Results 196 to 210 of 785
-
12-11-2010, 21:57 #196
den eixa ιδεα οτι φουσκωνει το ρυζι...
θα την κανω αυριο μεθαυριο σιγουρα! ευχαριστουμε!
- 13-11-2010, 09:01 #197
Originally posted by polinaki1983
Καλησπέρα κορίτσια μου!!!
Λοιπον θα σας γράψω το ρίζι νιχακι με ντομάτα που υποσχέθηκα στη Ντορέτα
Υλικά
2 ποτήρια ρίζι νυχάκι φουσκομένο στο νερό για 45 λεπτά περιπου (οκ μπορείς να βάλεις ότι ρύζι θες αλλα εγώ το προτιμώ με αυτό)
6-7 ντοματες αρκετα οριμες τριμμένες ή στο μπλέντερ (εγώ τις κάνω στο μπλέντερ γιατί γίνονται σαν χυμός)
1 κρεμμυδι ψυλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών ή κότας
Βάζουμε την αντικολλιτική κατσαρόλλα να ζεσταθεί (δεν χρειάζετε λάδι) και ρίχνουμε το κρεμμύδι. (αν δεν έχετε αντικολλιτική μπορείτε μα βάλετε 2 κουταλιές λάδι σε κανονική κατσαρόλλα για να μην κολλίσει)
μολις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα και το αφίνουμε μέχρι να βράσει
όταν βράσει ρύχνουμε 4 ποτήρια νερό, τον κύβο και λίγο αλάτι
Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι, χαμιλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε. Σταδιακά ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για επιπλέων αλάτι. Αν χρειάζετε ακόμα λίγο νερό προσθέτουμε, αλλά ΠΑΝΤΑ ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
13-11-2010, 09:06 #198
Originally posted by click
ποση πατατα εβαλες στη σουπιτσα σου ντορετα? λιγο νερουλη δε βγηκε?
θενξ για τη φωτο!!!!!
εβαλα: 1 μετρια πατατα, 1 μεγαλο καροτο, 4 κολοκυθακια μετρια, 1 κρεμμυδι ξερο, 4 πιπεριες κερατο, 1 κυβο λαχανικων, καρυ, παπρικα, αλατι
13-11-2010, 09:14 #199
Καλημέρα ντορετακι μου,!!! Δεν το ξέχασα βρέ. Εγώ το κάνω και το σερβίρω με μπιφτεκάκια με γέμιση φιλαδέλφια που φτιάχνω πάλι μόνη μου εννοείτε!!!!!
Είναι τέλιος συνδιασμός!
13-11-2010, 22:57 #200
Μανιταρια Πλευρωτους.Ωραια γευση ψηνονται στη σχαρα
14-11-2010, 08:54 #201
Originally posted by badgirl11
Καλησπέρα κορίτσια μου!!!
Λοιπον θα σας γράψω το ρίζι νιχακι με ντομάτα που υποσχέθηκα στη Ντορέτα
Υλικά
2 ποτήρια ρίζι νυχάκι φουσκομένο στο νερό για 45 λεπτά περιπου (οκ μπορείς να βάλεις ότι ρύζι θες αλλα εγώ το προτιμώ με αυτό)
ευκολο κ χορταστικο ακουγεται κ ειμαι σε σουποφαση!
14-11-2010, 16:39 #202
Forty μου συνίθως το φουσκώνουμε για να φύγει το πολύ άμμυλο και να γίνει σπιρωτό. Ομως δεν τα φουσκώνουμε όλα. Παράδειγμα το μακρύκοκκο το κιτρινοπό (δεν θυμάμαι ακριβός πως λέγετε) δεν το μουλιάζουμε επιδή είναι από μόνο του σπιρωτό. το μπασμάτι το μουλιάζουμε μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να γίνει σαν σε ατμού ή σαν κινέζικο που δεν κολλάει. το νυχάκι, από μόνο του γίνετε πολύ χυλώδες, έτσι αν το φουσκώσεις λίγο, εννοείτε δεν βγένει σπιρωτό, αλλά σου γίνετε λιγότερο χυλός. Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μέσα για το αν θα το φουσκώσεις ή όχι. τώρα, το ρίζι για σούππα (αυτό που είναι σχεδόν στρογκυλό) δεν το μουλιάζουμε ποτέ επιδή το κάνουμε σούπα και την θέλουμα παχύρευστη, και αυτό δεν θα γίνει αμμα ξεπλύνουμε το άμμυλο!!!
Τώρα δεν θυμάμε κάπιο άλλο ρυζιού για να σου πω. Συνίθως με το που βλέπω την υφή του ριζιού ξέρω αν θα το κσεπλύνω ή όχι.
Α!!! Και στα ριζόττα δεν φουσκώνουμε κανένα ρίζι, γιατί θέλουμε τα ριζόττα μας να γίνουν χυλώδες.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Φιλιά!!!
14-11-2010, 16:43 #203
Στο ριζοτο το νερο μπαινει βραστο στο ρυζι φλυτζανι-φλυτζανι ναι;
14-11-2010, 20:49 #204
Forty μου συνίθως το φουσκώνουμε για να φύγει το πολύ άμμυλο και να γίνει σπιρωτό. Ομως δεν τα φουσκώνουμε όλα. Παράδειγμα το μακρύκοκκο το κιτρινοπό (δεν θυμάμαι ακριβός πως λέγετε) δεν το μουλιάζουμε επιδή είναι από μόνο του σπιρωτό. το μπασμάτι το μουλιάζουμε μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να γίνει σαν σε ατμού ή σαν κινέζικο που δεν κολλάει. το νυχάκι, από μόνο του γίνετε πολύ χυλώδες, έτσι αν το φουσκώσεις λίγο, εννοείτε δεν βγένει σπιρωτό, αλλά σου γίνετε λιγότερο χυλός. Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μέσα για το αν θα το φουσκώσεις ή όχι. τώρα, το ρίζι για σούππα (αυτό που είναι σχεδόν στρογκυλό) δεν το μουλιάζουμε ποτέ επιδή το κάνουμε σούπα και την θέλουμα παχύρευστη, και αυτό δεν θα γίνει αμμα ξεπλύνουμε το άμμυλο!!!
Τώρα δεν θυμάμε κάπιο άλλο ρυζιού για να σου πω. Συνίθως με το που βλέπω την υφή του ριζιού ξέρω αν θα το κσεπλύνω ή όχι.
Α!!! Και στα ριζόττα δεν φουσκώνουμε κανένα ρίζι, γιατί θέλουμε τα ριζόττα μας να γίνουν χυλώδες.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Φιλιά!!!
φιλια!!
14-11-2010, 21:09 #205
προσεξτε το αυτο με νερο λαδι στην φωτια, πεταγεται σαν διαολος, κοντεψα να καω προσφατα σαν πρωταρα!
τοσα πειραματα στη σχολη κ την πατησα με το λαδονερο!
14-11-2010, 21:15 #206
ναι αυτο φοβαμαι και δεν ξερω πως να το κανω!σχολη μαγειρικης εχεις κανει?μ'αρεσει πολυ το μαγειρεμα και ειδικα η ζαχαροπλαστικη αλλα βαριεμαι αφανταστα το καθαρισμα μετα
14-11-2010, 23:41 #207
οχι θετικες επιστημες ειμαι, με τη μαγειρικη αρχισα να εχω σχεσεις στενες μετα το γαμο κ μπορω να πω οτι ακολουθω επαξια τα βηματα της μανας μου!
της λεω νανοιξουμε εστιατοριο, χρυσες δουλειες θα καναμε :tumble: 3 γευματα τη μερα κ μονο αυτα αλλα ποιοτικα!
ΥΓ εκανα πρωτη φορα ενα φαγητο κ σκεφτηκα να τσιγαρισω το κρεμμυδι μηπως κ βγει πιο νοστιμο,
ως τωρα δεν το τσιγαριζα...
ζεσταινα το λαδι με το καπακι κλειστο, εγινε κενο, παραλληλα το λαδι ειχε μεσα νερο απο το καπακι της κατσαρολας που δεν ηταν καλα σκουπισμενο
κ το αποτελεσμα ηταν να εκραγει!!! πεταχτηκε πανω το καπακι, τα λαδια, χαμος, ευτυχως ημουν μακρυα στο νεροχυτη...
στο εξης τα κρεμμυδια στην κατσαρολα ανευ λαδιου! μια χαρα γινονται...
15-11-2010, 00:51 #208
παιδια σχετικα με το ρυζι κ το μουλιασμα , νομιζω οτι το μουλιασμα συμβαλλει στο πιο γρηγορο μαγειρεμα του ρυζιου.
το αμυλο μπορει να φυγει κ αν πλυνεις το ρυζι με πολλα νερα-στα πρωτα νερα το νερο ειναι σπρο, εχει τη λεγομενη "κολλα" (η οποια ειναι που βοηθαει στη διαρροια, κ γι αυτο οταν κανουμε λαπα ΔΕΝ πλενουμε το ρυζι) ενω μετα βγαινει σχετικα διαυγες.
15-11-2010, 01:01 #209
το πλυσιμο επιβαλλεται σε ολα τα τροφιμα, αν σκεφτεις αποποσα μηχανηματα χερια περνανε! + οσα βαζουν πανω...
15-11-2010, 01:02 #210
κ κατι σχετικο ασχετο: στις αλατιερες βαζουν ρυζι που απορροφα την υγρασια...
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή