Results 1 to 13 of 13
-
07-09-2010, 14:48 #1
Επέμβαση sleeve και μέρες αποθεραπείας
Καλησπέρα σας,
προγραμματίζω να κάνω επέμβαση sleeve και θα ήθελα να μου πείτε αν κάποιος την έχει κάνει ήδη, πόσες μέρες θα χρειαστεί αρχικά να είμαι στην κλινική αν όλα πάνε καλά και σε πόσες μέρες μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου?
- 07-09-2010, 16:38 #2
Στην κλινική θα χρειαστεί να μείνεις 3- νύχτες ανάλογα τι ανάρρωση θα έχεις. Εγω έμεινα 5 νυχτες. Μια γνωστή μου 3 κ μια άλλη 4. Οπότε εξαρτάται απ το γιατρό κ αν θα είσαι έτοιμη να φυγεις. Πχ εγώ, ειχα δέκατα μεχρι κ την ημερα που έφυγα επειδη οι φλέβες μου πρηζόντουσαν απ τον ορό.Με το που έβγαλα τη βελόντα και ξεπρήστηκε η φλέβα, όλα τελεια κ αναχώρησα για σπίτι.
Ατονία είχα για 20 μέρες περίπου.Οχι όμως σε σημείο ακινησίας. Απλά ζαλιζόμουν γρηγορα αν εμενα ορθια ή περπατουσα περισσότερο από 1 τετράγωνο με ένταση στο περπάτημα. Βγηκα απ το σπίτι την ίδια μέρα κιολας κ πηγα για ψωνια με τη μητέρα μου. Εκεινη φυσικα τα κουβάλησε!
Πηγα κ κομμωτήριο επειδη δεν ηθελα να βρεξω την παροχέτευση κ συναντησα κ φιλη μου στις 10 μέρες για καφέ.
Δηλ άνετα πας κ στη δουλεια. Εγω δεν δούλευα γι αυτο δεν ανάφερα τη δουλειά. Απλά δεν θα στεκεσαι πολυ ωρα ορθια.Επειδη θα πινεις υγρά δεν θα έχεις αντοχές.
Στο μηνα επάνω δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει επέμβαση.
Πότε με το καλό θα την κάνεις; Αθηνα;
07-09-2010, 16:43 #3
Ναι, Αθήνα στον Σκρέκα και σκέφτομαι αν τελικά θα χρειαστεί να λείψω 1 ή 2 εβδομάδες απο τη δουλειά.
07-09-2010, 16:44 #4
Η παροχέτευση τι είναι?
07-09-2010, 17:08 #5
1 εβδομάδα θα λείψεις σίγουρα.Μετά δεν ξέρω.Ανάλογα πως θα νιώθεις. ʼλλοι δεν ειχαν ενοχληση κ ξεκινησαν αμέσως δουλειά. Πάρε 10 μέρες άδεια να είσαι σίγουρη. Δεν νομιζω 2 εβδ να χρειαστει να εισαι σπιτι.Οσο θα εισαι όρθια κ θα κινεισαι θα νιωθεις πολυ καλύτερα.
Απλά 15 μέρες θα έχεις την παροχέτευση κ τα ράμματα κ ίσως νιώθεις άβολα να κινεισαι με αυτά.
Η παροχέτευση ειναι ένα σακκουλάκι στο αριστερό μέρος απ το στομάχι μας. Εκει καταλήγουν τα υγρά απο μέσα μας μετά το κόψιμο του στομάχου μας. Ο γιατρός βλέποντας αυτά τα υγρά ξέρει αν κλείνει η τομή κ ότι όλα κυλούν φυσιολογικά.
Φεύγεις απ την κλινική μαζί με το σακκουλάκι.Ειναι αυτοκόλλητο σακκουλάκι οπότε μπαίνει άνετα κάτω απ το εσώρουχο κ το παντελόνι. Το νιωθεις φυσικα γι αυτό θα κοιμάσαι ανάσκελα μέχρι να το βγάλεις. Τα ράμματα ειναι πολυ μικρά κ συνολο θα εχεις 4 τομές. Η παροχέτευση όντως ειναι ένα θεμα επειδη μας εμποδιζει.Αλλα μπορεις να πλυθείς κανονικα κ δεν κινδυνευεις απο κατι.Εχει κ ανοιγμα απο κατω για να την αδειάζεις μια φορα τη μέρα.
Δεν ειναι κάτι τρομερό. Στην αρχή θα δυσκολευτείς αλλά μετά συνηθίζεις πίστεψέ με.
10-09-2010, 12:52 #6
καλημερα και απο μενα. Εκανα και γω sleeve με τον κ. Σκρεκα. Η δικη μου εμπειρια δεν ηταν καθολου ασχημη. Εμεινα 5 μερες στο νοσοκομειο και αυτο γιατι ταυτοχρονα μου εκανε και αφαιρεση χολης λογω πετρων που ειχα. Δεν ποναει σχετικα. Μιλαω εγω που βλεπω βελονα και τρεχω. Εκεινες τις στιγμες νομιζα οτι υπεφερα και τωρα 9 μηνες μετα σου λεω οτι δεν ειναι κατι το φοβερο.
Οπως πολυ σωστα σου ειπε η sweet_but_obese η παρωχετευση ειναι ενα σακουλακι που με αυτοκολητο κρατειτε αριστερα ή δεξια της κοιλιας. Δεν ειμαι σιγουρη διοτι εγω ειχα 2 σακουλακια, ενα και για την χολη.
Δεν ειναι τρομερο, πιστεψε με. Πιστεψε στον εαυτο σου και μπες στο χειρουργειο με ανεση και θετικη ενεργεια. Ολα απο κει ξεκινουν και ολα εκει τελειωνουν. Καλη επιτυχια σου ευχομαι και ο,τι και αν χρειαστεις ολοι ειμαστε εδω για σενα.
Φιλικα Ανθια
10-09-2010, 13:12 #7
Καλησπέρα Ανθια ,
σας ευχαριστώ για την απάντηση , είχατε την επιθυμητη απώλεια κιλών?
10-09-2010, 14:13 #8
Αχ μιλα μου στον ενικο σε παρακαλω, ειμαι η Ανθια ετων 30
Ναι αν και εκανα την επεμβαση σε πολυ λιγα κιλα (80). Ειχε ομως προηγηθει δακτυλιος και περασα ασχημες μερες. Ξεκινησα τον δακτυλιο στα 104 και με μεγαλη δυναμη ψυχης εχασα 34 κιλα. Δεν θα προχωρουσα σε sleeve ομως ηθελα να απαλλαχτω απο τον δακτυλιο και ηθελα επισης κατι μονιμο. Ειμαι 65 κιλα πια και ειμαι κατα ευχαριστημενη. Τα κιλα αυτα πανε γαντι στο σωματοτυπο μου.
10-09-2010, 14:29 #9
Φαντάζομαι άλλος άνθρωπος !!!
Καλα κι εγω 31 είμαι και τον προσεχή μηνα κανονίζω την ημερομηνία για την επέμβαση οπότε καταλαβαίνεις το αγχος μου αν όλα πάνε καλά , αν θα πονάω κλπ
10-09-2010, 19:23 #10
Originally posted by aliki_d
Καλησπέρα Ανθια ,
σας ευχαριστώ για την απάντηση , είχατε την επιθυμητη απώλεια κιλών?
Όμως, ξέρω περιπτώσεις που στον 1 χρόνο έχασαν το 70% του πλεονάζοντος ακόμη και το 75% που είναι πράγματι πάρα πολλά κιλά.
Μιλάω για ποσοστό απώλειας. Δεν κάνω σύγκριση εμένα με καποιον που είχε πχ 200 κιλά ή 100. Πάντα κάνω σύγκριση με γυναίκες με περίπου ίδιο ΒΜΙ με μένα που ήταν 56 αν θυμάμαι καλά.
Σαφώς είμαι ευχαριστημένη. Όμως θα ήθελα να έχω χάσει 5-10 κιλά ακόμη στον 1ο χρόνο. Η sleeve λειτουργεί ακόμα, δηλ τρώω λίγη ποσότητα. Έχει μεγαλώσει το στομάχι σε σχέση με τον πρώτο καιρό αλλα παραμένει μικρό. Όμως, έτρωγα κ τρώω ακόμη γλυκά. Όχι ολόκληρο γλυκό αλλά μπουκιές και ίσως η ζάχαρη, ακόμη και 800 θερμίδες να πάρω μέσα σε μία μέρα από κανονικό φαγητό, να μπλοκάρει τελικά το μεταβολισμό έστω και σε 3-4 κουταλάκια του γλυκού.
Δεν έτρωγα σε καθημερινή βάση όμως τελικά πιστεύω οτι η ζάχαρη μπλοκάρει το ρυθμό των κιλών που χανουμε ακόμη κ όταν τρώμε διαιτητικά όλη τη μέρα!
Επίσης είμαι 31χρ και όχι 20. Δεν γέρασα, αλλά σίγουρα μία κοπέλα στα 20 της που δεν έχει κάνει κ πολλές δίαιτες, θα χάσει πιστεύω περισσότερα κιλά απ΄οτι εγώ.Επιπλέον ειχα σκαμπανεβάσματα επί 15χρ περίπου οπότε ειναι κ αυτος ενας επιβαρυντικος παράγοντας.
Για να μην κουράζω με τα δικά μου, συνοψίζω λέγοντας, ότι ναι, ειμαι ευχαριστημένη από την επέμβαση αλλά όχι τόσο από μένα! Αλλά το παλεύω, που θα πάει θα χάσω άλλα 15.
13-09-2010, 13:28 #11
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ. θα ήθελα να μάθω τί ειναι το sleeve.. και αν γινεται στα δικα μου κιλα. ειμαι 96κιλα με υψος 1.58 .
13-09-2010, 13:57 #12
Καλησπέρα, έχει ειδικό θέμα για την επέμβαση sleeve και μάλιστα εκτενές. Ψάξε το και θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς. Όσο για τα κιλά σου, αρμόδιος να απαντήσει είναι ο γιατρός σου, αλλά δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό να σου πω πως μου φαίνονται λίγα.
29-09-2010, 18:49 #13
hey! eimai 20 kai 9elw na kanw sleeve! t 9ema mou einai oti den kserw poion giatro na empisteutw!!
eimai anamesa ston ko. Melissa (hrakleio krhths) kai thn Giourdas xeirourghkh (a9hna)!
kserete poios einai kaluteros?
euxaristwww!!!:spin:
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια