Results 151 to 165 of 785
-
09-11-2010, 12:28 #151Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Οκ ντορετα μου θα σας τα πω. Δώστε όμως χρόνο γιατί τώρα είμαι δουλιά. το βραδάκι να μπω και να σας τα γράψω. οκ? κάνεις υπομονή?Originally posted by doreta
εεεελα πωλινακι, πες μας! μοιρασου αυτο το μυστικο μαζι μας!!
λοιπον περιμενω μυστικο για αντικολλητικο, συνταγες διαφορων κεφτεδων + νυχακι-ντοματα
περιμενω
- 09-11-2010, 12:29 #152Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
καλα το νιχακι ντοματα θα το λατρέψεις και εσύ και τα παιδάκια σου!
09-11-2010, 12:32 #153Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
ε καλα, οποτε μπορεσεις βρε! σαμπως θα τα φτιαξω και τωρα??
09-11-2010, 12:32 #154Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ψάρι φιλλέτο τρώτε?
09-11-2010, 12:47 #155Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
μπα εμεις οχι, δεν πολυτρωει ο μικρος. μονο τα μαυρα του αρεσουν μου εχει πει, εννοει με πετσα τα ψητα

αλλα βαλε εσυ, ειναι τοσος κοσμος εδω, ολο και καποιος θα το βρει χρησιμο! ορεξη να χεις μονο να γραφεις :bouncy:
09-11-2010, 12:49 #156Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ουτε εμένα σπίτι τρόγαν το ψάρι. ειδικά ο άντρας μου και ο αδελφός ουτε να το δούν. με μια συνταγή όμως ξετρελλάθηκαν!!!!! και μου το ζητάν 2-3 φορές τον μήνα
09-11-2010, 15:28 #157Senior Member
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
μμμμμμμμμμμμμμμ κολαση!!!!!!!!!!
επιτελους ενα φαγητο που πετυχα
μακαρονια ολικης
περιπου 1 μπουτι κοτοπουλο βρασμενο
λιαστες ντοματες
λιγο σκορδο
ελαιολαδο
μανιταρια
(κρεμμυδι δεν ειχα)
και φετα Light
κανελλα
πιπερι
(οχι αλατι, ειναι λυσσα οι λιαστες)
κ ο λ α σ η
09-11-2010, 15:34 #158Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
[quote]Originally posted by click
Χλωρο κρεμμυδακι ειναι αυτο που δεν ειναι ξερό.Δεν μισω εγω τα λαχανικα,αυτα με μισουνOriginally posted by sabe
Aκόμη τα μισείτε τα λαχανικά εσείς
τι ειναι το χλωρο κρεμμυδακι?
09-11-2010, 15:36 #159Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Γιαμ γιαμ...Ταπερ δεχεστε;Originally posted by click
μμμμμμμμμμμμμμμ κολαση!!!!!!!!!!
επιτελους ενα φαγητο που πετυχα
μακαρονια ολικης
περιπου 1 μπουτι κοτοπουλο βρασμενο
λιαστες ντοματες
λιγο σκορδο
ελαιολαδο
μανιταρια
(κρεμμυδι δεν ειχα)
και φετα Light
κανελλα
πιπερι
(οχι αλατι, ειναι λυσσα οι λιαστες)
κ ο λ α σ η
09-11-2010, 15:44 #160Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Μετα απο αυτη την φωτογραφια με τα μακαρονια ολικης κ.λ.π.....γιαμ γιαμ σλουρπ...τα περνω ολα πισω!Originally posted by lessing
Λοιπον ακου τωρα τι πρεπει να κανεις για να μαθαινεις σιγα σιγα μαγειρικη.Περνεις ολα τα υλικα:οπως σου ειπαμε:Originally posted by click
crash test μεταξυ πρωτης και δευτερης φασολαδας
η δευτερη στα αριστερα
μαυρισε...
δεν ξερω γιατι. ειχε ψιλοπικρη γευση
υλικα
φασολια σχεδον 2 μερες σε νερο, τη μια μερα με μουσταρδα σκονη οπως μου ειπατε
λιγο κρεμμυδι
σελερυ
καροτο
λιγο σκορδο
πουμαρο
αλατι πρασινο
κανελα
πιπερι
ελαιολαδο
λιγο κρεμμυδι
σελερυ
καροτο
λιγο σκορδο
πουμαρο
αλατι πρασινο
κανελα
πιπερι
ελαιολαδο
και τα βαζεις για 2 μερες μεσα στο νερο εκτος απο τα φασολια
Ειναι η κλασσικη φασολαδα Μακλουμπα.
09-11-2010, 16:07 #161Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
φοβερο φαινεται οντως! μπραβο κλικ!
παραλλαγη που κανω εγω, με τονο:
ζυμαρικα, τονο νερού, λιαστες ντοματες, λιγο καλαμποκι, λιγα φασολια κοκκινα, πιπερια ψιλοκομμενη, ελαχιστο σκορδο, μανιταρια μπορεις να βαλεις εγω δε βαζω, και μπολικο γιαουρτι στραγγιστο 2%
ειναι τελεια, αν σου αρεσει το γιαουρτι βεβαια. κρυο πιατο αλλα πολυ νοστιμο!
09-11-2010, 16:29 #162Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Ξερει καμμια πως φταχνουμε λιαστη ντοματα;
09-11-2010, 16:38 #163Senior Member
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Λιαστές ντομάτες
Συστατικά
Ντομάτες
Αλάτι
σκόρδο
βασιλικό ή ρίγανη
1.Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζετε σ'ένα ξέβαδο ταψί. Βάζετε μισό κουταλάκι του τσαγιού αλάτι στο κάθε κομμάτι ντομάτας και τις τοποθετείτε στον ήλιο καλυμμένες με πολύ λεπτό ρούχο ή τούλι.
2.Όταν εξατμιστούν τα υγρά και αρχίσουν να ξηραίνονται τις χτυπάμε με το χέρι μία-μία για να ξεκολλήσει το τυχόν αλάτι.
3.Τις διατηρείτε στην κατάψυξη ή κρεμμασμένες σε ξηρό μέρος ή σε γυάλινο δοχείο με ελαιόλαδο, βασιλικό ή ρίγανη και σκόρδο. Με καυτό ήλιο η αποξήρανση μπορεί να γίνει σε 3-4 μέρες
Το βράδυ βάλτε τις μέσα στο σπίτι γιατί μπορεί να τραβήξουν υγρασία. Η φλούδα πρέπει να ακουμπάει στο ταψί για να τραβήξει τα υγρά της και όχι αντίθετα. Προτιμείστε ντομάτες "φοινικοτές"
09-11-2010, 16:39 #164Senior Member
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 153
ναιιιιιιιιι, είχα βρει μερικές συνταγες στο νετ για την πεθερα μου. εχουν διαφορες μεταξυ τους, κανε κατι ενδιαμεσο.... ιδου:
Λιαστές ντομάτες 1
ΥΛΙΚΑ
Μικρές ντομάτες ώριμες
χοντρό αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες στην μέση. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι, όχι όμως πάρα πολύ γιατί γίνονται πολύ αλμυρές, ενώ τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για να μην πηγαίνουν διάφορα ζουζούνια επάνω. Τις αφήνουμε μία βδομάδα στον ήλιο.
Όταν είναι πλέον έτοιμες τις βάζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά 50 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο λάδι. Κατά προτίμηση ελαιόλαδο.
Λιαστές ντομάτες 2
Yλικά
?Nτομάτες μεσαίου μεγέθους
?Xοντρό αλάτι
Tρόπος παρασκευής
Eπιλέγετε ώριμες, σφιχτές ντομάτες μεσαίου μεγέθους. Tις πλένετε καλά, τις σκουπίζετε, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το πράσινο κοτσανάκι τους. Στη συνέχεια, τις απλώνετε πάνω σε τελάρα (για να αναπνέουν και από κάτω) που έχετε τοποθετήσει ανάποδα στην ταράτσα ή στη βεράντα σας, αν αυτή δεν είναι σκεπαστή. Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις σκεπάζετε με ένα τούλι, το οποίο δεν θα αφήσει τα έντομα να τις πλησιάσουν. Tις αφήνετε στον ήλιο 4 μέρες περίπου, αν επικρατεί ηλιοφάνεια. O καλός αερισμός και η μεγάλη ηλιοφάνεια θα συμβάλλουν στην επιτυχία της συνταγής. Aν δεν έχει αρκετή ζέστη και αέρα, αφήστε τις περισσότερες μέρες. Για να καταλάβετε πότε πρέπει να τις μαζέψετε, πιέστε τις με το χέρι και αν δεν έχουν καθόλου υγρά, είναι έτοιμες. O ήλιος δεν πρέπει να τις «μαυρίσει» και να τις ζαρώσει πολύ. Kατόπιν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα και τις φυλάτε σε μέρος σκοτεινό και θερμοκρασία δωματίου. Έτσι έχετε ξερές λιαστές ντομάτες για όλο το χρόνο.
Mε μυρωδικά και κρασί
? Mπορείτε, αν θέλετε, να τις συντηρήσετε και σε ελαιόλαδο σκέτο ή με μυρωδικά (κόλιανδρο ή δενδρολίβανο ή ρίγανη) ή σε μείγμα λαδιού και ξιδιού εξαιρετικής ποιότητας.
? Μια καλή ιδέα είναι να τις περάσετε από καλό κόκκινο ή ροζέ κρασί και να τις αφήσετε μέσα να φουσκώσουν 4-5 μέρες, ώστε να πάρουν το άρωμά του. Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε γυάλινα βάζα με λάδι.
Λιαστές ντομάτες 3
Υλικά:
# ώριμες ντομάτες
# χοντρό αλάτι
Τρόπος παρασκευής:
Για να φτιάξετε λιαστές ντομάτες, διαλέξτε ώριμες γερές ντομάτες. Πλύντε και σκουπίστε τες καλά. Χωρίστε τες στη μέση και βάλτε επάνω σε σανίδα, τη μία πλάι στην άλλη, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Πασπαλίστε τις κομμένες επιφάνειες με μπόλικο χοντρό αλάτι, να μοιάζουν χιονισμένες και αφήστε τες στον ήλιο. Φυλάξτε τες από βροχή. Σε 15-20 μέρες, εξαρτάται από το πόσο ηλιόλουστος είναι ο καιρός, οι ντομάτες ξεραίνονται, ζαρώνουν και λεπταίνουν. Περάστε τες σε χοντρό νήμα, κάνοντας αρμαθιές και κρεμάστε τες πάλι σε ηλιόλουστο μέρος, βάζοντας ένα μπολ από κάτω, για να στραγγίσουν τα τελευταία υγρά τους. Αφήστε τες, ώσπου να στεγνώσουν εντελώς. Αν θέλετε να βοηθήσετε το τελευταίο στέγνωμα, βάλτε τες σε σιγανό φούρνο για 15' - 20' και κατόπιν περάστε τες στο νήμα και κρεμάστε τες. ΄Οταν στεγνώσουν εντελώς, κλείστε τες σε βαμβακερές σακκούλες, ώστε να αερίζονται και κρεμάστε τες σε σκοτεινό και δροσερό χώρο. Για να τις χρησιμοποιήσετε, βάλτε να σταθούν μερικές ώρες μέσα σε νερό που να τις σκεπάζει, για να φουσκώσουν και να ξαλμυρίσουν. Ξεπλύντε και στραγγίστε τες καλά. Για να τις τηγανίσετε, βουτήξτε σε αλέυρι, ν' αλευρωθούν και τηγανίστε τες σε καυτό λάδι. Μπορείτε, αν θέλετε, μετά το αλεύρωμα να τις βουτήξετε και σε αραιό χυλό. Γίνονται πολύ νόστιμες. Χρησιμοποιήστε τις λιαστές ντομάτες σε διάφορα φαγητά, κυρίως μακαρονάδες, σαλάτες και σε ψωμιά. Δίνουν ξεχωριστή νοστιμιά.
11-11-2010, 21:02 #165Senior Member
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
Μπηκα με φορα να πω μεγεια το νεο λουκ του φορουμ και να μιλησω για το στερητικο συνδρομο που ειχα παθει, αλλα το βλεπω ιδιο και απαραλλαχτο.
γιατρε?????????????????? ειμαι σοβαρα????????
βοηθηστε την ασχετη!
για τον πουρε κολοκυθιου
για 4 ατομα, ποση πατατα, ποσα κολοκυθια, και ποσο κρεμμυδι βαζω.
πηρα κρεμμυδι χλωρο. αποτι καταλαβα το πολτοποιω ε? και το βαζω μεσα στον πολτο απο τη βραστη πατατα και κολοκυθι.
αντι για δυοσμο θα βαλω ανιθο.
βοηθηστε λιγακι στις ποσοτητες πληζ
μου λειψατε ρε
i'm fucking addicted..............
edit: ξεχασα να ρωτησω. τα κολοκυθια τα βραζω ΚΑΙ τα πολτοποιω ΜΑΖΙ με το φλουδι?
αλατι βαζω στο νερο που βραζουν ή στον πουρε μετα?


Reply With Quote


Εργασιακο αγχος
13-11-2025, 18:29 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή