ναι στη συναισθηματικη πεινα? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 125
    Senior Member
    Originally posted by click
    Originally posted by spaceride
    Γραφεται καποιοι για την υπεραναλυση.. Να σας πω τη δικη μου ιστορια (και να μη θελετε εγω θα την πω). Οταν ημουν στα ντουζενια της διαταραχης μου η θεραπευτρια μου με εβαλε να κανω καταγραφες καθε μερα ολη μερα.. Τι τρωω, που το τρωω, τι ωρα το τρωω, ποσο πεινουσα πριν φαω, ποσο πεινουσα αφου εφαγα, αυτο που εφαγα το αισθανομαι σαν υπερφαγικο, ποσες ενοχες ειχα, τι σκεφτομουν, τι αισθανομουν, και στο τελος της ημερας κατεγραφα γεγονοτα που θεωρουσα σημαντικα και τι περιμενα την επομενη μερα απο τον εαυτο μου. Αν αυτο δεν ειναι "υπεραναλυση" τοτε τι ειναι??? Κι ομως για μενα ειναι παρατηρηση.. Σ εναν ανθρωπο που ειναι εντελως αποσυνδεδεμενος απο τους λογους που τον ωθουν σε ενα βουλιμικο θελει πολλα αρ..δια να μαθεις να παρατηρεις λιγο πισω απο το πιττογυρο και τις πιτσες.. Οχι για μενα δεν ειναι υπεραναλυση.. και δεν εννοω εδω..εννοω εξω στην πρακτικη πλευρα των πραγματων
    αυτη η μεθοδος που λες, δε νομιζω να κανει για ολους, σωστα? παρα μονο για ειδικες περιπτωσεις.

παραδειγμα. ο πατερας μου, πολλα χρονια βουλιμικος, ειναι γενικα μια φαση "ελα μωρε δε βαριεσαι". δεν εχει συναισθηση του μετρου σε τιποτα. δε σκεφτεται τιποτα. χανει τελειως τη μπαλα. οταν τρωει ειναι σα να βρισκεται εκτος τοπου και χρονου. τρωει πελωριες ποσοτητες, δε βαζει ο νους σου (πχ. 12 σουβλακια τυλιχτα, καλαμακια με πιτα, σαντουιτς με σουβλακι, οπως διαολο τα λενε anyway) και δαγκωνει τη γλωσσα του γιατι τρωει με λυσσα.

ε, αν μια θεραπευτρια τον επειθε ποτε να ακολουθησει τη μεθοδο καταγραφης, θα τον βοηθουσε.

εμενα οχι μονο δε θα με βοηθουσε αλλα θα κατεληγα με ζουρλομανδυα.
    Γι αυτο κι εγω ειπα οτι ειναι δικη μου ιστορια..Γενικοτερα ομως πιστευω οτι η πλειοψηφια θα οφελουνταν απο αυτον τον τροπο. Εσυ κλικ γτ πιστευεις οτι δεν ειναι για σενα? Ενας "απλος" αντικατοπτρισμος συναισθηματος ειναι
    γιατι το χρόνιο προβλημα μου ηταν (και ειναι, ισως) οτι κανω φοκους συνεχεια στα αρνητικα, τα υπερανελυα, τα σκεφτομουν συνεχεια, τα διογκωνα, τα εκανα βουνα, επικεντρο.
    δεν υπηρχε χαλαρωση σχεδον ποτε. μονο μελαγχολια και αρνητισμος.
    γιαυτο πιστευω οτι αυτη η μεθοδος θα μου εκανε πολυ κακο, θα ενιωθα επιπλεον καταπιεση
    Η δικη σου δουλεια-δεσμευση ειναι να κανεις αυτο που ο θεραπευτης σου πιστευει οτι θα ειναι καλο για σενα..Η δικη του δουλεια ειναι να σε βοηθησει να ανακατασκευαζεις τα αρνητικα στη ζωη σου και να βλεπεις περισσοτερο τα θετικα..Εγω στους ανθρωπους που βλεπω σχεδον παντα τους ζηταω να μου φερουν 10 λογους που θελουν να πουν μπραβο στον εαυτο τους...Ξερεις ποσοι τα φερνουν στις αρχες? 1 στους 10 κι αν.. Κι αυτοι ανθρωποι που βλεπουν και κανουν φοκους μονο στα αρνητικα ειναι..

Senior Member
    ναι ρε παιδί μου απλά ήθελα να διεκρυνίσω τι λέει η κυρία ,για να μην αρχίσουμε να καταδικάζουμε το να τρώμε καθιστοί γιατί θεωρώ οτι είναι καλό γενικά.όλα μπορούν να γίνουν εμμονή κ ιεροτελεστία πιστεύω. κ συμφωνώ οτι ένα βουλιμικό επεισόδιο είναι σαν ιεροτελεστία.

Senior Member
    ετσι ακριβως ολοι κανουμε φοκους στα αρνητικα,
    παω κομμωτηριο να φτιαξω το μαλλι να εχω κατι θετικο να κανω φοκους σημερα! αντε φιλακια

Senior Member
    [Bouliana μου δεν ερμηνευω το βιβλιο.Δεν το εχω διαβασει καν. Απλα τα χρονια εμπειριας που εχω μου εχουν δειξει πολλους ανθρωπους με συγκεκριμενα ιεροτελεστικα.. Αυτο που εννουσα ειναι να μη φτανουμε στο σημειο ψυχαναγκασμου. Και παλι ομως ειναι περιπλοκο θεμα για να μπορεσουμε να το αναλυσουμε σε ποστς
    σε αυτό απαντούσα γιατί όλα ξεχνάω να κάνω quote

Senior Member
    Η δικη σου δουλεια-δεσμευση ειναι να κανεις αυτο που ο θεραπευτης σου πιστευει οτι θα ειναι καλο για σενα..
    δε γινεται να διαφωνουμε περισσοτερο :starhit:

Senior Member
    Η δικη σου δουλεια-δεσμευση ειναι να κανεις αυτο που ο θεραπευτης σου πιστευει οτι θα ειναι καλο για σενα..
    Μονο να φανταστω μπορω το γτ

Senior Member
    δεν ξερω αν εχεις καλη φαντασια, οποτε ας βοηθησω.

δε θεωρω οτι δουλεια του ψυχοθεραπευτη ειναι να σου λεει τι να κανεις. δε νομιζω οτι πρεπει να παρεμβαινει τοσο πολυ.
    η δουλεια του ειναι να σε βοηθαει να αποφασιζεις εσυ τι πρεπει να κανεις, με καθαρα κριτηρια και οχι διαστρεβλωμενη εικονα πραγματικοτητας ή θολωμενη κριση.

αλλα οχι, αν σου ελεγε τι να κανεις, και θεωρουσε οτι ο ασθενης του ειναι και δεσμευμενος να το κανει, θα ηταν μεγιστο φαουλ. για μενα. υποκειμενικα ειναι ολα αυτα.

Senior Member
    δεν ξερω αν εχεις καλη φαντασια, οποτε ας βοηθησω.

δε θεωρω οτι δουλεια του ψυχοθεραπευτη ειναι να σου λεει τι να κανεις. δε νομιζω οτι πρεπει να παρεμβαινει τοσο πολυ.
    η δουλεια του ειναι να σε βοηθαει να αποφασιζεις εσυ τι πρεπει να κανεις, με καθαρα κριτηρια και οχι διαστρεβλωμενη εικονα πραγματικοτητας ή θολωμενη κριση.

αλλα οχι, αν σου ελεγε τι να κανεις, και θεωρουσε οτι ο ασθενης του ειναι και δεσμευμενος να το κανει, θα ηταν μεγιστο φαουλ. για μενα. υποκειμενικα ειναι ολα αυτα.
    χαχαχα κλικ μου νομιζουμε διαφωνουμε για λαθος λογους.. Για αρχη δε μιλησα για ψυχοθεραπευτη.. Κατα δευτερο η δεσμευση δεν ειναι σε αυτο που σου λεει ο θεραπευτης σου, αλλα στη θεραπεια σου. Κατα τριτο οταν ερθει καποιος σε μενα (που δεν ειμαι ψυχοθεραπευτης) θα του ζητησω καταγραφες γτ πιστευω οτι μπορει να βοηθηθει απο αυτο. Αν φτασει στο επιπεδο εμπιστοσυνης η σχεση μας και νιωσει ετοιμος-η να δει ορισμενες συνδεσεις τοτε θα το προσπαθησει γτ θα ξερει οτι κι εγω απο τη μερια μου προσπαθω να βοηθησω..Οσο για τη δουλεια του ψυχοθεραπευτη, η δικη μου γνωμη ειναι να σου δειξει ορισμενες συνδεσεις στη ζωη σου..Απο εκει και περα, ενηλικοι ειμαστε και αποφασιζουμε αν θα μετακινηθουμε η οχι

Senior Member
    6 μηνες πρεπει να ειναι τρελο high score, μπραβο βουλιανα!!!:thumbup:

εμενα αυτο που με βοηθησε και δεν ηταν ιδεα της ψυχολογου, απλα μου ηρθε, ηταν να γραφω καθε μερα τα ΘΕΤΙΚΑ της ημερας που περασε. εγραφα και τι εφαγα και θερμιδες συν καταμετρηση βαρους αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, πρακτικο καθαρα.

στο πρωτο σκελος, η επικεφαλιδα ηταν "τι εκανα σημερα για μενα" και αυστηρος κανονας ηταν να μη γραφω ποτε κατι αρνητικο εκει. μονο τα θετικα. ακομα και τα πολυ μικρα βηματα.

τωρα που ειχα να φιλοξενησω ατομα σταματησα ολες τις καταγραφες, και κακως!!! πρεπει να ξαναμπω σε ρυθμους
    :thumbup::thumbup:Μπραβο!!

Senior Member

Senior Member
    λεσσινγ δε μου μιλας πια???
    θελω να μου στελνεις ενα u2u καθε μερα να γυρναω απο το γραφειο και να βλεπω οτι εχω μηνυμα
    χαχαχαχα

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    συμφωνώ click ότι κάθε περίπτωση θέλει κ διαφορετική αντιμετώπιση.

έχω πάει σε ειδικούς για να με εξετάσουν σωματικά να μου πουν τι προβλήματα έχω μετά από 10 χρόνια βουλιμική.'
    αλλά δεν έχω πάει σε ειδικό να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι.σαν υποκατάστατο του ειδικού έψαξα σε

βιβλία ,site συζητήσεις κτλ κτλ.φυσικά έτσι έχασα πολύ χρόνο.αλλά ο μόνος τρόπος για να μην αρχίσω ένα΄βουλιμικό ή να το σταματήσω εγκαίρως είναι η υπερανάλυση,η καταγραφή,το να μην κάνω αυθόρμητες κινήσεις,να αναλύω τις πράξεις μου,να τρώω καθιστή,να τρώω αργά(μέχρι ένα σημείο,όχι να κατεβάσω κ γάλα) κτλ κτλ
    γενικά αυτά που κάνω είναι διάφορα κολπάκια της γνωσιακής θεραπείας. έτσι σταμάτησα τους εμετούς κ έτσι συνεχίαω να προσπαθώ να διορθώσω τον μεταβολισμό μου.φυσικά ακόμα έχω μια εμμονή με το να χάσω γρήγορα κιλά. αλλά έχει μειωθεί αρκετά η εμμονή αυτή. κ έτσι έχω καταφέρει να μην κάνω βουλιμικό εδώ κ 6 μήνες
    Μπραβο κ σε σενα!thumbup::thumbup:

Senior Member
    Aντε lessing... επανεφερε την ταξη
    :thumbup:μπραβο!!

Senior Member
    χαχαχα κλικ μου νομιζουμε διαφωνουμε για λαθος λογους.. Για αρχη δε μιλησα για ψυχοθεραπευτη..
    οταν λες "θεραπευτη" δεν εννοουσες τον ψυχοθεραπευτη?

Originally posted by spacerideΚατα δευτερο η δεσμευση δεν ειναι σε αυτο που σου λεει ο θεραπευτης σου, αλλα στη θεραπεια σου. Κατα τριτο οταν ερθει καποιος σε μενα (που δεν ειμαι ψυχοθεραπευτης) θα του ζητησω καταγραφες γτ πιστευω οτι μπορει να βοηθηθει απο αυτο. Αν φτασει στο επιπεδο εμπιστοσυνης η σχεση μας και νιωσει ετοιμος-η να δει ορισμενες συνδεσεις τοτε θα το προσπαθησει γτ θα ξερει οτι κι εγω απο τη μερια μου προσπαθω να βοηθησω..Οσο για τη δουλεια του ψυχοθεραπευτη, η δικη μου γνωμη ειναι να σου δειξει ορισμενες συνδεσεις στη ζωη σου..Απο εκει και περα, ενηλικοι ειμαστε και αποφασιζουμε αν θα μετακινηθουμε η οχι
    δε διαφωνουμε επι της ουσιας σε αυτο.
    στο μονο που θα σταθω λιγο ειναι στις καταγραφες. αν ο "ασθενης" (ή πελατης, οπως θελεις πεστο) δε δεχτει να κανει τις καταγραφες, θεωρει οτι δεν του ταιριαζει ή κατι τον δυσκολευει και μπλοκαρει, το αποφευγει, τοτε τι γινεται?

Senior Member
    λεσσινγ δε μου μιλας πια???
    θελω να μου στελνεις ενα u2u καθε μερα να γυρναω απο το γραφειο και να βλεπω οτι εχω μηνυμα
    χαχαχαχα
    :yes:Τι ωρα γυρνας απο το γραφειο;:saint:

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast