απο την ανορεξια στην υπερφαγια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

απο την ανορεξια στην υπερφαγια

γεια σε ολους σας!!! ειμαι νεο μελος και ειμαι πολυ χαρουμενη που μου δινεται επιτελους η ευκαιρια να πω επιτελουσ καπου αυτα που περναω......ειχα νευρικη ανορε3ια....ημουν 45 κιλα με υψος 1.68....ειχα εμμονη με την υγιηνη διατροφη κ την γυμναστικη.....αποτελεσμα αυτων ηταν φυσικα να εχω προβλημα με την περιοδο μου κ με την μητερα μου.....καταλαβα ομως οτι μονο κακο εκανα στον εαθτο μ και αρχισα να τρωω....χςρισ να γυμναζομαι..επι 2 μηνεσ δν ειχα βαλει γραμμαριο.....τον τελευταιο μηνα ομςσ εχω βαλει 8 κιλα αρμονικα βεβαια αλλα κ παλι 8 ΚΙΛΑ!!!! τρωω συνεχεια ταιραστιεσ ποσοτητες.....δν νιωθω κλ πλεον με τ σωμα μ......ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΟΣΟ ΠΛ γιατι θα κατηληξω υπερβαρη....πρπει να μεινω στα 53 κιλα....... ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Κ ΤΗ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ....ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ........ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΠΣΘΧΟΛΟΓΟ Κ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ....ΑΛΛΑ ΝΟ ΜΟΝΕΥ......ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ....ΒΟΗΘΕΙ Α!!!

Senior Member
    Νανα ψάξε λίγο για ψυχολόγο.Μπορείς να βρείς σίγουρα στον δήμο που μένεις ,παρέχετε ψυχολογική βοήθεια σε πολλούς πλέον.Επίσης σε κάποιο νοσοκομείο και είναι δωρεαν και τα 2.Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις βοήθεια .Ψάξτο λίγο γιατι είναι ένα θέμα που πολλοί το θεωρούν ταμπού γι'αυτό και δε υπάρχει σχετική διαδοση/διαφήμιση.Το σημαντικό είναι πως έχεις ξεπεράσει τις φοβίες σου και αντιλαμβάνεσαι οτι χρειάζεσαι "μια ώθηση " απο κάποιον ειδικό.Αυτό είναι το 1ο βήμα το πιο σημαντικό νομίζω.Το επόμενο είναι να ψάξεις αυτο που σου είπα όλο και κάτι θα βρείς ;);)

Καλή συνέχεια!!!

Senior Member
    Originally posted by vanvan
    Νανα ψάξε λίγο για ψυχολόγο.Μπορείς να βρείς σίγουρα στον δήμο που μένεις ,παρέχετε ψυχολογική βοήθεια σε πολλούς πλέον.Επίσης σε κάποιο νοσοκομείο και είναι δωρεαν και τα 2.Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις βοήθεια .Ψάξτο λίγο γιατι είναι ένα θέμα που πολλοί το θεωρούν ταμπού γι'αυτό και δε υπάρχει σχετική διαδοση/διαφήμιση.Το σημαντικό είναι πως έχεις ξεπεράσει τις φοβίες σου και αντιλαμβάνεσαι οτι χρειάζεσαι "μια ώθηση " απο κάποιον ειδικό.Αυτό είναι το 1ο βήμα το πιο σημαντικό νομίζω.Το επόμενο είναι να ψάξεις αυτο που σου είπα όλο και κάτι θα βρείς ;);)

Καλή συνέχεια!!!
    +1000
    Εαν τηλεφωνήσεις στη Τηλεφωνική Γραμμή ʼμεσης Κοινωνικής Βοήθειας «197» οι ειδικοί , Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί που απαντούν στις κλίσεις θα μπορέσουν να σε κατατοπίσουν σχετικά με τις υπηρεσίες της περιοχής σου. Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Σε περίπτωση που είσαι νεαρό σε ηλικία άτομο υπάρχει και η
    Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε): www.epsype.gr/main.asp?lang=GR

Ο ευρωπαϊκός αριθμός 116 111 είναι ένας αριθμός ατελούς κλήσης, τον οποίο μπορεί να καλέσει παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Η υπηρεσία λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00μμ έως τις 20:30μμ . Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας σε θέματα παιδιών και εφήβων.

για τους γονεις υπάρχει η "Γραμμή-Σύνδεσμος" (τηλ.: 801-801-1177): http://www.tilefonikigrammi.gr/

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή: 9.30 π.μ. - 8.30 μ.μ. Σάββατο 9.30 π.μ. - 2.00 μ.μ.
    Η χρέωση απο οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας είναι αστική.

Επίσης σε περίπτωση που δεν το ξέρεις , υπάρχει και Η ΑΝΑΣΑ.

Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ζέτας Δούκα -που έχει βιώσει την ασθένεια- και μιας εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 18:00.

Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 36-38 Αθήνα ΤΚ 11742
    ΑΝΑΣΑ (2ος ΟΡΟΦΟΣ) .

Τηλ.: 210-9234904
    Fax: 210-9234907
    E-mail: [email protected]
    ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΑΝΝΑ .
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΒΛΑΧΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ (3ος ΟΡΟΦΟΣ).

Τηλ.: 210-9212345
    Fax: 210-9234908
    E-mail: [email protected] .

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΥ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

Senior Member
    Νανά η περίπτωση που περιγράφεις είναι πολύ κλασσική που δυστυχώς την έχουμε βιώσει οι περισσότεροι λίγο ή πολύ μέσα στο forum. Εγώ το βίωσα πριν 15 χρόνια, ξεκινώντας από ανορεξία και μετά υπερφαγία - βουλιμία... 15 χρόνια μετά ακόμα παλεύω να αποκτήσω ισορροπημένη σχέση με το φαγητό. Και όλα αυτά επειδή όταν χρειαζόταν, βασίστηκα στις δυνάμεις μου και δεν μίλησα ποτέ σε κανέναν. Προσπάθησε να κάνεις κάποιες συζητήσεις με κάποιον ειδικό, όπως πρότειναν και τα κορίτσια παραπάνω, για να μην ταλαιπωρείσαι στο μέλλον. Είναι βέβαιο ότι θα το ξεπεράσεις, αρκεί να το θελήσεις και να μιλήσεις ανοιχτά για το προβληματάκι σου, στους δικούς σου ανθρώπους και σε κάποιον ειδικό. Κάντο τώρα γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο δύσκολο θα είναι.
    Καλή συνέχεια και όλα καλά θα πάνε, αρκεί να το θελήσεις και το πιστέψεις

Junior Member
    ναι νομιζω πως εχετε απολυτο δικιο..... θα απευθυνθω σε ειδικο για να εχω αποτελεσματα κ να απολαυσω επιτελουσ την ζωη μου...
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

Senior Member
    :yes:

Senior Member
    Νανά μου καλημέρα. Είμαστε πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση. Εγώ με ύψος 1,66 είχα φτάσει τα 40 κιλά. Επειδή στο παρελθόν υπήρξα υπέρβαρη (100 κιλά) είχα πάθει και εγώ εμμονή. Το χα ράψει μόνο και μόνο επειδή φοβόμουν μην ξαναγίνω χοντρή όσο λανθασμένη και αν ήταν αυτό σα σκέψη. Φυσικά περίοδο έχω να δω εδώ και δύο χρόνια και απο προβλήματα με μαμά άλλο τίποτα. Καυγάδες επί καυγάδων.
    Εδώ και ένα μήνα και κάτι παραπάνω όμως αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που εγώ η ίδια με έβαλα και έτσι απευθύνθηκα και εγώ σε διαιτολόγο.
    Ο οργανισμός μου και ο μεταβολισμός μου είναι τόσο καταστραμμένος που και εγώ μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα πήρα 8 ολόκληρα κιλά, κιλά βέβαια που μου ήταν απολύτως απαραίτητα αλλά που ήταν αρκετά για να με πανικοβάλλουν και να με κάνουν να σκέφτομαι ότι θα γίνω χοντρή. Βέβαια εγώ έκανα και κατακρατήσεις υγρών και τα μισά περίπου κιλά προέρχονται από αυτό αλλά σίγουρα ψυχολογικά με επηρέασε.
    Παρόλα αυτά όμως οφείλω να ομολογήσω και αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι σωματικά είμαι πολύ καλύτερη, δε δείχνω άρρωστη όπως πριν και έχω περισσότερες δυνάμεις. Τρώω κανονικά με βάση το διαιτολόγιο μου σαν να μην πέρασε μια μέρα και δε δυσανασχετώ.
    Και το γελοίο είναι ότι μου χει αοίξει η όρεξη και θέλω να τρώω συνέχεια.
    Τελοσπάντων εγώ δε θα σου προτείνω να πας σε ψυχολόγο αυτό θα το κρίνεις εσύ εγώ θα σου προτείνω να επισκεφθείς και έναν ειδικό διαιτολόγο. Αν κατάλαβα καλά εσύ πήρες τα κιλά απλά τρώγοντας έτσι? Καλό θα ήταν λοιπόν να επισκεφθείς μια διαιτολόγο η οποία θα σου δώσει ένα διαιτολόγιο συγκεκριμένων θερμίδων και θα σου ρυθμίσει και το μεταβολισμό.
    Τρώγοντας ασυναίσθητα μεγάλες ποσότητες φαγητού θα σου κάνει πρόβλημα στο στομάχι σου και φυσικά θα σου φέρει πιο γρήγορα κάποια κιλά.
    Σου λέω και εγώ στην αρχή φρίκαρα που πήρα απότομα τόσα κιλά αλλά από την άλλη αν το καλοσκεφτείς είναι και λογικό. Όταν από το απόλυτο τίποτα αρχίσει κανείς να τρώει έτσι συμβαίνει.
    Πάντως επειδή βλέπω πως αναφέρεις πως δεν υπάρχουν λεφτά για διαιτολόγο αν θες στείλε μου πριβέ μηνυματάκι να σου πω μερικά πραγματάκια που με έχει συμβουλέψει εμένα η διαιτολόγος μου. Αν θες μπορώ να σου δώσω και κατευθύνσεις ως προς το διαιτολόγιο μου.
    Θα ναι χαρά μου να βοηθησω. Περνάω την ίδια κατάσταση με σένα και σε νιώθω απόλυτα. Από τη μια θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά αλλά από την άλλη το μυαλό μας παίζει άσχημα παιχνίδια. Πρέπει όμως να το παλέψουμε για καλό δικό μας πάνω απ' όλα.

Junior Member
    μαρια μοθ σε εθχαριστω πολυ για την ανταποκριση σου.... σου εστειλα νομιζω κρυφο μηνυμα αλλα επειδη δν ξερω να διαχειριζομαι αυτο το σιτε δεν ειμαι 100% σιγουρη........ η βοηθεια σ ειναι πολυτιμη για μενα...σε ευχαριστω πολυ.....περιμενω μηνυμα σου....

Senior Member
    νανά μου σου έστειλα απάντηση. Ελπίζω να την έλαβες κανονικά.