και εγω ετσι το φανταζομουν οτι θα ειναι μετα τη διαιτα,οτι θα εχω αποκτησει νεες συνηθειες και πραγματι τις απεκτησα αλλα βαλε καθημερινα 200 θερμιδες επιπλεον απο τους υγιεινους ξηρους καρπους η το ταχινι η το ελαιολαδο,σε 40 μερες να το ενα κιλο το εβαλα,σε ενα χρονο?τις 200 θερμιδες δυστυχως ειναι πολυ ευκολο να τις παρει καποιος χωρις να το καταλαβει
penelope ετσι οπως το λες τουλαχιστον για μενα,μια ζωη στον αγωνα,δεν υπαρχει αραγε καποιο μυστικο να βγαλουμε το φαγητο απο το μυαλο μας?:question: Εσυ ποσο καιρο εχεις χασει τα κιλα που ειναι στο τικερακι σου?εχει χρειαστει να ξανακανεις διαιτα οπως εγω η εχεις βρει καποιο τροπο να κρατιεσε σταθερη?
12-09-2010, 08:37 #5
εγω δεν εχω καν σταθερποιηθει στο βαρος ακομα...
12-09-2010, 13:44 #6
το να αδυνατισει κανεις δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο το να σταθεροποιησει τα κιλα!αφουν χαθουν τα κιλα ξεκινανε τα δυσκολα!!
και εγω ειμαι 1 βημα πριν το στοχο της συντηρησης γιατι στην ουσια τον στοχο μου τον εχω πιασει,δηλ τα 50 κιλα και δε με νοιαζει,ξερω οτι αυτο που χρειαζομαι πλεον ειναι στην ουσια η γυμναστικη.
για το λογο λοιπον του οτι η συντηρηση των κιλων ειναι το μεγαλο προβλημα αποφασισα να μην την ξεκινησω εαν δε δω 48 γιατι ειμαι σιγουρη οτι αν απο τις 100-1200 θερμιδες ξεκινησω ακομη και σημερα 1400-1500 ειναι θεμα χρονου
1.να χτυπησω 51 και ανω
2.να απογοητευτω και να ξεκινησω παλι τα υπερφαγικα χωρις τελος
3.να μου χαλασει η ψυχολογια για τους λογους 1 κ 2 και σε 1 μηνα να ειμαι παλι 55
για μενα ξεκινησε κανα μηνα διαιτα-διατροφη να πεσεις 2-3 κιλα απο το στοχο σου και μετα αυξανεις σταδιακα τις θερμιδες!
12-09-2010, 14:07 #7
μα τι άλλο εκτός απο γυμναστική????
είναι μονόδρομος,μόνο έτσι θα τα διατηρήσεις...
ενώ στις δίαιτες μετράμε συνήθως πόσες θερμίδες παίρνουμε,στη συντήρηση πρέπει να μας απασχολεί πόσες θερμίδες καίμε!
αν μετά τη δίαιτα τρώμε υγιεινά και γυμναζόμαστε συστηματικά πιστεύω ότι η διατήρηση του βάρους θα γίνει πραγματικότητα.
κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζεί μια ζωή με 1200 θερμίδες.
12-09-2010, 14:10 #8
εννοειται!συμφωνω απολυτα,η γυμναστικη και η σωστη διατροφη(οκ,και με ατασθαλιες καποιες φορες οχι καθε μερα ομως) ειναι το μυστικο!
12-09-2010, 14:37 #9
absolute πολύ με έχει "αγγίξει" το σαλιγκαράκι σου...μην το ξαναμαλώσεις το καημένο αν ξαναχαθεί!!:P
12-09-2010, 14:39 #10
ΧΑΧΑΧΑ...ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΜΟΥ!!
12-09-2010, 18:18 #11
γυμναστικη κανω 3-4 φορες την βδομαδα,ειχα ξεκινησει πιο πριν απο τη διαιτα και απο τοτε δεν εχω σταματησει,και το θεμα δεν ειναι να ισσοροπω τις θερμιδες,και αυτο το κανω,το προβλημα μου ειναι να τρωω χωρις να μετραω τιποτα,ουτε θερμιδες,ουτε αν το φαγητο ειναι παχυντικο οπως κανουν ολοι οι αδυνατοι ανθρωποι που ξερω γυρω μου και ποτε δεν χρειαστηκε να μετρησουν τι τρωνε.
Εγω μολις ξεχαστω λιγο ανεβαινω τον ανηφορο.Χθες ξεκινησα παλι να καταγραφω οτι τρωω,με το ζορι εμεινα στις 1750 θερμιδες και οταν επεσα για υπνο πεινουσα,δηλαδη οταν δεν μετραω σιγουρα φτανω τις 2000....αυτο θελω να σταματησει το μετρημα και να μενω για παντα σταθερα στα κιλα χωρις σκαμπανευασματα,εχω κουραστει 2 χρονια τωρα να προσπαθω να μην παρω κιλα και να μεινω σ'αυτα που εχασα
12-09-2010, 18:26 #12
αν και με γυμναστικη δεν εχεις δει σταθεροποιηση τι να πω...θυροειδη εχεις κοιταξει?ισως πρεπει να αλλαξεις τροπο διατροφης,να τρως πιο πολυ πρωτεινη και λιγοτερους υδατανθρακες....
δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι,μερικοι τρωνε τον αμπακο και δεν παχαινουν ποτε (τους μισω αυτους :grindκαι αλλοι πρεπει μια ζωη να προσεχουν...
12-09-2010, 18:39 #13
οχι δεν εχω προβλημα με τον θυροειδη,το προβλημα ειναι οτι μου αρεσουν αυτα που παχαινουν πχ το ταχινι η λιγο λαδακι παραπανω στο λαδερο φαγητο κλπ και ετσι τρωω λιγο παραπανω απο αυτα και παχαινω.Θα μου πεις τωρα γιατι δεν φροντιζω να μην υπερβαινω τις ποσοτητες που πρεπει?ε εκει ειναι το προβλημα κουραστηκα να μετραω ποσοτητες και να καταγραφω τι τρωω γιαυτο ψαχνω και μυστικα και συμβουλες αφου καποιος φτασει στο βαρος που θελει,τι κανει για να μην σκεφτεται πια το φαγητο?
δηλαδη ολοι οσοι εχασαν κιλα συνεχιζουν οπως εγω να μετρανε τα παντα?κανεις δεν εχει χαλαρωσει και να μην παιρνει βαρος?
12-09-2010, 18:46 #14
συμφωνώ με alexandrita -ναι οκ έχω κόλλημα με τις πρωτείνες:saint:-
επίσης το βασικότερο που βλέπω εγώ στην συμπεριφορά αδύνατων ανθρώπων (που κι αυτοί παχαίνουν αραιά και που 1-2 κιλάκια!) είναι ότι δεν σκέφτονται το φαγητό. Τους απορροφούν άλλα πράγματα. Η αδερφή μου πχ παρόλο που αν πέσει με τα μούτρα παχαίνει κανονικά, εντούτοις τρώει για πρωινό κάτι από το φούρνο με σφολιάτα αλλά συνήθως δημητριακά, κλπ, ενδιάμεσα καμια ομελέτα, μεσημέρι κανονική μερίδα φαι, απόγευμα παντα γλυκο και βράδυ είτε γύρο ήτε πίτσα ή κανα σάντουιτς! τώρα θα μου πεις κι όταν δεν προσέχει τι τρώει:flaming: κι όμως τα γεύματα της απέχουν το λιγότερο 3 ώρες το ένα από το άλλο κι είναι κανονικότατη! Σπάνια όταν πάρει λίγο αμέσως το γυρίζει σε φρούτα και γάλα στη θέση γευμάτων και επανέρχεται αμέσως. Δε λέω να τρώμε όλοι έτσι, σίγουρα κάποιοι έχουν καλύτερο μεταβολισμό ,απλά λέω ότι το παν είναι το μέτρο. Αν όλη μέρα έφαγες υγιεινά και δεν πήρες πολλές θερμίδες, γτ να μην απολαύσεις κάτι πιο παχυντικό το βράδυ? Αν ξεκίνησες τη μέρα σου με κρουασαν, τι το θες 3 φέτες ψωμί ασπούμε με το μεσημεριανό? τρως κάτι θα κόψεις κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα όλοι το κάνουν έστω κι υποσεινήδητα, εκτός από κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Αν θες πέσε 2-3 κιλά κάτω απ'αυτά που θες να είσαι και να συνεχίσεις να προσέχεις πάντα λίγο, ώστε με 2 πάνω στην αισχάτη να είσαι στα κιλά που θες.
προσωπικά όταν κάποια στιγμή φτάσω το στόχο μου, θα τρώω υδατάνθρακες μόνο σε ένα γεύμα της ημέρας! το έκανα και παλιά και έχανα και λίγακι κάποιες μέρες.
Και φυσικά γυμναστική.
12-09-2010, 18:46 #15
forty μου δυστυχως νομιζω οτι κι εσυ κι εγω ειμαστε σε αυτη την κατηγορια.Και να χασουμε τα κιλα πρεπει να εξακολουθησουμε να τα μετραμε ολα και να ζυγιζομαστε συχνα για να μην ξεφυγουμε.Εγω πλεον το εχω παρει αποφαση.Δεν ειναι σιγουρα ολοι οι οργανισμοι ιδιοι γι'αυτο και ειπα για κατηγοριες ανθρωπων.
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια