Results 16 to 22 of 22
Thread: Ορια-Μηπως φοβασαι να τα βαλεις;
-
14-10-2010, 15:10 #16
πωπω, τι σκλαβια αυτος ο φοβος!!
παλια ποσο φοβομουν να μη στεναχωρησω καποιον!!!
τωρα οχι οτι το επιδιωκω αλλα καταλαβα οτι και χεσμενη μ εχουν :P
θελω να πω οτι στατιστικα ο καθενας εχει πολυ σοβαροτερα πραγματα να αγχωθει κ να στεναχωρηθει απ ό,τι αν θα του χαλασω εγω τα χατηρια!!!
ο κοσμος θα συνεχισει να γυριζει ακομη κ αν πουμε οχι-και για μενα ηταν ενα σοκ οταν το ανακαλυψα,χαχαχα!!!
οσο για την απορριψη:
συνηθως οι αλλοι μας δεχονται οπως μας γνωριζουν.
αν σε γνωριζαν διαφορετικη πιστευεις οτι θα σε απερριπταν?
και αν, θα σε αφορουσαν τα ατομα που σε απερριψαν??
δλδ, θες να εχειςκ οντα σου ανθρωπους που ειναι κονταα σου γιατι λες παντα "ναι"?
τωρα η φαση της μεταβασης εχει εξ ορισμου μια δυσκολια πιστευω:
το οτι αλλαζεις σταση ζωης μπορει να θεωρηθει οτι αλλαζεις σταση απενταντι τους.
στα ατομα που εχουν σημασια για σενα εξηγησε καποια πραγματα (αν ειναι τοσο δραματικες οι αλλαγες ωστε να χρειαζονται οι εξηγησεις).
στα αλλα, κατα τη γνωμη μου δε χρειαζεται-να πανε στο καλο.
αλλα εξηγησε οχι απολογησου ε?
γιατι εγω πιανω συχνα τον εαυτο μου να απολογειται κ μου ρχεται να μου δωσω μια ξαναστροφη να κανει το κεφαλι μου σβουρα!!
Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
- 15-10-2010, 13:23 #17
Originally posted by spaceride
Originally posted by NADINE
Θεωρώ κι εγώ άρρηκτο τον συσχετισμό της μη οριοθέτησης στις σχέσεις μας με τους άλλους
με την αντίστοιχη και στα του εαυτού μας,σημαντικό κομμάτι της οποίας είναι και το φαγητό,
όπου ωστόσο το θέμα είναι πολυπλοκότερο καθώς το χρησιμοποιούμε για κάλυψη ποικίλων αναγκών.
Ωστόσο...Πώς λένε για κάποιους δικηγόρους στον πάτο της θάλασσας πως είναι μια καλή αρχή;Κάτι τέτοιο...
Απλά είπα να μην υπεραναλύσω πάλι και κουράσω,αλλά τελικά,έχεις δίκιο,δεν ήμουν σαφής.
Θεωρώ λοιπόν πως το ζήτημα της προβληματικής σχέσης μας με το φαγητό είναι πολύπλοκο
και άπτεται ποικίλων αναγκών μας,των οποίων την αυτούσια ικανοποίηση υποκαθιστούμε με το φαγητό.
Τρώμε όσα νιώθουμε,όσα μας λείπουν και δεν εκφράζουμε όπως ακριβώς έχουν,ανάμεσα στα οποία και τον θυμό!
ʼτομα,που δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν και ν'απευθύνουν στους αληθινά υπαίτιους τα αρνητικά συναισθήματα,
που τους προκλήθηκαν,έχουν την τάση να τα στρέφουν στον εαυτό τους.Και το φαγητό είναι σύνηθες αυτοκαταστροφικό όπλο.
Το να μάθουμε λοιπόν να βάζουμε όρια στους άλλους και να μην καταπιεζόμαστε στις σχέσεις μας μαζί τους
θα συνεπάγεται έναν λιγότερο λανθασμένο λόγο,που ξεσπάμε στο φαγητό,όχι από βιολογική πείνα.
Δεν είναι το παν,καθώς τρώμε πέρα από οργή και μοναξιά και πλήξη και ανασφάλεια και ένα σωρό άλλα...
Ωστόσο,είναι μια καλή αρχή,σαν το ανέκδοτο με τους δικηγόρους(ή εβραίους ή μαύρους
-απλά είπα να διαλέξω το πολιτικώς ορθότερο)στον πάτο της θάλασσας.Νομίζω καλύτερα τώρα ε;
15-10-2010, 13:30 #18
Originally posted by lessing
φοβαμαι μηπως οι αλλοι πληγωθουν στενοχωρηθουν και επισης μηπως με ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ
Να μη στεναχωρήσουμε τους άλλους,ν'αποφύγουμε αντιπαραθέσεις,να είμαστε αρεστοί,να μη μας απορρίψουν,να μη μείνουμε μόνοι...
Το καταλαβαίνω και το πέρασα πολλά χρόνια κι εγώ,lessing μου.Αλλά δε βγάζει πουθενά ουσιαστικά...
Ούτε σε υπολογίζουν και πολύ οι άλλοι,να ξέρεις,ούτε ουσιαστικές σχέσεις έχεις μαζί τους,
άσε που ξεχνάς ποιά είσαι και ποιά θέλεις να είσαι,στην προσπάθεια να ικανοποιήσεις και καλά εκείνους κι όχι εσένα!
Το σημαντικό είναι να είσαι εσύ αυτή που θέλεις να είσαι κι από κει και πέρα όσοι σε εκτιμούν κι επιλέγουν να σχετίζονται μαζί σου
θα είναι όσοι πραγματικά αξίζουν να βρίσκονται δίπλα σου,με τους οποίους όντως μπορείς ν'απολαύσεις χαρές ζωής!
Πρόσεξε πολύ μην στην προσπάθεια σου να μη σε απορρίψουν απορρίπτεις εσύ εσένα!Αυτή είναι σοβαρή απώλεια!
15-10-2010, 13:37 #19
ʼβα μου,μαζί σου είμαι!Δε διαφωνούμε κάπου!
Αυτό που ήδη κάνεις θεωρώ κι εγώ σωστή αντίδραση στη δική τους δράση!
Κι ας μη συμφέρει μερικούς κι ας τους βολεύει να σε χαρακτηρίσουν παράξενη
αντί να κάνουν την ενδοσκόπηση τους,ρισκάροντας να διαπιστώσουν σφάλμα
στην αυτού τελειότητά τους!Απλά μην ασχολείσαι περισσότερο από όσο πρέπει
να εξηγείς στον έναν και στον άλλον!Το σάλιο σου χαλάς!Δεν αλλάζουν εκείνα
που πρέπει για να είναι καλύτερα οι ίδιοι ν' αλλάξουν,θα το κάνουν για χάρη σου;
Εξάλλου,ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!Εσύ να είσαι καλά κι είμαι σίγουρη
πως πολλοί σ'εκτιμούν γι'αυτό που είσαι!Είσαι αξιολάτρευτη,γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
http://www.youtube.com/watch?v=Oq5Uiabz6gI
15-10-2010, 14:46 #20
Originally posted by lessing
φοβαμαι μηπως οι αλλοι πληγωθουν στενοχωρηθουν και επισης μηπως με ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ
Αρκει να μην το κανεις σε υπερβολικο βαθμο, τοσο που να μπαινουν τα θελω των αλλων μπροστα και τα δικα σου παντα πισω.
Και σιγα σιγα δοκιμασε να μη φοβασαι και τοσο την απορριψη, τελικα ειναι ανακουφιστικο καμμια φορα να σε απορριπτει καποιος που και συ θα απερριπτες.
Δε γινεται να κολλας με ολους. Δε θα ηταν και φυσιολογικο.
18-10-2010, 04:45 #21
τέλειο το θέμα σου lessing! κι εγώ ομολογώ με τα όρια δεν είχα καμία επαφή... και στο τι αφηνα να μου κάνουν, και στο πως ντυνόμουν κλπ για να αρέσω σε όλους, πως μιλούσα, πως συμπεριφερόμουν γενικά...χαλί να με πατήσουν. και όχι μόνο στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, ήμουν έτσι και στην καθημερινότητά μου.. στους ανθρώπους έχω βάλει κάποια όρια, στην καθημερινότητα έτσι κι έτσι, ακόμα είμαι των άκρων απλά κατά ένα περίεργο τρόπο μαθαίνω να ισσοροπώ μέσα σε αυτά.. το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να πιεζόμαστε.. όταν πιέζεις κάποιο συναίσθημα, δεν το εκφράζεις ούτε στον εαυτό σου και δεν το συνειδητοποιείς, θα εκραγείς με κάπιο τρόπο κάπου αλλού η κάποια άλλη στιγμή.
18-10-2010, 09:08 #22
Ποτε θα αλλαξεις το νικ σου σε happy kitten?
NADINE ασχετο αλλα διαβασα αυτο που ειπες για σεξουαλικη παρενοχληση και θυμηθηκα στα 13 μου ποσο ειχα βρισει ενα τυπο χα!(γκρρρρ)
Τσπα συνειδητοποιω επισης οτι πληγωνομαι οταν δικοι μου ανθρωποι ειναι εισβολικοι σαν να μην μπορω να το πιστεψω σαν να μην ειμαι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ.Να σημειωσω οτι η καλοπροαιρεση μου καταντα ελλατωμα στο βαθμο που την εχω(τεραστιο)
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία