Συνταγες με χαμηλους υδατανθρακες (low-carb) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 57
    Senior Member
    Δεν ξερω γιατι αλλα το κακαο οπου το βαζω δεν μου αρεσει ωμο εχω δοκιμασει και αυτο που λες με το γιαουρτι αλλα και ταχινι με ζαχαρινη και κακαο,ουτε το ενα μ'αρεσει ουτε το αλλο.

Αν τρως δυο φρουτα την ημερα,λαχανικα και γιαουρτι μαλλον στους κανονικους υδατανθρακες εισαι οχι χαμηλα.Εγω σ'αυτη τη φαση που παιρνω μεχρι 20 δεν τρωω καθολου φρουτα,ουτε γιαουρτι μονο λαχανικα μεχρι 3 κουπες την ημερα και τυρια μονο με 0% υδατανθρακες.Τα γραφω στο fitday και για μενα βλεπω οτι ειναι πολυ δυσκολο να κρατηθω τοσο χαμηλα αλλα θα αντεξω για λιγες μερες ακομα...

Senior Member
    κριμα με το κακαο, εμενα μεχει σωσει...

οσο για τους υδατανθρακες εγω στο ειπα ειμαι ασχετη!
    κ νομιζα οτι τρωω λιγους επειδη εχω κοψει ψωμια ζαχαρη χαχαχα

χωρις γιαουρτι κ λαχανικα απλα δεν ζω.
    με τα φρουτα δε ξερω πως την εχω δει κ με το ζορι 2.
    γενικα εχω γινει κατσικα παλι αυτο τον καιρο, πειναω κ θελω να τρωω ποσοτητες ετσι καταφευγω σε χαμηλοθερμιδικες τροφες.

Senior Member
    εφερα την zone diet στη δουλεια να σας αντιγραψω συνταγες μα δεν εχει ουτε μια χμχμχμ δεν παμε καλαααααααααααααααα

koralaki η zone diet είναι σαν αυτή που δεν τρώμε μαζί για παράδειγμα κρεάς με ζυμαρικά;

Senior Member
    maringues

3 ασπραδια αυγων σε θερμοκρασια δωματιου

λιγο χυμο λεμονιου

1/2 κουπα γλυκαντικο (εγω βαζω sweet&balance)

1 βανιλια

προθερμενουμε τον φουρνο στους 100 βαθμους,χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν σφιχτη μαρεγκα,ριχνουμε το χυμο λεμονιου και το γλυκαντικο αργα συνεχιζοντας το χτυπημα και μετα ριχνουμε και τη βανιλια

βαζουμε κουταλια κουταλια η με κορνε σε αντικολλητικο χαρτι και ψηνουμε για 2 ωρες.Κλεινουμε το φουρνο και αφηνουμε μεσα τις μαρεγκες αλλες 2 ωρες τουλαχιστον μεχρι να δουμε οτι ειναι τελειως στεγνες.

Senior Member
    Originally posted by doram
    koralaki η zone diet είναι σαν αυτή που δεν τρώμε μαζί για παράδειγμα κρεάς με ζυμαρικά;
    αυτη ειναι η διαιτα συνδιασμου τροφων
    η zone μοιαζει με μποντι-μπιλντερικη διαιτα

Senior Member
    Originally posted by forty
    Αυτο το "ψωμι" χωρις αλευρι μπορειται να το χρησιμοποιησεται για τοστ μεχρι πιτσα που αφου το ψησετε θα βαλετε απο πανω οτι θελετε και θα το ξαναβαλετε για λιγο στο φουρνο η γλυκο βαζοντας απο πανω μαρμελαδα,σοκολατα κλπ Στα αγγλικα το βρισκετε σε πολλες παραλλαγες με την ονομασια Oopsie Rolls

ΨΩΜΙ

3 μεγαλα αυγα

λιγο αλατι

λιγο μπεικιν παουντερ

100 γρ. τυρι κρεμα (δοκιμαστε αντι για τυρι κρεμα να βαλετε κιτρινα τριμμενα τυρια περιπου 1 κουπα)

χωριζουμε τα αυγα και χτυπαμε χωρια τους κροκους με το τυρι και χωρια τα ασπραδια και αφου γινει μια καλη μαρεγκα τα ενωνουμε προσεκτικα με τα υπολοιπα υλικα

ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους,το θελουμε να μεινει λιγο μαλακο οχι να τριβετε.Βγαζει περιπου 6 μεριδες με 1 γρ. υδατανθρακα η μια
    φορτυ, μπηκα σε μερικα sites Να δω τα Oopsie Rolls και επαθα πλακα. θα τα δοκιμασω συντομως! απο θερμιδες τι λενε?? αυτο το τυρι ειναι τυπου φιλαδελφια? με cottage τα δοκιμασες?
    πωπω! ειδα κατι χαμπουγκερ, κατι γυρους, κατι τιραμισου!! τελεια!

Senior Member
    Αυτο το "ψωμι" χωρις αλευρι μπορειται να το χρησιμοποιησεται για τοστ μεχρι πιτσα που αφου το ψησετε θα βαλετε απο πανω οτι θελετε και θα το ξαναβαλετε για λιγο στο φουρνο η γλυκο βαζοντας απο πανω μαρμελαδα,σοκολατα κλπ Στα αγγλικα το βρισκετε σε πολλες παραλλαγες με την ονομασια Oopsie Rolls

ΨΩΜΙ

3 μεγαλα αυγα

λιγο αλατι

λιγο μπεικιν παουντερ

100 γρ. τυρι κρεμα (δοκιμαστε αντι για τυρι κρεμα να βαλετε κιτρινα τριμμενα τυρια περιπου 1 κουπα)

χωριζουμε τα αυγα και χτυπαμε χωρια τους κροκους με το τυρι και χωρια τα ασπραδια και αφου γινει μια καλη μαρεγκα τα ενωνουμε προσεκτικα με τα υπολοιπα υλικα

ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους,το θελουμε να μεινει λιγο μαλακο οχι να τριβετε.Βγαζει περιπου 6 μεριδες με 1 γρ. υδατανθρακα η μια

Αν μου επιτρεπεται να συμπληρωσω κατι για το ψωμακι
    Σε περιπτωση που ισως σας μυριζει εντονα το αυγο ριξτε 2 η 3 κουταλιες ταχινι κι ετσι καπως σπαει η μυρωδια.(Βεβαια ειναι εξτρα θερμιδες τις οποιες υπολογιζεται)
    Γινεται "τυροψωμο" αν τριψετε φετα η "ελαιοψωμο" αν βαλετε ψιλοκομμενες ελιτσες.
    Εξαιρετικη βαση πιτσας οπως γραφει η forty και αν δεν βαλετε τα τυρια μεσα αλλα γλυκαντικη σκονη, κακαο η και κανελα γινεται κεκακι!Το οποιο κεικ αν το χωρισετε σε 3 πατους και βαλετε ενδιαμεσα μια κρεμα(μιξη κρεμα γαλακτος-μιση σοκολατα sweet&balance-1 φρουι ζελε sweet&balance) γινεται τουρτα!

Senior Member
    Originally posted by sofia68
    Αν μου επιτρεπεται να συμπληρωσω κατι για το ψωμακι
    Σε περιπτωση που ισως σας μυριζει εντονα το αυγο ριξτε 2 η 3 κουταλιες ταχινι κι ετσι καπως σπαει η μυρωδια.(Βεβαια ειναι εξτρα θερμιδες τις οποιες υπολογιζεται)
    Γινεται "τυροψωμο" αν τριψετε φετα η "ελαιοψωμο" αν βαλετε ψιλοκομμενες ελιτσες.
    Εξαιρετικη βαση πιτσας οπως γραφει η forty και αν δεν βαλετε τα τυρια μεσα αλλα γλυκαντικη σκονη, κακαο η και κανελα γινεται κεκακι!Το οποιο κεικ αν το χωρισετε σε 3 πατους και βαλετε ενδιαμεσα μια κρεμα(μιξη κρεμα γαλακτος-μιση σοκολατα sweet&balance-1 φρουι ζελε sweet&balance) γινεται τουρτα!
    ωραιες ιδεες!θα δοκιμασω πρωτα το ελιοψωμο που μου αρεσει πολυ :thumbup:

Senior Member
    Originally posted by BARB3

ΨΩΜΙ

3 μεγαλα αυγα

λιγο αλατι

λιγο μπεικιν παουντερ

φορτυ, μπηκα σε μερικα sites Να δω τα Oopsie Rolls και επαθα πλακα. θα τα δοκιμασω συντομως! απο θερμιδες τι λενε?? αυτο το τυρι ειναι τυπου φιλαδελφια? με cottage τα δοκιμασες?
    πωπω! ειδα κατι χαμπουγκερ, κατι γυρους, κατι τιραμισου!! τελεια!
    Ναι το τυρι κρεμα ειναι τυπου φιλαδελφια,αν παρεις το ντιρολο που εχει 3% λιπαρα δεν εχει καθολου πολλες θερμιδες το συνολο,σκεψου 3 αυγα + το ντιρολο(γραφει πανω το πακετο θερμιδες).Αν ομως βαλεις κιτρινα ανεβαινουν πολυ οι θερμιδες γιαυτο η παραλαγη με το κιτρινο τυρι ειναι μονο για οσους ακολουθουν διατροφη με πολυ χαμηλους υδατανθρακες και ψηλα λιπαρα

Μεχρι να χασω τα κιλα μου που ακολουθουσα μια διατροφη με περιπου 100γ. υδατανθρακα την ημερα,εφτιαχνα πολλα γλυκα με ντιρολο κρεμα απο cheesecake μεχρι ζελε και γλυκο ψυγειου σε πολλες παραλαγες με φρουτα.Πολυ βολικο αυτο το τυρακι.Το cottage δεν το χρησιμοποιω πουθενα γιατι ακομα και σε ομελετα που το δοκιμασα τη νερωσε,καθολου δεν μου αρεσε,προτιμω να βαλω ανθοτυρο οπου χρειαζεται η ντιρολο κρεμα

Senior Member
    choco frosting

αυτη την συνταγη για επικαλυψη σοκολατας την βρηκα χθες,δεν προλαβα να την δοκιμασω ακομα αλλα φαινεται οτι ειναι πολυ καλη.

5 κουταλιες σουπας κακαο αγλυκο
    3 κουταλιες σουπας αναλατο βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
    1 κουπα γλυκαντικο sweet&balance
    1/3 κουπας κρεμα γαλακτος με ολα τα λιπαρα
    1 κ.γλυκου αρωμα βανιλιας
    Αν χρειαστει λιγες σταγονες νερου.

Βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα μπολ και ανακατευουμε μεχρι να γινει η επικαλυψη.Τα γλυκα που θα βαλουμε την κρεμα απο πανω πρεπει να ειναι κρυα

Senior Member

\"κρακερακια\" τυριου

CRISPY CHEESE CRACKERS

Δειτε εδω με φωτογραφιες την συνταγη...

http://www.genaw.com/lowcarb/cheezits.html

κοβουμε μια φετα τυρι σε 16 μικροτερα τετραγωνα κομματακια,τα βαζουμε αραια αραια σε αντικολλητικο χαρτι χωρις να βαλουμε κομματακια στο κεντρο Εδω στην συνταγη λεει να το βαλουμε στο φουρνακι μικροκυμματων στο δυνατο για 65'' ,εγω θα τα εβαζα στο φουρνο στο γκριλ μεχρι να ροδισουν,ετσι οπως φτιαχνουν και τα "μπολακια" τυριου που βαζουν σαλατα μεσα.

οταν τα δοκιμασα στα μικροκυμματα (μαγειρεμα+γκριλ) πηρε 80" να να αρχισουν να ροδιζουν και τα φοβηθηκα γιατι εβγαζαν καπνους και σταματησα πριν ροδισουν τελειως αλλα ηταν πολυ νοστιμα και τραγανα.

απο πανω πριν ψηθουν μπορουμε να βαλουμε ριγανη,παπρικα η οτι αλλο μπαχαρικο σκεφτουμε,νομιζω οτι και το μοσχοκαρυδο θα ταιριαζε ωραια

οι υδατανθρακες εξαρτωνται απο το τυρι που θα παρουμε,γενικα τα 30 γρ. εχουν 1 γρ. υδατανθρακα αλλα υπαρχουν κασερια οπως το τρικαλινο που εχουν 0% :thumbup:

νομιζω οτι μπορω να φαω κιλα απο αυτα τα μεζεδακια :tumble:

Senior Member
    THANKS FORTY.
    διαφωτιστηκα. να δω ποτε θα τη δοκιμασω τη συνταγη. νομιζω οτι το dirolo αυτο το ειδα σε προσφορα κιολας στον ΑΒ!

Senior Member
    νομιζω οτι το dirolo αυτο το ειδα σε προσφορα κιολας στον ΑΒ!
    αρχισες παλι?????????????????????????????????????????

Senior Member
    Originally posted by click
    νομιζω οτι το dirolo αυτο το ειδα σε προσφορα κιολας στον ΑΒ!
    αρχισες παλι?????????????????????????????????????????
    ελα βρε! δεν πηγα να το παρω κιολας! αυτο που πηρα το σαββατο ειναι 5 flair ελια πιπερια σε τιμη 1 ευρω αντι των 2,5! απαιχτα!!! με 100 θερμιδες τα 100γρ ειναι το τελειο πρωινο!!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast