ναι στη συναισθηματικη πεινα? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 125
    Senior Member
    το θέμα μου είναι lessing ,και σε ρωτάω για να μου δώσεις καμιά ιδέα,καλά να φας αργά ένα μεσημεριανό που αποτελείται από μεγάλες ποσότητες,αλλά εγώ ας πούμε που σήμερα έχω να φάω ένα μπιφτέκι με μαρουλοσαλάτα πόσο αργά μπορώ να φάω?(πόση ώρα θα μασάω τα μαρουλόφυλλα και πόση ώρα θα κάνω για ένα μπιφτέκι που χωράει όλο στο στόμα μου?) πραγματικά αυτό το βιβλίο με βοήθησε πολύ αλλά μερικά πράματα εφαρμόζονται αφού πρώτα μάθεις να τρως λίγο.
    εγώ υπό άλλες συνθήκες θα έτρωγα τρία μπιφτέκια,με σαλάτα κ μετά θα έπαιρνα μισή φραντζόλα ψωμί κ θα την βούταγα στο λάδι της σαλάτας.κ ίσωε μετά κ κανά γλυκάκι.κ μετά θα ήμουν χορτάτη κ όλα αυτά θα μπορούσα να τα φάω αργά.τώρα που ζυγίζω το ψωμί,ζυγίζω το μπιφτέκι κ βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι,συγγνώμη αλλά τα καταπίνω λες και είναι χυμός.
    και επίσης μια κ μιλάμε για συναισθηματική πείνα,άμα εγώ έχω τρώω το 1/4 των μερίδων που έτρωγα +μερικά φρούτα κ λαχανικά που δε έτρωγα,και τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστική που δεν έκανα,γιατί μετά από 2 μήνες δεν ζυγίζω λιγότερο σε αναλογική κλίμακα κ έχω χάσει μόνο 2 κιλά από αυτά που είχα κ 2 κιλά από αυτά που έβαλα στις διακοπές κ δεν είχα?μετά εγώ φταίω που θέλω να φάω όλα όσα έχασα τόσο καιρό????????????????????αααααααααα αααχ!
    τεσπα προσπαθώ να συνεχίσω μετά από μια βδομάδα που δεν άντξα να κάνω δίαιτα.

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Ναι αλλα ο ορος διαταραχη καλυπτει πολλα πραγματα παραπανω απο την παχυσαρκια που ειναι συμπτωμα μιας διαταραχης.. χεχεχε
    Συμφωνω αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν η παχυσαρκια ειναι συμπτωμα μιας διαταραχης αλλωστε ολα τα εγκληματα γινονταο απο λεπτους χεχε

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    το θέμα μου είναι lessing ,και σε ρωτάω για να μου δώσεις καμιά ιδέα,καλά να φας αργά ένα μεσημεριανό που αποτελείται από μεγάλες ποσότητες,αλλά εγώ ας πούμε που σήμερα έχω να φάω ένα μπιφτέκι με μαρουλοσαλάτα πόσο αργά μπορώ να φάω?(πόση ώρα θα μασάω τα μαρουλόφυλλα και πόση ώρα θα κάνω για ένα μπιφτέκι που χωράει όλο στο στόμα μου?) πραγματικά αυτό το βιβλίο με βοήθησε πολύ αλλά μερικά πράματα εφαρμόζονται αφού πρώτα μάθεις να τρως λίγο.
    εγώ υπό άλλες συνθήκες θα έτρωγα τρία μπιφτέκια,με σαλάτα κ μετά θα έπαιρνα μισή φραντζόλα ψωμί κ θα την βούταγα στο λάδι της σαλάτας.κ ίσωε μετά κ κανά γλυκάκι.κ μετά θα ήμουν χορτάτη κ όλα αυτά θα μπορούσα να τα φάω αργά.τώρα που ζυγίζω το ψωμί,ζυγίζω το μπιφτέκι κ βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι,συγγνώμη αλλά τα καταπίνω λες και είναι χυμός.
    και επίσης μια κ μιλάμε για συναισθηματική πείνα,άμα εγώ έχω τρώω το 1/4 των μερίδων που έτρωγα +μερικά φρούτα κ λαχανικά που δε έτρωγα,και τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστική που δεν έκανα,γιατί μετά από 2 μήνες δεν ζυγίζω λιγότερο σε αναλογική κλίμακα κ έχω χάσει μόνο 2 κιλά από αυτά που είχα κ 2 κιλά από αυτά που έβαλα στις διακοπές κ δεν είχα?μετά εγώ φταίω που θέλω να φάω όλα όσα έχασα τόσο καιρό????????????????????αααααααααα αααχ!
    20 φορες για καθε μπουκια(για παιχτες με γερα νευρα) Εχεις δηλαδη χασει 4 κιλα καθολου ασχημα!!

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Originally posted by spaceride
    Ναι αλλα ο ορος διαταραχη καλυπτει πολλα πραγματα παραπανω απο την παχυσαρκια που ειναι συμπτωμα μιας διαταραχης.. χεχεχε
    Συμφωνω αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν η παχυσαρκια ειναι συμπτωμα μιας διαταραχης αλλωστε ολα τα εγκληματα γινονταο απο λεπτους χεχε
    Τελικά η παχυσαρκία είναι σύμπτωμα μιας διαταραχής εάν δεν υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι? Προσωπικά είμαι μπερδεμένη..

Να σας πω και κάτι άλλο που μου περνάει από το μυαλο:
    έχω σκεφτεί ότι μπορεί προσωπικά εμένα να μου κάνει κακό το ότι σκέφτομαι συνεχώς ότι πάσχω από κάποια ΔΠΤ, και ότι ναι μεν μπορεί να είναι χρήσιμο να αποδεχθώ ότι κάποιο "πρόβλημα" έχω ώστε να μπω στη διαδικασία να αλλάξω, αλλά δε μπορεί και με αυτόν τον τρόπο απλά να το διογκώνω το όποιο θέμα έχω?

Γιατί να μην το πάρω π.χ. ότι ΟΚ πήρα πολλά κιλά για τους χ-ψ λόγους, και τώρα επειδή βλέπω ότι τα κιλά που πρέπει να χάσω είναι πολλά απογοητεύομαι, με παίρνει από κάτω και λέω δεν πρόκειται να τα καταφέρω και συνεπώς χάνω το κουράγιο μου και από στεναχώρια τρώω παραπάνω? Δε μπορεί να είναι αυτό η πηγη του κακού και οι σκέψεις αυτές να διαταράσσουν την ψυχολογία μου και τη συμπεριφορά μου?

Πριν 3 χρόνια γιατί έχασα αρκετά κιλά μετά από την 1η μου εγκυμοσύνη (από 90 πήγα 72-75 και έπαιζα εκεί και ένιωθα και μια χαρά), τότε γιατί το κατάφερα? Θυμάμαι πολύ καλά ότι τότε δε σκεφτόμουν σε καμία περίπτωση ότι πάσχω από κάτι, έλεγα απλά πάχυνα επειδή έκοψα το τσιγάρο μαχαίρι στη διάρκεια της κύησης και αφέθηκα και έτρωγα ασύστολα. Και η ψυχολογία μου ήταν διαφορετική και έκανα δίαιτα και έχασα κιλά μέχρι εκεί που ένιωθα καλά με το σώμα μου.

Στη 2η εγκυμοσύνη πήρα πάλι 30 κιλά, βγήκα από το μαιευτήριο στα 106, και από τότε έχω χάσει το κουράγιο μου, τα κιλά μου φαινόντουσαν πάρα πολλά και είπα έχω σοβαρό πρόβλημα έτσι θα μείνω για πάντα. Και η ψυχολογία μου έκτοτε είναι τελείως διαφορετική, λέω συνεχώς στον εαυτό μου "εχεις πρόβλημα"

Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένη. Ποια είναι τα όρια όπου λες πάσχω από ΔΠΤ, όταν είσαι υπέρβαρος-παχύσαρκος σίγουρα πάσχεις απο ΔΠΤ?

Senior Member
    Nα πω την προσωπικη μου αποψη,να μιλησω για μενα για το θεμα της δικης μου διαταραχης,αν και δεν ξερω αν ειμαι οφ τοπικ, το λεω επειδη το αναφερατε..
    Εγω θεωρω οτι διαταραχη ειχα-δεν ξερω να την ονομασω αλλιως αναλυτικοτερα-οταν δεν εβρισκα λογο να σταματησω να τρωω!
    Ενω δεν πεινουσα γιατι ηδη ειχα φαει ενα ψυγειο ολοκληρο+το ζαχαροπλαστειο της γειτονιας,εψαχνα μεσα μου ενα λογο που να με κανει να αντισταθω σε 5 κομματια πιτσα στις 12 το βραδυ μετα απο τρελο φαγοποτι και δεν εβρισκα!!!!
    Ελεγα,ειμαι που ειμαι χαλι μαυρο,ας με αποτελειωσω..

Senior Member
    [20 φορες για καθε μπουκια(για παιχτες με γερα νευρα) Εχεισ δηλαδη χασει 4 κιλα καθολου ασχημα!!
    ουσιαστικά έχω χάσει 2 μετά από δύο μήνες που ήμουν υπόδειγμα.τα δύό άλλα είχαν μπει μέσα σε μια εβδομάδα άρα ήταν υγρά κ χάθηκαν εύκολα.πιστεύω ότι είναι λίγο. δεν λέω οτι θα πρεπε ναχα χάσει πολλά παραπάνω (ίσως 6 ό ναταν ουτοπικό) αλλά τουλάχιστον να μην είμαι κολλημένη εδώ κ τρεις εβδομάδες ,μετά από τόσα αργά κπολλά μασήματα.δηλα΄δή στα κινέζικα βασανιστήρια τι ακριβώς σου κάνουν.?

μπορώ να σκεφτώ οτι όλοι έχουμε διαταραχές.αλλά διαταραχή από διαταραχή έχει διαφορά.αυτό ίσως εννοεί κ ο spaceride.άλλο να βγάζεις κ το μαρούλι που θα φας,ή να τρως τρως να τα βγάζεις κ τούμπαλιν 2-3 φορές μέσα σε μία ώρα, κ άλλο να σαι λίγο παχουλοκομψός κ να μπορείς να φας δύο πιτόγυρα στην καθισιά σου κ μετά να χεις ένοχές κ να νιώθεις άβολα.άμα θεωρούμε το τελευταίο διαταραχή τότε η πρώτη περίπτωση τι είναι?

Senior Member
    νομιζω οτι το παραζαλιζουμε το θεμα με τη διαταραχη!
    δεν ημουν ποτε βουλιμικη, ουτε ανορεξικη, ουτε υπαρβολικα παχυσαρκη η υπερβαρη η οπως τεσπα εχουμε κανει τις κατηγοριες.
    απο τη στιγμη ομως που ψαχνω να βρω στο φαγητο πραγματα για το οποιο δεν ειναι προορισμενο, θεωρω οτι ναι, η σχεση μου μαζι του ειναι διαταραγμενη κ οχι φυσιολογικη.
    αυτο δε σημαινει οτι ειμαι αρρωστη-κατ εμε- ουτε φυσικα οτι εχω το αλλοθι να τρωω ο,τι βρω μπροστα μου.
    και ασχετως αν με βοηθαει η οχι, σιγουρα απο την αντιπερα οχθη δε με βοηθαει το να λεω οτι εγω τρωω επειδη απολαμβανω το φαγητο.
    ας μην κρυβομαστε πισω απο τα δαχτυλο μας, μπορει να απολαμβανει κανεις 1,2,3 αντε κ 5 καλαμακια-σουβλακια (να καλυψω κ τους βορειους κ τους νοτιους με την ορολογια :P) αλλα τα 25 δυσκολαυομαι να πιστεψω οτι οντως τα απολαμβανει.
    και με 1,2,3-5 ΔΕΝ παχαινει!

κατι αλλο με το οποιο συμφωνω ειναι κατι που ανεφερε ο spaceride κ ενω για μενα ειναι το πιο βασικο,περιεργως προσπεραστηκε ..
    το φαγητο καλυπτει καποια κενα κ δεν πρεπει να το απομακρυνεις αν δε βρεις αλλο τροπο να καλυψεις αυτα τα κενα...
    το πως το ενιωσα αυτο με το που εκοψα το τσιγαρο δε μπορω να το περιγραψω...
    ενιωσα, χωρις υπερβολη, οτι μου τραβηξαν το χαλι κατω απ τα ποδια, οτι μου πηραν τον κυματοθραυστη μου, το αποκουμπι μου, το καταφυγιο μου, κτλ,κτλ,κτλ
    τη μοναδικη μου απολαυση!
    αρρωστημενο?
    το ξερω!
    αλλα ετσι ενιωσα τι να κανουμε... κ μην πουν οι περισσοτεροι οτι δε νιωθουν καπως ετσι για το φαγητο..
    αναρρωτιεμαι λοιπον, αν δε βρουμε πως θα καλυφτουν αυτα τα κοινα, πως περιμενουμε να σταματησουμε να τα κουκουλωνουμε?

Senior Member
    [20 φορες για καθε μπουκια(για παιχτες με γερα νευρα) Εχεισ δηλαδη χασει 4 κιλα καθολου ασχημα!!
    ουσιαστικά έχω χάσει 2 μετά από δύο μήνες που ήμουν υπόδειγμα.τα δύό άλλα είχαν μπει μέσα σε μια εβδομάδα άρα ήταν υγρά κ χάθηκαν εύκολα.πιστεύω ότι είναι λίγο. δεν λέω οτι θα πρεπε ναχα χάσει πολλά παραπάνω (ίσως 6 ό ναταν ουτοπικό) αλλά τουλάχιστον να μην είμαι κολλημένη εδώ κ τρεις εβδομάδες ,μετά από τόσα αργά κπολλά μασήματα.δηλα΄δή στα κινέζικα βασανιστήρια τι ακριβώς σου κάνουν.?

μπορώ να σκεφτώ οτι όλοι έχουμε διαταραχές.αλλά διαταραχή από διαταραχή έχει διαφορά.αυτό ίσως εννοεί κ ο spaceride.άλλο να βγάζεις κ το μαρούλι που θα φας,ή να τρως τρως να τα βγάζεις κ τούμπαλιν 2-3 φορές μέσα σε μία ώρα, κ άλλο να σαι λίγο παχουλοκομψός κ να μπορείς να φας δύο πιτόγυρα στην καθισιά σου κ μετά να χεις ένοχές κ να νιώθεις άβολα.άμα θεωρούμε το τελευταίο διαταραχή τότε η πρώτη περίπτωση τι είναι?
    Συμφωνω

Senior Member
    να μην το μεγαλοποιουμε. να μην του δινουμε φυσικη υποσταση.
    ειναι φαγητο και τελος. ακομα και νοστιμο να ειναι, ειναι φαγητο.
    ολοι αυτοι οι κανονες, η υπερπροσπαθεια, η υπεραναλυση, οι τυψεις, η καταπιεση, ...
    ολα μπουμερανγκ γυρνανε.
    και η υδατανθρακοφοβια τωρα που το θυμηθηκα!

λιγο να ανασανουμε ρε γαμωτο...
    το φαγητο δεν ειναι ουτε τσιγαρο ουτε αλλο ναρκωτικο.
    να μην του δινουμε μεγαλο ρολο στη ζωη μας γινεται? θα γινει ποτε?

Senior Member
    Originally posted by click
    να μην το μεγαλοποιουμε. να μην του δινουμε φυσικη υποσταση.
    ειναι φαγητο και τελος. ακομα και νοστιμο να ειναι, ειναι φαγητο.
    ολοι αυτοι οι κανονες, η υπερπροσπαθεια, η υπεραναλυση,
    Υπεραναλυση για μενα=αντικαθιστα την πραξη!

Senior Member
    κατι αλλο με το οποιο συμφωνω ειναι κατι που ανεφερε ο spaceride κ ενω για μενα ειναι το πιο βασικο,περιεργως προσπεραστηκε ..
    το φαγητο καλυπτει καποια κενα κ δεν πρεπει να το απομακρυνεις αν δε βρεις αλλο τροπο να καλυψεις αυτα τα κενα...
    το πως το ενιωσα αυτο με το που εκοψα το τσιγαρο δε μπορω να το περιγραψω...
    ενιωσα, χωρις υπερβολη, οτι μου τραβηξαν το χαλι κατω απ τα ποδια, οτι μου πηραν τον κυματοθραυστη μου, το αποκουμπι μου, το καταφυγιο μου, κτλ,κτλ,κτλ
    τη μοναδικη μου απολαυση!
    αρρωστημενο?
    το ξερω!
    αλλα ετσι ενιωσα τι να κανουμε... κ μην πουν οι περισσοτεροι οτι δε νιωθουν καπως ετσι για το φαγητο..
    αναρρωτιεμαι λοιπον, αν δε βρουμε πως θα καλυφτουν αυτα τα κοινα, πως περιμενουμε να σταματησουμε να τα κουκουλωνουμε? [/quote]Αυτο απο μονο του ειναι τοσο ενδιαφερον που μπορει να γινει ανετα ξεχωριστο ποστ

Senior Member
    Eνα πρωινο ελειψα και γυρισα και ειδα 1μυριο ποστς..χαχαχα
    Ξεσαλωσε και η lessing και γεμισε τον τοπο χωρις αντιλογο...χαχαχα
    Παμε ενα ενα γτ εχω πολλα

Senior Member
    σωστο και ξεαγχωτικο!:smilegrin:

αυτο παλι το να μην τρωμε ορθιοι, παλι καλα που μου το θυμισες. κι αυτο υπερβολη δεν ειναι ρε συ?
    ορθιοι να αδειαζουμε το ψυγειο ή την κατσαρολα και τα ντουλαπια, ειναι θεμα.
    αλλα οχι το ορθιοι γενικως.
    φαντασου να ειχε διαταραχη προσληψης τροφης οποιος τρωει σουβλακι, χοτ ντογκ, τυροπιτα κλπ ορθιος
    ολοι διαταραγμενοι θα ημασταν.

λιγο χωρο να αναπνευσουμε.......... [/quote]Νομιζω ο stable ειχε πει οτι ο ορος διαταραχη ειναι υπερ-χρησιμοποιημενος.Παντως το ορθιος το λενε για να συνειδητοποιει καποιος τι τρωει να ειναι λιγο ιεροτελεστεια το φαι με ωραιο τραπεζομαντηλο κ.λ.π.Παντως να προσθεσω οτι τις λιγες φορες που καταφερα να φαω μασωντας ΑΡΓΑ χορτασα μα πολυ λιγωτερη μεριδα. [/quote]

Ιεροτελεστικα κανουν και τους εμετους lessing.. Ειναι λιγο επιφοβο αυτο που προτεινουν ορισμενοι.. Εδω νομιζα οτι παμε να αποκεντρωσουμε την προσοχη απο την τροφη και να τη γυρισουμε στο συναισθημα..Μπερδευτηκα μαλλον απο τον τιτλο του θεματος...Προφανως ομως ορισμενοι δεν αντεχουν να δουν το συναισθημα τους και συνεχιζουν και κλωθογυριζουν στην τροφη

Senior Member

Μπεεεεεεε

Senior Member

Κατα τη γνωμη μου ειναι και τα 2 εκφρασεις του ιδιου πραγματος.. Η διασταση που δινουμε στην τροφη και που στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει..Υπαρχουν τα υποκειμενικα και τα αντικειμενικα υπερφαγικα..Ο παχουλοκομψος γτ να νιωσει ενοχες? Δεν πεινουσε? Αν δεν πεινουσε γτ εφαγε? Κι αν ετρωγε σαλατες 4 λεκανες παλι δυσφορια δε θα ειχε? Γτ αν δεν εχει δυσφορια γτ αισθανεται ασχημα? Επειδη τα πιττογυρα ειναι κακα? κτλ κτλ κτλ

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast