Αποπραγμάτωση;;; Τοτε έκανα ενα τρομερό λάθος... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 71
    Junior Member
    γεια σου georgz βρηκες καποια λυση;
    σε εμενα τα efexor λητουργουσαν καλα ρωτησες καποιο γιατρο;

Senior Member
    καλησπερα παιδια.
    οπως εχω γραψει και σε αλλα ποστς εχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη(μονο ιδεοληψιες).
    γυρισα απο διακοπες,ολοι οι φιλοι μου λειπουν,οι γονεις μου διακοπες,η κοπελα μου το ιδιο..κι εγω σημερα επεστρεψα μετα απο αδεια στη δουλεια
    ειπα να γραψω κι εγω γιατι μονος τωρα στο σπιτι δεν την παλευω

εγω εδω και δυο μερες νιωθω οτι ολα ειναι ψευτικα,ο κοσμος μου φαινεται περιεργος,και γενικα με απασχολει αν ολα αυτα γυρω μου υπαρχουν η απλα ειναι στη φαντασια μου.,.ακομα και τωρα που σας γραφω κατι περιεργο νιωθω οτι συμβαινει...
    το φοβαμαι πολυ και πιο πολυ οτι θα κανω κατι ακραιο..

αυτα...δεν λαμβανω φαρμακευτικη θεραπεια γιατι δυο ψυχιατροι λενε οτι δεν ειναι απαραιτητο στη κατασταση μου

Senior Member
    Οπως ανέφερες και μόνος σου το ότι δεν είναι κανείς εκείι αυτή τη στιγμή σου δίνει πάρα μα πάρα πολύ χρόνο να ασχοληθείς με τις σκέψεις που προκαλεί η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή δηλαδή ότι κάτι πολύ σημαντικά άσχημο θα συμβεί καιι εφόσον δεν έχεις τους φίλους σου να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν καιι να απασχοληθείς με πιο όμορφες σκέψεις το μυαλό σου επαναλαμβάνει απερίσπαστο αυτες τις σκέψεις... όμως αυτές οι σκέψεις είναι φυσικά υπερβολικές προκαλούνται απο αγχος προκαλούν αγχος και δημιουργουν ένα φαύλο κύκλο , το ίδιο το μυαλό σου θέλει΄να τισ σταματήσει σε κάποιο ποσοστό έτσι σταματά να κάνει συνεχώς σκέψεις, ΄να σύνδέει γεγονότα να τα επεξεργάζεται με τον υπερβολικό ρυθμό που το κάνει όταν κατακλίζεται απο αγχος έτσι αρχίζουν όλα να σου φαίνονται περίεργα και ξένα
    Οταν αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι όλα είναι περίεργα και ξένα και ότι ίσως βρίσκονται όλα στη φαντασία σου κλπ να ξέρεις θα είναι καλύτερο να σταματήσεις εκείνη τη στιγμή να πιέζεσαι να εξηγήσεις τι είναι αυτές οι σκέψεις και να τους δώσεις απάντηση αλλά να μιλήσεις έστω με κάποιον απο την οικογένεια σου για κάποιο ασχετο χαλαρο θέμα να κάνεις άλλα ήρεμα πράγματα γτ όσο περισσότερο πιεστείς τόσο πιο πολύ το μυαλό σου αντιστέκεται να κάνει αγχώδεις σκέψεις και τόσο πιο πολύ θα σου φαίνονται όλα ξένα και περίεργα.

Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν σε αυτή τη φάση η έλλειψη υπομονής κα η πίεση που ακούσα στον εαυτό μου ήταν αυτό που έκανε τισ καταθλιπτικες σκέψεις και την αποπραγμάτωση πάρα πολύ χειρότερα και τις κρίσεις πανικού αφόρητες. όσο περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη αποκτούσα στην πορεία της ανάρωσης τόσο υποχωρούσαν τα συμπτώματα.

Δεν έχω ιδεοψυχαναγκαστική για να ξέρω απο εμπειρία πως ακριβώς είναι ή τι νιώθεις κλπ αλλά όταν είχα κατάθλιψη σε πολύ μεγάλο βαθμό θυμάμαι πως μου είχε πει ο γιατρός πως κάποιες απο τις σκέψεις που έκανα ήταν ιδεοληψίες (όπως πχ όταν έβλεπα τραγικά δυστυχήματα στις ειδήσεις πίστευα ότι θα συμβούν σε άτομα απο την οικογένεια μου κλπ) και θυμάμαι ότι πραγμάτικά ήταν σα να έψαχνα τα στοιχεία συνχεώς στο περιβάλλον που θα επιβεβαίωναν αυτές τις σκέψεις όταν στη συνέχεια αντιμετώπιζα τις καταστάσεις σταδιακά με περισσότερο υπομονή (δηλαδή ας συμβεί πρώτα και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε) αλλά και με πιο ευχάριστα πράγματα στη καθημερινότητα σταδιακά όλα τα αρνητικά μειώνονταν σε ένταση

Originally posted by pikos
    γεια σου georgz βρηκες καποια λυση;
    σε εμενα τα efexor λητουργουσαν καλα ρωτησες καποιο γιατρο;
    Γειά σου και σένα pico, τελικά πήρα 1 χρόνο αναβολή απο το στρατό.. μου ζήτησαν ένα χαρτί απο ψυχιατρική κλινική το οποίο και έβγαλα, η τελική διάγνωση χαρακτηριστικά λέει:
    Ο Κος ###### Γεώργιος του Σταματίου , που εξετάστηκε σήμερα στο εξωτερικό ψυχιατρικό ιατρείο , πάσχει απο συναισθηματική διαταραχή, με κρίσεις πανικού ,αποπροσωποποιητικές - αποπραγματοποιητικές εμπειρίες , επίμονα επεναλαμβανόμενες σκέψεις , αυπνία , ανορεξία. Χρειάζεται τακτική ψυχιατρική παρακολούθηση, φαρμακευτική αγωγή , ψυχοθεραπεία και υποστήριξη απο τους οικείους του.

Gamder11 συμφώνώ απόλυτα με Katerinaki , οσο ποιο λίγο σημασία δώσεις σε αυτές τις σκέψεις, τόσο το λιγότερο θα σε ενοχλούν.

Senior Member
    Πρώτα πρώτα να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι δε θα κάνεις σε καμία περίπτωση τίποτα ακραίο. Δε σου αξίζει κάτι τέτοιο. Η ζωή έχει και πολύ όμορφες πλευρές και είναι πολλές άπό αυτές που δεν έχουμε ακόμα ζήσει. Αύριο πάντα είναι μια καινούρια μέρα. Όλα γύρω σου είναι αληθινά γιατί πάνω από όλα εσύ υπάρχεις, αναπνέεις, ζεις.

Όλοι λίγο πολύ είτε έχουμε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα είτε όχι η προσαρμογή μετά τις διακοπές είναι ίσως καταθλιπτική στην αρχή... Πόσο μάλλον για μας που μας βασανίζει κάτι αυτή η προσαρμογή μπορεί να είναι πιο επώδυνη. Ακόμα μπορεί και να φέρει στην επιφάνεια κάποια δυσάρεστα συναισθήματα που είχαμε πριν ή κατά τη διάρκεια των διακοπών με κάποια άλλη μορφή. Είσαι σε δύσκολη περίοδο τώρα αλλά πίστεψε στη δύναμή σου, είναι απλά μία ιδέα του μυαλού αυτό που σκέφτεσαι. Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά ότι όσο λιγότερη σημασία δίνεις στις σκέψεις τόσο πιο λίγη δύναμη θα έχουν σιγά σιγά πάνω σου. Αυτές αρχικά θα συνεχίσουν να έρχονται αλλά προσπάθησε να μην σε ταράζουν, ούτε καν να σε ενοχλούν. Πες είναι δικό μου δημιούργημα και απλά τις αγνοώ... Σιγά σιγά θα εξασθενήσουν αν δεν τις δίνεις σημασία...Ασχολήσου με πράγματα που σε ευχαριστούν παρόλο που προς το παρόν είσαι μόνος. Κάτι θα βρεις. Θα δεις, όταν η προσαρμογή θα κάνει τον κύκλο της θα είσαι πολύ καλύτερα!
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Junior Member
    απο οτι καταλαβα georgz αγχωθηκες αρκετα με το στρατο,ολα καταληγουν σε αυτο που λεει η katerina,πως το αγχος ειναι καταλητης για πολλα συναισθηματα και περιεργες καταστασης...
    κι εγω δεν ειμαι στα καλητερα μου τωρα τελευταια,εχω αρκετο αγχος,ομως προσπαθω να το κατευθινω εκει που πρεπει,δηλαδη δεν ειναι λογικο να αγχονομαι μηπως παθω κατι η μηπως ειμαι τρελος η πολλα αλλα ,αλλα ειναι λογικο να αγχοθω εαν δεν κανω τιποτα για να βελτιωθω και να εξελιχθω σαν ανθρωπος,εαν δεν ακολουθω την φυση μου δηλαδη, αν τωρα η φηση μου επιλεγει να ποναω θελει να μου δηξει κατι με αυτο...gember11 παλεψε την δεν εχεις αναγκη ουτε απο φαρμακα ουτε απο τιποτα,αφησε τα ποδια σου να τρεμουν τουλαχηστων θα ξερεις πως ειναι δικα σου...

Originally posted by pikos
    απο οτι καταλαβα georgz αγχωθηκες αρκετα με το στρατο,ολα καταληγουν σε αυτο που λεει η katerina,πως το αγχος ειναι καταλητης για πολλα συναισθηματα και περιεργες καταστασης...
    κι εγω δεν ειμαι στα καλητερα μου τωρα τελευταια,εχω αρκετο αγχος,ομως προσπαθω να το κατευθινω εκει που πρεπει,δηλαδη δεν ειναι λογικο να αγχονομαι μηπως παθω κατι η μηπως ειμαι τρελος η πολλα αλλα ,αλλα ειναι λογικο να αγχοθω εαν δεν κανω τιποτα για να βελτιωθω και να εξελιχθω σαν ανθρωπος,εαν δεν ακολουθω την φυση μου δηλαδη, αν τωρα η φηση μου επιλεγει να ποναω θελει να μου δηξει κατι με αυτο...gember11 παλεψε την δεν εχεις αναγκη ουτε απο φαρμακα ουτε απο τιποτα,αφησε τα ποδια σου να τρεμουν τουλαχηστων θα ξερεις πως ειναι δικα σου...
    Τελικά πήρα αναβολή και να πα να ####!!! Πρώτα απόλα η υγεία...
    Πήρα 1 χρόνο γτ αν πήγαινα σε αυτή την φάση δεν ξέρώ και εγώ τι θα έκανα αν με έπιανε καμια κρίση πανικού...
    Να σου πώ την αλήθεια δε τον σκεφτόμουν καν τον στρατό δεν με άνχωνε αυτό, η αποπραγμάτώση μου δημιουργούσε πρόβλημα και δεν το ρίσκαρα να πάω με αυτη την κατάσταση..
    Τώρα πέρνω τα Zyprexa και μπορώ να πώ πως μέσα σε 5 μέρες έχω δει βελτίωση.. για να δούμε τι θα δούμε....

Junior Member
    αυτο το να πανε να γ\\ε πες το ξανα...χαχα

αυτο ειναι πολυ θετικο που λες...

Junior Member
    το ολα ειναι στο μυαλο ειναι συνηθησμενη εκφραση και θεωρητικα στεκει το δυσκολο ειναι να τα διαχηρηστεις αυτα που ειναι στο μυαλο...

κανε επηθεση σε αυτο που εχεις και οταν παρεις λιγο δυναμη να καθησουμε και να αναλησουμε ολοι αυτη την κατασταση με καθαρο μυαλο...κι εγω εχω πολλα κενα πανω σε αυτη την υπερβατικη εμπειρια...για να μην την πω καπως αλιως χαχα

Υπερβατική, σουρεαλιστική, παράδοξη, υπεργαλαξιακή και αναμφίβολα πρωτόγνωρη εμπειρια.....
    Ωρες ώρες πιστέυω πως το λεξιλόγιο ειναι κάπως \"φτωχό\" για να περιγράψει κανείς την αποπραγμάτωση
    Ο φόβος είναι ο παντοτινός συνοδοιπόρος της αναλήθειας
    Το πιο μεγάλο ψέμα είναι η αλήθεια που έχει κατανοηθεί λανθασμένα
    Ο χρόνος είναι ο κήρυκας της αλήθειας....

Junior Member
    χα χα... μ\'αρεσεις!!!
    αστα να πανε με αυτον τον διαολο...
    χα χα...ομορφα τα λες θα προσθεσω πως εμεις οριζουμε το σωστο και το λαθος...

Δυστυχώς αν αφύσει κανείς να τον επηρεάσει η αποπραγμάτωση (βλ. εμένα!) και δεί με λανθασμένη-διαστρεβλωμένη συνειδητότητα και αντίληψη τον κόσμο γυρο του, μετα το αντικειμενικά λαθος το βλέπει σωστο.......

Junior Member
    κι εγω αισθανομαι πως εχω επιρεαστει πολυ απο αυτη την κατασταση,καταλαβαινω τι λες,σκεψου ομως πως σου ανηγεται μια αλλη οπτικη,κρατησε την ισως σου χρηαστει...

Member
    axxxxxxx!!!georgez na kseres poso se katalabainw!!egw exw apoproswpopoihsh edw kai 5xronia den feygei me tipota!exei kanei thn zwh moy kolash.......allazw synexws ta xapia na dw pote 8a moy broyn poia 8a me boh8hsoyn!!!!!se osoys giatroys ki an phga kaneis den kserei ti einai ayto to synais8hma kai pws feygei.twra moy edwse o giatros ta wellbutrintwn 150mg.ta pernw edw kai 2ebdomaades alla akomh den blepw fws!!!!na doyme ti 8a ginei kai me ayta.sorry an se koyrasa.NA 8YMASAI PANTOS PWS EMEIS EIKASTE AYTOI POY STO TELOS 8A TO NIKHSOYME AYTO TO 8HRIO!!!!!!!!!!!!!!!!

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast