για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 31
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 31 of 53 FirstFirst ... 21293031323341 ... LastLast
Results 451 to 465 of 785
    Senior Member
    :dork:Α!Ξεχασα η πιτα με τηνβρωμη καθως κ η κρεπα καλαμποκιου ιδιως η αλμυρη κρεπα εχει μεσα ΚΑΝΕΛΑ για ενα συγκεκριμενο μελος-σου σφυριζω...για να βγεις σου σφυριζω...κ κανελα μυριζω....

Senior Member
    Θα πατε κ βολτιτσα..

Junior Member
    καλησπερα κοριτσια!ειμαι καινουρια στο φορουμ-σας διαβαζω καμποσο καιρο αλλα μολις σημερα αποφασισα να γραφτω για να συμμετεχω και εγω ενεργα στην ομορφη και ζεστη παρεα σας!
    πολυ ωραιες ολες οι συνταγες σας και εχουν μπει ηδη καποιες απο αυτες στο προγραμμα!
    ηθελα να ρωτησω τη λεσινγκ, το αλευρι καλαμποκιου εχει λιγοτερες θερμιδες απο αυτο του σιταριου??

Senior Member
    Originally posted by kristi
    καλησπερα κοριτσια!ειμαι καινουρια στο φορουμ-σας διαβαζω καμποσο καιρο αλλα μολις σημερα αποφασισα να γραφτω για να συμμετεχω και εγω ενεργα στην ομορφη και ζεστη παρεα σας!
    πολυ ωραιες ολες οι συνταγες σας και εχουν μπει ηδη καποιες απο αυτες στο προγραμμα!
    ηθελα να ρωτησω τη λεσινγκ, το αλευρι καλαμποκιου εχει λιγοτερες θερμιδες απο αυτο του σιταριου??
    Δεν ξερω Κριστη μου.Το σακουλακι γραφει 300 κ κατι θερμιδες τα 100γραμμαρια αν θυμαμαι καλα.Το αλευρι εμενα μου δινει μια αισθηση πληροτητας κ με κραταει πολλες ωρες χορτατη.Οτι αλευρι και να παρεις καλο ειναι αρκει να ειναι ολικης αλεσεως δλδ.να ειναι ολοκληρος ο σπορος κ οχι επεξεργασμενος γιατι χανει τα θρεπτικα συστατικα με την επεξεργασια κ δινει αχρηστες θερμιδες.Γι αυτο καλο ειναι να προτιμησεις το αλευρι ολικης το μαυρο αλευρι δλδ.αν δεν σου αρεσει η γευση του καλαμποκισιου.Εμενα μου αρεσουν κ τα δυο αλλα του καλαμποκιου εχει ενα εντονο φωτεινο κιτρινο χρωμα που με ευχαριστει να το βλεπω.

Junior Member
    ααααα!χιλια ευχαριστω lessing μου!
    εγω κοριτσακια σημερα εφτιαξα μια σαλατα υπερπαραγωγη με λαχανο καροτο μαιντανο σελινο και φρεσκο κρεμμυδακι και σως με γιαουρτι μουσταρδα χυμο και ξυσμα λεμονιου αλατι και πιπερι!σουπερ χορταστικη και νοστιμη!!!

Senior Member
    Originally posted by eleni1201
    Ζητείται συνταγή για ψαρόσουπα... Όσο πιο λαιτ τόσο το καλύτερο!
    Ελένη μου πολύ απλή είναι αυτή. και φένετε και νόστημη.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/psarosoupa.html

Για ρήξε μια ματιά

Senior Member
    η τσιπουρα δε νομιζω να ενδεικνυται για ψαροσουπα..
    προτιμησε κοκκινοψαρο (ισως κ μπακαλιαρακι, αλλα δεν ξερω για σιγουρα κ εγω-μα τι νοικοκυρες που ειαμστε )
    το καθαρισμα των λεπιων δε νομιζω να το γλιτωνεις.
    εγω στην ψαροσουπα εκτος απο ψαρι βαζω:
    πατατα,κρεμμυδι ξερο, σελινο, καροτο.
    (πατατα μπορεις να βαλεις ελαχιστη η κ καθολου, αλαλ η λιγη δε νομιζω να σε βλαψει )
    δεν βαζω ρυζι κ ουτε την αβγοκοβω κ γινεται ωραιοτατη

Senior Member
    κατσε, το θεμα ειναι τι θα κανεις την τσιπουρα ή πως θα κανεις ψαροσουπα?

την τσιπουρα εγω την ψηνω με αλατι, ριγανη κ ελαχιστο πιπερι, δε βαζω ελαιολαδο.
    αφου ψηθει προσθετω λεμονι (στο πιατο μου εννοω )

Senior Member
    Αμα πάρω τσιπούρα που είναι και καθαρισμένη να την κάνω ψητή με ελαιόλαδο και ρίγανη? Θέλει κάτι άλλο?
    Αλατι!!!! Και να το σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο ή να το τυλήξεις σε λαδόκολλα για να ψηθεί στα υγρά του.

Senior Member
    αγόρασε φρέσκα μικρά ψάρια, διάφορα είδη, δοκίμασε νε βρείς δράκαινες, μπαρμπούνια και άλλα, ζήτα ψάρια για σούπα.
    περίπου 8-10 ψάρια είναι καλά για 2 άτομα για γεύμα μεσημέρι βράδυ.

Θα χρειαστείς:

2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα μεγάλες ροδέλες ή στα 4 και τα ανοιγείς

2-3 μεγάλα καρότα σε κομμένα σε φέτες ή σε μπαστουνάκια.

σέλινο όσο θες, εμένα δεν μου πολυαρέσει και βάζω περίπου 2-3 μεγάλα φύλλα.

2 πατάτες κανονικές κομμενές

1 πράσο αν σου αρέσει

Καθαρίζεις τα ψάρια και τα βάζεις μέσα σε τούλι, βάζεις το νερο να βράζει με λίγο αλάτι, μόλις βράσει βάζεις όλα τα λαχανικά να βράσουν και τα ψάρια μαζί με το τούλι και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Θέλει περίπου μισή ώρα βράσιμο να χειλώσει καλά η πατάτα και τα ψάρια να λιώσουν. Μόλις γίνει, ξεψάχνισε τα ψάρια (αν έχει μείνει κάτι πάνω τους ) και ρίξε το ψαχνό (και τα μάτια από τα ψάρια) στην κατσαρόλα.

Η νοστιμιά στην ψαρόσουπα είναι στο να βγάλει το ψάρι το ζουμί του.
    :smirk:

Αλάτι άλλο δεν βάζω γιατί δεν μου αρέσει, βάζω μόνο 1 μπαλίτσα πιπέρι και 2-3 δάφνες. Ο σύντροφος μου επειδή πρέπει να τρώει αλάτι προσθέτει μετά όσο θέλει.

Αυγοκομένη ψαρόσουπα δεν έχω φάει ποτέ και ούτε θα ήθελα νομίζω... αντί για πατάτα μπορείς να βάλεις ρύζι περίπου 1 φλιτζάνι του καφέ αλλά θέλει πολύ προσοχή να έχει ζουμί στο τέλος η σούπα.

Senior Member
    Eβαλες φωτο; uzzled:

Senior Member
    Καλα τι ομορφο φαγητακι!!!!
    Και τρελαινομαι για ψαρι και λαχανικα!!
    Καλη ορεξη,απιθανο φαινεται!

Senior Member
    τσιπουρα η αγαπημενη μου! κανε μου το τραπεζι ελενιτσα! εγω αυριο θα κανω τσιπουρες παντως, κλεισαμε!

Senior Member
    Τα σημερινά μου... Δεν ξέρω αν φταίει η στέρηση, αλλά πραγματικά γλείφω τα δάχτυλά μου!
    :thumbup::thumbup: Tελεια φαινονται!Μπραβο Ελενακι!:smilegrin:

Senior Member
    πολυ δελεαστικο
    μπραβο ελενη

Page 31 of 53 FirstFirst ... 21293031323341 ... LastLast