Results 31 to 45 of 46
-
18-10-2010, 09:08 #31
ναι ολοσωστη :thumbup::thumbup: να ξερεις οτι για να γινει νοστιμη η σουπα και οχι σαν νεροβραστα τα λαχανικα πρεπει να τα τσιγαρισεις πριν οπωσδηποτε,στο γραφω γιατι η λαχανοσουπα διαιτης μαλλον δεν ειναι ετσι η κανω λαθος?Λιγο λαδακι στον πατο της κατσαρολας δεν θα μας δωσει πολλες θερμιδες ενω θα προσθεσει πολυ νοστιμια.
επισης παιζει ρολο το ποσο νερο θα βαλεις,οπως και σε ολες τις σουπες αλλα και το αλατι.Εγω παντως το μοναδικο ισως φαγητο που δεν μπορω να φαω αναλατο ειναι η σουπα λαχανικων.
- 18-10-2010, 11:11 #32
koralaki πολύ νόστιμη είναι και η ντοματόσουπα!μπορείς να δοκιμάσεις και αυτή όταν θέλεις μία αλλαγή.
18-10-2010, 11:53 #33
κορίτσια πολύ ενδιαφέρον το τόπικ κ οι συζητήσεις σας.
θέλω την γνώμη σας γιατί δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας(που λέει κ το άσμα) αλλά η αυτές οι βδομάδες που κόλλησα με κατάστρεψαν συναισθηματικά κ σωματικά.
λοιπόν έχουμε κ λέμε.ξεκινάω δίαιτα τρώγωντας από 1500-1600 θερμίδες καμιά φορά κ με 1450 κατά μέσο όρο την εβδομάδα κ άρχισα να χάνω 1 με μισό κιλό την εβδομάδα.μόλις έχασα τα 2 κιλά του καλοκαιριού κ 1,5 κιλό μπόνους η ζυγαριά κόλλησε επί τρεις εβδομάδες με μισό κιλό πάνω ,μετά στα ίδια ,μετά πάλι πάνω μετά επιστροφή πάλι κάτω κτλ κτλ αλλά ποτέ κάτω από τα 3,5 κιλά.ε λοιπόν λέω πρέπει να μειώσω τις θερμίδες μάλλον αλλιώς δεν γίνεται.κ λέω άντε να πάω στις 1350 .μόλις το είπα αυτό αυτή η εβδομάδα ήταν ένα δράμα έτρωγα κ δεν σταματούσα,κ τελικά σήμερα είμαι 1,5 κιλό πάνω.αααααααααααχ!αυτά
να πω οτι έχω πολυκυστικές κ οτι αν υποθέσουμε οτι ο κύκλος μιας γυναίκας είναι μαξ 30 μέρες(εγώ δεν έχω κύκλο η περίοδος μου έρχεται πάντα με φάρμακο)τότε οι τρεις εβδομάδες που ήμουν στάσιμη κ πάλευα με λιγούρες ήταν για την περίοδό μου 3 εβδομάδες καθυστέρησης δεν ξέρω αν είναι παράλογο η χαζό αυτό που λέω αλλά έκανα αυτή την παρατήρηση
επίσης τις τρεις εβδομάδες αυτές ξεκίνησα τα λαιτ προιόντα κ η μαμά μου λέει οτι αυτό φταίει που με έπιαναν λιγούρες γιατί μπορεί να μην έχουν λιπαρά κ καλά αλλά δεν χορταίνεις κ σου ανοίγει η όρεξη,μπορεί όχι εκείνη την στιγμή αλλά αργότερα.
18-10-2010, 12:18 #34
Bouliana επειδή έχω κι εγώ πολυκυστικές παρατήρησα το ίδιο με σένα τον προηγούμενο μήνα!δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση άλλα ήμουν πρισμένη όσο δε φαντάζεσαι το διάστημα που είχα θεωρητικά καθυστέρηση.πεινούσα εντωμεταξύ τόσο΄πολύ που σε συνδιασμό με το πρίξημο άρχισα να σκέφτομαι μήπως τελικά ήμουν έγκυος!αν και το είχα αποκλείσει το ενδεχόμενο.Έπαιρνα γύρω στις 1200 θερμίδες,και παρόλα αυτά επί 2 βδομάδες ήμουν κολλημένη στα ίδια κιλά και ενίοτε παραπάνω.μόνο όταν ηρέμισα,έβγαλα από το μυαλό μου στρεσογόνες σκέψεις κλπ πήραν όλα και πάλι το δρόμο τους!θεωρώ ότι είναι πολύ περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό το θέμα.Από την άλλη μην ξεχνάς ότι οι ορμόνες μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση σε τέτοια περίοδο οπότε λογικό είναι να μην ανταποκρίνεται το σώμα κάποιες φορές...εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να μην τα παρατήσεις.να μην απογοητευτείς,να συνεχίσεις να κάνεις τη διατροφή σου ως έχει,ίσως να μειώσεις λίγο το αλάτι γιατί τα κιλά μάλλον οφείλονται περισσότερο σε κατακρήτηση,και τέλος να μη μου αγχώνεσαι!όλα θα γίνουν όπως πριν,θα δεις
Εύχομαι σύντομα να σου έρθουν οι επισκέπτες:spin:
18-10-2010, 13:32 #35
ευχαριστώ cherie θα προσπαθήσω.αλλά θα θελα να ταν λίγο πιο εύκολο.αν πάντως παίζει ρόλο αυτή η ¨"καθυστέρηση" και οι ορμόνες μας,πρέπει να συμβιβαστούμε μάλλον οτι θα χάνουμε για 30 μέρες κ 20 θα γίνεται συντήρηση ελπίζω να μη συνεχίσω να βάζω.
18-10-2010, 13:53 #36
Αν συνεχίσεις κανονικά τη διατροφή σου και είσαι χαμηλότερα από τις θερμίδες συντήρησης δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις ''πραγματικά'' κιλά!μία κατακράτηση θα γίνεται σίγουρα την περίοδο της καθυστέρησης άλλα όταν θα αδιαθετήσεις θα φύγει μόνη της.Το ξέρω πόσο άσχημο είναι να κάνεις δίαιτα και να μην κουνιέται η ζυγαριά,άλλα δεν γίνεται να μην έχεις αποτέλεσμα!απλά θα έρχεται πιο ''μαζεμένο''!ʼργησα πολύ να το συνηδητοποιήσω αυτό και ήταν ένας από τους λόγους που ξεσπούσα σε υπερφαγικά επεισόδεια.Την μία αιτία έχω καταφέρει να την κοντρολάρω,τις άλλες όχι ακόμα...άλλα όλα θα έρθουν σιγά σιγά...τώρα διανύω την καλή μου περίοδο:wink1:
Μόνο σε παρακαλώ,μην απογοητευτείς γιατί είναι κρίμα να πάει άδικα η προσπάθειά σου.Όχι τίποτα άλλο,αλλά σκέψου ότι μετά θα γυρίσεις πάλι στην αρχή.Αν καταφέρεις να αποφύγεις και για λίγο καιρό τη ζυγαριά θα ήταν ότι καλύτερο,αν και ξέρω ότι και αυτή η συνήθεια δύσκολα κόβεται η άτιμη..!
18-10-2010, 14:21 #37
εσύ πως βρήκες τις θερμίδες της συντήρησής σου?
18-10-2010, 14:25 #38
Originally posted by smart
κ εγω γι αυτο το κανω πιο συχνα αυτο, για να διασφαλισω οτι δε θα κολλησει κ θα μετακινηθει ο δεικτης-προς τα πανω :P
18-10-2010, 15:29 #39
Originally posted by bouliana
εσύ πως βρήκες τις θερμίδες της συντήρησής σου?
Αυτό που σου βγάζει είναι οι βασικές ενεργειακές σου ανάγκες.
Αν γενικά η ζωή σου είναι καθιστική(γραφείο κλπ) πολλαπλασιαζεις το αποτέλεσμα με το 1.2
Αν κάνεις γυμναστική 1-3 φορές την εβδομάδα με το 1.375
Αν κάνεις περισσότερες φορές γυμναστική πες μου να το ψάξω γιατί εγώ δεν κάνω περισσότερο και δεν το έχω μάθει αυτό απ'έξω..!:spin:
Θεωρώ πως είναι από τους πιο σίγουρους τρόπους για να το μετρήσεις μόνη σου.Σίγουρα μετράνε και άλλα δεδομένα,αλλά εγώ με βάση αυτό το αποτέλεσμα και με -100 θερμίδες από αυτό που μου βγάζει για να είμαι και πιο σίγουρη υπολογίζω θερμίδες συντήρησης ή απώλειας βάρους.
18-10-2010, 16:22 #40
εγώ κάνω καθιστική ζωή γενικά στην δουλειά σηκώνομαι ελάχιστα αλλά κάνω κ τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστική.
αχ σευχαριστώ mon cherie
18-10-2010, 16:26 #41
εγώ κάνω καθιστική ζωή γενικά στην δουλειά σηκώνομαι ελάχιστα αλλά κάνω κ τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστική.
αχ σευχαριστώ mon cherie
19-10-2010, 01:54 #42
κορίτσια πολύ ενδιαφέρον το τόπικ κ οι συζητήσεις σας.
θέλω την γνώμη σας γιατί δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας(που λέει κ το άσμα) αλλά η αυτές οι βδομάδες που κόλλησα με κατάστρεψαν συναισθηματικά κ σωματικά.
λοιπόν έχουμε κ λέμε.ξεκινάω δίαιτα τρώγωντας από 1500-1600 θερμίδες καμιά φορά κ με 1450 κατά μέσο όρο την εβδομάδα κ άρχισα να χάνω 1 με μισό κιλό την εβδομάδα.μόλις έχασα τα 2 κιλά του καλοκαιριού κ 1,5 κιλό μπόνους η ζυγαριά κόλλησε επί τρεις εβδομάδες με μισό κιλό πάνω ,μετά στα ίδια ,μετά πάλι πάνω μετά επιστροφή πάλι κάτω κτλ κτλ αλλά ποτέ κάτω από τα 3,5 κιλά.ε λοιπόν λέω πρέπει να μειώσω τις θερμίδες μάλλον αλλιώς δεν γίνεται.κ λέω άντε να πάω στις 1350 .μόλις το είπα αυτό αυτή η εβδομάδα ήταν ένα δράμα έτρωγα κ δεν σταματούσα,κ τελικά σήμερα είμαι 1,5 κιλό πάνω.αααααααααααχ!αυτά
να πω οτι έχω πολυκυστικές κ οτι αν υποθέσουμε οτι ο κύκλος μιας γυναίκας είναι μαξ 30 μέρες(εγώ δεν έχω κύκλο η περίοδος μου έρχεται πάντα με φάρμακο)τότε οι τρεις εβδομάδες που ήμουν στάσιμη κ πάλευα με λιγούρες ήταν για την περίοδό μου 3 εβδομάδες καθυστέρησης δεν ξέρω αν είναι παράλογο η χαζό αυτό που λέω αλλά έκανα αυτή την παρατήρηση
επίσης τις τρεις εβδομάδες αυτές ξεκίνησα τα λαιτ προιόντα κ η μαμά μου λέει οτι αυτό φταίει που με έπιαναν λιγούρες γιατί μπορεί να μην έχουν λιπαρά κ καλά αλλά δεν χορταίνεις κ σου ανοίγει η όρεξη,μπορεί όχι εκείνη την στιγμή αλλά αργότερα.
το απιστευτο κολλημα σε καποια κιλα κ συχνα το ανεβασμα χωρις αιτια ενω εχω θερμιδικο ελλειμα επι ενα μηνα.
εκει που τα κανω μανταρα ειναι οταν απογοητευτω (οπως κοντεψα σημερα)
κ πω ας το καλο ας φαω παραπανω δε πεφτει που δε πεφτει...
οσο για τη μειωση των θερμιδων ειδικα σε τετοιες φασεις σε εμενα αποβαινει καταστροφικη.
γενικα πιστευω οτι η μειωση θερμιδων θετει την ορεξη εκτος ελεγχου, το σωμα πεινα,
κ πριν πεινουσε πχ στις 1700 αλλα οχι τραγικα...
παιζουν κ ρολο οι τροφες βεβαια...αλλα νομιζω τα γνωριζεις αυτα.
που θελω να καταληξω:
η μειωση θερμιδων σεμενα οδηγει σε αχαλινωτα επεισοδια υπερφαγιας μετα κ μανταρα διαιτα.
μπορεις εναλλακτικα να "καψεις τις θερμιδες"
οχι να τις μειωσεις,
πχ αυξησε την αεροβια σου.
Originally posted by Cherie
Αν συνεχίσεις κανονικά τη διατροφή σου και είσαι χαμηλότερα από τις θερμίδες συντήρησης δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις ''πραγματικά'' κιλά!μία κατακράτηση θα γίνεται σίγουρα την περίοδο της καθυστέρησης άλλα όταν θα αδιαθετήσεις θα φύγει μόνη της.Το ξέρω πόσο άσχημο είναι να κάνεις δίαιτα και να μην κουνιέται η ζυγαριά,άλλα δεν γίνεται να μην έχεις αποτέλεσμα!απλά θα έρχεται πιο ''μαζεμένο''!ʼργησα πολύ να το συνηδητοποιήσω αυτό και ήταν ένας από τους λόγους που ξεσπούσα σε υπερφαγικά επεισόδεια.Την μία αιτία έχω καταφέρει να την κοντρολάρω,τις άλλες όχι ακόμα...άλλα όλα θα έρθουν σιγά σιγά...τώρα διανύω την καλή μου περίοδο:wink1:
Μόνο σε παρακαλώ,μην απογοητευτείς γιατί είναι κρίμα να πάει άδικα η προσπάθειά σου.Όχι τίποτα άλλο,αλλά σκέψου ότι μετά θα γυρίσεις πάλι στην αρχή.Αν καταφέρεις να αποφύγεις και για λίγο καιρό τη ζυγαριά θα ήταν ότι καλύτερο,αν και ξέρω ότι και αυτή η συνήθεια δύσκολα κόβεται η άτιμη..!
19-10-2010, 02:00 #43
Originally posted by forty
ναι ολοσωστη :thumbup::thumbup: να ξερεις οτι για να γινει νοστιμη η σουπα και οχι σαν νεροβραστα τα λαχανικα πρεπει να τα τσιγαρισεις πριν οπωσδηποτε,στο γραφω γιατι η λαχανοσουπα διαιτης μαλλον δεν ειναι ετσι η κανω λαθος?Λιγο λαδακι στον πατο της κατσαρολας δεν θα μας δωσει πολλες θερμιδες ενω θα προσθεσει πολυ νοστιμια.
επισης παιζει ρολο το ποσο νερο θα βαλεις,οπως και σε ολες τις σουπες αλλα και το αλατι.Εγω παντως το μοναδικο ισως φαγητο που δεν μπορω να φαω αναλατο ειναι η σουπα λαχανικων.
βασικα δε με ενοχλει το τσιγαρισμα,
δεν τρωω τηγανιτα κτλ κτλ
οποτε κ λιγο στην σουπα οκ ειναι
μη σου πω οτι εχω βρει τροπο κ τα μαραινω στην κατσαρολα χωρις λαδι
(για αλλα φαγητα εννοω κ σιγα τον τροπο...απλα τα βαζω στην κατσαρολα χωρις λαδι χααχχαχα)
επισης σκεφτομαι σοβαρα το αλεσμα μετα των λαχανικων να γινει βελουτε
σιγουρα θα κανω αυριο μεθαυριο κ θα σας πω εντυπωσεις!
θα εχω διπλα κ την παλια μου ζυγαρια να ζυγισω την κατσαρολα αφου κ κανω την σουπα :shocked2:
ναι δεν αστειευομαι...ακουγεται ηλιθιο το ξερω αλλα δεν σκαρφιστηκαμε αλλο τροπο με τον ανδρα μου να ξερω ποσες θερμιδες θα εχει καθε πιατο...
(ο ανδρας μου δεν τα τρωει αυτα αλλα τραβαει το λουκι)
19-10-2010, 02:12 #44
Originally posted by forty
koralaki το αν θα πιασει στη διαιτα εξαρταται απο τις θερμιδες που πρεπει να παιρνεις στην συντηρηση.Αν εσυ στις 2500 ουτε βαζεις ουτε χανεις,οταν παιρνεις 1700 και για μια μερα 2000 φυσικα και θα συνεχιζεις να χανεις.
Originally posted by lessing
[i]Originally posted by koralaki[/i
παντως με βαση τον βενουτο πιανει αυτο, μαλιστα λεει σε τι ποσοστο να τις αυξανουμε κτλ...αντε να δουμε!
κ αν δε κανει να το βγαλω...
http://www.google.gr/#hl=el&q=burn+t...f1d92cf17f72d7
(to biblio του βενουτο για οσους γνωριζουν αγγλικα)
19-10-2010, 11:17 #45
Κι εγώ σε πλατώ αυτή την εποχή,αλλά δε με απασχολεί και τόσο.Όχι πως δε θα το ήθελα κι αυτό,να κατέβω δηλαδή σε κιλά,αλλά δε θα κάνω και θυσίες για να με δω κάτω.Θα κάνω αλλαγές για να με βλέπω γυμνασμένη και υγιή.Έχω αποφασίσει να δράσω σε βάθος χρόνου ώστε να διατηρήσω συνήθειες,όχι ενδείξεις σε ζυγαριά.:saint:
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή