HPV
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: HPV

Senior Member

HPV

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που με απασχολεί 2 μέρες τώρα.
    Ξέρω ότι είναι εκτός θέματος αλλά δεν μπορώ να το πω ακόμα σε κάποιων
    δικό μου άνθρωπο εκτός από τον άντρα μου? και ελπίζω να βρω κάποια από εδώ
    που να με καταλάβει (ίσως κάποια παθούσα)

Θα το πάρω από την αρχή?
    δεν έχω πάει ποτέ με άλλον άνδρα εκτός από τον δικό μου??
    είμαστε μαζί 10 χρόνια (2 σχέση 3 αρραβώνα και 5 χρόνια γάμου)
    ήταν ο πρώτος μου και δεν έχω αλλάξει ακόμα γούστα τον αγαπάω πολύ?.
    Αλλά πριν 2 μέρες ταράχτηκα κάπως
    Πείρα τα αποτελέσματα από το τεστ παπ που είχα κάνει προληπτικά το καλοκαίρι?.

Στη ζωή μου είχα κάνει όλα και όλα 4 τεστ παπ.
    1 το 2000 μετά της πρώτες επαφές που είχαμε και ήταν καθαρό
    1 το 2004 και το έκανα επειδή εκείνο το καλοκαίρι είχα μύκητες
    αλλά αυτό κάτι έλεγε χωρίς να ξέρω τι ακριβώς οπότε έπρεπε να το επαναλάβω στο 6μηνο
    1 το 2005 (το επαναληπτικό) που βγήκε καθαρό.
    και 1 πριν 2.5 χρόνια 3μήνες μετά τη γέννα??και αυτό καθαρό.

Αυτό που πείρα τώρα ήταν το 5ο και ΟΧΙ δεν ήταν όπως το περίμενα??
    Η γιατρός εκεί μου είπε πως έχω μία φλεγμονή και να πάω στο γιατρό
    να μου δώσει μια κρεμούλα.
    Ρώτησα αν είναι κάτι το ανησυχητικό και μου είπε όχι.

Πάω στο γιατρό και μου λέει ότι έχω τον υιό HPV
    ή αλλιώς γνωστό ως κονδυλώματα. Και άκουσων ακουσων αυτόν τον υιό λέει θα τον έχω μέχρι να πεθάνω γιατί δεν φεύγει, αλλά δεν ξέρει πως τον κόλλησα .
    Οπότε τον ρωτάω <να πάει και ο σύζυγος να κοιταχτεί?) Και μου λέει πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι εκείνος απλά να ξέρει πως θα κολλήσει τον υιό αυτό και σε όποιο άλλο άτομο έρθει σε επαφή μαζί του γιατί ο ίδιος τον έχει σίγουρα πλέον αφού τον έχω και εγώ. οπότε σκέφτηκα ότι τον κόλλησα εγώ κάτι τον καημένο?

Μου γράφει μία αλοιφή και μου λέει να πάω μετά την θεραπεία
    να κάνουμε μία κολποσκόπηση και ότι το τεστ παπ πρέπει για τα επόμενα 2 χρόνια να το κάνω κάθε 6μηνο από δω και πέρα?.

Φεύγω καθησυχασμένη από τον γιατρό μιας και δεν μου ακούστηκε σαν κάτι σοβαρό
    Και παίρνω τηλ. τον σύζυγο να του πω τα νέα?. του εξηγώ??
    και μετά του έκανα και πλακίτσα
    (να μου προσέχει και καλά την γκόμενα μην μου την κολλήσει τίποτα, μιας και αυτή ήταν η μόνη έγνοια του γιατρού)

Μετά όμως θέλοντας να μάθω περισσότερα για το πως βρέθηκε αυτό το πράμα στον οργανισμό μου κατάλαβα ότι (αν έχω καταλάβει καλά βέβαια)
    1) κολλάει μόνο από το σεξ. οπότε μάλλον εκείνος με κόλλησε και όχι εγώ αυτόν.
    2) το κολλάς ακόμα και με προφυλακτικό. Αν και εμείς κάνουμε ελεύθερα
    3) μπορεί να βρίσκετε πολύ καιρό στον οργανισμό και να μην το αντιληφθείς
    Γιατί έρχεται και φεύγει (άρα δεν μπορώ να ξέρω πόσο καιρό το έχω)
    4) είναι πολύ διαδεδομένος υιός, περίπου το 75% όσον έχουν έρθει σε επαφή έχουν κολλήσει κάποιον από τους ~80 τύπους που έχει αυτός ο υιός
    5) δεν έχουν όλοι όσοι έχουν κάποια μορφή HPV και κονδυλώματα.
    6) και πολύ σπάνια, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον τράχηλο.
    Και πολλά άλλα?? τέλος πάντων

Ο γιατρός δεν ήξερε ότι δεν είχα ποτέ άλλον ερωτικό σύντροφο ούτε το τι γίνετε γενικά σε κάθε σπίτι οπότε δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο?
    Από το μυαλό μου περνάνε πολλά αυτή τη στιγμή?.. μέχρι και το ότι με έχει απατήσει?
    Και ρωτάω τώρα, είναι δυνατόν να το έχει κολλήσει ο ίδιος από κάποια σύντροφό του
    πριν από μια δεκαετία, να με κόλλησε και εμένα από τότε και να μην το είχαμε αντιληφθεί τόσα χρόνια ότι έχουμε και οι 2 αυτό το πράγμα?
    Και κάτι ακόμα που του δίνει όντος ελαφρυντικά?..
    Το test pap που έκανα το 2004 γράφει ακριβώς τα ίδια με το τωρινό
    Η γιατρός που μου το έδωσε τώρα δεν μου ανέφερε τίποτα για το HPV όπως και τότε
    Αλλά γιατί ο γιατρός που με κοίταξε τότε δεν μου είπε κάτι αν το είχα από τότε??????
    Τώρα που θα ξαναπάω θα του δείξω και το τεστ παπ του 2004 να μου πει αν όντος είναι ακριβώς τα ίδια?..
    Δεν ξέρω τι να σκεφτώ
    Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θέλω να μάθω ότι με απάτησε έστω και τότε?.
    Και φυσικά πάνω από όλα η υγεία?. Γιατί ακόμα δεν ξέρω τίποτα αν πρώτα δεν γίνει η κολποσκόπηση να δω δηλ. αν έχω ή όχι κονδυλώματα κ.λ.π
    Αλλά αν το έπαθα εγώ που δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου φαντάζομαι πόσες κοπέλες εκεί έξω έχουν τα ίδια προβλήματα?..
    Να μην εμπιστεύεστε κανέναν τελικά?..

Senior Member
    ζουζου...για να σε καθυσηχασω λιγο διαβασε αυτο....εριξα μια ματια απο περιεργεια και βρηκα αυτο...

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ - Απορίες και Απαντήσεις

Δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω στην ενότητα ειδικών, θα ήθελα όμως να απαντήσω στο μέλος omprax στο ερώτημα που τον βασανίζει.

Χωρίς να είμαι ειδικός ούτε και γιατρός λοιπόν, αλλά επειδή καταλαβαίνω την αγωνία σου και για να λυθούν κάποιες απορίες σχετικά με ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια, παραθέτω το παρακάτω άρθρο το οπoίο βρήκα στο internet:

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι μικροί καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και στο δακτύλιο, συνήθως, του πρωκτού. Έχουν χρώμα ρόδινο ή καφέ και στο σχήμα θυμίζουν κουνουπίδι σε μικρογραφία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.

Αλλά, αυτό το τονίζω, και πάλι μπορούν να εμφανιστούν και χωρίς σεξουαλική επαφή. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη η συνουσία. Μπορούν να εμφανιστούν αυτόματα και χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική σχέση με άτομο μολυσμένο, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα με χρόνιες μολύνσεις των γεννητικών οργάνων. Αυτό έχει μεγάλη ιατροδικαστική σημασία, ειδικά σε περιπτώσεις που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, ή μικρών κοριτσιών ή στο δακτύλιο του πρωκτού σε μικρά αγόρια. Και μιλάμε για ηλικίες από τεσσάρων έως δέκα χρόνων. Αλλά φυσικά έχει μεγάλη σημασία, γιατί πολλές φορές η εμφάνισή τους προβληματίζει τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων ή μιας οικογένειας όταν σε κάποιο μέλος της εμφανιστούν κονδυλώματα.

ΑΙΤΙΑ: Η αιτία τους είναι ιός, παρόμοιος με τον ιό των μυρμηκιών (κοινώς καρναβίτσες ή αστεράκια που βγαίνουν στο δέρμα).

Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις ή χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.

Senior Member
    συν επισης αυτο....

Na prosexeis na min xrisimopieis koutalia , pirounia ktl pou exei xrisimopieisei o filos sou xoreis na exoun plithei prota.

οποτε ακομα και απο οποιονδηποτε μπορει να χεις κολλησει ή ο ανδρας σου...

Senior Member
    Η πιθανότητα λοίμωξης από τον ιό των κονδυλωμάτων με τρόπο διαφορετικό της σεξουαλικής επαφής είναι εξαιρετικά μικρή.
    To μνμ της olini είναι πολύ σωστό.Και γω ομοιοπαθούσα(ευτυχώς οχι σε τόση σοβαρή καταστάση όπως την αδελφή της olini)εχω παιδευτεί και αγχωθεί με αυτό το θέμα.Εμένα με κόλλησε ο επι 1χρόνο φιλος μου που με είχε απατήσει.Δεν θέλω να σε αγχώσω ή να ρίξω ζιζάνια στη σχέση σας (το τι κάνετε σπίτι σας σίγουρα εσάς μονο αφορά)αλλα το μόνο που έχω να σε συμβουλεύσω είναι να μην το αμελήσεις καθόλου αυτο το θέμα.Τεστ παπ πρέπει να κάνουμε 1φορά το χρόνο και κολποσκόπηση κάθε 6μήνες.Επίσης το θέμα απαιτεί πολλή υπομονή καθώς τα κονδυλώματα υποτροπιάζουν και υπάρχει αρκετή ταλαιπωρία.Μην ντραπείς να ρωτήσεις οτιδήποτε το γυναικολόγο σου, αυτός σίγουρα είναι ο μόνος που μπορεί να σου απαντήσει έγκυρα.
    Καλή επιτυχία.

irenep
    Guest
    Originally posted by pennou
    συν επισης αυτο....

Na prosexeis na min xrisimopieis koutalia , pirounia ktl pou exei xrisimopieisei o filos sou xoreis na exoun plithei prota.

οποτε ακομα και απο οποιονδηποτε μπορει να χεις κολλησει ή ο ανδρας σου...

τι λετε ρε παιδια? αν ειχε κονδυλωματα στο στομα θα το εβλεπε η γυναικα. ασε που ειναι πολυ σπανιο. ο γιατρος μου που τον εχω ρωτησει δεν εχει συναντησει ποτε τετοια περιπτωση. οντως κολλαει και με προφυλακτικο. οντως θα το εχεις μια ζωη και θα κολλας ολους τους ερωτικους συντροφους σου αλλα μην αγχωνεσαι γιατι ειναι πολυ συχνος ιος. ο γιατρος μου μου ειχε πει για μια παλια του σχεση με κονδυλωματα. ο ανθρωπος γνωριζε οτι δεν ηταν κατι σπανιο ή επικινδυνο και συνεχισε κανονικα μαζι της για χρονια. τωρα για τον αντρα σου θα κρινεις εσυ... σιγουρα σε κολλησε αυτος, και σιγουρα το κολλησε στο σεξ. μην σου πει καμια χαζομαρα ταχα μου απο τουαλετα, δεν κολλαει ετσι. και φυσικα ουτε με τα κουταλια κολλαει. ελεος πια. ψαξτο φιλεναδα.

Βρήκα και αυτό στο ίντερνετ: Εάν κάποιος δεν εμφανίσει κονδυλώματα μπορεί να έχει τον ιό και να τον μεταδίδει;
    Μπορεί να έχει τον ιό HPV χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Μπορεί λοιπόν να το είχε ο σύζυγος από παλιά σχέση, πριν γνωρίσει εσένα. Εγώ θα έλεγα να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Κάνε το καλύτερο που μπορείς για την υγεία σου, αν έχεις αμφιβολίες για το πώς κολλάει ο ιός να ρωτήσεις γιατρό και οπωσδήποτε αν σε απασχολεί τόσο πολυ να το συζητήσεις με τον άντρα σου, ήρεμα.

εύχομαι όλα να πάνε καλά'

Senior Member
    Originally posted by doram

Μπορεί λοιπόν να το είχε ο σύζυγος από παλιά σχέση, πριν γνωρίσει εσένα. Εγώ θα έλεγα να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Κάνε το καλύτερο που μπορείς για την υγεία σου, αν έχεις αμφιβολίες για το πώς κολλάει ο ιός να ρωτήσεις γιατρό και οπωσδήποτε αν σε απασχολεί τόσο πολυ να το συζητήσεις με τον άντρα σου, ήρεμα.

εύχομαι όλα να πάνε καλά'
    συμφωνω ΜΚΕΗ μου.
    βασικα ρωτα το γιατρο πως και τι πριν του μιλησεις///

irenep
    Guest
    οντως μπορει να το ειχε απο παλια αλλα μεσα σε 10 χρονια σχεσης δεν θα το ειχε καταλαβει?

Να ρωτησεις τον γιατρο σου αν γινεται να το ειχε ο αντρας σου καιρο και απλα σε κολλησε τωρα .Δηλαδη αν
    παρατηρειται αυτο το φαινομενο γενικα.
    Παντως , κατα την γνωμη μου το καλυτερο θα ηταν να κατσεις ηρεμα μαζι του να το συζητησεις [αφου ρωτησεις
    τον γιατρο σου τα παραπανω] και να σου πει με ειλικρινια με ποσες εχει παει πριν απο εσενα και αν θυμαται καμια
    απο τις πρωην συντροφους του να ειχε θεμα.
    Αυτα τα πραγματα πρεπει απαραιτητα να τα συζηταμε με τον ανθρωπο μας καθως αφορουν και τους δυο αμεσα.
    Καλη τυχη και περαστικα σου

Senior Member
    Ο κολλητός του άντρα μου μανιώδης με την υγιεινή και διαβητικός το κόλλησε από την πρώην του που δούλευε μακριά του. Πήγε σε αφροδισιολόγο και του τα αφαίρεσε. Νομίζω μάλιστα πως του παρουσιάστηκαν πάλι και ξαναπήγε. Αυτός ο βλάκας τα κόλλησε στην επόμενη η οποία τον έλουσε με πολλά κοσμητικά επίθετα και καλά του έκανε. Βγαίνουν κάτι σαν κάλοι πάνω στο πέος και τα καυτηριάζουν.Πονάει πολύ. Θέλει και προσοχή σε περίπτωση εγκυμοσύνης

irenep
    Guest
    Originally posted by MKEH78

Στη ζωή μου είχα κάνει όλα και όλα 4 τεστ παπ.
    1 πριν 2.5 χρόνια 3μήνες μετά τη γέννα??και αυτό καθαρό.

Και ρωτάω τώρα, είναι δυνατόν να το έχει κολλήσει ο ίδιος από κάποια σύντροφό του
    πριν από μια δεκαετία, να με κόλλησε και εμένα από τότε και να μην το είχαμε αντιληφθεί τόσα χρόνια ότι έχουμε και οι 2 αυτό το πράγμα?
    Και κάτι ακόμα που του δίνει όντος ελαφρυντικά?..
    Το test pap που έκανα το 2004 γράφει ακριβώς τα ίδια με το τωρινό
    Η γιατρός που μου το έδωσε τώρα δεν μου ανέφερε τίποτα για το HPV όπως και τότε
    Αλλά γιατί ο γιατρός που με κοίταξε τότε δεν μου είπε κάτι αν το είχα από τότε??????
    Τώρα που θα ξαναπάω θα του δείξω και το τεστ παπ του 2004 να μου πει αν όντος είναι ακριβώς τα ίδια?..

δεν νομιζω να ειχες και τοτε κονδυλωματα επειδη οπως ειπε και μια κοπελα ηδη ειναι επικινδυνο να μεταφερει η μητερα τον ιο στο μωρο κατα την γεννα (εαν υπαρχουν εμφανη κονδυλωματα νομιζω) αρα θα στο ειχανε πει σιγουρα.

Senior Member
    Αχ πολύ στενοχωρήθηκα που δεν μπήκα νωρίτερα να σε καθησυχάσω,καλή μου!
    Μου συνέβη ακριβώς πριν έξι χρόνια. Οι οδηγίες του γιατρού ήταν ακριβως οι ίδιες και ιδίαίτερα καθησυχαστικές, όπως και του δικού σου. Στο θέμα μας, τώρα καθώς εγώ δεν το κρύβω ότι την πέρασα την κρίση με τον καλό μου λόγω του γεγονότος. Ο υιος λοιπόν αυτός, έχει σχεδόν αποκλειστική μεταδοτικότητα μέσω του σεξ ΑΛΛΑ μπορεί να υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή για χρόνια, όπως προφανώς σε λανθάνουσα ήταν και σε σένα πριν εκδηλωθεί. Επίσης, σ'ιγουρα τον έχει και ο καλος σου (αφού αυτός στον κώλυσε, αλλά προφανώς δεν έχει εκδηλωθεί) άρα, αυτό σημαίνει ότι τον είχε από προηγούμενες σχέσεις του χωρίς να του εκδηλωθεί και σε άδηλη φάση κώλυσε εσένα και σου εκδηλώθηκε. Τόσο απλά! στο λέω αφού πέρασα πράγματι σαράντα κύματα, καθώς είχα να αντιμετωπίσω και το θεμα της ασθένειάς μου και το θέμα της πιθανής προδοσίας. Το συζήτησα με το γυναικολόγο μου, που με έχει από παιδί, και μου επιβεβαίωσε όλες αυτές τις πληροφορίες που είχα συλλέξει. Κοίτα τώρα να αποθεραπευθείς και να κάνεις τις εξετάσεις σου,κανονικά!
    Εγώ έχω τελειώσει από αυτό,μάλλον μετά από τόσα χρόνια.
    Να σου πω όμως...επειδή ήταν μάλλον σε ελαφρώς προχωρημένο στάδιο, δηλαδή είχα, δυστυχώς, προκαρκινικά κύταρα προέκυψε το καλό ότι έκοψα το τσιγάρο!!!!!!! (ήταν συμβουλή του γιατρού) κι εγώ χε..κα από το φόβο μου!
    Είναι κάτι απλό, μη σε ανησυχεί τίπτε και ο,τι θέλεις εγώ είμαι εδώ να ρωτήσεις!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ και χαλάρωσε....:thumbup:

Senior Member

ρε κοριτσια συμφωνα με αυτο το βιβλιο

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα HPV είναι η συχνότερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση η οποία οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων.Είναι νόσος η οποία προσβάλλει τα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας καθώς και τη περιοχή του πρωκτού.

Τα κονδυλώματα θυμίζουν συνήθως στο γυμνό μάτι κουνουπίδι σε μικρογραφία ή ελιά που μπορεί το χρώμα τους να είναι άσπρο,ρόδινο ακόμα και καφέ. Ο χρόνος επώασης της νόσου είναι απο λίγες εβδομάδες έως και 2 χρόνια.Στον άνδρα τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν και ενδοουρηθρικά (έξω στόμιο της ουρήθρας).

Τα κονδύλώματα είναι νόσος η οποία εμφανίζει υποτροπές. ʼτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή κινδυνεύουν να μολυνθούν από ογκογόνους τύπους (16 ? 18) του ιού οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κονδυλώματα μπορεί να εντοπιστούν ενδοπρωκτικά και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει ο ασθενής να υποβάλλεται σε πρωκτοσκόπηση.Τα κονδυλώματα στη γυναίκα μπορεί να εμφανιστούν στο αιδοίο,στη κλειτορίδα,στο κόλπο καθώς και στο πρωκτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.
    Αλλά, αυτό το τονίζω, και πάλι μπορούν να εμφανιστούν και χωρίς σεξουαλική επαφή. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη η συνουσία. Μπορούν να εμφανιστούν αυτόματα και χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική σχέση με άτομο μολυσμένο, σε έγκυες γυναίκες, σε ορισμένες συστηματικές παθήσεις (σακχαρώδεις διαβήτης) και σε άτομα με χρόνιες μολύνσεις των γεννητικών οργάνων.

ΑΙΤΙΑ: Τα κονδυλώματα HPV είναι ιογενής πάθηση η οποία οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων.
    Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Η θεραπεία γίνεται συνήθως με υπερπαλμικό Laser CO2. Με την χρήση τοπικού σκευάσματος ποδοφυλλίνης. Είναι πολύ σημαντικό η θεραπεία να γίνεται το συντομότερο διότι τα κονδυλώματα αναπτύσονται συνήθως με ταχείς ρυθμούς και μπορεί να μεταδοθούν και σε άλλα σημεία.

οριστε και το λινκ
    http://www.megalaser.gr/index.php/pr...lications.html

Senior Member
    Σας ευχαριστώ όλες για της απαντήσεις σας.
    Ρώτησα τον άνδρα μου αν έχει πάει με άλλη
    Και μου είπε πως όχι?..
    Αυτό ήταν πολύ καθησυχαστικό?..
    Μπορεί να μην μου λέει αλήθεια αλλά μπορεί και να μου λέει?
    Θα δούμε?..

Senior Member
    ηθελα απλα να πω οτι υπαρχουν ειδικοι αφροδιοσολογοι που ξερουν να μας πληροφωρησουν καλητερα απο τα sites

Page 1 of 2 12 LastLast