Results 16 to 27 of 27
Thread: απεξάρτηση απτο τσιγαρο...
-
18-01-2010, 18:18 #16
Originally posted by Winston_man
Το ξεκίνησες στα 12??? OMG :o:o:o
εγω το ξεκινησα στα 26(!!!!) και το συνεχιζω δυστυχως μεχρι τωρα....δλδ ειμαι καπνιστρια εδω και 10 χρονια...
ενω εχω παρει καποιες ριζικες και συναμα θετικες αποφασεις για την βελτιωση της ψυχικης μου υγειας,οσων αφορα την σωματικη μου υγεια την εχω αμελησει παντελως.
αναφερομαι στο καπνισμα και στην κακη διατροφη.
το μονο καλο ειναι οτι εκοψα-με πολυ κοπο και τεραστια προσπαθεια- το αλκοολ,που επιβαρυνε και την σωματικη μου υγεια και την ψυχικη.
αλλα οσων αφορα το καπνισμα και την κακη διατροφη δυστυχως δεν κανω τιποτα απολυτως,παρολο που ξερω τους κινδυνους που εγγυμονουν...
και εχω και ασχημο κληρονομικο απο τον πατερα μου-που εχει κανει μπαλονακι- και την γιαγια μου και τον αδερφο του πατερα μου που πεθαναν απο καρδια:(
δεν με βλεπω καλα...πρεπει να κανω κατι....αλλα απο την αλλη επειδη οπως ξερετε η ζωη μου μονο ροδινη δεν ειναι,το καπνισμα και το φαι ειναι απο τις λιγες απολαυσεις που εχω.
αλλοθι?μπορει....
- 18-01-2010, 18:28 #17
Ναι ναι το ξεκίνησα στα 12, γιατί σε συζητήσεις με συμμαθητές μου είχα πει ότι έχω καπνίσει ξανά -γιατί τότε ήταν μούρη να καπνίζεις- και μια ωραία πρωία έρχεται μια φίλη μου και μου λέει \"θα σου φέρω αύριο τσιγάρα να με μάθεις και εμενα\". Όταν γύρισα σπίτι αγόρασα ένα πακέτο μονη μου και βάλθηκα να γίνω expert καπνίστρια σε ένα απόγευμα. E και μετά κόλλησε.
Μετά την 3η γυμνασίου -που κατ\'εμέ είναι η καλύτερη ηλικία της παιδικής ζωής- το παρακάναμε όλη η παρέα, κούτες ολόκληρες σε ένα Σαββατοκύριακο, αφού παρατήρησα ότι η ωραία μου χροιά είχε τσαλακωθεί παρα πολύ για το γούστο μου, αποφάσισα πως ο,τι κάπνισα κάπνισα, τώρα θα το ρίξω σε άλλες ασχολίες... και το έκοψα έτσι.
Amelie74, αν μου επιτρέπεται να σου πω κάτι. Ανέφερες ότι το κάπνισμα και το φαγητό είναι από τις λίγες απολαύσεις που έχεις... μήπως όμως είναι απλά 2 από τις πιο τακτικές σου συνήθειες, που σε κάνουν να αισθάνεσαι κάποια σταθερότητα στη καθημερινή σου ζωή;[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
18-01-2010, 18:38 #18
χμ....μαλλον απολαυσεις θα τις χαρακτηριζα.
την ωρα που καπνιζω ή τρωω νιωθω υπερτατη ευχαριστηση...
ειναι βεβαια και συνηθεια...
18-01-2010, 18:40 #19
Εγω το ξεκινησα μεγαλυτερος...γιατι μου ειπε ψιλοειρωνικα μια γυναικα που γουσταρα θες τσιγαρο...ασε καλυτερα να μη σε χαλασουμε με τις κακες συνηθειες!!!!!! και πηγα και πηρα μερικα πακετα και προσπαθουσα να μαθω να κανω δακτυλιδια καπνου.
Α καλα αργησα λιγο να ωριμασω λολ οχι οτι αλλαξα και πολυ εντελει:P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
19-01-2010, 03:30 #20
Εγώ παρατηρώ ότι οι περισσότεροι το ξεκίνησαν για πλάκα ή για να είναι μουράτοι πιέστηκαν να το μάθουν.Επειδή και εγώ πέρασα απο την ηλικία αυτή, το ιδιο συνέβη να κάνω δήθεν ότι καπνίζω μετά το λύκειο.Θυμάμαι να με παροτρύνουν να το μάθω.Αλλά ήταν αδύνατον να καταπιώ τον καπνό και σαφώς εκανα βλακείες με το να ρουφώ και να βγάζω σαν χαζό τον καπνό.Στα 20 μου αρραβωνιάστηκα σαν έξυπνο παιδί που ήμουν και απο την στενοχώρια μου πήγα στο περίπτερο και αγόρασα για πρώτη φορά τσιγάρα.΄Τότε σκέφτηκα μωρέ τι κάνεις;εαν το κρατήσω,θα το μάθω και πήρα την απόφαση να πετάξω το πακέτο.Εκτοτε δεν το έβαλα ποτέ στο στόμα μου.εκανα μια φορά κάτι καλό και για μένα μιας και στα υπόλοιπα τα εκανα θάλασσα.
19-01-2010, 03:50 #21
... άσχετο αλλά μού \'ρθε... εμένα μου αρέσει αυτό το σκηνικό κατά το οποίο συνηθιζόταν όταν κάποιος ήθελε να εγκαταλείψει την οικογένειά του, να λέει \'πάω για τσιγάρα μέχρι το περίπτερο κι έρχομαι\'... :P ...
19-01-2010, 14:23 #22
Εγω το ξεκινησα στα 18-19 φοιτητης. Ειχαμε βγει με δυο φιλους και καπνιζε ο ενας στριφτο και του λεω στριψε και μενα ενα. Νομιζα ειναι μαγκια και οτι πουλας \"μουρη\". Μαρεσε κιολας θελω να πω δεν ειχα ξαναδοκιμασει αλλα ειχα τη \"προδιαθεση\". Ε στη συνεχεια απο τη τρακα περασα στο να αγοραζω πακετα... Πριν λιγο καιρο το ειχα κοψει για 3 μηνες αλλα \"ξανακυλησα\" δυστυχως.
19-01-2010, 14:41 #23
ξεκινησα το τσιγαρο γυρω στα 17,
στην σχολη λογω αφραγκιας τοτε, καπνιζα ασσο σκετο και αποκτησα κατι δαχτυλα αεκτζη.
Σημερα καπνιζω κατι ελαφρα συνηθως κοντα στο πακετο, βοηθαει οτι στην δουλεια μου απαγορευεται.
Το αρχισα γιατι μου αρεσε, μονος μου χωρις να μου προτεινει κανεις τιποτα.
Μου αρεσε απλα και δεν ηθελα να πουλησω καμια μαγκια.
Ακριβως για τον ιδιο λογο συνεχιζω μεχρι και σημερα και προς το παρον δεν με απασχολει να το κοψω.
Ισως καποια στιγμη να το κοψω για λογους υγειας.
Παντως αν καταφερω να φτασω 70 και καπνιζω ακομα δεν θα το κοψω μεχρι να πεθανω.
Τωρα δυο - τρεις σκεψεις.
Μου την σπανε παρα πολυ ασχημα, οι υγιεινιστες, οι μυγιάγγιχτοι και τα αποστειρωμενα ατομα.
Σεβομαι τους μη καπνιστες αρκει να με σεβαστουν και οι ιδιοι, αλλιως μακρια μου για να ειμαστε αγαπημενοι.
Εχει ξεσπασει εδω και καμποσα χρονια μια τρομοκρατια οσον αφορα το τσιγαρο, το τι τρωμε κλπ κλπ.
Το τσιγαρο δεν ειναι μαστ πια, φαινεται οτι κοστιζουμε πολλα στο κρατος, και μαλλον παρολο που βγαζουν 2 - 2 κατι ευρω στο πακετο αυτα δεν τους φτανουν. (το προιον κανει περιπου μισο ευρω και ο φορος τετραπλος επι της αξιας....)
Καπνιστε λεει οπου θελετε αλλα οχι στη μουρη μας.
Α μπα? θα γινουμε δηλαδη οι καπνιστες λαθρεπιβατες της ζωης?
Απο την στιγμη που πουλιεται ενα προιον (και μαλιστα με τετοια φορολογια) θα μου βαλεις και πλαφον στο πως θα το χρησιμοποιησω?
Τα ιδιο πραγμα γινεται και με τα τροφιμα με την εμμεση τρομοκρατια που ασκειται με τα βιολογικα προιοντα.
Η επιλογη που εχεις θες καθαρο προιον (που κοστιζει διπλη τιμη) η μεταλλαγμενο?
Δεν εχω καμια ενοχη για οτι εκανα στη ζωη μου και μου αρεσε και αυτο που σκοπευω να κανω ειναι να συνεχισω να το κανω: ακριβως γιατι μου αρεσει.
19-01-2010, 22:15 #24
Ξεκίνησα στα 19 μετά από μεγάλο (σύμφωνα με τα τοτε δεδομένα) ζόρισμα. Θυμάμαι σαν τώρα ένας φίλος να προσπαθεί να μου πάρει το πακέτο και να το πετάξει. Ως άνθρωπος του παθους :) συνέχισα να καπνίζω για 15 χρόνια ένα με ενάμισι πακέτο ή ένα σακουλάκι καπνό την ημέρα. Το \"έκοψα\" πριν από τέσσερα χρονια. Τα εισαγωγικά μπαίνουν μιας και από τότε φροντίζω να συντηρώ την επιθυμία με κάνα τσιγαράκι το μήνα ή το δίμηνο (έχω τρεις μήνες ολοκάθαρος :) :) )
Το θεωρώ πολύ δύσκολο να πω ότι θα το κόψω τελείως. Είμαι άνθρωπος των απολάυσεων. Μ\' αρέσει το ποιοτικό φαγητό, το καλό ποτό... ίσως και ο καλός καπνός :) Το καλό σε όλη την υπόθεση είναι ότι δεν είμαι της ποσότητας...
26-01-2010, 22:10 #25
παιδιά και εγώ καπνίζω χρόνια, δεν μπορούσα να το κόψω με τίποτα, δοκίμασα τσίχλες, αυτοκόλητα κτλ.. αλλά τίποτα. απο τότε που βγήκε ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, άκουγα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ότι μπορείς να το καπνίζεις παντού γιατί δεν έχει καπνό και δεν μπορεί να κινδυνεύσει κανείς από αυτό. έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το http://www.stopit.gr/. δεν έχω κόψει τελείως το κ΄σαπνισμα αλλά βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο. σπάνια ανάβω τσιγάρο πλέον, χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό. και πραγματικα συμφέρει από όλες τισ απόψεις :)
03-02-2010, 20:23 #26
και εγώ ανήκω σε αυτούς που χάρη στο ηλεκτρονικο τσιγαρο έκοψαν το κάπνισμα. δεν είναι μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, όμως χρησιμοποιώντς όλο και λιγότερη ποσόστητα νικοτίνης στα φίλτρα κατάφερα να απεξαρτηθώ τελείως από το κάπνισμα. δοκιμάστε το αν θέλετε να κόψετε το κάπνισμα και ψάχνετε εναλλακτικούς μεθόδους. επίσης μπορείετε να διβάσετε παραπάνω εμπειρίες στο www.greekspot.gr
06-07-2011, 19:14 #27
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση