Αποπραγμάτωση;;; Τοτε έκανα ενα τρομερό λάθος... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 71
    Senior Member
    Και βέβαια θα επανέλθεις φιλαράκο, η ζυγαριά έχει απορυθμιστεί , δεν έχεις ούτε οργανικό ούτε ορμονικό, έχεις απλά μια δυσλειτουργία αντιλήψεις .

Μην επιτρέψεις στον φόβο σου να κυριαρχήσει στις σκέψεις σου !

Senior Member
    Η αποπραγμάτωση είναι απλά ένα σύμπτωμα δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ιδιαίτερη ανάλυση ή συζήτηση για αυτή όταν θα περάσει το στρες θα φύγει και η αποπραγμάτωση σαν σύπτωμα
    Εγώ προσωπικά όταν έβλέπα ότι αρχιζε η διαδικασία όπως πχ συζητούσα με κάποιον και ξαφνικά άρχιζαν όλα να μπερδεύονται και άρχιζαν οι αμφιβολίες, έστρεφα τη συζήτηση σε κάτι πιο΄ενδιαφέρον που μου αποροφούσε τη προσοχή περισσότερο ή επικεντρωνόμουν σε κάτι άλλο ώστε να μη μπώ σε αυτή τη διαδικασία σκέψης.
    Σίγουρα όμως δεν πρέπει να προσπαθείς πάση θυσία να το κάνεις να σταματήσει και να πιέζεσαι γτ και τότε πάλι στρεσάρεσαι, πρέπει να δώσεις χρόνο να αποφορτιστεί η σκέψη σου να ηρεμήσεις και όλο αυτό θα φύγει απο μόνο του με το καιρό.
    Όμως πρέπει μόλις περάσει αυτή η φάση και μπορείς να σκεφτείς χωρίς πίεση να δουλέψεις πάνω στη διαχείρηση του άγχους σου γτ έκει κάπου έιναι η ρίζα του προβλήματος.

Senior Member
    Α και να σου πω όλες αυτές οι περίεργες σκέψεις μπορεί να γίνονται επώδυνες αλλά δεν είναι επικίνδυνες δηλαδή μόλις καταπολεμήσεις το στρες και περάσει κάποιος χρόνος να ηρεμήσεις και άλλος λίγος να ξεχαστείς.. όλες οι αναλύσεις που κάνεις τώρα θα είναι σαν πάρα μα πάρα πολύ μακρινές αναμνήσεις που ούτε το περιεχόμενο τους θα θυμάσαι ακριβώς γτ δεν θα σε απασχολούν τα αυτονόητα. Εγω είχα αποπραγμάτωση για τουλάχιστον 2 χρόνια (κράτησε τόσο γτ δεν έπαιρνα απόφαση να αλλάξω τους στρεσογόνους παράγοντες χεχ) και πίστευα ότι με όλα όσα είχα σκεφτεί δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναγίνω ποτέ κανονικός άνθρωπος αλλά τ\'ωρα πια ούτε που μπορώ να θυμηθώ όλες αυτές τις σκέψεις.
    Τώρα οι απαντήσεις σε υπαρξιακά θέματα όπως πχ για ποιο λόγο βρίσκομαι στη γη, υπάρχει θεος κλπ θα αντιληφθείς ότι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να τα σκεφτείς δεν είναι ανάγκη να δώσεις απαντήσεις τώρα σαν να κρέμεται η ζωή σου απο μια κλωστή άσε που όποια απάντηση και να δώσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια χεχε μόνο υποκειμενική και αυτή θα διαφοροποιείται καθόλη τη πορεία της ζωής σου με βάση τις εμπειρίες σου

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!!!
    Θα προσπαθήσω να φτιάξω την \"ζυγαριά\" μου Thessalo....thanks
    Kater1na θα δοκιμάσω τον τρόπο που λες και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
    Τώρα έχω μπροστά τον στρατό (13 αυγούστου παρουσιάζομαι) και ελπίζω σε πρόοδο μέχρι τοτε...
    Όταν τελιώσω απο εκεί θα ασχοληθώ με Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία μου είπαν πως κάνει καλό...

Originally posted by kater1na
    Α και να σου πω όλες αυτές οι περίεργες σκέψεις μπορεί να γίνονται επώδυνες αλλά δεν είναι επικίνδυνες δηλαδή μόλις καταπολεμήσεις το στρες και περάσει κάποιος χρόνος να ηρεμήσεις και άλλος λίγος να ξεχαστείς.. όλες οι αναλύσεις που κάνεις τώρα θα είναι σαν πάρα μα πάρα πολύ μακρινές αναμνήσεις που ούτε το περιεχόμενο τους θα θυμάσαι ακριβώς γτ δεν θα σε απασχολούν τα αυτονόητα. Εγω είχα αποπραγμάτωση για τουλάχιστον 2 χρόνια (κράτησε τόσο γτ δεν έπαιρνα απόφαση να αλλάξω τους στρεσογόνους παράγοντες χεχ) και πίστευα ότι με όλα όσα είχα σκεφτεί δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναγίνω ποτέ κανονικός άνθρωπος αλλά τ\'ωρα πια ούτε που μπορώ να θυμηθώ όλες αυτές τις σκέψεις.
    Τώρα οι απαντήσεις σε υπαρξιακά θέματα όπως πχ για ποιο λόγο βρίσκομαι στη γη, υπάρχει θεος κλπ θα αντιληφθείς ότι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να τα σκεφτείς δεν είναι ανάγκη να δώσεις απαντήσεις τώρα σαν να κρέμεται η ζωή σου απο μια κλωστή άσε που όποια απάντηση και να δώσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια χεχε μόνο υποκειμενική και αυτή θα διαφοροποιείται καθόλη τη πορεία της ζωής σου με βάση τις εμπειρίες σου
    Είσαι απίστευτη!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολυ, σου εύχομαι να έχεις υγεία και οτι αγαπάς.
    Με νιώθεις λοιπόν στο θέμα της αποπραγμάτωσης, αλλα το τραγικό που έκανα εγω τότε ηταν να πίστέψω σχεδόν πως είμουν σε όνειρο!!! Μιας που έτυχε να είχα και εκείνη την εμπειρία με τα απανοτά όνειρα, και η αποπραγμάτωση σου προκαλεί λίγο πολύ το αίσθημα του οτι είσαι \"αλλου\" δεν ήθελα και πολυ.... Για 2 χρόνια αμφέβαλα για όλα και τωρα πια μου έγινε τρόπος σκέψης.. Αλλα θα το παλέψω! Πάντος χέρομαι που εσύ το ξεπέρασες

Γιατί όταν παίρνω το χαπάκι μου (minitran 2-10) ολα καλά και ρόδινα, βλέπω καμια movie και πέφτω για ύπνο........... και το επόμενο πρωί παλι τα ίδια?? Είναι όσο διαρκέσει το χάπι δηλαδή? Τότε όταν τα κόψω τι γίνεται??? Και αν ξέρει κάποιος ας μου πεί.... τέτοιου είδους χάπια, μας κάνουν να νιώθουμε καλά και ας υπάρχει πρόβλημα? Ή μας κάνουν να νιώθουμε φυσιολογικά? να μας φέρνουν στα ίσια μας δηλαδή.... ?????

Senior Member
    Ααα παίζει ρόλο ποσο καιρό κάνεις τη θεραπεία αν είσαι δηλαδή στην αρχή ΄δεν έχουν ακόμα αρχίσει να λειτουργούν στο μέγιστο επιθυμητό βαθμό. Εγώ και πριν να αρχίσω θεραπεία πάντα με έπιανε σαν πανικός με το που άνοιγα τα μάτια, γιατι ήταν σαν ξαφνικά να έπρεπε να έρθω αντιμέτωπη με τα πάντα ένω λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν ήμουν ήρεμη (ακόμα και εφιάλτη να είχα ήμουν πιο ήρεμη απο όταν ξυπνούσα) μετά απο λίγο αφου επικεντωνόμουν σε αναπνοές και αρχιζα ασχολίες που αποροφούσαν την προσοχή μου ηρεμούσα
    Σχετικά με τη φαρμακοθεραπεία θα σου πω ότι δεν έχεις κάτι άλλο εκτός απο πάρα πολύ αγχος (ανάλογα βέβαια και με τη περίπτωση εγώ για παράδειγμα είχα και κατάθλιψη εκτός απο αυτό) οπότε αυτό που κάνουν τα φάρμακα είναι να μειώνουν το αγχος που νιώθεις με αποτέλεσμα να μη νιώθεις τα συμπτώματα τους όπως η αποπραγμάτωση. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχεισ κάποια άλλη ασθένεια έχεις απλά αγχος και τα φάρμακα το μειώνουν.
    Η φαρμακοθεραπεία σου δίνει την ευκαιρία να μπορέσεις να αναπνέυσεις, να ηρεμήσεις, να σκεφτείς χωρίς όλα να γίνονται ξαφνικά χάος και μαύρα θα σου δώσει την ευκαιρία να ανταπεξέλθεις στις άμεσες υποχρεώσεις σου και την δυνατότητα όταν θα αρχίσεις ψυχοθεραπεία να μπορέσεις να μιλήσεις για τα πράγματα που σε απασχολούν πραγματικά εφόσον όσο έχεις αποπργαγμάτωση αν είσαι σαν εμένα το μόνο που μπορέις να σκεφτείς όλη μέρα είναι αυτό.
    Η παγίδα είναι ότι το άγχος προέρχεται απο το τρόπο σκεψης ας το πούμε δηλαδη το πως αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τις λύσεις τους γιαυτό αν κάνεις μόνο φαρμακοθεραπεία ο αγχώδης τρόπος που θα αντιμετωπίζεις τα προβλήματα θα παραμείνει ο ίδιος ενώ η ψυχοθεραπεία είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει αυτο το τρόπο σκέψης να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πράγματα να σου δώσει εναλλακτικές σε αδιέξοδα κλπ και έτσι μπορέις να αντιμετωπίσεις τη ζωή πιο ήρεμα.

Ελπίζω!!! Πραγματικά.....Αλλα πες μου κάτι, πλέον είσαι τελείος καλά??? Έφυγε δηλαδή η αποπραγματοποίηση ?? Αν ναι Μπράβο σου!!! Και αφου άλαξες τρόπο σκέψης και τον τρόπο που αντιλαμβανόσουν τα πράγματα πως μπόρεσες και ήρθες πάλι στα αρχικά νορμάλ στάδια σου? Θέλω να πώ και να φύγει η απο πραγματοποίηση δυστιχός με έχει επιρεάσει είδη σε τετοιο βαθμό που αντιλαμβάνομαι (λανθασμένα) με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρο μου.....

Senior Member
    Κοιτα η αποπραγμάτωση και οι σκέψεις που την ακολουθούσαν εχουν φύγει εντελώς δεν βλέπω καν τα πράγματα τόσο μπερδεμένα, χαοτικά, ψεύτικα, ξένα αλλά τον΄τρόπο σκέψης μου γενικά (δηλαδή η απαισιοδοξια, ο φόβος της αποτυχίας το αγχος μου και λοιπά) δεν μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει να τα αλλάξω ακόμα θέλει πολύ δουλεία και προσπάθεια αλλά δεν παθαίνω πια ουτε κρίσεις πανικού ούτε αποπραγμάτωση

Είσαι τυχερή που δεν \"έσπασαν οι αμυνές σου\" γιατι αν σπάσουν το μπερδεμα γίνεται καπώς ποιο μόνιμο....θα την βρούμε την άκρη όμως.
    Με ελπίδες...

Senior Member
    Γιωργο και οι αμυνές μου είχαν σπάσει και είχα τρομερή κατάθλιψη και δεν θέλω καν να σου περιγράψω αυτά που σκεφτόμουν για να μην σε παρασύρω και αρχίσεις και ψάχνεις αν και εσύ σκέφτεσαι αυτά που έιχα \"δει\" και κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα απλά η φαρμακοθεραπεία και στη συνέχεια όταν ήμουν σε θέση για ήρεμες συζητήσεις με τον ψυχ. κάναν θαύματα και το ίδιο θα κάνουν και σε εσένα και εγώ όταν είχα αποπραγμάτωση δεν ήξερα τι ήταν όταν μου είπε ο ψυχίατρος για αποπραγμάτωση είχα βρει τότε ένα φόρουμ depersonalisation/derealisation disorder διαβασα τα post όλων των παιδιών και είδα ότι λίγο ως πολύ σκεφτόμασταν τα ίδια περίεργα και όλοι μετα απο βοήθεια ειδικού το ξεπέρασαν. Στην αρχή σκεφτόμουν μπα αυτοί ετυχε και το ξεπέρασαν και εγώ δεν θα τα καταφέρω αλλά εφόσον όλοι αυτοί τα είχαν καταφέρει είχα για πρώτη φορά ελπίδα.
    Εγώ το μόνο που θα σου πω στα σίγουρα είναι ότι όταν φύγει το άγχος μετά απο κάποιο καιρό θα φύγει η αποπραγμάτωση και όταν θα περάσει καιρός δεν θα σκεφτεσαι καν αν είσαι σε όνειρο. Σε κάποιες στιγμές όταν θα ζορίζεσαι για κάποια δευτερόλεπτα στην αρχή θα περνά απο το μυαλό σου η σκέψη \"λες να?...\" αλλα θα έχεις τη δύναμη να τη σταματάς εκεί και μετά απο αρκετό χρόνο δεν θα έρχεται καν αυτή η σκέψη καθόλου. Σε κάποιες φάσεις όταν θα το έχεις αφήσει πίσω σου θα απορείς μα κάλα τι σκεφτόμουν και γιατί και δεν θα μπορείς ούτε καν να καταλάβεις πως τα σκεφτόσουν όλα αυτά. Γιατί πολύ απλά δεν θα έχεις πια αποπραγμάτωση δηλαδη δεν θα είσαι αποκομένος απο τη πραγματικότητα σου. Όμως τότε να ξέρεις ότι θα έρθεις πάλι αντιμέτωπος με τη πραγμάτικότητα σου δηλαδή τυχόν αγχη, υπερβολικές υποχρεώσεις, μοναξιά η δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι΄ο λόγος που σε πίεσε τόσο ώστε να πάθεις αποπραγμάτωση και τότε θα πρέπει να έχεισ μάθει να αντιμετωπίζεις τα δύσκολα αλλά να σου πω κάτι αφού καταφέρνεις και περνάς απο την αποπραγμάτωση φαντάζομαι θα έχεις πάρει δυνάμεις να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε τώρα χεχε
    Αυτά που θυμάμαι τότε απο το ψυχίατρο που μου είχε πει είναι : Η ζωή δεν είναι τέχνη αλλά τεχνική
    Εγω δεν το πιστεύω ακριβώς έτσι πιστεύω ότι Η ζωή είναι τέχνη αλλά θέλει και τεχνική όπως όλες οι τέχνες
    Κράτα την ελπίδα και κάνε υπομονή γτ θέλει και χρόνο και ηρεμία
    Πόσος καιρός έχει περάσει που κάνεις θεραπεία?

Senior Member
    πόσο καιρό πας σε ψυχίατρο κ παίρνεις αυτό το χάπι?ποιά είναι η διαγνωσή του?

Senior Member

Senior Member

Senior Member

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast