πως εμαθα να μην τρωω γλυκα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 125
    Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Smart μου απεχει μακραν η ιδανικη αυτη κατασταση που περιγραφεις απο τα να πραγματοποιηθει...Για μενα οσα περισσοτερα κιλα ειναι καποιος τοσο περισσοτερη τροφη (και σε ογκο και σε περιεκτικοτητα) πρεπει να καταναλωνει.. Γτ πολλα λεγονται για τους παχυσαρκους αλλα παντα ξεχνανε καποιοι να αναφερουν το μυικο συστημα που αυτα τα ατομα αναπτυσσουν για να κουβαλανε ενα σωμα 100,200,300 κιλων...Εγω καθημερινα βλεπω ατομα που ερχονται απο συναδελφους μου με εναν πλεον αθλιο μεταβολισμο που εχει εδραιωθει στις 1000-1200 θερμιδες απο τις προσπαθειες σε αναλογες διαιτες και μου βγαινει η πιστη -μην πω τπτ αλλο- για να τους φερω σε ενα επιπεδο που να μπορουν να ζουν χωρις να τρωνε σαν καναρινια.. Οσο για τις ποινες, συμφωνω και επαυξανω αλλα σκεψου λιγο και το δικο μας μεριδιο... Οταν δλδ πας και λες "εγω θελω να χασω παση θυσια 10 κιλα μεχρι το παρτυ"..Αλλοι τους βοηθουν, εγω τους λεω οτι αφου ειναι παση θυσια, να απευθυνθουν στο ΚΑΤ που εχει εξαιρετικους αγγειοχειρουργους και να ακρωτηριασουν ενα ποδι...Του κερατα....ενα μπουτι 10 κιλα θα το πιανει... χαχαχαχα
    XA xa το ιδιο μου ειχε πει και ο διατροφολογος στο κεντρο στην Αγγλια.Τον ειχα ρωτησει ''πως να χασω γρηγορα 10 κιλα;'' και με κοιταζει αταραχος και μου λεει:Για αρχη,μπορεις να κοψεις το ενα σου ποδι!''Χα χα
    Δηλαδη ΣΠΕΙΣΕΡΑΙΝΤ ενα ατομο 90 κιλων δεν πρεπει να τρωει 1200 θερμιδες τη μερα;Και αν τρωει περισσοτερες θα αδυνατισει;

Senior Member
    Ειναι πολυ γενικη η ερωτηση lessing.. Aυτο που εννοω ειναι οτι το θεμα ειναι πιο περιπλοκο απο εναν τυφλοσουρτη των 1200 θερμιδων..Κατα τη δικη μου γνωμη νομιζω οτι η πλειοψηφια χρειαζεται περισσοτερες απο 1200 θερμιδες.. Παρεπιπτοντως στη Βρετανια δε δουλευονται ιδιαιτερα οι θερμιδες σαν θερμιδες βλεπε θερμιδομετρητη..Ερμηνευετα ι η ενεργειακη εκτιμηση γτ δεν εχει σημασια μονο ποσες θερμιδες τρως αλλα και απο που προερχονται..Και παλι υπογραμμιζω οτι ειναι πολυ γενικολογα αυτα..Χρειαζεται πληρως εξατομικευμενη εκτιμηση και προσεγγιση

Senior Member
    Μου ηρθαν κι αλλα... χαχαχα
    Lessing εχω μεγαλυτερη δυσκολια να πεισω καποιον να φαει παρα να μη φαει.. Ο κοσμος εχει φτασει να φοβαται την τροφη, να τη θεωρει εχθρο ή κι εγω δεν ξερω τι... Η τροφη ειναι απλα τροφη..Οτι προσφερει η βραστη πατατα προσφερει και του φουρνου...θρεψη προσφερουν και οι 2 με διαφορετικο τροπο.. Οταν πεις σε καποιον με τα παραπανω προβληματα "φαε καλο μου πατατα φουρνου, δεν τρεχει τπτ" θα σου πει παχαινει..Παγιωμενες πεποιθησεις ειναι πιο δυσκολο να ξεκουνησουν..Κι αν τελικα σε εμπιστευτει και φαει και ειναι καλα τοτε καταρρεει ολο αυτο που εχει χτισει και αστα να πανε...Τρεχα μετα μαζευε το οποιο συναισθημα σηκωθει απο κατω

Senior Member
    spaceride: δεν ειμαι ακομη γιατρος :P (στο δευτερο ετος ειμαι). η τροφη είναι πραγματι μια βιολογικη αναγκη, αλλα πλεον με τους τοσους πειρασμους στο θεμα τις διατροφης που βρισκονται γυρω μας είναι ένα θεμα προς ελεγχο. πρεπει να μαθουμε να αντιστεκομαστε. επισης εχω δεικτη μαζας σωματος 19,4 αλλα θα αισθανομουν πολύ πιο ασφαλης στο θεμα των κιλων, αν αποκτουσα δεικτη μαζας σωματος 18,5 (δηλαδη στο οριο). όταν φτασω στο 18,5 πιθανοτατα θα σταματησω την διαιτα και θα αρχισω να κανω συντηρηση χωρις το αγχος μηπως παρω μισο κιλο, αφου θα εχω αυτό το περιθωριο. γνωριζω για την κετωση. και δεν πιστευω ότι θα επρεπε να με προβληματιζει αυτό. υδατανθρακες προσλαμβανω και από το κρεας και από τα φρουτα. και είναι αρκετοι.

smart: υπαρχουν διαιτολογοι που δινουν T4 σε ατομα που δεν εχουν προβλημα με τον θυροειδη? ελεος. αυτό μπορει να προκαλεσει προβληματα στα ατομα αυτά.

sabe: ισως ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιζω το φαγητο να σου θυμιζει τα ανορεξικα ατομα. αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο. εχω υιοθετησει μερικες από τις πρακτικες και τις αποψεις τους αλλα όχι σε υπερβολικο βαθμο. εχω διαβασει αρκετες συμβουλες που δινουν τα προ-ανορεξικα ατομα και εχω υιοθετησει μερικες από αυτές προσαρμοζοντας τις ωστοσο συμφωνα με τις δικες μου επιδιωξεις. δεν προκειται να γινω ανορεξικη γιατι αγαπω το σωμα μου.

Senior Member
    To υπεθεσα οτι δεν εισαι οταν ειπες οτι εισαι ακομα στη σχολη γι αυτο ευχηθηκα και καλο πτυχιο.. Προφανως οι αποψεις μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετες και δεν αισθανομαι οτι θα μπορουσα να σε πεισω για κατι διαφορετικο και να σου πω την αληθεια δεν θα ηθελα καν να προσπαθησω. Ελπιζω ο ελεγχος, η μαγικη αυτη λεξουλα που απ'οτι λες διαθετεις σε πλεονασμα, να συνεχισει να ειναι συμμαχος σου εστω και στα ματια σου. Σου ευχομαι και παλι καλο πτυχιο και μακαρι να μεινεις στην pro-ana κατασταση. Μου κανει απλα εντυπωση πως μια μελλοντικη επαγγελματιας υγειας που αργα η γρηγορα θα κληθει να βοηθησει κοσμο θα μπορεσει να προτεινει και σε εναν αλλο υπερβαρο να ακολουθησει εναν παρομοιο τροπο διατροφης, μια διατροφη που κακα τα ψεμματα μοιαζει πολυ με την ανορεξια που αν δε γελιεμαι ειναι απο μονη της μια παθολογικη κατασταση. Ή δε θα το προτεινες? Γιατι αν δεν το προτεινες, θα μου κανει εντυπωση πως το ακολουθεις εσυ

Senior Member
    spaceride: δεν προκειται να προτεινω κατι τετοιο. αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη στο θεμα της διατροφης. εννοειται οτι αν ποτε μου ζητηθει να συμβουλεψω ενα υπερβαρο ατομο θα του αναφερω οσα θα εχω μαθει μεσα απο την σχολη μου.

ξερω να διαχωριζω την δουλεια μου απο τις πεποιθησεις μου.

για ποιον λογο ακολουθω αυτη τη διατροφη? απλο. γιατι για εμενα, προσωπικα παντα, ειναι σωστη. πιστευω οτι μου ταιριαζει. το μελλον θα δειξει. ισως να ειναι και τελειως λαθος. αλλα δεν προκειται να την εφαρμοζω και για παντα

Senior Member
    Originally posted by victoria19
    spaceride: γνωριζω για την κετωση. και δεν πιστευω ότι θα επρεπε να με προβληματιζει αυτό. υδατανθρακες προσλαμβανω και από το κρεας και από τα φρουτα. και είναι αρκετοι
    Συγνωμη τι εννοεις οτι παιρνεις υδατανθρακες απο το κρεας εφ οσον το κρεας βασικα ειναι πρωτεινη;

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Ειναι πολυ γενικη η ερωτηση lessing.. Aυτο που εννοω ειναι οτι το θεμα ειναι πιο περιπλοκο απο εναν τυφλοσουρτη των 1200 θερμιδων..Κατα τη δικη μου γνωμη νομιζω οτι η πλειοψηφια χρειαζεται περισσοτερες απο 1200 θερμιδες.. Παρεπιπτοντως στη Βρετανια δε δουλευονται ιδιαιτερα οι θερμιδες σαν θερμιδες βλεπε θερμιδομετρητη..Ερμηνευετα ι η ενεργειακη εκτιμηση γτ δεν εχει σημασια μονο ποσες θερμιδες τρως αλλα και απο που προερχονται..Και παλι υπογραμμιζω οτι ειναι πολυ γενικολογα αυτα..Χρειαζεται πληρως εξατομικευμενη εκτιμηση και προσεγγιση
    Ναι εχεις δικιο.Και μενα μου εκανε εντυπωση αυτο.Διναν μεγαλη σημασια στην ποιοτητα της τροφης να ειναι οργανικη, να μην ειναι επεξεργασμενη κ.λ.π.και το μενου θυμαμαι οτι ειχε παντα στην αρχη τις πιο νοστιμες σουπες που εχω φαει ποτε μου και κατι φανταστικα φαγητα π.χ.με ψαρια με ω3 και κολοκυθα πορτοκαλια τοσο τελεια μαγειρεμενη που εγλειφες τα δαχτυλα σου.ΑΧΧΧ!Σε κεινο το εργο του Τσεχωφ με τις τρεις αδερφες,η μια λεει σε καποια στιγμη:Στη Μοσχα αδερφες μου στη Μοσχα! Και γω τωρα θυμαμαι πως περασα εκει και λεω:Στην Αγγλια αδερφες μου στην Αγγλια!

Senior Member
    Τωρα θυμαμαι που ειχε ερθει ενας γιατρος να μας κανει μια ομιλια και ηταν μεγαλος στην ηλικια αλλα πολυ λυγερος και ζωντανος οχι σαν τους δικους μας εδω που αλλα λενε και αλλα κανουν αλλοι εχουν κοιλια αλλοι ειναι εντελως αγυμναστοι και με λαθος σταση σωματος αλλοι καπνιζουν και στον κοσμο λενε να μην εχει αγχος να χασει κιλα και να μην καπνιζει!

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Originally posted by victoria19
    spaceride: γνωριζω για την κετωση. και δεν πιστευω ότι θα επρεπε να με προβληματιζει αυτό. υδατανθρακες προσλαμβανω και από το κρεας και από τα φρουτα. και είναι αρκετοι
    Συγνωμη τι εννοεις οτι παιρνεις υδατανθρακες απο το κρεας εφ οσον το κρεας βασικα ειναι πρωτεινη;
    το κρεας μας προσφερει κυριως πρωτεινες αλλα και αρκετα γραμμαρια υδατανθρακων. φυσικα οχι τοσους πολλους υδατανθρακες οσους μας προσφερουν αλλες τροφες

Senior Member
    Originally posted by lessing

Δηλαδη ΣΠΕΙΣΕΡΑΙΝΤ ενα ατομο 90 κιλων δεν πρεπει να τρωει 1200 θερμιδες τη μερα;Και αν τρωει περισσοτερες θα αδυνατισει;
    lessing,εχεις υπολογισει ποτε ποσες ειναι οι θερμιδες συντηρησης για ενα ατομο 90 κιλων?
    αν το υπολογισεις εχεις και την απαντηση στο ερωτημα σου

Senior Member
    οσο για τις θερμιδες και την ποιοτητα τροφων...
    μην ειμαστε αδικοι!!
    με οποιονδηποτε σοβαρο επαγγελματια και να μιλησεις στην ελλαδα θα σου επισημανει οτι δεν ειανι το ιδιο να παρεις τις θερμιδες απο τσιπς κ απο φρουτα, η εστω ξηρους καρπους, απο τυροπιτα του εμποριου η τυροπιτα σπιτικη, απο κρουσαν η ενα μπακλαβα πχ,κτλ.
    επισης θα επισημανει τη σημασια των φρεσκων φρουτων και λαχανικων-οτι δλδ στην ουσια "πυροδοτουν" το μεταβολισμο μας κ ας παρουμε κ 70 θερμιδες παραπανω.

(σ.σ. ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματια ειπα, ε?)

Senior Member
    Victoria μπορεις να πεις και στους υπολοιπους εδω μεσα προς αποφυγη παρεξηγησεων ποσοι ειναι αυτοι οι αρκετοι υδατανθρακες που περνεις απο το κρεας και να το αντιπαραβαλλεις και με της ημερησιες σου αναγκες οπως οριζονται σε απειρα βιβλια κι οχι οπως κρινεις οτι χρειαζεσαι??

Smart, κανεις δεν ειπε οτι θα πας ποτε καπου και θα σου πουν παρε 1200 θερμιδες με 2 σοκολατες και εισαι οκ. Αλλα αν δεν κανω λαθος η lessing οπως και πολλες αλλες κοπελες δεν πανε καν σε επαγγελματια..Ειναι η προσωπικη τους προσπαθεια.. Επισης δεν μπορεις λεω και παλι να ξερεις με ενα ξερο βαρος τι μεταβολιζει ενας ανθρωπος..Εχεις μια ΠΟΛΥΥΥΥΥ γενικη εικονα.. Το βαρος για μενα ειναι ο πλεον αναξιοπιστος δεικτης... Και οπως ελεγε μια σοφη μου εκπαιδευτρια "η ζυγαρια ειναι για τα ψαρια, οχι για τους ανθρωπους" χαχαχαχα

Senior Member
    http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcom...t/sr20a205.pdf

ενα link με την περιεκτικοτητα σε υδατανθρακες..καντε τον κοπο και δειτε λιγο ποσο εχουν οι υδατανθρακουχες τροφες..

Senior Member
    χαχαχα λαθος...οι πρωτεινικες τροφες εννοουσα

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast