Results 1 to 10 of 10
-
21-09-2010, 21:04 #1
Ενοχος και ιός για την παιδική παχυσαρκία
Tuesday, 21 September 2010 14:47
Ενοχος και ιός για την παιδική παχυσαρκία.
Η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται μόνο στο πολύ φαγητό, αλλά συνδέεται και με έναν ιό ο οποίος προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έδειξε ότι βρέφη και μικρά παιδιά που εκτίθενται στον αδενοϊό AD36 είναι πιθανό αργότερα στη ζωή τους να γίνουν υπέρβαρα.
Ο άκρως μολυσματικός αυτός ιός (μεταδίδεται με τα βρόμικα χέρια), γνωστός από καιρό, προκαλεί πονόλαιμο και συνάχι. Ομως, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ιός επιτίθεται και στα λιπώδη κύτταρα, που τα πολλαπλασιάζει οδηγώντας έτσι σε αύξηση βάρους.
Στην έρευνα πήραν μέρος εκατόν είκοσι τέσσερα παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 ετών, τα οποία εξετάστηκαν για αντισώματα που δημιουργούνται όταν το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εκτιθέμενο στον AD36. Οι ερευνητές βρήκαν αντισώματα του ιού AD36 σε δεκαεννιά παιδιά, δεκαπέντε από τα οποία ανήκαν στην κατηγορία των θεωρούμενων υπέρβαρων. Από την ομάδα των παχύσαρκων παιδιών, εκείνα με ένδειξη του AD36 ζύγιζαν κατά μέσο όρο δεκαέξι κιλά περισσότερα από τα παχύσαρκα παιδιά που ήταν αρνητικά στον AD36.
Ο Τζέφρι Σβίμερ, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι ελπίζει τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών να βοηθήσουν τους παχύσαρκους να μη ρίχνουν τις ευθύνες στους γονείς τους ή στη λαιμαργία τους, αφού η παχυσαρκία αποδεικνύεται πιο πολύπλοκη υπόθεση.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
http://www.espressonews.gr/default.a...&artID=1260860
- 21-09-2010, 21:11 #2
συγνωμη αλλα μόνο και μόνο η πηγή μόνο γέλιο μου προκαλεί :starhit:
22-09-2010, 01:02 #3
ναι κ γω την πηγη ειδα κ δεν διαβασα το λινκ
παντως βρωμικα χερια δεν ειχα ποτε μου,
εχω μια μανια με το πλυσιμο τους
αρα δεν ημουν στρουμπουλη απο αυτο...
μαλλον η λαιμαργια μου φταιει κ που με μπουκωνε η μανα μου...!
22-09-2010, 08:34 #4
παντως κοραλακι μου στη βρεφικη σου ηλικια λιγο δυσκολο να επλενες τα χερια σου μονη σου οποτε μπορει και να κολλησες!!
αυτο που νομιζω εγω ειναι οτι το δειγμα ειναι πολυ μικρο για να βγαλουν συμπερασματα. ας κανουν καμια ερευνα παγκοσμια με ατομα απο διαφορες χωρες και βλεπουμε τι θα πιστεψουμε.
εκει που κολλησα εγω ειναι οτι το εν κατακλειδι του αρθρου ειναι οπι μπορει να μη φταινε μονο οι γονεις που γινομαστε παχυσαρκοι και αυτο ισως μας λεει κατι γιατι πολλοι απο εμας τους κατηγορουμε και πολλοι γονεις νιωθουμε τυψεις..... (για ποιον χτυπαει η καμπανα? γιατι ακουω καμπανα?)
22-09-2010, 09:59 #5irenepGuestλογικα ενα υπερβαρο παιδι εχει χαμηλοτερο ανοσοποιητικο συστημα και ειναι πιο ευαλωτο σε ιους. μπορει να μην ειναι η αιτια ο ιος αλλα η παχυσαρκια να κανει ενα παιδι φιλασθενο. δεν εχει τις ιδιες αντοχες ενα παιδακι που μπορει να τρεξει και να αθληθει με καποιο που ακολουθει κακη διατροφη.
22-09-2010, 11:37 #6
σωστη ιρενε!
μπαρμπ χαχαχαχα :*** να μη νιωθεις καμμια τυψη,
ολοι οι γονεις ειναι τελειοι στον μικροκοσμο των παιδιων τους!
22-09-2010, 15:49 #7
καλα για την πηγη δεν εχω θεμα. στηλη υγειας ειναι. ε εκει βρηκε δουλεια και κανει ρεπορταζ η Γιαπαλακη. Ευτυχως το κειμενο δεν ειναι της Νυκτα... φαινεται κιολας. ελα ξεκολληστε. Μια απλη ειδηση, τροφη για σκεψη ειναι.
Λοιπον, αν και για μενα ηταν ξεκαθαρο το τοπιο... γονεις αδιαφοροι και ανευθυνοι που μπουκωνουν τα παιδια και παιδια που νιωθουν παραμελημενα και το ριχνουν στο φαι για να περασουν λιγο καλα.
Τωρα τελευταια βλεπω περιπτωσεις παντελως διαφορετικων οικογενειων, απο τις οποιες βγαινουν παιδια με διατροφικες διαταραχες, οχι μονο παχυσαρκια, διαφορες.
Αλλα και τα παχυσαρκα δε φαινεται να εχουν μεγαλωσει σε τοσο "ιδιο" μοντελο οικογενειας.
Μηπως τελικα υπαρχει κατι αλλο κοινο γονιδιακα και ακομα δεν το εχουν βρει οι επιστημονες?
Δεν ξερω, αναρωτιεμαι, γιαυτο μου φανηκε ενδιαφερον το κειμενακι, ειδικα μετα το candida που αναφερθηκε στο αλλο τοπικ.
25-09-2010, 10:31 #8Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by irenep
λογικα ενα υπερβαρο παιδι εχει χαμηλοτερο ανοσοποιητικο συστημα και ειναι πιο ευαλωτο σε ιους. μπορει να μην ειναι η αιτια ο ιος αλλα η παχυσαρκια να κανει ενα παιδι φιλασθενο. δεν εχει τις ιδιες αντοχες ενα παιδακι που μπορει να τρεξει και να αθληθει με καποιο που ακολουθει κακη διατροφη.
Εξαιρετικό ποστ
25-09-2010, 11:13 #9
εαν τα στοιχεια της ερευνας ειναι κυριως αυτα που αναφερθηκαν, η ερευνα ειναι εντελως αναξιοπιστη.
αναφερει οτι απο τα 124 παιδια τα 19 ειχαν εκτεθει στον ιο.και τα 15 απο αυτα ηταν παχυτερα.
δεν μας αναφερει ομως , απο τα υπολοιπα 105 παιδια, ποσα ηταν τα παχυσαρκα!!!!ενδεχεται το ποσσοστο των παχυσαρκων αναμεσα στα υγιη παιδια να ηταν ακομα μεγαλυτερο απο το ποσοστο αναμεσα σε αυτα που ειχαν τον ιο. οποτε??????????
οποτε ο ιος μπορει να ηταν ενα τυχαιο ευρημα με πολλη μεγαλη διασπορα στον γενικο πληθυσμο (κι οχι στο μικρο δειγμα των 124 ατομων).
με την ιδια λογικη θα μπορουσαν τα 15 στα 19 παιδια να ειχαν περισσοτερες ελιτσες πανω τους (σπιλους) ενω και τα 50 στα 100 υγιη παιδια να ειχαν σπιλους, χωρις να ειναι ομως παχυσαρκα!
\η ερευνα αυτη θα εβγαζε το συμπερασμα οτι η παχυσαρκια οφειλεται στους σπιλους...
απλα υπαρχει σωρεια κατευθυνομενων ερευνων, ο χειρισμος των οποιων βγαζει "βολικα" συμπερασματα που οδηγουν σε παρασκευη φαρμακων "σωτηριων" για να πλουτιζουν οι φαρμακευτικες εταιριες...
τοσο απλα...
διαφωνω με το παραπανω κομεντ, οτι ενα υπερβαρτο παιδι εχει χαμηλο ανοσοποιητικο.
δεν μιλαμε για τις περιπτωσεις των παιδιων που γεννιουνται 15 κιλα και στα 7 εχουν γινει μικροι βουδες.
μιλαμε για το σύνηθες υπερβαρο που στην παιδικη ηλικια ειναι μερικα κιλα και το προβλημα χειροτερευει στην ενηλικη ζωη.
τα υπερβαρα παιδια εχουν ΠΟΛΥ καλη υγεια σε μικρη ηλικια
αντιθετα πολλα απο τα ΠΟΛυ αδυνατα παιδακια μπορει και να αντιμετωπιζουν ελλειψη στοιχειων που τα κανουν πολυ πιο ευαλωτα.
στην ενηλικη ζωη αυτο αντιστρεφεται. η παχυσαρκια πλεον οδηγει στις γνωστες ασθενεις και η ολιγοσαρκια σε πολυ πιο καλη υγεια.
εξ ου και παλαιοτερα που δεν υπηρχαν αναπτυγμενα φαρμακα, η μονη προφυλαξη των παιδιων απο την παιδικη θνησιμοτητα και την αρρωστια ηταν το ελαφρο υπερβαρο και τα καλοταισμενα παιδα επιβιωναν ...γι αυτο και το διασημο μπουκωμα των ελληνιδων μητερων . τπτ δεν ειναι τυχαιο...
25-09-2010, 12:10 #10Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by 2sweet2b4go10
εαν τα στοιχεια της ερευνας ειναι κυριως αυτα που αναφερθηκαν, η ερευνα ειναι εντελως αναξιοπιστη.
αναφερει οτι απο τα 124 παιδια τα 19 ειχαν εκτεθει στον ιο.και τα 15 απο αυτα ηταν παχυτερα.
δεν μας αναφερει ομως , απο τα υπολοιπα 105 παιδια, ποσα ηταν τα παχυσαρκα!!!!ενδεχεται το ποσσοστο των παχυσαρκων αναμεσα στα υγιη παιδια να ηταν ακομα μεγαλυτερο απο το ποσοστο αναμεσα σε αυτα που ειχαν τον ιο. οποτε??????????
οποτε ο ιος μπορει να ηταν ενα τυχαιο ευρημα με πολλη μεγαλη διασπορα στον γενικο πληθυσμο (κι οχι στο μικρο δειγμα των 124 ατομων).
με την ιδια λογικη θα μπορουσαν τα 15 στα 19 παιδια να ειχαν περισσοτερες ελιτσες πανω τους (σπιλους) ενω και τα 50 στα 100 υγιη παιδια να ειχαν σπιλους, χωρις να ειναι ομως παχυσαρκα!
\η ερευνα αυτη θα εβγαζε το συμπερασμα οτι η παχυσαρκια οφειλεται στους σπιλους...
απλα υπαρχει σωρεια κατευθυνομενων ερευνων, ο χειρισμος των οποιων βγαζει "βολικα" συμπερασματα που οδηγουν σε παρασκευη φαρμακων "σωτηριων" για να πλουτιζουν οι φαρμακευτικες εταιριες...
τοσο απλα...
διαφωνω με το παραπανω κομεντ, οτι ενα υπερβαρτο παιδι εχει χαμηλο ανοσοποιητικο.
δεν μιλαμε για τις περιπτωσεις των παιδιων που γεννιουνται 15 κιλα και στα 7 εχουν γινει μικροι βουδες.
μιλαμε για το σύνηθες υπερβαρο που στην παιδικη ηλικια ειναι μερικα κιλα και το προβλημα χειροτερευει στην ενηλικη ζωη.
τα υπερβαρα παιδια εχουν ΠΟΛΥ καλη υγεια σε μικρη ηλικια
αντιθετα πολλα απο τα ΠΟΛυ αδυνατα παιδακια μπορει και να αντιμετωπιζουν ελλειψη στοιχειων που τα κανουν πολυ πιο ευαλωτα.
στην ενηλικη ζωη αυτο αντιστρεφεται. η παχυσαρκια πλεον οδηγει στις γνωστες ασθενεις και η ολιγοσαρκια σε πολυ πιο καλη υγεια.
εξ ου και παλαιοτερα που δεν υπηρχαν αναπτυγμενα φαρμακα, η μονη προφυλαξη των παιδιων απο την παιδικη θνησιμοτητα και την αρρωστια ηταν το ελαφρο υπερβαρο και τα καλοταισμενα παιδα επιβιωναν ...γι αυτο και το διασημο μπουκωμα των ελληνιδων μητερων . τπτ δεν ειναι τυχαιο...
Κατά την γνώμη μου και η δίκη σου ενδιαφέρουσα οπτική και της irenep είναι εφικτές και ενδεχομένως και να συνδυάζονται σε αυτή την όντως πολύ κακόσχεδιασμένη έρευνα.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια