πως εμαθα να μην τρωω γλυκα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 125
    Senior Member
    spaceride, υποθετω οτι και στην αγγλια δεν ειναι οι αυτοσχεδειες διαιτες που δινουν σημασια στην ποιοτητα του φαγητου και οχι στις θερμιδες ε?
    κ εγω συμπεραινω οτι αρκετες κοπελες αυτοσχεδιαζουν και σε μερικες περιπτωσεις ειναι πολυ κριμα, διοτι με τοση αυτοσυγκρατηση και με το μισο (μην πω κ λιγοτερο) της στερησης ,θα ειχαν θεαματικοτατα αποτελεσματα.
    σχετικα με τους επαγγελματιες ομως, τις προαλλες στο gym Μιλουσα με μια κυρια η οποια στανταρ ειχε 15 κιλα πανω απο μενα κ ο διαιτολογος της επεβαλε διαιτα 800 το πολυ θερμιδων!!!
    ε,ειναι σοβαρος επαγγελματιας τωρα αυτος?
    και βασικα απ όσα εχω ακουσει το μεγαλο γλεντι γινεται με τους διατροφολογους (ειναι αραγε?) που εχουν τα διαφορα ινστιτουτα!!!

οσο για το βαρος κ το μεταβολισμο, συμφωνω απολυτα με οσα λες ΑΛΛΑ ειναι δυνατον ποτε να μεταβολιζει κατω απο 1200 θερμιδες?
    εννοω και παλι, δεν υπαρχει ενας βασικος μεταβολισμος, ενας μπουσουλας για τις θερμιδες συντηρησης?

Senior Member
    Δυστυχως smart εχω κανει πολλες μετρησεις μεταβολισμου σε γυναικες πολυ πανω απο τα 90 κιλα με βασικο μεταβολισμο 900 και 1000 θερμιδων. Δυστυχως υπαρχει μονο η εκτιμηση οπως η εξισωση Ηarris-Βenedict αλλα παραμενει εκτιμηση.. Οσο για τους επαγγελματιες και τη συναισθηση ευθυνης του καθενα μην τα ξαναλεμε...Υπαρχουν πολλοι απαραδεκτοι..Οσο για τις διαιτες στην Βρετανια δινουν βαση στις ομαδες τροφων και ισορροπουν δλδ οι ποσοτητες απο ολες τις ομαδες τροφων..

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Δυστυχως smart εχω κανει πολλες μετρησεις μεταβολισμου σε γυναικες πολυ πανω απο τα 90 κιλα με βασικο μεταβολισμο 900 και 1000 θερμιδων.
    ελπιζω να μην καταλαβα καλα. οι θερμιδες συντηρησης τους ηταν 900-1000? :shocked2:

Senior Member
    Για οσους θελουν να δουν υπαρχει η ιστοσελιδα του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας που δινει ακριβως τα ποσοστα απο την καθε ομαδα οπως και στο SIGN Guidelines που δινει καποιες πληροφοριες.. Οποιος ειναι καλα με τα Αγγλικα ας το διαβασει να δει τι λεει

Senior Member
    spaceride: "Οσο για τις διαιτες στην Βρετανια δινουν βαση στις ομαδες τροφων και ισορροπουν δλδ οι ποσοτητες απο ολες τις ομαδες τροφων.. "

μα οι διαιτες κ εδω δινουν...οι διαιτωμενες δε δινουν... Lol:roll:

Senior Member
    ο βασικος μεταβολισμος τους (ποσο καινε δλδ για τις βασικες λειτουργιες του σωματος τους αναπνοη, καρδια, νεφρους κτλ)..Σ'αυτο προσαρμοζεται και η δραστηριοτητα και βγαινει η ενεργειακη ημερησια αναγκη..Αυτο ειναι για διατηρηση βαρους

Senior Member
    Οσο για το δευτερο ειναι στη διακριτικη ευχερεια του καθενα το πως θα χειριστει τη διατροφη του..Ενηλικοι ειμαστε ολοι με την ιατρικη μας επιμελεια να μας ανηκει

Senior Member
    ο βασικος μεταβολισμος τους (ποσο καινε δλδ για τις βασικες λειτουργιες του σωματος τους αναπνοη, καρδια, νεφρους κτλ)..Σ'αυτο προσαρμοζεται και η δραστηριοτητα και βγαινει η ενεργειακη ημερησια αναγκη..Αυτο ειναι για διατηρηση βαρους
    δηλαδη αυτες οι γυναικες για να χασουν βαρος επρεπε ειτε να προσλαμβανουν κατω απο 900 θερμιδες ημερησιως ειτε να προσθεσουν γυμναστικη και αλλες δραστηριοτητες ωστε να λαμβανουν λογικο ποσοστο θερμιδων αλλα να καινε περιπου 300-400 για να φτανουν ξανα στις 900 μειον?

Senior Member
    spaceride,τετοια πες εσυ να τις δεις ολες με 400 θερμιδες!!!
    το νου σου :dork:

Senior Member
    Αυτες οι γυναικες εχουν καταστρεψει το μεταβολισμο τους μονες ή με παρεα συναδελφους μου..Πρεπει να περασουν ενα διαστημα μεχρι να αρχισει το σωμα τους να ξαναλειτουργει..Σ'αυτο το διαστημα κοιτας απλα να μην παρουν βαρος.. Η γυμναστικη ειναι σιγουρα κατι που θα βοηθησει στις συνολικες ημερησιες αναγκες και πιο μακροπροθεσμα στον μεταβολισμο τους. Δεν εχει νοημα να παιρνει καποιος 800 θερμιδες σε ενα ηδη χαμηλο μεταβολισμο..Απλα διαιωνιζεις την κατασταση

Senior Member
    Originally posted by smart
    spaceride,τετοια πες εσυ να τις δεις ολες με 400 θερμιδες!!!
    το νου σου :dork:
    πλακα πλακα εδω μεσα δεν ειναι να λεγονται τετοια πραγματα. αφορμη ψαχνουν και πατημα.
    εν τω μεταξυ το παρον τοπικ ξεκιναει ουτως η αλλως με θεατρο του παραλογου...

Senior Member
    Δεν εχει νοημα να παιρνει καποιος 800 θερμιδες σε ενα ηδη χαμηλο μεταβολισμο..Απλα διαιωνιζεις την κατασταση
    οκ ευτυχως που το ξεκαθαρισες

Senior Member
    Μη ρωτατε για να μην λεω χαχαχαχαχα
    Ψεμματα δε θα πω ποτε για κατι που θεωρω τοσο σημαντικο
    Ο καθεις ειναι υπευθυνος του εαυτου του

Senior Member
    spacerider ήθελα να σε ρωτήσω, κ πως μπορεί κάποιος να φτιάξει τον μεταβολισμό του?πως το καταφέρνεις αυτό?ας πούμε ξεκίνησα να κάνω δίαιτα με τουλάχιστον 1600 θερμίδες ,το ελάτωσα σιγά σιγά στις 1500.τώρα έχω κολλήσει κ θα το ξαναελαττώσω.δεν θέλω να φτάσω κάτω από τις 1200 θερμίδες παρόλα αυτά.πως μπορούμε να ξεκολάμε χωρίς να ελαττώνουμε τραγικά τις θερμίδες μας?

Senior Member
    space να κάνω 2 ερωτήσεις σε παρακαλώ?

1. πώς καταστρέφουμε το μεταβολισμό μας (προφανώς εάν δεν υπάρχει πρόβλημα θυρεοειδούς ή άλλο ορμονολογικό θέμα) ?
    εάν κάνουμε αυστηρές δίαιτες οπότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση άμυνας και καίει λιγότερο?
    ή και με το παίζουμε +/- κάποια κιλά (φαινόμενο γιο γιο) όπου κάπου είχα διαβάσει ότι αλλοιώνεται η σύσταση του σώματος και αυξάνεται το ποσοστό λίπους διότι όταν χάνουμε κιλά χάνουμε λίπος + υγρά + μυικό ιστό, ενώ όταν παίρνουμε πάλι πίσω αυτά τα κιλά παίρνουμε καθαρά μόνο λίπος, ισχύει αυτό? γιατί ο λιπώδης ιστός χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να διατηρηθεί σε σχέση με το μυικό ιστό...

2. εάν πέφτει ο μεταβολισμός με την ιδιαίτερα μειωμένη θερμιδική λήψη, μετά πώς μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε? και εννοώ εάν γίνεται να τον ενεργοποιήσουμε διατηρώντας σταθερό το επίπεδο δραστηριότητας, γιατί προφανώς εάν αυξήσουμε το επίπεδο δραστηριότητας αυξάνεται και ο μεταβολισμός. εγώ όμως θα ήθελα να μου πεις εάν και πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βασικό μεταβολισμό μας πάλι. ίσως αυτό μπορεί να γίνει με το να αυξήσουμε λίγο τις ημερήσιες θερμίδες πρόσληψης για μερικές ημέρες? ή θέλει πάααρα πολύ καιρό να τρώμε κάπως περισσότερο και πιο νορμάλ για να το επιτύχουμε?

π.χ. αν υποθέσουμε ότι έκανα δίαιτα επί 2 μήνες με 1200 θερμίδες και έχασα 10 κιλά. μετά έτρωγα πιο νορμαλ (σταδιακά, δεν πήγα από τις 1200 στις 2200) και ήμουν σταθερή (ή τσίμπησα 1 κιλάκι) για 2-3 μήνες. ο μεταβολισμός μου δε θα ψιλοενεργοποιήθηκε πάλι λογικά?

ή μήπως είναι καλύτερο ένα ξαφνικό σοκ για τον οργανισμό, π.χ. τρώω συνεχώς 1200 θερμίδες, με διαλείμματα 2-3 ημερών (ανά 7-10 ημέρες) όπου τρώω 1600-1800 θερμίδες?

εμπλεξες με παλαβή, το κατάλαβες υποθέτω............

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast