Results 31 to 45 of 59
Thread: τρωω γιατι δεν εχω σχεση
-
23-09-2010, 09:56 #31
Εξαρτάται απο τον εκάστοτε σύντροφο πιστεύω..Μου έχει τύχει σχέση που να μην τον ενδιαφέρει καθόλου το φαί και παρότι συζούσαμε 4 χρόνια δεν πήρα γραμμάριο , τρώγαμε απλά κανονικό φαγητό όποτε πεινούσαμε.Μετά ήμουν με έναν που ήθελε ταβέρνα σχεδόν κάθε μέρα + τα γλυκά και τα σκατολοίδια που κουβαλούσε στο σπίτι μου και μέσα σε 6 μήνες είχα πάρει 4 κιλά!Πάντως η σχέση αυτή καθεαυτή μπορεί να μην παίζει ρόλο αλλά το συναίσθημα παίζει..όταν είμαι ερωτευμένη δεν σκέφτομαι ΄καθόλου το φαί, είμαι "γεματη" συναισθηματικά και δεν ψάχνω άλλα υποκατάστατα.Η μοναξιά πολλές φορές μας κάνει να ανοίγουμε το ψυγείο ..
- 23-09-2010, 10:06 #32
[quote]Originally posted by lesing
Originally posted by bouliana
δεν μας απαντάς όμως στο τι εννοείς με το να μη φας μια μέρα [ε/quote]
ενοουσα οτι πρωτη φορα στη ζωη μου δεν ειχα ορεξη αυτη τη λυσσα για το φαγητο κ ενω θα μπορουσα αυτη τη μερα να ακολουθησω το μυν.που μου εδεινε το σωμα μου εγω εφαγα ετσι για να φαω .ουτως η αλλως ποτε δεν μου εχει συμβει ως τωρα ουτε για 1 μερα να μη με απασχολει το φαγητο!
Επισης συνεχως κανω το εξης:τρωω ενω δεν πειναω για να μην πεινασω αργοτερα κ φαω πολυ κ μετα νοιωθω πεινα πραγματικη κ ξανατρωω!
είναι σημαντικό να μάθεις να κοντρολάρεις την όρεξή σου,κ ν'ακούς το σώμα σου.ένα βιβλίο αυτοβοήθειας θα σε βοηθήσει
πολύ αν δεν μπορείς να πας σε έναν διατροφολόγο. όλοι μας εδώ με αυτό παλεύουμε αλλά θέλει υπομονή οπότε καλό κουράγιο! όσο για τις σχέσεις ,σίγουρα το φαγητό γεμίζει κάποια κενά για λίγες ώρες αλλά μοναξιά άγχος νεύρα θα νιώθουμε πάντα απλά πρέπει να μάθουμε να τα ελέγχουμε ή να τα διοχετεύουμε σε κάτι πιο δημιουργικό από τη μάσα.
οvelix μη με προκαλείς γιατί είμαι σε δίαιτα κ τις πίτσες τις βλέπω μόνο στον ύπνο μου. πάντως άμα το πάμε για κόντρα μπορεί να μη σε κερδίσω αλλά θα μείνεις έκπληκτος με το τι κατεβάζω σε σύγκριση με τις διαστάσεις μου
23-09-2010, 10:13 #33
Originally posted by POZ
Εξαρτάται απο τον εκάστοτε σύντροφο πιστεύω..Μου έχει τύχει σχέση που να μην τον ενδιαφέρει καθόλου το φαί και παρότι συζούσαμε 4 χρόνια δεν πήρα γραμμάριο , τρώγαμε απλά κανονικό φαγητό όποτε πεινούσαμε.Μετά ήμουν με έναν που ήθελε ταβέρνα σχεδόν κάθε μέρα + τα γλυκά και τα σκατολοίδια που κουβαλούσε στο σπίτι μου και μέσα σε 6 μήνες είχα πάρει 4 κιλά!Πάντως η σχέση αυτή καθεαυτή μπορεί να μην παίζει ρόλο αλλά το συναίσθημα παίζει..όταν είμαι ερωτευμένη δεν σκέφτομαι ΄καθόλου το φαί, είμαι "γεματη" συναισθηματικά και δεν ψάχνω άλλα υποκατάστατα.Η μοναξιά πολλές φορές μας κάνει να ανοίγουμε το ψυγείο ..
ασε που πιστεύω οτι τα περισσότερα ζευγάρια βγαινουν κυρίως για φαγητο η για καμια μπυρίτσα.
23-09-2010, 16:24 #34
Originally posted by NADINE
Δεν είναι η μοναξιά ή η συντροφικότητα,που μας ωθεί ή μας αποτρέπει από υπερφαγικά επεισόδια...
Εξάλλου σε κάθε σενάριο υπάρχουν λόγοι/αφορμές να καταφύγουμε στο φαγητό.
Το θέμα είναι ποιές ανάγκες μας καλύπτει το φαγητό,πέρα εκείνων της σίτισης επιβίωσης.
Τι πρωταρχικά σου λείπει και έχεις την τάση να το υποκαθιστάς με το να τρως,να μουδιάζεις την έλλειψη του.
Ποιά συναισθήματα βυθίζεις κάτω από το φαγητό,που σου φτυαρίζεις...Τι πνίγεις,που δεν τολμάς να ελευθερώσεις...
Ποιό βόλεμα,ποιός φόβος,ποιά ανασφάλεια σε κρατούν στα γνώριμα κι ασφαλή,ανεξάρτητα από το τίμημα,
που αποδέχτηκες και συνήθισες να πληρώνεις.
Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια και οι συνειρμοί από το δεν έχω σχέση ερωτική και τρώω.
Είναι άλλο κεφάλαιο η φυσιολογικότατη ανάγκη σου για έρωτα,τρυφερότητα,συντροφι κότητα κι ηδονή
από εκείνο της εξάρτησης από το φαγητό κι όσα μέσω εκείνου έχουμε μάθει να ικανοποιούμε/υποκαθιστούμε.
Κι όσο δεν τακτοποιούμε τη λανθασμένη μας σχέση μαζί του, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μας, ό,τι κι αν μας λείπει
εκεί θα καταφεύγουμε,κάπως θα το απενοχοποιούμε και θα συνεχίζουμε ν'αφηνόμαστε στη δίνη του φαύλου του κύκλου!
23-09-2010, 16:42 #35
ολεεεεεε :P μπράβο lesing ορθότατο το quotation!!! :thumbup:
αντε να κάνεις και τικεράκι!!!!
23-09-2010, 16:53 #36
κοριτσια γεια σας! Σας διαβαζω εδω κ καποιο χρονικο διαστημα αλλα πρωτη φορα γραφω κ αφορμη σταθηκε αυτο το τοπικ! Εχω χασει πανω απο 20 κιλα αργα κ σταθερα μεσα σε 6 (!) χρονια κ πλεον ειμαι σε φυσιολογικο βαρος. Θελω λοιπον να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας κ οσα εχω αποκομισει ολο αυτο το χρονικο διαστημα. Lessing μου μην βλεπεις τον εαυτο σου σαν εχθρο.. ειναι το μεγαλυτερο λαθος που μπορεις να κανεις! Κ μην περιμενεις να βρεις τον ''σωτηρα'' στο προσωπο ενος συντροφου. Η σχεση μας με τον εαυτο μας ειναι η μονη σταθερη σχεση που θα εχουμε στη ζωη μας ο,τι κ αν συμβει κ πρεπει να μαθουμε να στεκομαστε στα ποδια μας κ να μας φροντιζουμε.. Κ πανω απ'ολα να μας αγαπαμε.. Το ξερω οτι αυτα ακουγονται τετριμμενα κ χιλιοειπωμενα. Ευκολα να τα λες, δυσκολο να τα κανεις αλλα ετσι ειναι.
23-09-2010, 18:17 #37
o εαυτος μου αυτος ο αγνωστος Εσυ πως αγαπησες τον εαυτο σου?
23-09-2010, 18:23 #38
Originally posted by Marry Poppins
ολεεεεεε :P μπράβο lesing ορθότατο το quotation!!! :thumbup:
αντε να κάνεις και τικεράκι!!!!
23-09-2010, 18:34 #39
Originally posted by lesing
Εσυ πως αγαπησες τον εαυτο σου?
23-09-2010, 18:41 #40
Originally posted by NADINE
Εσυ πως αγαπησες τον εαυτο σου?
23-09-2010, 18:46 #41
... εγω εκανα βουλιμικα απο παιδι κ συνεχισα σαν εφηβος γιατι οπως εχω ξαναπει στο σπιτι μας δεν μπαιναν ουτε γλυκα ουτε σουβλακια κ εγω τα ετρωγα κρυφα εξω απο το σπιτι.Βεβαια τωρα ειναι το θεμα τι κανω.Εχω πολεμησει τοσο πολυ με το φαγητο.Καποια στιγμη κουραστηκα τοσο πολυ που παραδοθηκα κ ημουν σε ληθαργο για πολλα χρονια.Τωρα ξυπνησα αλλα ειναι τοσο δυσκολο!Ο χειροτερος μου εχθρος ειναι ο εαυτος μου.
και στην εφηβεία άρχισα να τρώω κρυφά όσα δε μου επιτρεπόντουσαν,
με αποκορύφωμα τα φοιτητικά χρόνια της ελευθερίας μακριά από την επίβλεψη τους,
που από αντίδραση τρεφόμουν για χρόνια αποκλειστικά με γαρδιάκια,πατατάκια,μπισκό τα,σοκολάτες!
Και τις προσπάθειες μας τις κάναμε και τις λανθασμένες χημικές δίαιτες και αφαγίες και χαζά
και πιάσαμε και το άλλο άκρο της αποχαύνωσης και της απόλυτης παραίτησης
και της κατάθλιψης και της ενοχής και τόσα άλλα αυτοκαταστροφικά
κι αναρρωτιόμασταν πώς οι άλλοι καταφέρνουν κι αγαπούν και προσέχουν τον εαυτό τους!
Αυτόν τον άγνωστο,που λες κι εσύ...Αυτόν,τον χειρότερο εχθρό μας ή τον καλύτερο φίλο μας!
Τελικά όσο τον πολεμούμε,χάνουμε παταγωδώς!Καλύτερα να συμφιλιωθούμε σιγά σιγά μαζί του,
ν'ακούσουμε τις ανάγκες του,να του κάνουμε τα χατήρια,να τον προσέχουμε κομματάκι περισσότερο.
Δεν είναι γουμάρι αχάριστο!Θα το εκτιμήσει και δειλά δειλά κι εκείνος θ'ανταποδώσει.
Σημασία έχει να γίνει η αρχή.Ο χρόνος θα φέρει τα υπόλοιπα!Δεν περιμένουμε θαύματα με τη μία!
Σημασία έχει που ξυπνήσαμε,που λες κι εσύ!Το σήμερα έχει δυναμική μεγάλη!Όχι το χθες ούτε το αύριο!
Σήμερα τι μπορώ καλύτερο να κάνω;Και σήμερα το σήμερα χτίζονται τα θεμέλια μιας πλούσιας ζωής!
23-09-2010, 18:58 #42
o εαυτος μου αυτος ο αγνωστος Εσυ πως αγαπησες τον εαυτο σου?
23-09-2010, 19:02 #43
Γειά σου Ελευθερία με τα ωραία σου!
Κι ας μας το έπαιζες ηδονοβλεψίας τόσον καιρό!
Εντωμεταξύ σκεφτόμουν τελευταία να ανοίξω ένα τόπικ,
αναφερόμενο στα καλά,που κάναμε για τον εαυτό μας την εκάστοτε μέρα!
Νομίζω πως το ποστ σου είναι η θετική ώθηση,που χρειαζόμουν!
Χαιρόμαστε πολύ που σε έχουμε στην παρέα μας!
Συγχαρητήρια για όσα έχεις μέχρι τώρα καταφέρει!
Καλή δύναμη για τις προκλήσεις που ακολουθούν!
23-09-2010, 19:11 #44
NADINE πιστευεις πως δεν ξερω πως να το κανω?Παραδειγμα:χτες:θα παω γυμναστηριο λεω. περνα η ωρα.θα παω αυριο λεω .Σημερα:δεν πηγα κ τωρα πρεπει να φυγω για δουλεια.Και ενω ειμαι στενοχωπημενη που δεν πηγα.ενω ξερω οτι δεν θα ημουν αν ειχα παει...τι να πω!!ειναι τρελό τρελό!Τωρα φοβαμαι να πω οτι θα παω αυριο γιατι αν δεν παω θα απογοητευτω παλι,τι σκ..... κανω δεν καταλαβαινω!αφου οταν παω αισθανομαι καλυτερα ειναι τρελα αυτο ακατανοητο.ειλικρινα νοιωθω οτι ειμαι για τα σιδερα
23-09-2010, 19:17 #45
χαχα! να εισαι καλα ναντιν μου! νομιζω οτι εχω μαθει πολλα αυτα τα 6 χρονια κ θα χαρω πολυ να βοηθησω με οποιον τροπο μπορω.. γιατι αν δεν εχεις περασει απο αυτη την διαδικασια δεν μπορεις να ξερεις τα συναισθηματα που βιωσαμε κ βιωνουμε. Ομως να σας πω κατι ρε παιδια? ολα μεσα στη ζωη ειναι κ ολα ειναι εμπειριες που μας κανουν καλυτερους ανθρωπους. Αν δεν ειχα υπαρξει υπερβαρη πιθανον να εκρινα διαφορετικα τους αλλους, να εβλεπα μονο την εικονα, να μην ειχα ελευθερωσει το μυαλο μου απ'ολα αυτα τα προτυπα κ να μην ειχα δωσει ευκαιριες σε ανθρωπους που αποδειχτηκαν υπεροχοι. Τωρα αισθανομαι πραγματικα ελευθερος ανθρωπος κ σωματικα και πνευματικα. Να το ανοιξεις το θεμα! Εμενα με βοηθησε πολυ αυτη η διαδικασια. Καλη μας συνεχεια!
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία