Περί αδυνατίσματος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 58
    Senior Member

Περί αδυνατίσματος

Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει μια δίαιτα και τελικά την εγκαταλείψατε μετά από δύο με τρεις μέρες, επειδή νιώσατε εξάντληση ή δεν μπορέσατε τελικά να την εφαρμόσετε μέχρι τέλους; Εάν θέλετε να αδυνατίσετε οριστικά θα πρέπει να κάνετε μία δίαιτα που θα μπορείτε να την ακολουθήσετε χωρίς να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε μακροχρόνιες και "δραματικές" στερήσεις. Στη συνέχεια θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για να αδυνατίσετε τρώγοντας απ' όλα και να επιτύχετε τη σταθεροποίηση του βάρους σας.

Το αδυνάτισμα δεν πρέπει να ταυτίζεται με ένα "μαρτύριο", με μια αναγκαστική απαγόρευση. Δεν είναι λογικό να υποφέρετε καθημερινά τρώγοντας ένα γιαούρτι και ένα μήλο ή να μετράτε τα φύλλα ενός μαρουλιού. Αντίθετα θα πρέπει το αδυνάτισμα να σηματοδοτεί μια νέα αρχή όπου έχει ως στόχο την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σε μόνιμη βάση χωρίς όμως να στερεί την απόλαυση του φαγητού.

Το πρώτο βήμα για να χάσετε βάρος είναι η απόφαση. Θα πρέπει να επιθυμείτε την απώλεια βάρους εσείς οι ίδιοι και όχι οι φίλοι σας ή ο σύντροφος σας. Επίσης θα πρέπει να βάλετε ρεαλιστικούς στόχους και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να προετοιμαστεί και να σταδιακά να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Ακολουθώντας ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο θα χάνετε περίπου τέσσερα κιλά το μήνα. 'Oταν η απώλεια βάρους γίνεται σταδιακά είναι ευκολότερο να τη διατηρήσετε. Η συντήρηση είναι ίσως πιο σημαντική από τη δίαιτα. Είναι γνωστό ότι δύο στα πέντε άτομα που έχουν χάσει βάρος ξαναπαίρνουν περισσότερα κιλά από όσα είχαν αρχικά χάσει.

Επίσης οι αυξομειώσεις βάρους επηρεάζουν αρνητικά το μεταβολισμό, καταστρέφουν τους ιστούς του σώματος, μειώνουν τη πιθανότητα σταθεροποίησης του βάρους, προδιαθέτουν για καρδιοπάθειες και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.

Σταδιακές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες:
    1. Ακολουθήστε το σύστημα ισορροπημένης διατροφής και δώστε προσοχή στην ποσότητα και τις θερμίδες. Εάν η σύνθεση της διατροφής δεν είναι ισόρροπη επέρχονται διαταραχές. Η υπερβολική λήψη:
    - των πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα και να επιβαρύνει τους νεφρούς και το ήπαρ,
    - των υδατανθράκων επιβαρύνει το πάγκρεας και μπορεί να προκαλέσει σακχαρώδη διαβήτη,
    - των λιπών προδιαθέτει για καρδιαγγειακά νοσήματα μέσω της αθηροσκλήρυνσης των αγγείων.

2. Μειώστε την κατανάλωση λιπών. Προσέξτε τις τροφές που περιέχουν λίπος "κρυφό", όπως είναι τα γλυκά και τα διάφορα σνακ. Αυτές έχουν πολύ λίπος σε μικρές ποσότητες τροφής. Επιτρέπεται καθημερινά να χρησιμοποιείτε συνολικά 5-8 κουτ. του γλυκού λάδι ή άλλων λιπαρών στο μαγείρεμα ή στις σαλάτες.

Επίσης:
    - προτιμήστε το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα, ψητά ή βραστά, έχοντας αφαιρέσει την πέτσα,
    - τρώτε ψάρια ιδιαίτερα τα πλούσια σε λιπαρά ωμέγα-3, όπως είναι οι σαρδέλες , ο τόνος και ο σολομός,
    - προτιμήστε το ελαιόλαδο και χρησιμοποιείστε σκεύη που επιτρέπουν το μαγείρεμα να γίνεται με νερό και ελάχιστο λάδι,
    - προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

3. Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών. Αυτές υπάρχουν κυρίως στα φρούτα, στα λαχανικά, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς και στα δημητριακά. Η ελάχιστη καθημερινή ποσότητα φυτικών ινών θα πρέπει να είναι 25-35 γρ.

Για να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας σε φυτικές ίνες:
    - προσθέστε στο γάλα ή το γιαούρτι 2.κουτ. της σούπας ακατέργαστο πίτουρο,
    - εμπλουτίστε κάθε γεύμα με λαχανικά ωμά ή βραστά όπως είναι τα χόρτα,
    - καταναλώστε τρία με πέντε φρούτα την ημέρα, κατά προτίμηση με τη φλούδα τους,
    - προσθέστε ακατέργαστο πίτουρο κατά την προετοιμασία των φαγητών, όπως στα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια. Το πίτουρο τα κάνει αφράτα και τα νοστιμίζει.

4. Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης. Προσέξτε την κατανάλωση αναψυκτικών, ροφημάτων και σνακ που περιέχουν "κρυμμένη" τη ζάχαρη. Η κατανάλωση ζάχαρης προδιαθέτει για διάφορες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης, η τερηδόνα, η παχυσαρκία και επιπλέον προκαλεί αίσθημα πείνας πολύ σύντομα.

Τα γλυκά μπορούν να αντικατασταθούν από:
    - φρούτα,
    - κομπόστα σπιτική χωρίς ζάχαρη ή με λίγη ποσότητα ζάχαρης σε μορφή υποκατάστατου,
    - αποξηραμένα δαμάσκηνα ή βερίκοκα,
    - γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με κομμάτια φρούτων,
    - ζελέ με φρούτα ή με γιαούρτι και φρούτα και χωρίς ή με λίγη ποσότητα ζάχαρης.

5. Τρώτε μέχρι τρεις φέτες ψωμί την ημέρα ολικής αλέσεως και προτιμήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

6. Πίνετε άφθονο νερό, ένα με δύο λίτρα την ημέρα. Το νερό βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και κόβει την όρεξη.

7.Τρώτε συχνότερα μικρές ποσότητες φαγητού. Αυτό το σύστημα διευκολύνει τη μέγιστη δραστηριοποίηση του μεταβολισμού, περιορίζει το αίσθημα της πείνας και βοηθάει τη διαδικασία της πέψης.

Ποια δίαιτα είναι η "ιδανική";
    Κάνοντας μια δίαιτα θα πρέπει να μην πεινάτε, δηλαδή το διαιτολόγιο θα πρέπει να σας εξασφαλίζει την απαιτούμενη ημερήσια ενέργεια και όχι να σας εξαντλεί σωματικά και ψυχικά.Θα πρέπει επίσης η δίαιτα να προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής σας και να είναι ευέλικτη ώστε να μπορεί να εφαρμοσθεί μακροχρόνια.

Δηλαδή, ένα άτομο που δουλεύει μέχρι τις πέντε το απόγευμα πρέπει να ακολουθεί μια δίαιτα που θα του δίνει τη δυνατότητα να φάει το μεσημέρι κάτι ελαφρύ και γρήγορο στο χώρο εργασίας ή μια νοικοκυρά που μαγειρεύει για όλη την οικογένεια χρειάζεται μια δίαιτα που δεν απαιτεί την προετοιμασία ξεχωριστού φαγητού για εκείνη κάθε μέρα.

Για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις αρκεί να μάθετε να επιλέγετε τα σωστά τρόφιμα. Για παράδειγμα, ένα ισορροπημένο ημερήσιο διαιτολόγιο ενός εργαζόμενου συνεχούς ωραρίου είναι το εξής:

Πρόγευμα: ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, μία φέτα ψωμί ή δύο φρυγανιές ολικής αλέσεως, μία φέτα τυρί του τοστ ή ένα κουτ. του γλυκού μέλι, καφέ ή τσάι ή ένα αφέψημα.

Σνακ: μία μικρή μπανάνα ή ένα μήλο ή δύο μανταρίνια.

Γεύμα: ένα σάντουιτς με ψωμί του τοστ σίκαλης, ένα αυγό βραστό ή με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί, ντομάτα, μαρούλι και ένα κουταλάκι κέτσαπ ή μουστάρδας.

Σνακ: ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι.

Δείπνο: φιλέτο ψητό γαλοπούλας, σαλάτα με ένα κουταλάκι λάδι και μία φέτα ψωμί σικάλεως ή μερίδα όσπρια με σαλάτα και μία φέτα ψωμί σικάλεως ή σούπα με λαχανικά και μοσχάρι ψητό.

Σνακ: ένα φρούτο ή ένα αφέψημα ή ένα ζελέ.

Η σημασία της άσκησης
    Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια απώλειας βάρους προσφέρει η σωματική άσκηση. Εγκαταλείψτε την καθιστική ζωή και προσπαθήστε να κινείστε περισσότερο. Εκτός από τη γυμναστική, όλες οι σωματικές δραστηριότητες ωφελούν 'Eτσι το βάδισμα σε συστηματική βάση ή το ανεβοκατέβασμα με τις σκάλες ωφελούν.

Μέσω της άσκησης τονώνεται το μυϊκό σύστημα, αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας και επομένως "καίγεται" περισσότερο και ισομερώς το αποθηκευμένο λίπος του σώματος. Επιπλέον η φυσική άσκηση λειτουργεί ως το καλύτερο αγχολυτικό, μας αποσπά από το χώρο του σπιτιού και απελευθερώνει ουσίες στον οργανισμό, τις ενδορφίνες, που προκαλούν ένα αίσθημα ευεξίας και ευχαρίστησης.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι πολλές υποχρεώσεις γεμίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο με άγχος, δυσκολεύουν τη σωστή διατροφή και οδηγούν στην παχυσαρκία. Αντισταθείτε και αλλάξτε μόνιμα διατροφικές συνήθειες εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας σύμφωνα με τις παραπάνω αρχές και μαθαίνοντας να επιλέγετε τρόφιμα νόστιμα και υγιεινά.

Εάν παρ' όλα αυτά δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό διαιτολόγο που θα διαμορφώσει το διαιτολόγιο σας ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις στις τροφές και το ρυθμό ζωής σας. Μην ξεχνάτε ότι το ιδανικό βάρος και η υγιεινή διατροφή συμβαδίζει με την καλή εμφάνιση, την υγεία και την ψυχική ευεξία.

Πηγή: pathfinder.gr

Σχόλια: Με αφορμή μια ανταλλαγή μηνυμάτων σε άλλο θέμα εδώ στο φόρουμ, παραθέτω αυτό το άρθρο από τον παθφάιντερ.
    Το άρθρο εστιάζει αποκλειστικά στο τι πρέπει να κάνουμε στη διατροφή μας για να χάσουμε βάρος.
    Πράγματα γνωστά στους περισσότερους, απολύτως σωστά μεν αλλά όχι αρκετά για να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί μια σημαντική και μόνιμη απώλεια βάρους.

Αναρωτιέμαι εάν διάφοροι ειδήμονες που γράφουν τέτοια άρθρα έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί να ακολουθούν γραμμικά ένα τέτοιο μοτίβο από τη στιγμή που το πρόβλημα της παχυσαρκίας όχι μόνο δε μειώνεται αλλά παραμένει και αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.
    Αλήθεια, ποια είναι το ποσοστά των ανθρώπων που ακολουθούν μια δίαιτα μέχρι "τέλους" (για 3-4 μήνες τουλάχιστον) και δε τα παρατούν στις 2 εβδομάδες?
    Πενιχρά....

Θεωρώ ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι μονοδιάστατη.
    Αλλωστε και ένας από τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτή η ιστοσελίδα, ήταν να δώσει την εναλλακτική και ενίοτε αναγκαία προσέγγιση στο αδυνάτισμα, την ψυχοθεραπεία.

Ένα βήμα για την "θεραπεία" είναι το παρακάτω:

Δεν θα ανέβει η αυτοεκτίμηση μου εάν χάσω κιλά, αλλά θα χάσω κιλά επειδή έχω αυτοεκτίμηση.

Οχι ότι το πρώτο σκέλος είναι λάθος σαν σκέψη. Απλώς δεν είναι θεραπευτικό, λειτουργικό και ρεαλιστικό.... αν περιμένουμε εν μέσω χαμηλής αυτοεκτίμησης να χάσουμε 10,20,30 κιλά, δύσκολα τα πραγματα...

Member
    εμεις τα αιολοπαιδα, φροντιζουμε την σιλουετα μας, με τακος και μακ φαρλαντ... για αυτο και ειμαστε ολοι τεκνα...

οσο για τις διαιτες τις ισορροπημενες και απο γιατρο, που τις εφαρμοζα σχεδον κατα γραμμα, εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι περνω δυο μηνες τωρα σιδηρο και κανω καθε δεκαπεντε εξεταση αιματος.....

ο μοναδικος τροπος, ειναι φαι στο πιατακι του γλυκου και το υπολοιπο σαλατα... οι διαιτες, με επιβραβευσαν με μια ωραιοτατη αναιμια...

Senior Member
    Το άρθρο αυτό καλά τα λέει, αλλά ποιος μπορεί να συμβαδίσει με τέτοιους ρυθμούς? Ψωμι σικάλεως, δημητριακά, ζυγαριές και τα συναφή? Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι να τρώει κανεις ό,τι ειναι να φάει με εξισορρόπηση θερμίδων και μείωση των λιπαρών. Και το κυριότερο και σ' αυτό συμφωνώ με το άρθρο να εντάξει κανείς την άσκηση στη ζωή του, αφού, πέρα από την κατανάλωση θερμίδων, θα αυξηθεί η αυτοεκτιμηση αν είναι χαμηλή και όντως, θα υπάρξει βελτίωση στη ψυχικη υγεία του ατόμου.

Εγώ όμως αντιμετωπίζω ένα άλλο πρόβλημα. Ασχολούμαι 13 χρόνια με πάσης μορφής άσκηση και μου έχει γίνει εθισμός (έκρηξη ενδορφινών) σε σημείο να τη βάζω πρώτη προτεραιότητα και να κανονίζω όλο μου το προγραμμα της ζωής μου με βάση το ωράριο του γυμναστηρίου και του κολυμβητηρίου. Χμ, είμαι καλά γιατρέ?
    Υ.Γ Το ίδο πρόβλημα με μένα αντιμετωπίζουν και οι συναθλούμενοί μου που τα συζητάμε, είμαστε τελείως τζάνκι

Senior Member
    Originally posted by latin pig

Εγώ όμως αντιμετωπίζω ένα άλλο πρόβλημα. Ασχολούμαι 13 χρόνια με πάσης μορφής άσκηση και μου έχει γίνει εθισμός (έκρηξη ενδορφινών) σε σημείο να τη βάζω πρώτη προτεραιότητα και να κανονίζω όλο μου το προγραμμα της ζωής μου με βάση το ωράριο του γυμναστηρίου και του κολυμβητηρίου. Χμ, είμαι καλά γιατρέ?
    Υ.Γ Το ίδο πρόβλημα με μένα αντιμετωπίζουν και οι συναθλούμενοί μου που τα συζητάμε, είμαστε τελείως τζάνκι
    Σήμερα είχα μια συνεδρία με έναν νεαρό με ψυχογενή ανορεξία.
    Κάποια στιγμή του εξήγησα ότι είναι πολύ διαφορετικό να κάνω γυμναστική για τη χαρά της γυμναστικής από οτι να κάνω γυμναστική σχεδόν καταναγκαστικά, γιατί "πρέπει", ασχέτως άν σήμερα είμαι κουρασμένος ή δεν έχω διάθεση ή ότιδήποτε άλλο.

Αν δε σου λέει κάτι αυτό, απλώς προσπέρνα το....

Senior Member
    Μου λέει. Αυτά που γράφεις τα έχω ξανακούσει και για να εξηγούμαι: Δεν είμαι από τους τύπους που αν δε μπορούν να πάρουν τα πόδια τους σέρνονται μέχρι το γυμναστήριο γιατί "πρέπει".
    Το χω κάνει αυτό στα πρώτα χρόνια, του ενθουσιασμού, γιατί νόμιζα ότι "έπρεπε" και δε πέρασα φυσικά καλά, σερνόμουν, δεν απέδιδα και μετά ήμουν χειρότερα απ' ό,τι πριν την άθληση.
    Εγώ μιλώ για το πόσο ανάγκη την έχω τη γυμναστική ότι είναι μέρος της ζωής μου με τις προυποθέσεις να έχω κοιμηθεί καλα, να μην είμαι κουρασμένη και να το θέλω. Ε τοτε πράγματι έχω προτιμήσει το κολυμβητήριο από καφέδες με συναδέλφους ή κάτι άλλο, αργόσχολο ας πούμε, γιατί ξέρω ότι μετά είμαι καλά για ολη την ημέρα. Θέλω να πω οτι μου φτιάχνει το κέφι περισσότερο από άλλα πράγματα, κάτι για το οποίο οι μη αθλούμενοι ποτέ δε με κατάλαβαν.

Χμ, με ανέλαβες ε?

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    egw varethika tosa xronia na kanw diaites...na akolouthw pista tis sumvoules twn ekastote diaitologwn kai na min xanw oute grammario..varethika na akouw apo ton enan nai nai prepei na kaneis gymnastiki(tin opoia vasika sixainomai giati den exw parea na kanw xavale ekeini tin wra)na trexw wsan tin palavi na agorazw formoules athlitika papoutsakia(4 exw mesa stin papoutsothiki...kainouria ola!!!)na vriksw kai ena gym kai na rixnomai meta maniasssssssssssss stin efarmogi tis symvoulis tou diaitologou..apotelesma...nomini kopwsi...polu xamilos sidiros kai eniote xamili piesi kai mesa se 2 mines maximum na ta paratw...o eteros diaitologos...oxi den prepei na kaneis akoma gum prepei na xaseis kila prwta...kai kathomoun kai egw...kai akokouthousa tis ekastote sumvoules kai ertwga toso oso den etrwga stin kathimerini zwi moy... akous ekei na trww prwi mesimeri vradi...ma kala einai sovaroi twr oloi aytoi?poios ergazomenos akolouthei auti tin diatrofi?symperasma....dokimasa diaforous tropous diatrofis....den eixan KANENA apotelesma....adika prospathousa..to mono pou katafera einai na koyrastw toso swmatika oso kai psuxologika me oli ayti tin katastasi! eilikrina kourastika me ola ayta...an kai den mporw na sumvivastw me tin e3wteriki mou emfanisi an kai 3erw oti anthrwpoi pou agapw den mporoun na me apodextoun...(eimai vlepeis oso afora to apeksw mou...eksw apo ta stantar tous kai fysika den eimai i Touingi alla oute kai kanena teras...grrr apla aytoi einai pneumatika diataragmenoi...gia na mi pw pou allou einai i diataraksi tous:Pppp)den kanw tipota pia...apla perimenw kapoia stigmi pou tha pistepsw oti mazepsa pali tis dynameis mou gia na kanw mia akoma prospatheia ...

[Edited on 29/1/03 by aggeloydaki]

Senior Member
    Αγγελουδάκι, εγώ δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε διαιτολόγος ουτε τίποτα. Ενα τζάνκι της γυμναστικής (κι αυτο γιατί ο οργανισμός μου είναι πια εθισμένος στις ενδορφίνες) που κάποτε είχε ασχοληθεί κι αυτό με δίαιτες και τα συναφή κυρίως τη περίοδο της εφηβείας μου όπου το μόνο που μέτραγε ήταν η εξωτερική εμφάνιση.

Σε όλα παίζει ρόλο η προσωπικότητα. Για παράδειγμα εγώ δεν είμαι από αυτούς που μπορουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που τους επιβάλλεται. Συνεπώς ποτέ δε θα μπορούσα να κάνω δίαιτα. Μπορώ όμως επειδή είμαι απόλυτη και ξεροκέφαλη να προσαρμόσω αυτά που ακούω από δω κι από κει στις δικές μου ανάγκες. Για παράδειγμα αν γουστάρω σοκολάτα θα τη φάω, δε χάλασε ο κόσμος με μια σοκολάτα και θα το εξισορροπήσω με κάτι άλλο. Μη πιέζεσαι λοιπόν, απλά άλλαξε στάση ζωής.

Ως προς τη γυμναστική, πρέπει πράγματι να το θέλεις. Αλλιώς με καταναγκασμο δε γίνεται τίποτα. Εγώ θα σου έλεγα πώς ξεκίνησα! Ξεκίνησα απλά να πηγαίνω (τότε) στον εκάστοτε προορισμό μου με τα πόδια (μια απόσταση περίπου 30 λεπτών την ημέρα) ακόμη και με τους φοβερούς καύσωνες του 87 στην Αθήνα παρακαλώ, απλά γιατί είχα μουχλιάσει από το πολύ διάβασμα.

Αυτό με έβαλε σιγά σιγά σε mood κίνησης που αργότερα έγινε τέννις μετά ποδήλατο κολύμπι αερόμπικ και τέλος πάντων, ο,τι μλκια μου κατέβαινε στο κεφάλι.

Ξεκίνα απλά περπάτημα, θα σε βάλει και σε κλίμα μείωσης της τροφής που τρώς αφού αν κάνεις ένα πρόγραμμα μετά, αφ' ενός θα νοιώθεις καλύτερα με το σώμα σου και αφ' ετέρου αυτο θα σε βοηθησει να περιορίσεις τη λήψη θερμίδων αφού θα λες, τόσο κόπο έκανα κρίμα είναί τώρα να πλακωθώ στις πίτσες κλπ. χώρια το ότι δε τρώς την ώρα που γυμνάζεσαι

Η γυμναστική λοιπόν απλά σε βάζει σ' ενα κλίμα δίαιτας. Οταν νοιώσεις έτοιμη ξανακάνε τη προσπάθεια, ΓΙΑ ΣΕΝΑ και σε δεύτερη φάση για το περιβάλλον σου. Α! και μη περιμένεις παρέα για να ξεκινήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα βρεις συνοδοιπόρους!

Και μια προσωπική γνώμη προιόν πείρας και όχι γνώσης γιατί δεν έχω ειδικότητα. Θεωρώ μεγάλη μπούρδα αυτό που λενε, να χάσεις πρώτα κιλά και μετά να κάνεις γυμναστική γιατί και καλά αν σφίξεις δε θα χάνεις τα κιλά. Προσωπική άποψη: το' να χέρι νίβει τ αλλο και τα δυο το πρόσωπο!

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    gourounitsa mou 3ereis poio einai to problem?latreyw to perpathma...perpatw suxna e3alou menw stin e3oxi...alla meta apo liges meres kourazomai moni,variemai na perpatw moni se oso grigoro rythmo kai an pigainw kai den exw kapoion dipla mou na pw merikes m@l@kies gia na perasei i wra oso perpatw...sxetika de me tin trofi....den eimai antrwpos pou trww polu isa-isa...katanalwnw polu ligoteri trofi apo ayti pou mou "epivalei" o kathe diaitologos

Senior Member
    Μου λέει. Αυτά που γράφεις τα έχω ξανακούσει και για να εξηγούμαι: Δεν είμαι από τους τύπους που αν δε μπορούν να πάρουν τα πόδια τους σέρνονται μέχρι το γυμναστήριο γιατί "πρέπει".
    Το χω κάνει αυτό στα πρώτα χρόνια, του ενθουσιασμού, γιατί νόμιζα ότι "έπρεπε" και δε πέρασα φυσικά καλά, σερνόμουν, δεν απέδιδα και μετά ήμουν χειρότερα απ' ό,τι πριν την άθληση.
    Εγώ μιλώ για το πόσο ανάγκη την έχω τη γυμναστική ότι είναι μέρος της ζωής μου με τις προυποθέσεις να έχω κοιμηθεί καλα, να μην είμαι κουρασμένη και να το θέλω. Ε τοτε πράγματι έχω προτιμήσει το κολυμβητήριο από καφέδες με συναδέλφους ή κάτι άλλο, αργόσχολο ας πούμε, γιατί ξέρω ότι μετά είμαι καλά για ολη την ημέρα. Θέλω να πω οτι μου φτιάχνει το κέφι περισσότερο από άλλα πράγματα, κάτι για το οποίο οι μη αθλούμενοι ποτέ δε με κατάλαβαν.

Χμ, με ανέλαβες ε?
    οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερο να εξαρτάσαι απο την γυμναστική απ ότι απο πολλά αλλα πράγματα (συνήθειες,ουσιες,κλπκ,κλπ)
    αλλα έχεις σκεφτεί ποτέ οτι ό τόσος φανατισμός με τη γυμναστική κάποιο έλειμμα καλύπτει?θεωρείς χάσιμο χρόνου τις "αργόσχολες ενέργειες" όπως τις χαρακτήρισες? Μήπως οι αργόσχολες ενέργειες είναι αυτές που μας φέρνουν σε επαφή με τους άλλους και τελικά με τον εαυτό μας και τα αιτήματά του?Για μένα καθε "φανατική " συμπεριφορά(απο άποψη συνηθειών) κρύβει ένα ψυχαναγκασμό που θέλει ψάξιμο....απο το ίδιο το άτομο φυσικα οχι απο αυτοκλητους αναλητες:ΡΡΡΡΡ(οπου "αυτόκλητος" μπορεις να βαλεις εμένα

Senior Member
    Για το άρθρο έχω να πω, οτι πολύ απλά φάσκει και αντιφάσκει...
    βρίσκω πολύ σωστή την ανάλυση στο αρχικό του τμήμα, το σκεπτικό δηλαδή οτι μια προσπάθεια για χάσιμο βάρους δεν πρέπει να γινεται καταναγκασμός,ούτε ενα βραχυχρόνιο αναγκαίο κακό,αλλά να γίνει μέσα απο μια συνολική αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες προς το υγειινότερο και ...ελαφρύτερο...καλά και άγια ολα αυτα,αλλα φτάνοντας στο δια ταυτα,ο αρθρογραφος προτείνει τα γνωστα 2 μαρουλια και τρια κουταλάκια του γλυκού λαδι και μιση φρυγανιά σικάλεως....αυτο ειναι δηλαδη το εφικτο διαιτολογιο που δεν μοιαζει με τιμωρια και καταναγκασμο που θα εφαρμόσει κανεις στην υπόλοιπη ζωή του επειδή αποφάσισε οτι θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα???χλωμό το βλέπω...

εκτος αυτου...μετα απο χρόνια βομβαρδισμών με θερμιδομετρητες,διαιτολόγ� �α,θεωρίες περί δίαιτας κλπ...εχουμε γίνει ολοι διαιτολόγοι...θέλω να πω...ολοι ξέρουμε 5 πράματα και παραπάνω για την σωστη διατροφη...το θέμα ειναι γιατι δεν αρκει...διοτι δεν αρκει...αυτο λεω...

Να επισημάνω οτι συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιασμό σου (nido)...ως ΜΗ ειδική έχω σκεφτεί πάμπολλες φορές οτι η βάση και η λύση του προβλήματος είναι να ανακαλύψει το άτομο τις αιτίες που το σπρώχνουν να τρώει αυτο το κατι τι παραπάνω (που τις περισσοτερες φορες δεν ειναι κατι τραγικο, αλλα ικανο για να διατηρειται κανεις με παραπάνω κιλά) και οι αιτίες αυτές πιστεύω οτι είναι συχνα εξαιρετικά πολύπλοκες και οχι απαραίτητα (η οχι μονο) η χαμηλη αυτοεκτίμηση...
    νομίζω δε οτι το να βρει κανεις τις αιτίες αυτές ειναι ενα βασικό αλλα πρωτο βήμα..το θεμα ειναι πως μπορει κανεις να τις "δουλέψει"...εκει νομίζω οτι θα ηταν χρησιμη η βοήθεια των ειδικών...

Senior Member
    Sweety,
    Προς Θεού, δεν ειμαι ακοινώνητη. Χάσιμο χρόνου όμως θεωρώ το να κάτσω για 3-4 ώρες σε ένα καφέ με αδιάφορα άτομα που δεν έχουν να μου πουν τίποτα και να γυρίσω σπίτι μου πιο άδεια απ' ό,τι πριν. Το χω κάνει κι αυτό άπειρες φορές. Ένώ μετά από 2 χιλιομετρα ελεύθερο, αισθάνομαι πιο ζωντανή, πιο γεμάτη, με περισσότερη ευεξία και φυσικά πιο ομορφα.

Σημασία έχει να επικοινωνείς πραγματικά με τους ανθρώπους, όχι απλά να βρίσκεσαι στη μοναξιά σου ανάμεσά τους. Και φυσικά για ανθρώπους που είναι σημαντικοί για μένα, ποτέ δε λέω όχι το αντίθετο μάλιστα...

Στο κάτω κάτω τι αναζητουμε? Να αισθανόμαστε πιο όμορφα. Αλλος το πετυχαίνει με το να κάτσει σταυροχέρι και να κοιτάζει το ταβάνι (όχι ότι δεν το χω κάνει κι εγώ) άλλος με το κυνήγι, άλλος με το χάζεμα των βιτρίνων, δεν έχει σημασία με τι βρίσκει ο καθένας.
    Σημασία έχει να αισθανόμαστε πιο όμορφα....

Δε μπορώ να βαριέμαι, δε ξέρω αν αυτό κρύβει κάποια στέρηση που πρέπει να ψάξω, αλλά πραγματικά, βαριέμαι να βαριέμαι!

Senior Member
    Sweety,
    Προς Θεού, δεν ειμαι ακοινώνητη. Χάσιμο χρόνου όμως θεωρώ το να κάτσω για 3-4 ώρες σε ένα καφέ με αδιάφορα άτομα που δεν έχουν να μου πουν τίποτα και να γυρίσω σπίτι μου πιο άδεια απ' ό,τι πριν. Το χω κάνει κι αυτό άπειρες φορές. Ένώ μετά από 2 χιλιομετρα ελεύθερο, αισθάνομαι πιο ζωντανή, πιο γεμάτη, με περισσότερη ευεξία και φυσικά πιο ομορφα.

Σημασία έχει να επικοινωνείς πραγματικά με τους ανθρώπους, όχι απλά να βρίσκεσαι στη μοναξιά σου ανάμεσά τους. Και φυσικά για ανθρώπους που είναι σημαντικοί για μένα, ποτέ δε λέω όχι το αντίθετο μάλιστα...

Στο κάτω κάτω τι αναζητουμε? Να αισθανόμαστε πιο όμορφα. Αλλος το πετυχαίνει με το να κάτσει σταυροχέρι και να κοιτάζει το ταβάνι (όχι ότι δεν το χω κάνει κι εγώ) άλλος με το κυνήγι, άλλος με το χάζεμα των βιτρίνων, δεν έχει σημασία με τι βρίσκει ο καθένας.
    Σημασία έχει να αισθανόμαστε πιο όμορφα....

Δε μπορώ να βαριέμαι, δε ξέρω αν αυτό κρύβει κάποια στέρηση που πρέπει να ψάξω, αλλά πραγματικά, βαριέμαι να βαριέμαι!
    Φυσικα,φυσικα,φυσικα...
    κανείς δε λέει να ασχολείσαι με ανθρώπους που τους βαριέσαι και δε σου λενε τιποτε...αλλά, χάθηκαν τα προσωπικά ενδιαφέροντα,οι ενδιαφέροντες άνθρωποι και οι φίλοι???
    Μου λες βέβαια, οτι ασφαλώς και βγαίνεις με αγαπητά σου πρόσωπα αν τύχει, αλλα λιγο πιο πάνω είπες (και αυτό ηταν το κίνητρο για το σχόλιό μου) ότι το πρόγραμμα της γυμναστικής σου είναι πρώτο σε προτεραιότητα για να διαμορφώσεις όλο σου το πρόγραμμα...αυτό μου δείχνει κατι πολύ παραπάνω απο προτίμηση και ευχαρίστηση, (μαζι με τα υπόλοιπα που μας εξήγησες..)

Όσο για το οτι "τον καθένα κάτι διαφορετικό τον ευχαριστεί και τον κάνει να περνάει καλύτερα",ασφαλώς και συμβαίνει σε πολλούς (συμβαίνει σε πολλούς δηλαδή, αυτό το κάτι να είναι ένα συγκεκριμένο πράμα και όχι πολλά πράγματα και ενδιαφέροντα...ένα και μοναδικό πράμα, όπως η γυμναστική, το φαγητό η και οι ουσίες.....το σκέφτηκες ποτέ έτσι?)και επ αυτού σου έχω ήδη πει στο σχόλιο μου οτι θεωρώ τη γυμναστική καλύτερη (by far) επιλογή απο διάφορές καταστροφικές συνήθειες.

Θα μου πείς βέβαια(είδες βρε? ξέρω και τι θα μου πείς το τζινι :Ρ) οτι, το point εξακολουθεί να είναι οτι αν περνάει κανείς καλα, ειναι καλο...κι εδω εχω να πω, οτι αν όντως περνάει η δεν περναει καλα θα φανει απο την γενικότερη πορεία της ζωής και των σχέσεων του καθένα και απο την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ψυχική του κατάσταση, πέρα απο τις χαρωπές και άλλες κοινωνικές μας εκδηλώσεις...κι αυτο είναι κατι πολυ προσωπικό του καθενός, που δεν οφείλει να το εξομολογείται σε κανέναν, εκτος απο όποιον αυτός επιλέξει

φιλικοτατότατα

Senior Member
    Επομένως σουίτυ, μένω στη τελευταία σου παράγραφο παρακάμπτωντας τα υπόλοιπα.

Ακόμη πιο φιλικά

Senior Member
    Επομένως σουίτυ, μένω στη τελευταία σου παράγραφο παρακάμπτωντας τα υπόλοιπα.

Ακόμη πιο φιλικά

Member
    εγω τι να πω η ερμη, που στο καταστημα εχουμε μια φιδογυριστη σκαλα 28 σκαλιων και οποτε θελω να βγαλω φωτοτυπια πρεπει να την ανεβω τρεχοντας?

να προσθεσω και την αλλη σκαλα των 20 που οδηγει στην κουζινα και στην τουαλετα....

δεν θα ανεβω 10-15 φορες την ημερα τα 28? 3-5 τα 20?

εχω μετρησει οτι ανεβαινω γυρω στα 500 σκαλια την ημερα τρεχοντας...

να γινει ολυμπιακο αθλημα κυριε προεδρε. η αναβαση της σκαλας... αντε να παρω και κανα μεταλλιο η αθλητρια....

Page 1 of 4 123 ... LastLast