για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 53 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 196 to 210 of 785
  1. #196
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    den eixa ιδεα οτι φουσκωνει το ρυζι...
    θα την κανω αυριο μεθαυριο σιγουρα! ευχαριστουμε!

  2. #197
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    153
    Originally posted by polinaki1983
    Καλησπέρα κορίτσια μου!!!
    Λοιπον θα σας γράψω το ρίζι νιχακι με ντομάτα που υποσχέθηκα στη Ντορέτα

    Υλικά
    2 ποτήρια ρίζι νυχάκι φουσκομένο στο νερό για 45 λεπτά περιπου (οκ μπορείς να βάλεις ότι ρύζι θες αλλα εγώ το προτιμώ με αυτό)
    6-7 ντοματες αρκετα οριμες τριμμένες ή στο μπλέντερ (εγώ τις κάνω στο μπλέντερ γιατί γίνονται σαν χυμός)
    1 κρεμμυδι ψυλοκομμένο
    1 κύβο λαχανικών ή κότας

    Βάζουμε την αντικολλιτική κατσαρόλλα να ζεσταθεί (δεν χρειάζετε λάδι) και ρίχνουμε το κρεμμύδι. (αν δεν έχετε αντικολλιτική μπορείτε μα βάλετε 2 κουταλιές λάδι σε κανονική κατσαρόλλα για να μην κολλίσει)
    μολις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα και το αφίνουμε μέχρι να βράσει
    όταν βράσει ρύχνουμε 4 ποτήρια νερό, τον κύβο και λίγο αλάτι
    Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι, χαμιλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε. Σταδιακά ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για επιπλέων αλάτι. Αν χρειάζετε ακόμα λίγο νερό προσθέτουμε, αλλά ΠΑΝΤΑ ζεστό.

    Καλή σας όρεξη!
    thanks polinaki! και να φανταστεις οτι πριν μπω ελεγα "αντε να κοιταξω μηπως εβαλε η πωλινα το νυχακι-ντοματα" ,χαχα!

  3. #198
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    153
    Originally posted by click
    ποση πατατα εβαλες στη σουπιτσα σου ντορετα? λιγο νερουλη δε βγηκε?
    θενξ για τη φωτο!!!!!
    ναι νερουλη την εκανα, βασικα ηταν αρκετα πιο πηχτη απο οτι τη βλεπεις, και την αραιωσα επιτηδες γιατι μου αρεσουν νερουλες οι σουπες ...

    εβαλα: 1 μετρια πατατα, 1 μεγαλο καροτο, 4 κολοκυθακια μετρια, 1 κρεμμυδι ξερο, 4 πιπεριες κερατο, 1 κυβο λαχανικων, καρυ, παπρικα, αλατι

  4. #199
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Καλημέρα ντορετακι μου,!!! Δεν το ξέχασα βρέ. Εγώ το κάνω και το σερβίρω με μπιφτεκάκια με γέμιση φιλαδέλφια που φτιάχνω πάλι μόνη μου εννοείτε!!!!!
    Είναι τέλιος συνδιασμός!

  5. #200
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Μανιταρια Πλευρωτους.Ωραια γευση ψηνονται στη σχαρα

  6. #201
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by polinaki1983
    Originally posted by badgirl11
    Originally posted by polinaki1983
    Καλησπέρα κορίτσια μου!!!
    Λοιπον θα σας γράψω το ρίζι νιχακι με ντομάτα που υποσχέθηκα στη Ντορέτα

    Υλικά
    2 ποτήρια ρίζι νυχάκι φουσκομένο στο νερό για 45 λεπτά περιπου (οκ μπορείς να βάλεις ότι ρύζι θες αλλα εγώ το προτιμώ με αυτό)
    φανταστικη συνταγη, φουσκωνουμε κ το ρυζι κοριτσια?
    ευκολο κ χορταστικο ακουγεται κ ειμαι σε σουποφαση!
    Εξαρτάτε τι φαγητό θα κάνεις καλή μου. Αν πχ κάνεις σούπα, δεν το φουσκώνεις. Στις 2 συνταγές που σας έδωσα το φουσκώνουμε (εννοείτε με νερό της βρύσης ε, όχι ζεστό!!!)
    polinaki σε ποιες περιπτωσεις το φουσκωνουμε το ρυζι?το εχω ακουσει σε διαφορες συνταγες αλλα δεν ξερω γιατι.Εγω συνηθως το περναω απο λαδι με λιγο κρεμυδι και μετα ριχνω μεσα ζωμο η νερο και το αφηνω να βρασει στο πολυ χαμηλο και γινεται σπυρωτο.Οταν φτιαχνουμε τι συνταγες το μουλιαζουμε πρωτα,και ολα τα ρυζια τα κανουμε ετσι η μονο καποιο συγκεκριμενο τυπο ρυζιου?

  7. #202
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Forty μου συνίθως το φουσκώνουμε για να φύγει το πολύ άμμυλο και να γίνει σπιρωτό. Ομως δεν τα φουσκώνουμε όλα. Παράδειγμα το μακρύκοκκο το κιτρινοπό (δεν θυμάμαι ακριβός πως λέγετε) δεν το μουλιάζουμε επιδή είναι από μόνο του σπιρωτό. το μπασμάτι το μουλιάζουμε μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να γίνει σαν σε ατμού ή σαν κινέζικο που δεν κολλάει. το νυχάκι, από μόνο του γίνετε πολύ χυλώδες, έτσι αν το φουσκώσεις λίγο, εννοείτε δεν βγένει σπιρωτό, αλλά σου γίνετε λιγότερο χυλός. Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μέσα για το αν θα το φουσκώσεις ή όχι. τώρα, το ρίζι για σούππα (αυτό που είναι σχεδόν στρογκυλό) δεν το μουλιάζουμε ποτέ επιδή το κάνουμε σούπα και την θέλουμα παχύρευστη, και αυτό δεν θα γίνει αμμα ξεπλύνουμε το άμμυλο!!!

    Τώρα δεν θυμάμε κάπιο άλλο ρυζιού για να σου πω. Συνίθως με το που βλέπω την υφή του ριζιού ξέρω αν θα το κσεπλύνω ή όχι.

    Α!!! Και στα ριζόττα δεν φουσκώνουμε κανένα ρίζι, γιατί θέλουμε τα ριζόττα μας να γίνουν χυλώδες.

    Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Φιλιά!!!

  8. #203
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Στο ριζοτο το νερο μπαινει βραστο στο ρυζι φλυτζανι-φλυτζανι ναι;

  9. #204
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by polinaki1983
    Forty μου συνίθως το φουσκώνουμε για να φύγει το πολύ άμμυλο και να γίνει σπιρωτό. Ομως δεν τα φουσκώνουμε όλα. Παράδειγμα το μακρύκοκκο το κιτρινοπό (δεν θυμάμαι ακριβός πως λέγετε) δεν το μουλιάζουμε επιδή είναι από μόνο του σπιρωτό. το μπασμάτι το μουλιάζουμε μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να γίνει σαν σε ατμού ή σαν κινέζικο που δεν κολλάει. το νυχάκι, από μόνο του γίνετε πολύ χυλώδες, έτσι αν το φουσκώσεις λίγο, εννοείτε δεν βγένει σπιρωτό, αλλά σου γίνετε λιγότερο χυλός. Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά που θα βάλεις μέσα για το αν θα το φουσκώσεις ή όχι. τώρα, το ρίζι για σούππα (αυτό που είναι σχεδόν στρογκυλό) δεν το μουλιάζουμε ποτέ επιδή το κάνουμε σούπα και την θέλουμα παχύρευστη, και αυτό δεν θα γίνει αμμα ξεπλύνουμε το άμμυλο!!!

    Τώρα δεν θυμάμε κάπιο άλλο ρυζιού για να σου πω. Συνίθως με το που βλέπω την υφή του ριζιού ξέρω αν θα το κσεπλύνω ή όχι.

    Α!!! Και στα ριζόττα δεν φουσκώνουμε κανένα ρίζι, γιατί θέλουμε τα ριζόττα μας να γίνουν χυλώδες.

    Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Φιλιά!!!
    οχι δεν με μπερδεψες καθολου αλλα εχω και αλλη ερωτηση τωρα :spin: συνηθως κανω μπασματι καστανο που το σοταρω με ελαιολαδο και θελω να φυγει το αμυλο ωστε να γινει σπυρωτο.Να το μουλιασω πρωτα και μετα να το βαλω να στραγγιξει καλα τα νερα του ωστε να μην πεταγονται με το ελαιολαδο η δεν αξιζει και ειναι καλυτερα να το κανω χωρις μουλιασμα?Αλλα φαγητα δεν κανω με ρυζι,ουτε καν ρυζωτο εκτος απο το σπανακορυζο,πρασορυζο που εκει θα το αφηνω οπως ειναι γιατι το θελω να μου χυλωσει
    φιλια!!

  10. #205
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    προσεξτε το αυτο με νερο λαδι στην φωτια, πεταγεται σαν διαολος, κοντεψα να καω προσφατα σαν πρωταρα!
    τοσα πειραματα στη σχολη κ την πατησα με το λαδονερο!

  11. #206
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    ναι αυτο φοβαμαι και δεν ξερω πως να το κανω!σχολη μαγειρικης εχεις κανει?μ'αρεσει πολυ το μαγειρεμα και ειδικα η ζαχαροπλαστικη αλλα βαριεμαι αφανταστα το καθαρισμα μετα

  12. #207
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    οχι θετικες επιστημες ειμαι, με τη μαγειρικη αρχισα να εχω σχεσεις στενες μετα το γαμο κ μπορω να πω οτι ακολουθω επαξια τα βηματα της μανας μου!
    της λεω νανοιξουμε εστιατοριο, χρυσες δουλειες θα καναμε :tumble: 3 γευματα τη μερα κ μονο αυτα αλλα ποιοτικα!

    ΥΓ εκανα πρωτη φορα ενα φαγητο κ σκεφτηκα να τσιγαρισω το κρεμμυδι μηπως κ βγει πιο νοστιμο,
    ως τωρα δεν το τσιγαριζα...
    ζεσταινα το λαδι με το καπακι κλειστο, εγινε κενο, παραλληλα το λαδι ειχε μεσα νερο απο το καπακι της κατσαρολας που δεν ηταν καλα σκουπισμενο
    κ το αποτελεσμα ηταν να εκραγει!!! πεταχτηκε πανω το καπακι, τα λαδια, χαμος, ευτυχως ημουν μακρυα στο νεροχυτη...

    στο εξης τα κρεμμυδια στην κατσαρολα ανευ λαδιου! μια χαρα γινονται...

  13. #208
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    παιδια σχετικα με το ρυζι κ το μουλιασμα , νομιζω οτι το μουλιασμα συμβαλλει στο πιο γρηγορο μαγειρεμα του ρυζιου.
    το αμυλο μπορει να φυγει κ αν πλυνεις το ρυζι με πολλα νερα-στα πρωτα νερα το νερο ειναι σπρο, εχει τη λεγομενη "κολλα" (η οποια ειναι που βοηθαει στη διαρροια, κ γι αυτο οταν κανουμε λαπα ΔΕΝ πλενουμε το ρυζι) ενω μετα βγαινει σχετικα διαυγες.

  14. #209
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    το πλυσιμο επιβαλλεται σε ολα τα τροφιμα, αν σκεφτεις αποποσα μηχανηματα χερια περνανε! + οσα βαζουν πανω...

  15. #210
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    κ κατι σχετικο ασχετο: στις αλατιερες βαζουν ρυζι που απορροφα την υγρασια...

Page 14 of 53 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •