ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 35 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 515
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002

    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

    Χθες πεινουσα υπερβολικα πολυ κ αποφασισα να κανω μια σουπα με ο,τι ειχα... βγηκε τοσο νοστιμη και με φουσκωσε οποτε σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας! Τι λετε να γραφαμε διαφορες συνταγες που μας αρεσαν και που μας χορτασαν?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    Σε κανονικη κατσαρολα που γεμισα μεχρι τη μεση με νερο, οταν αυτο εβρασε, εριξα μεσα: 2 κυβους χορταρικων, 2 καροτα, 1 ντοματα, 4 πολυ μικρα πατατακια, 1κρεμμυδι μικρο, 1 μεγαλο κολοκυθι, 2 πιπεριες πρασινη κ κιτρινη, 1 μεγαλο κολοκυθι, ολα ψιλοκομμενα και με αρκετο μαυροπιπερο... εφαγα 2 μεγαλες κουπες κ εχει περισσεψει κ για σημερα

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Το μεταφέρω ατόφιο από το άλλο τόπικ για όποιον δε το έχει υπ'όψιν


    Originally posted by Lily
    κορίτσια, δείτε τι βρήκα! και το δοκίμασα και είναι σούπερ!

    Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!

    * Πατάτες
    * Ελαιόλαδο
    * Ρίγανη
    * Αλάτι




    1. Καθαρίζουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά και κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
    2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
    3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
    4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
    5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

    (Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
    Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    καλα αυτη ειναι θεικη συνταγη! Κ εχω κατι πατατουλες απο το χωραφι σκετη γλυκα! Θα το κανω την Κυριακη οπωσδηποτε!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Για τη Barbie μας, αλλά γιατί όχι και για όλες μας?

    Μια υπέροχη συνταγούλα, με θερμίδες όσο η βραστή εκδοχή!

    Μαριναρισμένο κοτόπουλο

    Υλικά

    1 φιλέτο κοτόπουλου
    1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομένο
    λίγο λευκό κρασάκι
    1/2 πορτοκάλι στιμένο
    1/2 λεμόνι στιμένο
    1 σκελιδα σκόρδου καθαρισμένη ολόκληρη
    (εγώ τη βάζω για άρωμα, αν θέλεις να τη φάς την ψιλοκόβεις)
    απο μπαχαρικά
    αλάτι,πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρο τριμένο (μη τον παραλείψεις δίνει φοβερό άρωμα, πάει η κοτοπουλίλα περίπατο)
    και άν σου αρέσει τζίντζερ τριμένο (εγώ το βάζω το κάνει λίγο πιο εξωτικό)

    Παρασκευή

    Βάζω το φιλέτο σε ένα μπώλ αφού το ανοίξω οριζόντια να λεπτύνει λίγο. Προσθέτω όλα τα υλικά της μαρινάδας και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
    Οσο περισσότερο μένει τοσο το καλύτερο. Εγώ το βάζω συνήθως το πρωί πριν φύγω για δουλειά η αποβραδύς).

    Όταν είναι να φαγωθεί, το ψήνω στο αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει, κατα προτίμηση σε αυτό που έχει τα αυλάκια.
    Δε θέλει πολύ, περίπου 10'
    Θεός! ούτε για αστείο το απλό ψητό η βραστό κοτόπουλο!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Μπρόκολο γκρατέν

    Πέρνουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.
    Το βράζουμε σε αλατισμένο νερο για περίπου 7' να μη μαλακώσει πολύ. Συνήθως εγώ βάζω και καμιά πιπεριά κόκινη,πράσινη,κ.λ.π
    η και καροτάκι.
    Στραγγίζω πολύ καλά στο τρυπητό να μην υπάρχουν υγρά.

    Λαδώνω ένα πυρεξάκι και απλώνω τα λαχανικά.
    (εδώ άν θέλεις βάζεις λωρίδες από ζαμπόν γαλοπούλας, εξαρτάται από τη διατροφή που ακολουθείς)

    Πέρνω ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και το κτυπώ με 2 κ.σ. λαδάκι, αλάτι ,πιπέρι, και λίγο μοσχοκάρυδο.

    Χτυπώ 2 αυγά και προσθέτω τριμμένο τυρί γκούντα η άλλο τυρι της αρεσκείας σου που να λυώνει. Και το φινα χαμηλά λιπαρά κάνει.
    Ενώνω τα δύο μίγματα, γιαουρτιού και αυγών απλώνω πάνω στα λαχανικά, και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
    για περίπου 30' λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από την ποσότητα των λαχανικών, τις μερίδες που θέλουμε να κάνουμε κ.λ.π.
    Οι ποσότητες που δίνω εδώ είναι για 2 μερίδες.
    Καλή όρεξη!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    καλη δεν θα πει τιποτε!!! θεικες γευσεις....δεν μου λες αν αυτα τα μαγειρεψεις πρωι και τα φας απογευμα, ειναι ακομη νοστιμα? καλα, εισαι φοβερη μαγειρισσα, δεν το συζητω

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Κανένα πρόβλημα αγάπη μου, όποτε θέλεις τα τρώς, ίσως να χρειαστεί λίγο ζέσταμα
    το σουφλεδάκι.
    Το καλό είναι οτι δε καταλαβάινεις δίαιτα έτσι.
    Ευχαριστώ Barbie μου, κι εσύ δε πάς πίσω! Αυτή η πανακότα σου, ιστορική έμεινε

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    που ειναι γραμμενη αυτη η ιστορικη πανακοτα???το λατρευω αυτο το γλυκο,υπαρχει και σε διαιτικη εκδοχη?????

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    καλα, αμα σου πω οτι δεν θυμαμαι....

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Εγώ φιάχνω αυτή για να μου φεύγει η τρέλλα, είναι πειραγμένη πανακότα, αλλά πολύ καλή για τις κρίσεις
    γλυκού, τη τρώω στο ελεύθερο γεύμα κυρίως

    Συστατικά

    * 400 ml. γάλα 0%
    * 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (για φύλλα θα λέει την αναλογία πάνω στη συσκευασία)
    * 30 ml. λικέρ αμαρέτο
    * προαιρετικά1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο
    * 2 βανίλιες
    * προαιρετικά 1/2 κούπα ζάχαρη

    παρασκευή

    1. Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
    2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
    3. Ρίχνετε το καυτό μίγμα στο μπωλ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να λιώσει.
    4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 μπολάκια.
    5. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες περίπου.

    Εννοείται οτι αν σας αρέσει η λευκή παραδοσιακή πανακότα, παραλείπετε τον καφέ.

    Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κακάο σκόνη επάνω

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Originally posted by BARB3
    καλα, αμα σου πω οτι δεν θυμαμαι....
    ούτε εγώ θυμάμαι, αλλά σε κάποιο τόπικ μιλησες πάλι για πανακότα που θα έφιαχνες...

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    η αληθεια ειναι οτι ειχα καταγραψει πριν καμια 10αρια μερες μια πανακοτα απο τον παρλιαρο αλλά δεν ηταν light οποτε αστη καλυτερα να μη τη σκεφτομαι. μαλλον θα την ειχα αναφερει καπου. αληθεια εγω γιατι δεν βρισκω φυλλα ζελατινης στα SM?

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    μιαμ σε λιγο θα με κανετε κ αντι να παω γυμναστηριο θα παω να μαγειρεψω! γιαυτο αποχωρω τελεια συγκεντρωστε ττα ολα εδω για τις επιδοξες μαγειρισσες...καποτε θα μαγειρεψουμε!
    εχω κ ενα βιβλιο με light συνταγες γνωστου μαγειρα, λεει θερμιδες κτλ... ομως δε μπορω να το διαβαζω για να σας τις γραψω...μου φερνει πεινα

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Originally posted by BARB3
    η αληθεια ειναι οτι ειχα καταγραψει πριν καμια 10αρια μερες μια πανακοτα απο τον παρλιαρο αλλά δεν ηταν light οποτε αστη καλυτερα να μη τη σκεφτομαι. μαλλον θα την ειχα αναφερει καπου. αληθεια εγω γιατι δεν βρισκω φυλλα ζελατινης στα SM?
    δε μπορεί υπάρχει και σε φύλλα και σε σκόνη, κάπου κοντά με τις βανίλιες, τα ανθόνερα, μπαίκιν κ.λ.π. που βάζουμε στα γλυκά λογικά θα το έχουν

Page 1 of 35 12311 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •