πως εμαθα να μην τρωω γλυκα - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 125
    Senior Member
    αχ κεγώ τέτοιες απορίες έχω πάν κάτ,.όποιος ξέρει να μας πει.σιλβουζπλετ

Senior Member
    Originally posted by smart
    οσο για τις θερμιδες και την ποιοτητα τροφων...
    μην ειμαστε αδικοι!!
    με οποιονδηποτε σοβαρο επαγγελματια και να μιλησεις στην ελλαδα θα σου επισημανει οτι δεν ειανι το ιδιο να παρεις τις θερμιδες απο τσιπς κ απο φρουτα, η εστω ξηρους καρπους, απο τυροπιτα του εμποριου η τυροπιτα σπιτικη, απο κρουσαν η ενα μπακλαβα πχ,κτλ.
    επισης θα επισημανει τη σημασια των φρεσκων φρουτων και λαχανικων-οτι δλδ στην ουσια "πυροδοτουν" το μεταβολισμο μας κ ας παρουμε κ 70 θερμιδες παραπανω.

(σ.σ. ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματια ειπα, ε?)
    Εγω μιλαω για την πλειοψηφεια των γιατρων.Εχεις δει κανενα να γυμναζεται; Τυχαιο;Δε νομιζω

Senior Member
    Παντως μου κανει εντυπωση το οτι η κοπελα που ανοιξε το τοπικ σπουδαζει γιατρος και τρεφεται τοσο ανθυγεινα.Νομιζω οτι ολοι οι νοημονες ανθρωποι ξερουμε οτι οι πρωτεινες δεν εχουν επαρκεια υδατανθρακων και ο ερμος ο εγκεφαλος χρειαζεται γλυκοζη.Σε λιγο θα ακουσω οτι καποιος τρωει κρεας με τσαγια κ κανα φρουτο ολη μερα και αμα τον ρωτησω απο που περνει τους υδατανθρακες θα μου πει απο το λεμονι(που βαζει στο τσαι!)

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    spacerider ήθελα να σε ρωτήσω, κ πως μπορεί κάποιος να φτιάξει τον μεταβολισμό του?πως το καταφέρνεις αυτό?ας πούμε ξεκίνησα να κάνω δίαιτα με τουλάχιστον 1600 θερμίδες ,το ελάτωσα σιγά σιγά στις 1500.τώρα έχω κολλήσει κ θα το ξαναελαττώσω.δεν θέλω να φτάσω κάτω από τις 1200 θερμίδες παρόλα αυτά.πως μπορούμε να ξεκολάμε χωρίς να ελαττώνουμε τραγικά τις θερμίδες μας?
    Bouliana η βασικη αρχη ειναι γευματα καθε 2-4 ωρες που να ισορροπουν σε 3 επιπεδα. 1ο επιπεδο ειναι το γευμα απο μονο του να ειναι συνδιασμος πρωτεινων, υδατανθρακων και λαχανικων (τα λιπαρα στις σαλατες εννοουνται), 2ο επιπεδο να ισορροπει με τα υπολοιπα στοιχεια-γευματα της ημερας και 3ο επιπεδο να ισορροπει με τη συχνοτητα τροφων μεσα στην εβδομαδα.. Πιο εξατομικευμενες συμβουλες δυστυχως ειναι αντιδεοντολογικο να δωσω εδω μεσα

Senior Member
    Originally posted by nina76
    space να κάνω 2 ερωτήσεις σε παρακαλώ?

1. πώς καταστρέφουμε το μεταβολισμό μας (προφανώς εάν δεν υπάρχει πρόβλημα θυρεοειδούς ή άλλο ορμονολογικό θέμα) ?
    εάν κάνουμε αυστηρές δίαιτες οπότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση άμυνας και καίει λιγότερο?
    ή και με το παίζουμε +/- κάποια κιλά (φαινόμενο γιο γιο) όπου κάπου είχα διαβάσει ότι αλλοιώνεται η σύσταση του σώματος και αυξάνεται το ποσοστό λίπους διότι όταν χάνουμε κιλά χάνουμε λίπος + υγρά + μυικό ιστό, ενώ όταν παίρνουμε πάλι πίσω αυτά τα κιλά παίρνουμε καθαρά μόνο λίπος, ισχύει αυτό? γιατί ο λιπώδης ιστός χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να διατηρηθεί σε σχέση με το μυικό ιστό...

2. εάν πέφτει ο μεταβολισμός με την ιδιαίτερα μειωμένη θερμιδική λήψη, μετά πώς μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε? και εννοώ εάν γίνεται να τον ενεργοποιήσουμε διατηρώντας σταθερό το επίπεδο δραστηριότητας, γιατί προφανώς εάν αυξήσουμε το επίπεδο δραστηριότητας αυξάνεται και ο μεταβολισμός. εγώ όμως θα ήθελα να μου πεις εάν και πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βασικό μεταβολισμό μας πάλι. ίσως αυτό μπορεί να γίνει με το να αυξήσουμε λίγο τις ημερήσιες θερμίδες πρόσληψης για μερικές ημέρες? ή θέλει πάααρα πολύ καιρό να τρώμε κάπως περισσότερο και πιο νορμάλ για να το επιτύχουμε?

π.χ. αν υποθέσουμε ότι έκανα δίαιτα επί 2 μήνες με 1200 θερμίδες και έχασα 10 κιλά. μετά έτρωγα πιο νορμαλ (σταδιακά, δεν πήγα από τις 1200 στις 2200) και ήμουν σταθερή (ή τσίμπησα 1 κιλάκι) για 2-3 μήνες. ο μεταβολισμός μου δε θα ψιλοενεργοποιήθηκε πάλι λογικά?

ή μήπως είναι καλύτερο ένα ξαφνικό σοκ για τον οργανισμό, π.χ. τρώω συνεχώς 1200 θερμίδες, με διαλείμματα 2-3 ημερών (ανά 7-10 ημέρες) όπου τρώω 1600-1800 θερμίδες?

εμπλεξες με παλαβή, το κατάλαβες υποθέτω............
    Κατσε γτ δε σε προλαβαινω εσενα...
    1) Να σου πω ενα παραμυθι να καταλαβεις περιπου τι παιζει. Εχουμε την Ερμιονη που ζυγιζει 100 κιλα. Κανει μια "αυστηρη διαιτα" και χανει 20 κιλα σε συντομο σχετικα διαστημα. Πριν χασει τα κιλα της η Ερμιονη ειχε 35 κιλα λιπους πανω της (35% δλδ). Ο τροπος που εχασε τα κιλα της ομως δεν ηταν διαχειρισιμος απο το σωμα της και εννοειται οτι λιπος ηταν μονο τα 10 κιλα (στην καλυτερη) απο τα 20.. Μετα τον υποσιτισμο της διαιτας επεσε σε υπερφαγικα και ξαναπηρε 20 κιλα. Αν η Ερμιονη δεν εκανε bodybuilding το πιθανοτερο ειναι οτι απο τα 20 που πηρε, τα 15 ηταν λιπος.. Ποσο λιπος εχει τωρα η Ερμιονη?? 40 κιλα λιπους (40% δλδ) Εχουμε λοιπον μια γυναικα που στο ιδιο βαρος (100 κιλα) εχει διαφορετικα ποσοστα λιπους.. Καλυτερα η Ερμιονη να εμενε εκει που ηταν.. Ποσο μυικο ιστο εχασε?? Καμποσα κιλα... Που γινονται οι καυσεις??? Στα μυικα κυτταρα... Αρα τωρα καιει λιγοτερο.. Οποτε ειναι και τα 2 σε συνδιασμο.. Μια αυστηρη διαιτα θα φερει και το yoyo που λες..

2)Αν αυξησεις τη δραστηριοτητα δεν αυξανεις το μεταβολισμο σου, αυξανεις τις ημερησιες αναγκες του σωματος σου..Μακροπροθεσμα αν παρεις μυικο ιστο αυξανει και ο μεταβολισμος.. Στα υπολοιπα απαντησα ηδη στη bouliana

Senior Member
    αχ τι δύσκολα κ τι λεπτομέρειες ,πόσα πράματα πρέπει να προσέχουμε.!!φυσικά φτάιω κεγώ που τόσο καιρό ήμουν τελείως ανεξέλεγκτη.άμα ήξερα πόσο θα δυσκολευτώ για να βρω το ρυθμό μου...

Senior Member
    Kι ομως αυτο που λες τοσο περιπλοκο σε αλλους ανθρωπους βγαινει τοσο αβιαστα... Ειναι τελικα φοβερο ποσο πολυ δυσκολευει η ζωη μας και σε βιολογικο επιπεδο οντας σε μια ΔΠΤ

Senior Member
    Τώρα ψιλοβαριέμαι,αλλιώς θα έβαζα λινκ με την ανάλυση της Oprah Winfrey"πώς άφησα να ξανασυμβεί αυτό",όπου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ξανα απόκτησε μεγάλο μέρος των χαμένων της κιλών.Έκανε ακριβώς ό,τι περιγράφει ο spaceride ως παράδειγμα προς αποφυγή.Ολιγοθερμιδική διατροφή,σε αυστηρότατα πλαίσια,με ολόκληρες διατροφικές ομάδες να έχουν απεμπολιστεί.Πόσο να κρατήσουν τα θαύματα;Δεν κρατάνε πολύ.Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θα αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε.Δεν είναι η στέρηση.Δεν είναι η πείνα.Είναι η ισορροπημένη,διαρκής,σταθε ρή αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες και η άσκηση!Όχι οι βιασύνες,το εδώ και τώρα,όχι το στομάχι που πονάει,όχι η κατάθλιψη επειδή η ζυγαριά σήμερα με δείχνει διακόσια γραμμάρια πάνω.Να με δείχνει όσο θέλει.Εγώ νά'μαι καλά.:smilegrin:

Senior Member
    Μπραβο Sabe!!! τπτ αλλο!!!
    και ειπαμε.... "η ζυγαρια ειναι για τα ψαρια, οχι για τους ανθρωπους!!"

Senior Member
    ευχαριστώ space, ήσουν κατατοπιστικότατος !

Senior Member
    Όταν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κόψω ΕΝΤΕΛΩΣ τα γλυκά, μου έρχεται στο μυαλό η ατάκα της τηλεοπτικής "Θεοπούλας": Κόβεται το σεξ?

Senior Member
    καλα ολοκληρη Αμερικη και δεν βρεθηκε ενας διατροφολογος να την κατατοπεισει;

Senior Member
    Spaceride μου φαιηεσαι εξαιρετικα κατατοπισμενος.Που σπουδασες Ελλαδα η εξωτερικο;

Senior Member
    Εξωτερικο lessing αλλα η ΔΠΤ μου ηταν σε πληρη εξελιξη οσο ημουν ακομα στην Ελλαδα, οποτε ξερω τι θα πει να εχεις ΔΠΤ σε αυτον τον τοπο. Μην ξεχασω και την εκπαιδευση που εκανα στις ΔΔ κι αυτο ηταν στην Ελλαδα αλλα υπο την αιγιδα Βρετανικου φορεα

Senior Member
    Originally posted by sabe

Τώρα ψιλοβαριέμαι,αλλιώς θα έβαζα λινκ με την ανάλυση της Oprah Winfrey"πώς άφησα να ξανασυμβεί αυτό",όπου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ξανα απόκτησε μεγάλο μέρος των χαμένων της κιλών.
    http://www.oprah.com/entertainment/O...oss-Confession

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast