πως εμαθα να μην τρωω γλυκα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 125
    Senior Member
    Originally posted by smart
    το θεμα ειναι βικτορια οτι εσυ το μονο που δεν απορριπτεις απο τη διατροφη ειναι το κρεας,το τσαι και στο τσακιρ κεφι κανα φρουτο!
    γλυκο δε χρειαζεται αν φαει κανεις καθε μερα αλλα μια φορα στις τοσες δε θα τον σκοτωσει!
    κ επισης απο επιλογες δοξα τω θεω-υπαρχουν και τα σιροπιαστα, και τα γλυκα του κουταλιου!!!
    στη βικτορια εχω εκφρασει τις αντιρρησεις μου για τη διατροφη της και δε θελω να επαναλαμβανομαι γιατι στο κατω κατω ειναι ενηλικη και κανει τις επιλογες της , οι υπολοιποι ομως πριν την κανετε προτυπο για σας και για τα παιδια σας για δειτε λιγο τι γραφει και σε αλλα τοπικς!
    βικτορια, δεν ξερω αν οι αρχαιοι ελληνες θεωρουσαν το βουτυρο φαγητο των βαρβαρων ξερω ομως οτι στη φιλοσοφια τους κυριαρχουσε η εννοια του μετρου.
    σιγουρα. και γω υποστηριζω οτι σε ο,τι κανουμε πρεπει να υπαρχει μετρο. και οσες συμβουλες εδωσα σε αυτο το topic διεπονται απο την εννοια του μετρου. δεν ειπα να τρωνε οι αλλοι μονο κρεας και φρουτα (:P παντως πραγματι συνοψισες με ακριβεια την διατροφη μου σε μια προταση). απλα τους ειπα οτι αν θελουν να φανε καποιο γλυκο ας σκεφτουν οτι με τις ιδιες θερμιδες μπορουν να φανε μεγαλυτερες ποσοτητες απο κατι πιο υγειινο και με λιγοτερες θερμιδες.

οσο για τα σιροπιαστα... εχουν πολυ ζαχαρη.

παραδεχομαι οτι η δικη μου διατροφη δεν ειναι απολυτα ισορροπημενη και δεν θα ωθουσα ποτε καποιον να την ακολουθησει. ειναι δικη μου επιλογη ωστοσο επειδη πλεον χανω πολυ δυσκολα κιλα και εχω προβλημα με τον θυροειδη.

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Νινα μου μαλλον λαθος το πηρες..Αλλα αν θελεις να σου πω αποκλειστικα για σενα μιας και το αναφερεις θεωρω οτι βρισκεται σε πληρη ανααντισοιχια μια γυναικα 90+ οπως λες κι εσυ να εχει ημερησια θερμιδικη προσληψη 1200 θερμιδων.. Απο τα ποστ που εχω διαβασει εδω μεσα ειτε 90+ ειτε 100+ ειτε 40 στις 1200 θερμιδες κυμαινονται οι περισσοτερες.

Βικτωρια νομιζω οτι εχεις παραβλεψει εντελως το θεμα προτιμησεων και γευστικης ικανοποιησης. Για καποιο λογο πολλες υπερβαρες γυναικες (αντικειμενικα υπερβαρες ή μη) και δεν αναφερομαι σε σενα γτ δε σε ξερω, θεωρουν οτι επειδη ειναι υπερβαρες δεν εχουν "δικαικωμα" να επιλεγουν τις τροφες τους. Καποια κοπελα καπου εγραψε οτι πολλες φορες μαγειρευουμε για να ταιζουμε τους αλλους και χορταινουμε μεσα απο αυτο.. Για να μην αρχισω τα ψυχολογικα θα πω απλα οτι με καλυπτει πληρως. Οσο για το ονειρο σου με το ζαχαροπλαστειο μπορω οχι μονο να φανταστω αλλα και να ξερω ποσο δυσκολο ειναι για καποιον να εχει ενα ονειρο και να το "καταπινει" για τον α ή β λογο.. Κανε τωρα αυτο το καταπινει και χωρις εισαγωγικα και ισως να εχεις αλλο ενα πραγμα να σκεφτεις..

ΥΓ. Τελικα δεν αντεξα κι αρχισα τα ψυχολογικα... χαχαχαχα
    για μενα η γευστικη ικανοποιηση δεν ειναι το παν, δεν ειναι καν σημαντικη. πλεον που βρισκομαι σε φυσιολογικα κιλα και νιωθω καλα με τον εαυτο μου εχω κερδισει τοσες αλλες απολαυσεις που δεν με ενδιαφερει να αντλησω ευχαριστηση απο την τροφη μου.

το ονειρο για το ζαχαροπλαστειο, δεν το καταπινω. δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις. εγω σκοπευω να το ανοιξω καποια στιγμη απλα προς το παρον πρεπει να τελειωσω το Πανεπιστημιο (σπουδαζω Ιατρικη στην Πατρα).

Για μενα ειναι η μεγαλυτερη χαρα, ικανοποιηση και απολαυση να φτιαχνω πραγματα και να βλεπω τους αλλους να τα τρωνε με ευχαριστηση.

Ισως μερικες φορες να γινομαι καταπιεστικη με τον εαυτο μου και να του λεω οτι δεν εχει δικαιωμα να φαει κατι, αλλα το κανω για το καλο του. Πρεπει να του μαθω να σκεφτεται μακροπροθεσμα και οχι μονο την στιγμιαι, παροδικη ευχαριστηση. Ειναι απιστευτο συναισθημα (εγω που καποτε ημουν 66 κιλα και σιχαινομουν τον εαυτο μου) να μπαινω σε καταστηματα ρουχων και οι πωλητριες να μου δινουν παντα το S μεγεθος και να μου λενε οτι με τιποτα δεν χρειαζομαι Μ.

Senior Member
    Χαιρομαι που μιλαω με μια γιατρο για να μιλησω κι εγω λιγο πιο συγκεκριμενα.. Δε θα σχολιασω καθολου το γεγονος απο που αντλει ευχαριστηση ενας ανθρωπος ή για τον ακριβη μηχανισμο εναρξης γευματος και σε ποια επιπεδα λειτουργει. Σα γιατρος ομως θα επρεπε να ξερεις οτι ο Π.Ο.Υ. εχει θεσει σαν κατωτερο ΔΜΣ το 18,5kg/m2 και ο στοχος που εχεις θεσει θα σε παει στο 18,1... Φανταζομαι οτι γνωριζεις οτι η τροφη (η προσληψη της) ειναι μια βιολογικη αναγκη.. Φανταζομαι οτι δεν εχεις προσπαθησει ποτε να ορισεις ογκο και συχνοτητα ουρησης..Δεν θεωρω οτι η τροφη ειναι προς ελεγχο.. Αν τρεφομασταν οπως οταν ημαστε βρεφη τωρα δε θα υπηρχε κανενα προβλημα παχυσαρκιας. Και τα βρεφη καποια στιγμη περνανε και σε στερεα τροφη που εχει και υδατανθρακες (απλους και συνθετους), και πρωτεινες και λιπαρα και απ'ολα..Φανταζομαι αυτη ειναι και η οδηγια που θα εδινε ενας παιδιατρος..Ποικιλια στη διατροφη ενος παιδιου. Δυσκολευομαι λιγο να καταλαβω πως μια κοπελα σε ΔΜΣ 23,9 (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΟΣ 18,5-25) σιχαινεται τον εαυτο της ή τι περισσοτερο εχει σε ενα ΔΜΣ 18..Αλλα αυτο απτεται αλλης ειδικοτητας κι οχι της δικης μου..
    Οσο για το ονειρο σου, σου ευχομαι ολοψυχα να το ζησεις και καλο πτυχιο

Senior Member
    ΥΓ. Αν ισχυει η διατροφη τυπου κρεας, τσαι και το περιστασιακο φρουτο ειλικρινα αισθανομαι τουλαχιστον πιο ησυχος γτ σα γιατρος ξερεις και να ελεγχεις την κετωση του σωματος σου και να αναγνωριζεις τις συνεπειες της.

Senior Member
    Νινα μου μαλλον λαθος το πηρες..Αλλα αν θελεις να σου πω αποκλειστικα για σενα μιας και το αναφερεις θεωρω οτι βρισκεται σε πληρη ανααντισοιχια μια γυναικα 90+ οπως λες κι εσυ να εχει ημερησια θερμιδικη προσληψη 1200 θερμιδων.. Απο τα ποστ που εχω διαβασει εδω μεσα ειτε 90+ ειτε 100+ ειτε 40 στις 1200 θερμιδες κυμαινονται οι περισσοτερες.
    προσωπικά μιλώντας, την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη των 1200 θερμίδων δεν την έχω βγάλει από το μυαλό μου, την υπολόγισα με τον (υποτυπώδη μεν) τύπο του βασικού μεταβολισμού για τις γυναίκες:

655.1 + (9.563 x Βαρος σε kg) + (1.850 x Υψος σε cm) - (4.676 x Ηλικια)

Με αυτό προκύπτει ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, ο οποίος για την περίπτωσή μου είναι 1690 θερμίδες περίπου.
    Αυτό το νούμερο το πολλαπλασιάζουμε επί τον συντελεστή 1,2 (διότι κάνω απολύτως καθιστική ζωή, εάν είχα κίνηση στη ζωή μου ο συντελεστής αυτός θα ήταν μεγαλύτερος), και προκύπτει το νούμερο 2027, το οποίο είναι οι θερμίδες που πρέπει να λαμβάνω ημερησίως ώστε να διατηρήσω το τωρινό βάρος μου.
    Αυτό το έχω τσεκάρει στην πράξη ότι είναι όντως έτσι, καθώς επί 1 μήνα και παραπάνω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λάμβανα 2000-2100 θερμίδες και ήμουν απολύτως σταθερή στα κιλά μου.

ʼρα, επειδή ως γνωστόν για να χαθεί 1 κιλό λίπους πρέπει να υπάρξει αρνητικό ισοζύγιο 7700 θερμίδων, για να χάνω 1 κιλό λίπους στις 10 ημέρες, πρέπει να δημιουργήσω ένα αρνητικό έλειμμα 770 θερμίδων την ημέρα (7700 θερμίδες/10 ημέρες), άρα πρέπει να καταναλώνω 2027-770 = (~ 1200) θερμίδες ημερησίως.

Εάν το κάνω αυτό, λογικά θα έχω απώλεια 1 κιλού λίπους στις 10 ημέρες, ή 700 γρ λίπους την εβδομάδα.
    Λογικά όμως η συνολική απώλεια βάρους θα είναι μεγαλύτερη γιατί με τη δίαιτα δε χάνουμε μόνο λίπος, αλλά και υγρά και μυϊκή μάζα, για τα οποία δε γνωρίζω να περιγράφεται κάπου το ενεργειακό περιεχόμενό τους..

τεσπα, θα δείξει η πορεία... καλημέρα !

Senior Member
    Καλη σου μερα Νινα... Αυτο που εχεις ειναι η εκτιμηση του βασικου σου μεταβολισμου και μπορει να παρεκλινει σημαντικα.. Ακομα κι αν ειναι η εκτιμηση ομως, το ελλειμα απο τις συνολικες σου ενεργειακες αναγκες καλο θα ειναι να μην ξεπερνα τις 500-560 θερμιδες.. Σου ευχομαι καλη τυχη ολοψυχα..

Senior Member
    Καλη σου μερα Νινα... Αυτο που εχεις ειναι η εκτιμηση του βασικου σου μεταβολισμου και μπορει να παρεκλινει σημαντικα.. Ακομα κι αν ειναι η εκτιμηση ομως, το ελλειμα απο τις συνολικες σου ενεργειακες αναγκες καλο θα ειναι να μην ξεπερνα τις 500-560 θερμιδες.. Σου ευχομαι καλη τυχη ολοψυχα..
    ναι ναι το γνωρίζω ότι είναι εκτίμηση, γι αυτό και είπα ότι αυτός ο τρόπος υπολογισμού του bm είναι υποτυπώδης. αλλά ποιος τρέχει να κάνει θερμιδομετρία, είναι και χαλεποί οι καιροί, οι τσέπες αδειάζουν μέρα με τη μέρα..

πάντως το έχω σκεφτεί και εγώ ότι ίσως έχω "κόψει" πολύ από την αρχή, αλλά αυτό που σκέφτομαι να κάνω (εάν δεν τα παρατήσω για άλλη μία φορά...) είναι που και που να κάνω κανένα διάλειμμα κάποιων ημερών, ελεγχόμενο ωστόσο...
    αλλά πολύ σας ζάλισα με τα δικά μου

καλημέρα και σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων, ευχομαι και σε σένα και σε όλους εδώ τα καλύτερα!

Senior Member
    Επισης Νινα, καλη σου μερα και καλη συνεχεια

Senior Member
    spaceride,οσον αφορα το θεμα των θερμιδων θα επρεπε να υπαρχει και καποια δεοντολογικη επιτροπη που να επιβαλει πραγματικες ποινες σε διατροφολογους, γιατρους κτλ που "επιβαλλουν" διαιτολογια 800 θερμιδων σε ατομα 100 κιλων!
    επισης που δινουν Τ4 σε ατομα που δεν εχουν κανενα προβλημα με το θυροειδη τους...
    επισης που γραφουν αβερτα κουβερτα κατι φαρμακα τυπου ξενικαλ κτλ....

Senior Member
    Πώς έμαθα να μην τρώω γλυκά.

Δεν έμαθα.:saint::smilegrin:

Κατά τ'άλλα,εμένα victoria,κάτι μου χτύπησε ντινγκ ντανγκ σε όσα έγραψες,αλλά ας μη γίνομαι Κασσάνδρα.Πρόσεξε όμως.Ειδικά αυτό με το φτύσιμο της μπουκιάς,το ότι οι φίλοι σου σε ρωτάνε για τον τόσο σου αυτοέλεγχο,κάπου κάτι σε όλα αυτά μου σήμανε ένα καμπανάκι κινδύνου.Επίσης και το ότι φτιάχνεις για να τρώνε οι άλλοι,ενώ εσύ όχι,κι αυτή η μέθοδος ίδια,τόσες ομοιότητες?

Έχε λιγάκι το νου σου,δε χρειάζονται τόσες αυστηρότητες,ούτε τόσες αποφυγές.Μπορείς να γίνεις πιο "ελαστική"στον τρόπο σκέψης σου,υπάρχουν και γλυκά που μπορείς να φας σε λογική ποσότητα,ένα γλυκό του κουταλιού κυδώνι,μία μους,μία κρεμ μπρυλέ,μία παραλλαγή μπαβαρουάζ,όχι να απολαμβάνουν οι φίλοι σου κι εσύ να κοιτάς ασκώντας αυτοέλεγχο.Δεν το έχουν βρει περίεργο που τους φτιάχνεις γλυκά και δεν τα δοκιμάζεις καν;Tι κάνεις δηλαδή,θυσιάζεσαι για τους άλλους;

Senior Member
    Smart μου απεχει μακραν η ιδανικη αυτη κατασταση που περιγραφεις απο τα να πραγματοποιηθει...Για μενα οσα περισσοτερα κιλα ειναι καποιος τοσο περισσοτερη τροφη (και σε ογκο και σε περιεκτικοτητα) πρεπει να καταναλωνει.. Γτ πολλα λεγονται για τους παχυσαρκους αλλα παντα ξεχνανε καποιοι να αναφερουν το μυικο συστημα που αυτα τα ατομα αναπτυσσουν για να κουβαλανε ενα σωμα 100,200,300 κιλων...Εγω καθημερινα βλεπω ατομα που ερχονται απο συναδελφους μου με εναν πλεον αθλιο μεταβολισμο που εχει εδραιωθει στις 1000-1200 θερμιδες απο τις προσπαθειες σε αναλογες διαιτες και μου βγαινει η πιστη -μην πω τπτ αλλο- για να τους φερω σε ενα επιπεδο που να μπορουν να ζουν χωρις να τρωνε σαν καναρινια.. Οσο για τις ποινες, συμφωνω και επαυξανω αλλα σκεψου λιγο και το δικο μας μεριδιο... Οταν δλδ πας και λες "εγω θελω να χασω παση θυσια 10 κιλα μεχρι το παρτυ"..Αλλοι τους βοηθουν, εγω τους λεω οτι αφου ειναι παση θυσια, να απευθυνθουν στο ΚΑΤ που εχει εξαιρετικους αγγειοχειρουργους και να ακρωτηριασουν ενα ποδι...Του κερατα....ενα μπουτι 10 κιλα θα το πιανει... χαχαχαχα

Senior Member
    Sabe να συμπληρωσω το στοιχειο τελειοτητας και το ποσο καλες μαθητριες ειναι στην διαταραχη που φανταζομαι οτι υποψιαζεσαι

Senior Member
    κοιτα να δεις... το οτι εγω μπορει να ειμαι ηλιθια δε δινει αλλοθι σ εναν γιατρο να γινει εγκληματιας!
    νομιζω?

Senior Member
    Σε καμια περιπτωση smart μου..Σου ειπα οτι συμφωνω απολυτα μ'αυτο που λες.. ΑΛΛΑ και θα μιλησω αποκλειστικα για μενα μου πηρε πολυ καιρο να αρχισω να παιρνω κι εγω τα κομματια της ευθυνης που μου αναλογουσαν..Οταν ενας ανθρωπος τρωει μια ντοματα με κοτατζ ολη μερα ξερει βαθια μεσα του οτι ειναι λαθος..Αλλα συνεχιζει και το κανει..Και λεω παλι οτι μιλαω για μενα...Θεμα ειναι να παρουμε στα χερια μας την ευθυνη μας

Senior Member
    Sabe να συμπληρωσω το στοιχειο τελειοτητας και το ποσο καλες μαθητριες ειναι στην διαταραχη που φανταζομαι οτι υποψιαζεσαι
    Aκριβώς.

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast