ξεκιναμε!!! - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 8 FirstFirst ... 678
Results 106 to 117 of 117
    Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Originally posted by lessing
    Originally posted by aggeloydaki
    Originally posted by smart]
    αν εισαι 94 κιλα δε νομιζεις οτι ειναι ΠΟΛΥ κριμα να χειρουργηθεις γι αυτο?
    με ό,τι αυτο συνεπαγεται για την ποιοτητα ζωης σου?
    ελα αλλη μια προσπαθεια με διατροφη κ ασκηση... ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!
    να ρωτήσω κάτι,γιατί θεωρείς πως όποιος κάνει κάποιου είδους χειρουργείο δεν έχει καλή ποιότητα ζωής?εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο με την φράση παραπάνω δηλαδή πιστεύεις πως ένας παχύσαρκος και πόσω μάλλον κάποιος με νοσογόνο παχυσαρκία που προσπαθεί κ προσπαθεί να χάσει κιλά κ αποτυγχάνει ή χάνει κάποια κ ξαναπαίρνει κ άντε πάλι από την αρχή ή κάποιος που δεν προσπαθεί έχει "καλύτερη ποιότητα ζωής " ?
    ΔΗΛΑΔΗ για σενα τα 90 κιλα ειναι νοσογονος παχυσαρκια;Και ναι καλυτερη ποιοτητα ζωης εχει καποιος που ειναι 90 κιλα κ τα χανει αργα κ σταθερα απο το να κανει χειρουργειο κ μαλιστα βαριατρικο ,να κανει μετα οτι θα εκανε αν μειωνε τις ποσοτητες κ μετα και αλλο χειρουργειο για κηλη και μετα και αλλο για πλαστικη ε οχι!Τελευταια συμβαινουν παραξενα πραγματα εδω μεσα εχουμε παρει ενα καλαθι κ βαζουμε μεσα κ τα αυγα κ τα πασχαλια!Εσυ τωρα δλδ τσιτωσες γιατι καποιος τολμησε να πει να μην χειρουργηθει στα 90!Ελεος! Και αν υπαρχουν γιατροι που κανουν βαριατρεια στα 90 τι να πω!
    καταρχήν δεν τσίτωσα και κατα δεύτερον δεν είπα σε κανέναν να κάνει χειρουργείο ούτε πίεσα κανέναν,ίσα-ίσα προχτές στο τσατ που μιλάγαμε με κάποια κορίτσια είπα πως πρέπει να είναι η τελευταία λύση που θα εξετάσει κάποιος.Και ναι αν κάποιος είναι με μικρό ύψος στα 90 κιλά το πιο πιθανόν είναι να πάσχει από νοσογόνο παχυσαρκία,αλλά αυτό δεν θα το πω εγώ αλλά ο υπεύθυνος ιατρός-διαιτολόγος-βάλε ότι ειδικότητα θέλειςμην ξεχνάς όμως ότι όποιος είναι με δείκτη μάζας άνω του 35 θεωρείται κλινικά παχύσαρκος και άνω του 40 νοσογόνα πχαύσαρκος( όπου νόσος εγώ αντιλαμβόνομαι αρρώστεια)
    εγώ απλά ρώτησα την σμαρτ γιατί θεωρεί ότι ένας χειρουργημένος έχει κακή ποιότητα ζωής σε σχέση με κάποιον παχύσαρκο που είτε δεν τα καταφέρνει είτε δεν το αποφασίζει να χάσει τα κιλά που επιβαρύνουν την υγεία του.
    Θα με συγχωρέσεις αλλά γνωρίζεις κανέναν που να έχει κάνει χειρουργείο κ να παραπονιέται για την κακή ποιότητα ζωής που έχει???Εγώ από όσα έχω διαβάσει οι περισσότεροι είναι πολύ πιο υγιείς από πριν,μπορούν να χαρούν την ζωή τουε χωρίς να ανυσηχούν αν μία ωραία ημέρα αποδημήσουν εις κύριον λόγω των πολλών προβλημάτων που θα τους έχει δημιουργήσει η παχυσαρκία.Το ότι κάποιος θα κάνει χειρουργείο δεν σημαίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πως θα κάνει και κήλη και πλαστική και οτιδήποτε άλλο!Σχετικά με το αν υπάρχουν γιατροί που κάνουν βαριατρική στα 90 κιλά σε πληροφορώ πως στον ιδιωτικο χώρο υπάρχουν γιατροί που κάνουν βαριατρικές και στα 77!!!

ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις αυτό το ύφος για μία ερώτηση που έκανα

Senior Member
    Originally posted by smart
    απλα θεωρω οτι τα 94 κιλα ειναι ενα νουμερο που μπορει να αντιμετωπιστει χωρις χειρουργειο.
    απ οσα εχω διαβασει απο τα παιδια που εχουν ηδη χειρουργηθει, υπαρχει μεγαλη ταλαιπωρια μετα.
    οποτε, οπως το αντιλαμβανομαι εγω παντα, προκειμενου να αποφευχθει αυτη η ταλαιπωρια κ η προσαρμογη διατοφικων συνθηκων ετσι κ αλλιως θα υπαρξει, γιατι καποιος να μην προσπαθησει με πιο συμβατικους τροπους?
    καποιος με 94 κιλα, αν χασει 10 μονο, μανι μανι απομακρυνεται κατα πολυ απο οποιαδηποτε σκεψη αναγκης χειρουργειου.
    δε θεωρεις οτι αξιζει τον κοπο?
    84 κιλα δεν ειναι δα κανενα τρελο νουμερο !
    δεν θεωρώ τα 94 κιλά τραγικά σαν νούμερο αν έχεις το κουράγιο και μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια με γυμναστική ή και χωρίς αυτήν και με σωστή διατροφή.Και τα 84 κιλά μου φαίνονται μια χαρά νούμερο και αν ήμουν τόσα ευχαριστημένη θα ήμουν για αρχή.Το έχω πει και το ξαναλέω για εμένα το χειρουργείο είναι η ύστατη λύση αλλά δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να κρίνει κάποιον που αποφασίζει να το κάνει,και ειλικρινά βλέπω τριγύρω μία απίστευτη προκατάληψη σε όσους λένε δεν μπορώ άλλο δίαιτες και προσπάθειες ! Αλλά ειλικρινά θεωρώ πως κάποιος που έχει αρκετά εώς πολλά παραπάνω κιλά και δεν μπορεί?δεν θέλει? να τα χάσει η ποιότητα ζωής του δεν είναι και η ιδανική.Και για λόγους υγείας,και για κοινωνικούς και για ψυχολογικούς .Από όσο έχω διαβάσει και εδώ και αλλού αλλά και γνωρίζοντας άτομα που έχουν κάνει χειρουργείο η ζωή τους μετά ήταν πολύ καλύτερη,σχετικά με την ταλαιπωρία ακόμα και μία άλλη εγχείρηση να κάνεις ο χρόνος ανάρωσης δεν είναι λιγότερο από ένα μήνα Αυτά τα ολίγα από εμένα,απλά αναρωτήθηκα και ρώτησα

Senior Member
    αγγελουδακι ξερεις που ειναι η δικη μου ενσταση?
    στο οτι το προβλημα των περισσοτερων δεν ειναι οτι δε μπορουν να κανουν πια διαιτα... ειναι οτι πιστευουν οτι ΔΕΝ μπορουν να τα καταφερουν με τη διατροφη κ την ασκηση.
    το οποιο θεωρω ΑΝ ισχυει, ισχυει για πολυ μικρο ποσοστο.
    μεσα σε αυτους που δεν πιστευουν συνηθως οτι μπορουν να τα καταφερουν ειμαι κ εγω...
    αλλα αυτο σημαινει οτι πρεπει να στραφω σε χειρουργειο?
    η οτι πρεπει να βρω γιατι πιστευω οτι δε θα τα καταφερω ποτε?

Senior Member
    σμαρτ μου εγώ προσωπικά δεν θα σου πω να κάνεις χειρουργείο εφόσον θέλεις και μπορείς να το παλέψεις,ο καθένας μας όμως έχει διαφορετικές αντοχές και δυνάμεις.Κάποιους από εμάς μας "τρέχει" ο χρόνος γιατί τα χρόνια περνάνε και θέλουμε να κάνουμε οικογένεια.και εγώ μέχρι πριν από 2 χρόνια το πάλευα και με διαιτολόγο και με γυμναστική και με όλα,με αποτελέσματα πενιχρά!ΕΓΩ λοιπόν στα 35 μου πια δεν έχω το κουράγιο να το ξανακάνω αυτό,η ψυχολογική πίεση που νιώθω είναι μεγάλη για να "υποβάλω" τον εαυτό μου σε μία τέτοια διαδικασία.Εσύ από την άλλη εφόσον νιώθεις δυνατή ακόμα και με διάθεση να προσπαθήσεις μπορείς να βρεις τι σου φταίει ,μπορεί να πολεμήσεις αυτό που σε κρατάει πίσω.Σχετικά με όσους έχουν υπερφαγικά ή βουλιμικά επεισόδια συμφωνώ απόλυτα να ψάξουν να βρουν γιατί τους συμβαίνει αυτό γιατί πιστευώ αν δεν βρούν το γιατί απλά η κατάσταση θα διαιωνίζεται και ακόμα και αν κάποια στιγμή ανακάμψουν κάποια στιγμή θα ξανακυλίσουν!Αυτά όμως τα πιστεύω εγώ,και εγώ δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για κανέναν! Μπορώ μόνο αν με ρωτήσει να πω την γνώμη μου αυτό είναι όλο !Καταλαβαίνω πως το βλέπεις εσύ απλά δεν είναι έτσι για όλους:starhit:

υ.γ. και για να εξηγηθώ δεν θέλω να εμπλακώ σε καμία διαμάχη για το αν πρέπει να καταφεύγουμε στην λύση του χειρουργείου ή όχι,απλά διάβασα την άποψη σου και αναρωτήθηκα.

Senior Member
    Σχετικά με το αν υπάρχουν γιατροί που κάνουν βαριατρική στα 90 κιλά σε πληροφορώ πως στον ιδιωτικο χώρο υπάρχουν γιατροί που κάνουν βαριατρικές και στα 77!!!
    χασαπηδες υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα.
    εμεις εδω στο φορουμ τι κανουμε?
    δεν πρεπει να λεμε κατι?

αλμα, θα απαντησεις μιας και εισαι και συ μερος -ή μαλλον η αρχη- της συζητησης??
    με μολις 94 κιλα και κανονικοτατο υψος 1,65
    εχεις ηδη βρει γιατρο που δεχεται να σου κοψει το στομαχι για να χασεις κιλα?

Senior Member
    κλικ κάνεις λάθος η άλμα δεν είναι η αρχή της συζήτησης,για εμένα αρχή της συζήτησης ήταν η φράση που είπε η σμάρτ σε σχέση με την ποιότητα ζωής κατόπιν ενός χειρ Και βρε παιδιά δεν είπα πως κάποιος στα 77 κιλά πρέπει να χειρουργείται αλλά είναι γνωστό πως υπάρχουν γιατροί που δεν κοιτάνε τα κιλά και το ΒΜΙ αλλά το πορτοφόλι που τους πληρώνει.Και αν κάποιος φτάσει σε σημείο σε αυτά τα κιλά να θέλει να το κάνει για να χάσει κιλά,τότε σόρυ αλλά ότι και να πούμε δώρο-άδωρο!

Senior Member
    νομιζω οτι εκεινο το ποστ που λες, απευθυνοταν στην αλμα, γιαυτο ειπα οτι ηταν η αρχη της συζητησης.:saint2:

και δεν ξερεις ποτε, μπορει μετα απο 5 χρονια καποιος να τα εχει παρει ολα πισω τα κιλα και παραπανω, και να χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο που ετρεχε καποτε για χειρουργεια.
    και να αναρωτιεται, καλα απο ολοκληρο φορουμ κανεις δε βρεθηκε να με αποτρεψει, να με ενθαρρυνει για απωλεια βαρους με φυσιολογικο τροπο?
    ποτε δεν ξερεις.

τουλαχιστον με βαση το φορουμ, δεν υπαρχει ουτε 1 μελος για δειγμα που να εχει διατηρησει ιδανικο βαρος σε ικανο βαθος χρονου μετα απο χειρουργειο.
    οι μισοι ειναι φρεσκοεγχειρισμενοι και οι αλλοι μισοι απλα εχουν κλεισει ημερομηνια.

Senior Member
    κλικ κάνεις λάθος η άλμα δεν είναι η αρχή της συζήτησης,για εμένα αρχή της συζήτησης ήταν η φράση που είπε η σμάρτ σε σχέση με την ποιότητα ζωής κατόπιν ενός χειρ Και βρε παιδιά δεν είπα πως κάποιος στα 77 κιλά πρέπει να χειρουργείται αλλά είναι γνωστό πως υπάρχουν γιατροί που δεν κοιτάνε τα κιλά και το ΒΜΙ αλλά το πορτοφόλι που τους πληρώνει.Και αν κάποιος φτάσει σε σημείο σε αυτά τα κιλά να θέλει να το κάνει για να χάσει κιλά,τότε σόρυ αλλά ότι και να πούμε δώρο-άδωρο!
    η αρχη της συζητησης ηταν προφανως η αλμα!
    διοτι εγω εχω καποιες επιφυλαξεις για το αν η ποιοτητα ζωης ειανι καλυτερη η χειροτερη με χειρουργειο στα συγκεκριμενα κιλα!
    για καποιον που εινι αρκετα παραπανω τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα.

εχεις δικιο κατα ενα μερος..
    εσυ ομως πιστευεις οτι αν καποιος φτασει στα 77 κιλα να θελει χειρουργειο, δεν πρεπει καποιος να του πει καποια πραγματα?
    ασχετως αν θα ακουσει?
    γι αυτο δε μιλαμε εδω στο φορουμ?
    για να ακουσουμε κ αλλες αποψεις-ΚΥΡΙΩΣ τις αντιθετες?

Senior Member
    σμαρτ μου εγώ προσωπικά δεν θα σου πω να κάνεις χειρουργείο εφόσον θέλεις και μπορείς να το παλέψεις,ο καθένας μας όμως έχει διαφορετικές αντοχές και δυνάμεις.Κάποιους από εμάς μας "τρέχει" ο χρόνος γιατί τα χρόνια περνάνε και θέλουμε να κάνουμε οικογένεια.και εγώ μέχρι πριν από 2 χρόνια το πάλευα και με διαιτολόγο και με γυμναστική και με όλα,με αποτελέσματα πενιχρά!ΕΓΩ λοιπόν στα 35 μου πια δεν έχω το κουράγιο να το ξανακάνω αυτό,η ψυχολογική πίεση που νιώθω είναι μεγάλη για να "υποβάλω" τον εαυτό μου σε μία τέτοια διαδικασία.Εσύ από την άλλη εφόσον νιώθεις δυνατή ακόμα και με διάθεση να προσπαθήσεις μπορείς να βρεις τι σου φταίει ,μπορεί να πολεμήσεις αυτό που σε κρατάει πίσω.Σχετικά με όσους έχουν υπερφαγικά ή βουλιμικά επεισόδια συμφωνώ απόλυτα να ψάξουν να βρουν γιατί τους συμβαίνει αυτό γιατί πιστευώ αν δεν βρούν το γιατί απλά η κατάσταση θα διαιωνίζεται και ακόμα και αν κάποια στιγμή ανακάμψουν κάποια στιγμή θα ξανακυλίσουν!Αυτά όμως τα πιστεύω εγώ,και εγώ δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για κανέναν! Μπορώ μόνο αν με ρωτήσει να πω την γνώμη μου αυτό είναι όλο !Καταλαβαίνω πως το βλέπεις εσύ απλά δεν είναι έτσι για όλους:starhit:

υ.γ. και για να εξηγηθώ δεν θέλω να εμπλακώ σε καμία διαμάχη για το αν πρέπει να καταφεύγουμε στην λύση του χειρουργείου ή όχι,απλά διάβασα την άποψη σου και αναρωτήθηκα.
    ουτε εγω θελω να εμπλακω σε διαμαχη, συζητηση κανουμε.
    τη γνωμη μου ομως τη λεω οπως τη λενε-η ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να τη λενε- ολοι
    θεωρω οτι υποχρεωση μας ειναι πρωτιστως να στηριξουμε ο ενας τον αλλον ωστε να μπορεσουμε να πιστεψουμε , ο καθενας απο εμας, οτι καποια πραγματα ειναι στο χερι μας.
    εγω πραγματικα το θεωρω υποχρεωση μου να αναφερω σε καποιον που αντικειμενικα δεν εχει αναγκη χειρουργειου οτι μπορει αν τα καταφερει κ αλλιως.
    ειναι δεδομενο οτι δε μπορω να του επιβαλλω τη γνωμη μου αλλα θα την πω...

Senior Member
    Κοριτσια αισθανομαι πολυ αβολα με την τροπή που έχει πάρει η συζητηση. Απεφυγα να κρατησω θεση γιατι δεν ξερω τι είναι καλυτερο . Προς το παρων εχω ξεκινήσει διαιτα , διαβαζω ολα οσα εχετε γράψει σε ολα σχεδον το τοπικ και απο την προηγουμένη φορα που ξεκινησα διατροφη αυτη τη φορα αισθανομαι τελεια . Γεματη ορεξη και ενεργεια με μονο μελανο σημειο αυτη τη μικρη διαινεξη εδω..........
    Δυστυχως μονο ο χρονος ειναι αυτος που θα δειξει τι τελικα ειναι καλυτερο . Ακομα ειναι πολυ νωρις για συμπερασματα . Ακομα ακομα τωρα που ξεκινησα διατροφη πάλι νοιωθω μια μικρη επιφυλαξη για χειρουργειο (εχω ηδη ενα στο ενεργυτικο μου - κοιλιοπλαστικη με αρνητικα αποτελεσματα τελικά ). Απο την άλλη εχω ενα μικρο διαβολακι στο αυτι μου που μου λεει , μην το σκεπτεσαι κανε χειρουργειο . Και τελος αρχιζω να σκεπτομαι πιο χειρουργειο ειναι ιδανικο για μενα που μου αρεσουν τα γλυκά και καταπινονται πολυ εύκολα οεο ?
    Ενας φαυλος κυκλος .................
    Αλλα οτι και να γινει στο μέλλον δεν θα ήθελα να έχετε αυτο το κλιμα αντιπαλοτητας στη συζητηση...........
    Κάλιστα θα μπορουσε να ανοιχθει ενα τοπικ ισως για αυτο και να εξετασουμε και αυτη την οποτικη γωνια .
    Ο καθένας απλα να πει την αποψη του ............. Καθαρα φιλολογικα και χωρις ερισμτα .............
    Αυτά :grin:

Senior Member
    δεν τσακωνομαστε βρε αλμα, τωρα με το ποστ σου ενιωσα οτι τσακωνομουν, ενω πριν μια χαρα. απλα διαφωνουμε.

ΜΠΡΑΒΟ σου που ξεκινησες προσπαθεια και στηριζεσαι στις δυναμεις σου.
    και κλεισε το στομα του διαβολακου μια και καλη!!!! ΜΠΟΡΕΙΣ
    μπορουν οι αλλοι, γιατι να μη μπορεις και συ?

Καλη συνεχεια, εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε :thumbup::starhit:

Senior Member
    το να διαφωνεις με την αποψη καποιου δε σημαινει οτι διαφωνεις με το ατομο ουτε οτι το απορριπτεεις ως ατομο.
    απλα ειναι λογικο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις.
    το ζητουμενο δεν ειναι να επικρατησει μια απο αυτες.
    το ζτηουμενο ειναι να δουμε ολοι μας διαφορετικες πτυχες των θεματων που μας απασχολουν

Page 8 of 8 FirstFirst ... 678