Results 1 to 15 of 26
Thread: SLEEVE - VS- ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
-
16-09-2010, 11:03 #1
SLEEVE - VS- ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
καλημερα παιδια ειμαι η Μαριαννα και ειμαι στο σταδιο του προεγχειρητικου ελεγχου.εχω παρει την εγκριση απο το ταμειο μου αλλα εχω σπασει το μυαλο μου να σκεφτω αν πρεπει να κανω μανικι η τον δακτυλιο που μου προτεινε ο γιατρος που τελικα μετα απο το μπαχαλο με τα ταμεια μου ειπε οτι δε μπορει πια να κανει τιποτα για μενα και αν θελω να μου την κανει ιδιωτικα και αμεσα.εγω φυσικα δεν εχω τα χρηματα που χρειαζονται για την επεμβαση ,προσφατα εμεινε και ο αντρας μου ανεργος μετα απο εμενα.το θεμα ειναι οτι ενα καμπανακι μου χτυπαει μεσα μου και μου λεει να μην κανω δακτυλιο αλλα μανικι.πηρα 3 διαφορετικες γνωμες απο 3 διαφορετικους γιατρους:πτυχωση,μανικι και δακτυλιο αντιστοιχα.εχω παρει την εγκριση με το παραπεμπτικο του γιατρου που αναγραφει επανω δακτυλιο,αλλα απο την αρχη εγω ηθελα μανικι και εχω ξαναγυρισει στον γιατρο που μου ειχε προτεινει μανικι.το θεμα ειναι τι να του πω και πως να με αναλαβει για μανικι απο τη στιγμη που η εγκριση λεει δακτυλιο.ισως με στειλει ξανα στην επιτροπη πραγμα που σημαινει αλλους 2 μηνες καθυστεριση.αλλα ισως και οχι.καποιες κοπελες που συναντησα προχθες στο Ιπποκρατειο αλλαξαν γιατρο και επεμβασεις απλα με μια μουτζουρα που τους εκαναν πανω στην εγκριση και εγραψαν απο κατω επιμηκης γαστρεκτομη.ντρεπομαι να του πω του γιατρου οτι τον εφτυσα και πηγα αλλου και τωρα οτι ο αλλος δε με αναλαμβανει και θελω ξανα να γυρισω σε αυτον με αλλη εγκριση απο εκεινη που μου ειχε προτεινει δηλ. με το μανικι.πειτε μου σας παρακαλω επειδη ειμαι πολυ κοντα στο να κανω την επεμβαση αν ακομα μπορω να εχω επιλογη ασχετα με το τι γραφει η εγκριση μου.το προαισθημα που εχω για τον δακτυλιο δε με αφηνει να ησυχασω.
- 16-09-2010, 11:55 #2
Τα προαισθήματά μας δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Αν κάνεις αυτό που φοβάσαι και στη συνέχεια κάτι δε σου βγει όπως το περίμενες, θα βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που το έκανες. Και εδώ μιλάμε για επέμβαση, δηλαδή για σοβαρά πράγματα. Πρέπει, λοιπόν, να είσαι αποφασισμένη ως προς το είδος της επέμβασης που επιθυμείς.
Οι γιατροί, από την άλλη, τυχαίνει να έχουν, και δικαίως για μένα τις περισσότερες φορές, μία άλφα ιδέα για τον εαυτό τους και τη δουλειά τους. Δε δέχονται εύκολα την αμφισβήτηση. Αν είσαι εντελώς αντίθετη στην ιδέα του δακτυλίου, θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με το γιατρό, έχοντας όμως στο μυαλό σου την πιθανότητα να σε κράξει. Μίλησέ του για τους φόβους σου και ίσως δεχτεί να σε αναλάβει. Εκτός αν δεν κάνει μανίκι ο συγκεκριμένος. Αλλά, να σε ρωτήσω κάτι, γιατί δέχτηκες εξ αρχής αυτό που πρότεινε ο γιατρός και δε συζήτησες καμία άλλη πιθανότητα? Πόσα κιλά είσαι? Σκέφτομαι μήπως το μανίκι δεν είναι τελικά η λύση για σένα και μήπως ο γιατρός κάτι ήξερε παραπάνω..
16-09-2010, 12:02 #3
εχει να κανει πολυ με τα κιλα που εισαι... και σιγουρα με ποια επεμβαση ειναι πιο εξικοιωμενος ο καθε γιατρος..
αλλα για το δακτυλιο ψαξτο λιγο ... εμενα ο γιατρος μου ηταν αντιθετος σε αυτη την επεμβαση αλλα και απο προσωπικα παραδειγματα ξερω αρκετα ατομα που με τον δακτυλιο δεν ειχαν καποιο αποτελεσμα...
δεν ειναι μια απλη επεμβαση οτι και αν κανεις.. και ουτε τα χρηματα βεβαιως που θα δωσεις ειναι λιγα!
γι αυτο ενημερωσου καλυτερα για την καθε επεμβαση τα + και τα - αν μπορεις ελα και σε επαφη με ατομα που εχουν κανει αντιστοιχες επεμβασεις για να σου πουνε την δικη τους εμπειρια (ηδη μεσα στο φορουμ ειμαστε πολλα ατομα με διαφορετικες επεμβασεις. ).. και μετα αποφασισε. ναι οκ εχεις την εγκριση απ οτα ταμεια αλλα αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να βιαστεις και να κανεις οποια επεμβαση και αν ειναι..
ψαξτο λιγο καλυτερα, ωστε μετα να εισαι σιγουρη οτι εχεις διαλεξει την σωστη επεμβαση για εσενα, και οχι την επεμβαση που σου εχει προτινει ο εκαστοτε γιατρος γιατι αυτη ξερει να κανει καλυτερα, και κυριως για να μην χρειαστει καποια στιγμη να πεις μηπως επρεπε να κανω κατι αλλο τελικα...?
16-09-2010, 12:24 #4
ειμαι 1,65 και 105 κιλα, ο γιατρος που μου συστησε τον δακτυλιο ειπε οτι ειναι το πιο ελαφρυ για τα κιλα μου επειδη δεν ειναι τρομερα πολλα.αλλα ξερω τον εαυτο μου και δε θα μπορω να συμμορφωθω με ακομη μια διαιτα που εμμεσα σε παραπεμπει ο δακτυλιος και θελει συνεχη παρακολουθηση και δεν ειμαι ατομο με τρομερη βοηθεια απο τους δικους στο να μου κρατουν τα παιδια και εγω να τρεχω η και ακομα στα προβληματα που ακουω οτι προκαλει ο δακτυλιος και δε θελω να φαω τη ζωη μου στα νοσοκομεια προτιμω το μανικι σαν πιο μονιμη λυση.ο αντρας μου φοβηθηκε το μανικι απο αυτα που ελεγε ο γιατρος και επειδη ειναι ονομα στο Ιπποκρατειο τον εμπιστευτηκα αλλα με πουλησε τελικα.ετσι γυρισα ξανα στον αλλο γιατρο του ιδιου νοσοκομειου που σηκωνει το τηλεφωνο οταν τον χρειαζομαι και δε μου ζητησε και χρηματα και μου ειπε να περιμενω γιατι οι επεμβασεις θα αρχισουν παλι χωρις να με παραπεμψει ιδιωτικα για δικο του οφελος. εχω χασιμοτο,ινσουλινοαντιστα� �η και πολυκυστικες ωοθηκες.αυτες δεν ειναι ενδειξεις χειρουργειου για καλυτερη ποιοτητα ζωης?
16-09-2010, 12:30 #5
σιγουρα ειναι ενδειξεις απλα το θεμα ειναι ποια επεμβαση θα κανεις..
απο οσο ξερω με το δακτυλιο συνεχιζεις να κανεις διαιτα.. πρεπει να πηγαινεις σε τακτα χρονικα διαστηματα να σου το ρυθμιζουν, εχεις ενα ελευθερο σωληνακι μεσα σου που κινειται αναμεσα στα εντερα σου,...ανεβοκατεβαινει στον οισοφαγο σου.. και πολλα αλλα
ουστιαστικα αυτο που κανει ο δακτυλιος ειναι να σε αναγκαζει νατρως πιο μικρες μπουκιες φαγητου, η ποσοτητα δεν αλλαζει..
σε αντιθεση με το μανικι ή την πτυχωση που σου μικραινουν την χωρητικοτητα του στομαχου και ετσι χορταινεις με μικρη ποσοτητα φαγητου. ενα θα σου πω.. εχει περασει χρονος και ακομη και τωρα ενα γυρο σε πιτα δεν μπορω να το φαω ολοκληρο, σκαω....
για τα κιλα τωρα.. νομιζω πως θελεις καπου στα 40 να χασεις.. ετσι δεν ειναι? σε σχεση με το υψος σου...
δεν ειναι λιγα ...και εγω τοσα ηθελα 40-45...
16-09-2010, 12:40 #6
Margia το βέβαιο είναι ότι πρώτα απ 'όλα πρέπει να κατασταλάξεις στο τι θες...γτ και οι 2 επεμβάσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους...Θα σου πω για 'μενα που προ 3μηνίας έκανα μανίκι είμαι πολύ ευχαριστημένη..21,5 κιλά μείον πλέον (και αν δεν είχα και ένα ψιλο-θεματάκι...θα ταν σίγουρα περισσότερα τα μείον κιλά). Ναι, εγχείριση δε λέω, αλλά τα τόσα κιλά σε τόσο σύντομο διάστημα δεν φεύγουν με τπτ άλλο...
16-09-2010, 12:43 #7
ακριβως,δεν ειναι λιγα,εχω κουραστει πια.αυτο που με απασχολει ομως ειναι αν μπορω χωρις να περασω εκ νεου απο επιτροπη να αλλαξω επεμβαση.το χαρτι γραφει δακτυλιο,εγω ομως μπορω να κανω μανικι ασχετα το τι λεει η εγκριση? ξερω τι θελω και θελω μανικι.-
16-09-2010, 12:44 #8
ακριβως σταρ, η χαρα που νοιωθουμε δεν περιγραφεται... το πρωτο μηνα ειχα χασει 10 κιλα... χωρις να το καταλαβω καν..
ακομη και τωρα που μου εχουν μεινει αλλα 10, και τα χανω πιο αργα.... δεν κουραζομαι,
τα χανω χωρις να νοιωθω πως κανω διαιτα, απλα εννοειτε συγκρατιεμαι απο τα λιπαρα φαγητα και τα γλυκα, που αυτο εχεις κανει δεν εχεις κανει επεμβαση πρεπει να τα προσεχεις αν θελεις να χασεις..
ειναι σημαντικο βοηθημα η επεμβαση για καποιον που εχει να χασει αρκετα κιλα.
εγω δεν το εχω μετανοιωσει καθολου που μπηκα στη διαδικασια χειρουργειου, δεν ξερω αν ειμαι απο τις λιγες περιπτωσεις αλλα δεν ειχα ουτε μια ενοχληση, τπτ που να οφειλεται στην επεμβαση. αφου το μονο που μου θυμιζε και μου θυμιζει οτι εχω κανει επεμβαση ειναι οτι χορταινω ε πολυ λιγο φαγητο!!
το σημαντικο ειναι επεισης πως μπροει να ειμαι σταθερη στα κιλα μου και να τα χανω πιο δυσκολα τωρα... αλλα συνεχιζω να χανω ποντους!! ειδικα αυτο το μηαν ειχα τρελη αλλαγη ολοι με σταματανε και μου λενε ποσο εχω χασει!!!
ενα θα σας πω... φορεσα τζιν κολαν και ημουν σουπερ!!!1
εχει αλλαξει πραγματικα η ζωη μου, η ψυχολογια μου τα παντα!
16-09-2010, 12:49 #9
Κοριτσάκι εγώ με ΙΚΑ επιτροπή πέρασα. Το χαρτί έγραφε δακτύλιο και κάτι ακόμα, αλλά όχι μανίκι...αλλά το εγκρίνουν και το δέχτηκαν και από την κλινική..άρα νομίζω το τι γράφει το χαρτί σου δεν είναι θέμα
16-09-2010, 12:54 #10
εγω δυστυχως περυσι δεν ημουν ασφαλισμενη καπου... οποτε δεν ξερω να σου πω τι γινεται με τις επιτροπες..και τα πληρωσα ολα σε ιδιωτικη κλινικη... δεν το μετανοιωνω ομως!
μαγια για ψαξτο λιγο με το χαρτι μπορει να ειναι απλα τυπικο το τι γραφει πανω! και σημασια να εχει οτι σου εδωσαν εγκριση για επεμβαση..
κοιτα τι παιζει με τα χρηματα, ισως δικαιολογουν αλλα χρηματα στο δακτυλιο και αλλα στο μανινι..
μπορει να σου πουνε δλδ.. οκ κανε μανικι αλλα αφου η εγκριση ειναι για δακτυλιο εμεις θα σου δωσουμε μονο τα χρηματα που αντιστοιχουν στον δακτυλιο..
16-09-2010, 12:54 #11
πολυ καλα,σε ποιο νοσοκομειο την εκανες?μακαρι να γινει ετσι σε εμενα γιατι δε θελω να κανω κατι που αργοτερα θα το μετανειωσω.με πηρε ο κυριος στο λαιμο του και μετα νιπτει τας χειρας του.ετσι λεει και σε ολους τους αλλους ακομα και τωρα -μονο ιδιωτικα -και ας χειρουργει στο Ιπποκρατειο ακομα.
16-09-2010, 12:57 #12
αν ειναι ετσι δεν ξερω,μαλλον τη πατησα γιατι οπως ειπα πριν ειμαστε με 2 παιδια που παν σχολειο και προσφατα ανεργοι........$##%$# τη τυχη μου!!!!!!!!θα παρω τον γιατρο να τον ρωτησω και οτι γινει,ολα για ολα.
16-09-2010, 12:59 #13
MARGIA αν είσαι ΙΚΑ θα 'σαι εντάξει μην ανησυχείς...αυτό γράφουν (γτ γι ' αυτούς δεν έχει εφευρεθεί η εγχείριση με το μανίκι ακόμα...και τα λεφτά είτε το 1 να 'κανα είτε το άλλο τα ίδια θα δικαιολογούσαν).
16-09-2010, 13:16 #14
ικα ειμαι παιδια και τη ρημαδα τη γαστροσκοπηση εκανα που ζητησαν αν και ημουν ετοιμη να φυγω επιτοπου μολις ειδα τι με περιμενε,και παντου εκανα υπερηχο,και στο νοσοκομειο πηγα τη τριτη για ακτινογραφεια, αιμα και καρδιογραφημα και τη δευτερα θα παω παλι για καρδιολογο και αναισθησιολογο.τα γιατρουδακια που ειχα παει να μου παρουν αιμα οταν με ρωτησαν τι ειδους επεμβαση θα κανω και ειπα δακτυλιο με ρωτησαν αν ημουν σιγουρη.ειχα που ειχα το τριζονι μεσα μου να μου λεει οχι στον δακτυλιο,ηρθε και αυτη η ερωτηση και ειπα που πας βρε καραμητρο?μη το κανεις θα τη πατησεις.ειχα 38 δεικτη μαζας σωματος και ημουν οριακα αν θα περασω επιτροπη η με κοψουν και ο εν λογω κυριος ειπε οτι χαρη θα μου κανει για τον δακτυλιο και οτι αν δουν την υπογραφη του θα με περασουν ετσι και αλλιως(αυτο λεγεται μεγαλη ιδεα η αλλιως ψωνισμα) οποτε ειπα πηγαινε στα σιγουρα εστω και για δακτυλιο ,απο το τιποτα.....εκει την πατησα.
16-09-2010, 13:22 #15
Τι να σου πω ρε κορίτσι μου. Την εγχείριση την έκανα 15/06 ακριβώς πριν 3 μήνες, δεν τέθηκε ζήτημα τι θα γράφει επάνω γτ το ΙΚΑ σαν τίτλο δακτύλιο έγραφε, αλλά δεν έπαιξε ρόλο..τώρα μέσα σε 3 μήνες αν άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα...τι να πω....
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....