Results 1 to 1 of 1
-
18-09-2010, 22:24 #1
3 χρόνια χολοπαγκρεατικής εκτροπής με Roux n Y
Πέρασαν σχεδόν 3,5 χρόνια από την επέμβαση...Πολύ συχνά σκέφτομαι πως έγινα όλα αυτά,την ημέρα του χειρουργείου,το μετά που είναι εξίσου σημαντικό.
Τα αποτελέσματα μετά από 3 χρόνια είναι θετικά,το ετήσιο ραντεβού έγινε στην ώρα του το Μάιο(αλλά τώρα βρήκα ώρα να τα γράψω),το βάρος έχει σταθεροποιηθεί στα 98-100 κιλά κάτι που θέτει την επέμβαση σύμφωνα με τις απαιτήσεις απώλειας βάρους του χειρουργείου ακριβώς στα νούμερα που πρέπει.Τα 3 κιλά που είχαν φύγει με την κοιλιοπλαστική επέστρεψαν καθώς έψαχναν συγκάτοικοαλλά θεωρώ ότι μετά τη μεγάλη βουτιά σε απώλεια,παίρνεις λίγο και σταθεροποιείσαι.
Η κλινική διαιτολόγος του Ρίο,η Νάνσυ μου έδωσε οδηγίες και μου είπε διάφορα 'τρυκ' ώστε να αποφύγω την αύξηση βάρους λόγω του ότι καταναλώνω πολλά γλυκά και μου έθεσε ως όριο όχι πάνω από 100 και όσο πιο κοντά στο 90.
Είναι καθοριστική η συμβολή και η συμβουλή της όπως και του κυρίου Καλφαρέντζου και της ομάδας του στην αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.
Τον τελευταίο ενάμισυ μήνα περίπου-και μάλλον εκεί οφείλεται η επιστροφή των 3 κιλών-παρατηρώ λιγότερες κενώσεις μετά την κατανάλωση γλυκών και λιπαρών,πράγμα που σημαίνει ότι έφτασε η ώρα που ο οργανισμός συνηθίζει και το έντερο απορροφά πιο καλά τις τροφές.
Τελικά,παίζει καθοριστικό ρόλο η σωστή επιλογή επέμβασης από τον χειρουργό ώστε αργότερα να μην υπάρχουν παρατράγουδα.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια