Results 46 to 60 of 132
Thread: καινουργιος και μειονοτητα
-
10-10-2010, 18:26 #46
πολλοί άνδρες λένε οτι θέλουν μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση ,αληθινή ,που ξέρει να περνάει καλά ,τα κιλά δεν τους νοιάζουν κ μπλα μπλα μπλα μπλα.αλλά στο τέλος πάντα επιλέγουν μια αδύνατη που θα τρώει σαν πουλάκι . δεν ξέρω αν είναι τυχαίο.αλλά μουρχονται πολλά παραδείγματα στο μυαλό.φυσικά θα υπάρχουν εξαιρέσεις.
μου τι δίνει που ο βουλιμικός κ ο ανορεξικός πρέπει πάντα να είναι στο περιθώριο ,να βρίσκει τόσο δύσκολα ανθρώπους να τον ακούσουν κ να τον καταλάβουν,κ γενικά να υπάρχει τόσο ταμπού γύρω από αυτές τις διαταραχές,ενώ η παχυσαρκία ακόμα κ αν πούμε οτι ναι δεν είναι η χειρότερη διαταραχή,να είμαστε τόσο άνετοι απέναντη σε αυτήν.στην ελλάδα η υπερφαγία δεν κατακρίνεται θεωρείται καλοπεραση κ κιμπαρλίκι ενώ ταυτόχρονο τον παχουλοκομψό τον καταθάβουνε.φυσικά τον βουλιμικό δεν θα τον θάψουνε απλά. τελευταία στο στενό μου φιλικό κύκλο υπάρχει άτομο που αρχίζει κ χάνει ανυσηχητικά κιλά κ τον αντιμετωπίζουμε με την διπλάσια ανησυχία από τον παχύσαρκο της παρέας που για μένα η υγεία του κινδυνεύει εξίσου.κ φυσικά στη παρέα ανήκω κεγώ που είμαι χρόνια βουλιμική αλλά πο΄τέ δεν βρήκα το θάρρος να το εξομολογηθώ σε κανέναν. απλά άμα η ελληνική παιδεία ήταν διαφορετική σε μια παρέα ανάλογη(δεν ξέρω αν είμαστε όλοι στην παρέα μου διατροφικά διαταραγμένοι η αν αποτελούμε την΄μέση παρέα) τον παχύσαρκο κανένας δεν θα τον χάιδευε τα αυτιά και θα καταλάβαινε πιο σύντομα οτι το πολύ φαγητό δεν δείχνει καμιά ποιότητα ζωής αντιθέτως βλάπτει την υγεία,τον υπερβολικά αδύνατο θα τον κάνανε να νιώθει λιγότερο απομονωμένος που δεν θέλει να τρώει κ να πίνει σε κάθε περίσταση κ θα είχε λιγότερες ενοχές κ άρα ίσως μεγαλύτερη αγάπη στο φαγητό,και τον βουλιμικό ελεύθερο να πει τι του συμβαίνει χωρίς να φοβάται την αντίδραση των άλλων.ο βουλιμικός είναι κ οι τρεις κατηγορίες μαζί κ καμία,μόνο που κανείς δεν αντιλαμβάνεται οτι ανήκει σε μια κατηγορία. τελευταία που μίλησα σε μια φίλη μου πρώην παχύσαρκη για την ανορεξία κ την βουλιμία αυτά που άκουγε τα αντιμετώπιζε σαν απαίσια απαράδεχτα πράγματα που στην ίδια δεν θα συμβαίνανε ποτέ των ποτών.ε όχι δεν είναι έτσι.αυτή η αντιμετώπιση είναι λάθος.πως εγώ θα μπορέσω να της πω την αλήθεια για μένα΄?έχω πολλά ερωτηματικά,δεν ξέρω αν λέω παπαριές απλά αυτά σκέφτομαι
- 10-10-2010, 20:05 #47
χμ... αντιλαμβανομαι τι ακριβως θες να πεις νομιζω.... μονο που μαλλον θα διαφωνησω!
τελικα εχω την εντυπωση οτι ο καθενας αισθανεται οτι εχει τη χειροτερη αντιμετωπιση το "προβλημα" που ο ιδιος νατιμετωπιζει.
11-10-2010, 01:07 #48
Originally posted by smart
τελικα εχω την εντυπωση οτι ο καθενας αισθανεται οτι εχει τη χειροτερη αντιμετωπιση το "προβλημα" που ο ιδιος νατιμετωπιζει.
μου κανει τρομερη εντυπωση που εχετε παρατηρησει τετοια αντιμετωπιση προς παχυσαρκους και υπερβαρους.
Originally posted by NADINE
Δεν έχω την αίσθηση πως χοντρός=κακός.Αν έπρεπε να υπερασπιστώ μια γενίκευση θα έλεγα μάλλον το αντίθετο.
Ο κόσμος έχει την αίσθηση πως οι υπέρβαροι είναι καλοί άνθρωποι,καταδεκτικοί,χαμο γελαστοί,γεμάτοι γλυκύτητα,
υπομονή,ανοχή,κατανόηση,ευ� �ισθησίες,είναι φιλικοί κι εύκολα προσεγγίσιμοι,ενίοτε θύματα,χαμηλών τόνων...
εγω αυτο που βλεπω και εβλεπα παντα ειναι οτι ο υπερβαρος θεωρειται σιχαμενος.
αν ξεκινησουμε με βαση το οτι δεν ειναι υγιης και αυτο ειναι αληθεια, η οψη του παχυσαρκου δεν ειναι φυσιολογικη και δε χρειαζεται φαντασια για να καταλαβει κανεις οτι δεν ειναι υγιης.
αλλα απο κει και περα, με τα ΜΜΕ και ολο το εμπορικο κομματι, εχει μεγεθυνθει το θεμα.
ο υπερβαρος ειναι ο δακτυλοδεικτουμενος.
μαλλον να πω η υπερβαρη καλυτερα, γιατι οι αντρες πεφτουν στα μαλακά :P
πχ. θεωρουν πως μια υπερβαρη κανει παρεα με λεπτες γιατι "μαζι με το βασιλικο ποτιζεται και η γλαστρα"
δεν τους περναει καν απο το μυαλο οτι η λεπτη μπορει να εχει τοσα πολλα κομπλεξ και ανασφαλειες που ψαχνει να βρει "ασχημες" για να αισθανεται η ιδια καλυτερα.
ή το ακομα πιο απλο... αμα θες να κανεις μια φιλη η ενα φιλο, δεν τον ζυγιζεις, ελεος.
συμβαινει και αυτο, ολα συμβαινουν.
το παραδειγμα με το "βασιλικο" δεν το λεω τυχαια, εχω δει αντρες να το κουβεντιαζουν.
δε γουσταρουν λενε η γυναικα να τρωει πιο πολυ απο αυτους.
και το λενε αντρες με μπάκα.
τα παιδια στο σχολειο ψαχνουν το "χοντρο" να κοροιδεψουν.
αυτο εχουν δει απο τους "μεγαλους" και αυτο κανουν.
δεν ξερουν τι σημαινει διαταραχη. ξερουν ομως οτι κοροιδευουμε το χοντρο...
αντιθετως, ενα μωρακι δεν εχει ιδεα. δεν εχει κανενα προβλημα να κανει αγκαλιες με οποιονδηποτε. ειτε ειναι λεπτος, παχουλος, ασπρος, μαυρος, πρασινος, γκεη, στρεητ, Ελληνας, Αλβανος,...
δεν τρεχει τιποτα.
πεφτει πολλη παραφιλολογια γυρω απο την παχυσαρκια.
οτι ο παχυσαρκος θελει ολη μερα να τρωει, ολη μερα σκεφτεται το φαι, τρωει για δεκα και δε σκεφτεται τα παιδια στην Αφρικη που πεινανε, το παιζει καλος και γλυκουλης, αυτοσαρκαζεται επιτηδες επειδη εχει κομπλεξ...
αυτα, ξαναλεω, τα λεει ο κοσμος πραγματικα. ετσι το βλεπουν, δυστυχως...
και μου κανει εεντυπωση που θεωρεις οτι ο κοσμος εχει τοσο καλη γνωμη για τους υπερβαρους.
αντιστοιχη παραφιλολογια παιζει και με τους ανορεξικους. υπαρχει ο κοσμος που τους λυπαται και καταλαβαινει οτι ειναι αρρωστοι και υπαρχει και κοσμος που τους θεωρει απλα εγωιστες.
με τους βουλιμικους ειναι αλλη φαση παντως. ειναι πιο "κρυφα" τα πραγματα.. αν δεν το ζησεις απο κοντα, δεν ξερεις τι κανει ο αλλος. βλεπεις ενα οκ σωμα και δεν εχεις ιδεα οτι η βουλιμικη θα παει σπιτι, θα φαει πιο πολυ απο παχυσαρκο και θα τα κανει εμετο.
οποτε ναι, ενταξει καταλαβαινω οτι ισως νιωθουν πιο απομονωμενοι απο αυτη την αποψη, οτι η δικη τους ασθενεια ειναι πιο κρυμμενη και αρα ακομα μεγαλυτερο ταμπου.
καπως ετσι?
τωρα πως βγηκε το συμπερασμα οτι οι παχυσαρκοι πεφτουν στα μαλακά...? στο ιδιο καζανι βραζουμε ολοι.
μια χαρα το ειπε η smart. θελουμε να νομιζουμε οτι εχουμε το πιο δυσκολο προβλημα...
11-10-2010, 01:18 #49
Originally posted by bouliana
τελευταία που μίλησα σε μια φίλη μου πρώην παχύσαρκη για την ανορεξία κ την βουλιμία αυτά που άκουγε τα αντιμετώπιζε σαν απαίσια απαράδεχτα πράγματα που στην ίδια δεν θα συμβαίνανε ποτέ των ποτών
απο τη μια διαταραχη στην αλλη "πηδας"
εχω δει και κοριτσι να ξεκιναει στο φορουμ 98 κιλα, εφτασε το στοχο της και εγινε ανορεξικη. μισησε το φαγητο για να μην ξαναγινει παχυσαρκη.
και φυσικα μετα την ανορεξια -αν δεν προλαβει ο θανατος- ερχονται τα βουλιμικα επεισοδια.
οποτε αυτα τα "ποτε των ποτων" ειναι απλα μπουρδες
11-10-2010, 09:30 #50
καλημέρα παιδιά.δεν είναι οτι πέφτουν στα μαλακά οι παχύσαρκοι ίσα ίσα που θεωρώ οτι κ η παχυσαρκία είναι διαταραχή.αυτό ήθελα να πω.οτι στην ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως διαταραχή κ αυτό κάνει κακό στον παχύσαρκο
11-10-2010, 10:06 #51
Καλωσήλθες και από μένα Stable! Έχεις u2u.
11-10-2010, 11:13 #52
Αν και λίγο καθυστερημένα.. καλώς όρισες stable κι από μένα! Σε ένα κατά κανόνα γυναικοκρατούμενο φόρουμ, είναι πάντα ευχάριστο να υπάρχει και η ανδρική οπτική των πραγμάτων!
Σε σχέση με τα όσα μας έχεις πει ως τώρα, θα μπορούσα να σχολιάσω και γω κανά δυο πραγματάκια.. αλλά επιφυλάσσομαι για τις βραδινές ώρες που ως συνήθως έχω περισσότερο χρόνο..
Καλή διαμονή στο φόρουμ!
11-10-2010, 13:29 #53
δειτε λιγο ποσο ...."ευκολα" ειναι τα πραγαμτα για τους παχυσαρκους:
"...ζούμε σε μια κοινωνία η οποία συνεχώς ασχολείται με τα κιλά, το σχήμα του σώματος και την ελκυστικότητα. Οι υπέρβαροι και ? κυρίως ? οι παχύσαρκοι στιγματίζονται από τους άλλους, οι οποίοι τους θεωρούν χαζούς, τεμπέληδες ή αδιάφορους».
http://medchannel.gr/index.php?optio...-29&Itemid=151
11-10-2010, 14:06 #54
Ζουμε σε μια κοινωνια ...Και τι εγινε;Αν εισαι ενας αντισυμβατικος ανθρωπος π.χ.Εισαι περιπλανωμενος φωτογραφος και η κοινωνια ασχολειται με τι μαρκα φορας ρουχα,τι αμαξι εχεις.τι λεφτα βγαζεις κ.λ.π.εσυ θα επηρεαστεις απο την κοινωνια;Οχι βεβαια.Σημασια δεν εχει τι λεει η δε λεει η κοινωνια για σενα,αλλα αν Εσυ εισαι ευχαριστημενος.Και αν εισαι χεστην την κοινωνια!Αν η μητερα Τερεζα ζουσε βασει των επιταγων της κοινωνιας θα ειχε μεινει σπιτι της να μαγερευει στον αντρα της και δε θα εκανε ολα αυτα που εχει κανει κι αυτη κ τοσοι αλλοι.
11-10-2010, 14:07 #55
Ευχαριστω τις κυριες για το καλωσορισμα.
11-10-2010, 14:15 #56
Originally posted by stable
Eυχαριστω για την ανταποκριση Nadine με το ωραιο ονομα που παραπεμπει σε καλο γαλικο κινηματογραφο.Μια περιηγηση στο φορουμ με εχει γεμισει αποριες.Μια κοπελα που λεγεται Αbsolut καταφερεται εναντιον των ''χοντρων'' χωρις κανεις σχεδον να αντιδρασει εκτος απο ελαχιστες εκ των οποιων η μια πα
ρνει και warning!Αλλου αναφερετ.
11-10-2010, 14:19 #57
H κοινωνία είναι απαιτητική. Θέλει να έχεις οπωσδήποτε κάτι. Για παράδειγμα και ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι κάτι παραπάνω από υπέρβαρος, έχει όμως πάρα πολλούς θαυμαστές, μεταξύ των οποίων κι εμένα. Αν δεν ήταν, όμως, αυτός που είναι, πάρα πολλοί θα έλεγαν α, τον χοντρό και πολλά άλλα, ψυχοθεραπευτικά και όμορφα. Εννοώ πως όταν τα έχουμε τα κιλάκια μας, αισθανόμαστε και εμείς οι ίδιοι την ανάγκη να αποδείξουμε πως αξίζουμε, όχι τόσο στους άλλους, όσο σε μας τους ίδιους. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ο παχύσαρκος είναι διαφορετικός. Όσο και να χαιδευόμαστε μεταξύ μας, όσο και να παρηγορούμε ο ένας τον άλλον, η αλήθεια είναι μία, ότι υπάρχει ρατσισμός και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε, αφού τον βιώνουμε καθημερινά. Πόσοι από μας έχουν τα κότσια να είναι ελεύθερα πνεύματα και αντισυμβατικά άτομα? Πόσοι μένουν ανεπηρέαστοι από τις κοινωνικές επιταγές? Αν συνέβαινε αυτό, τότε ο κόσμος δεν θα προσπαθούσε να χάσει βάρος και κατά συνέπεια δεν θα το συζητούσαμε τώρα. Προσωπικά, ναι, επηρεάζομαι, πληγώνομαι και δε ντρέπομαι να το ομολογήσω. Χαίρομαι όταν μου λένε πως είμαι κομψή και το δείχνω ανεπιφύλακτα. Είμαστε, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου πάντα, άρρηκτα δεμένοι με το κοινωνικό σύνολο.
11-10-2010, 16:03 #58
lessing μου εκανες ζημια..τωρα ανετρεξα στα ποστ που εγινε ο τσαμπουκας και τα εχω παρει απειρως... τεσπα περσινα ξινα (σιγουρα) σταφυλια
11-10-2010, 17:45 #59
stable, το θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος δε μπορει αν ζησει μονος του.
το λινκ το εβαλα ως θεμα για προβληματισμο κ ως συνεχεια σε προηγηθεισα συζηττηση.
στη νεφηβεια μπορει να ηθελα να ειμαι αντισυμβατικη και μαλλον και για πολλα χρονια μετα... δεν ξερω ομως γιατι θα πρεπε να ειμαι μονο κ μονο ως αμυνα στο κοινωνικο κατεστημενο :S
δε θελω να ειμαι αντισυμβατικη-αποδεκτη θελω να ειμαι!
η αξια μου να ειμαι αυταποδεικτη κ οχι να πρεπει να προσπαθω διπλα κ τριπλα.
11-10-2010, 19:20 #60
Spaceride πουσαι ρε φιλε;Καλα εγω την παω τη Λεσινγκ γιατι αυτη η Κλικ και το Κοραλι ηταν οι μονες που μιλησαν σε κεινη τη χαζοπουλαδα που εβριζε τους ''χοντρους''.Λεσινγκ κοπελα μου μη μασας.Εγω το παρακολουθησα το θεμα απο την αρχη και μου αρεσει που μπηκες μπροστα για να υπερασπιστεις καποιον αλλο.Το οτι πηρες worning δεν τοπιασα ομως και σπαστηκα με τους διαχειριστες.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή