Results 496 to 510 of 785
-
11-01-2011, 02:16 #496
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
Originally posted by lessing
η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
- 11-01-2011, 02:17 #497
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
κι ομως εισαι Θεα lessing!!!
κλικ look
Πίτα με μπρόκολα και πράσα (0) (0)
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κρόκος αυγού
Αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
½ φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
2 μέτρια πράσα
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον
500γρ. μπρόκολα
Βούτυρο, για να αλείψετε το πυρέξ
Αλάτι, πιπέρι
5 φλιτζάνια ξερά φασόλια
3 αυγά και 2 κρόκους
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Σε μια καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε στο κέντρο του τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά με τα δάχτυλα και σιγά σιγά αναμειγνύετε το αλεύρι προσθέτοντας νερό. Αν σχηματιστούν σβόλοι, τους διαλύετε με λίγο νερό και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά. Για το ψήσιμο ακολουθείτε τις οδηγίες συνταγής.
Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε λεπτές ροδέλες. Τα σωτάρετε με ελαιόλαδο σε τηγάνι, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζετε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε την πανσέτα και την αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, κρατώντας και το κοτσάνι τους, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε την ζύμη και την απλώνετε στη βάση ενός στρογγυλού πυρέξ που έχετε ήδη βουτυρώσει. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, που εξέχει από τα τοιχώματα και σκορπίζετε επάνω τα ξερά φασόλια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε τα πράσα και τα μπρόκολα πάνω στην ψημένη ζύμη και από πάνω την πανσέτα, τα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα από 35 λεπτά, ελέγχετε αν η κρέμα έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
11-01-2011, 02:18 #498
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
Originally posted by ria
κι ομως εισαι Θεα lessing!!!
κλικ look
Πίτα με μπρόκολα και πράσα (0) (0)
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κρόκος αυγού
Αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
½ φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
2 μέτρια πράσα
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον
500γρ. μπρόκολα
Βούτυρο, για να αλείψετε το πυρέξ
Αλάτι, πιπέρι
5 φλιτζάνια ξερά φασόλια
3 αυγά και 2 κρόκους
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Σε μια καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε στο κέντρο του τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά με τα δάχτυλα και σιγά σιγά αναμειγνύετε το αλεύρι προσθέτοντας νερό. Αν σχηματιστούν σβόλοι, τους διαλύετε με λίγο νερό και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά. Για το ψήσιμο ακολουθείτε τις οδηγίες συνταγής.
Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε λεπτές ροδέλες. Τα σωτάρετε με ελαιόλαδο σε τηγάνι, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζετε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε την πανσέτα και την αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, κρατώντας και το κοτσάνι τους, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε την ζύμη και την απλώνετε στη βάση ενός στρογγυλού πυρέξ που έχετε ήδη βουτυρώσει. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, που εξέχει από τα τοιχώματα και σκορπίζετε επάνω τα ξερά φασόλια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε τα πράσα και τα μπρόκολα πάνω στην ψημένη ζύμη και από πάνω την πανσέτα, τα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα από 35 λεπτά, ελέγχετε αν η κρέμα έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
το να φτιαξω ζυμη με πανικοβαλλει λιγο. δεν εχω και πλαστη. υποθετω ειναι απαραιτητος?!?
11-01-2011, 02:20 #499
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Originally posted by click
Originally posted by lessing
η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
11-01-2011, 02:21 #500
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
χαχαχαχαχα.... ναι είναι...
11-01-2011, 20:19 #501
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
πηρα 1 εκατομμυριο ζαρζαβατικα και ξεχασα τη σφολιατα..
11-01-2011, 21:48 #502
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιαξεις τη ζυμη που λεγαμε :P
αν δεν εχεις πλαστη ....χρησιμοποιησε κανενα αλλο κυλινδρικο αξεσουαρ του σπιτιου :dork:
11-01-2011, 21:49 #503
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
Κλικλικω η μπεσαμελ σε πειραζε που μπορει να γινει σουπερ λαιτ κ η κανονικη, η σφολιατα που εχει εκατο κιλα βουτυρα δε σε πειραζει :P
11-01-2011, 21:50 #504
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by ria
ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιαξεις τη ζυμη που λεγαμε :P
αν δεν εχεις πλαστη ....χρησιμοποιησε κανενα αλλο κυλινδρικο αξεσουαρ του σπιτιου :dork:
11-01-2011, 21:55 #505
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
κι επειδη είμαστε ολες σε ετοιμοτητα για την επιτυχια της πιτας να σου στείλω διευθυνσεις να στειλεις κομμάτια :P να βαθμολογήσουμε ....τι έτσι τσάμπα δουλευουμε? :P
11-01-2011, 21:58 #506
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
χεχεχεχε Ρια!!! Εγώ δεν θέλω, ευχαριστώ! μπήκα σήμερα σε πρόγραμμα διατροφής και δεν θέλω να το σπάσω!!!
11-01-2011, 22:08 #507
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
καλα της πωλίνας θα κάνω τη καρδια μου πέτρα κ θα το καταναλώσω εγώ :P
11-01-2011, 22:11 #508
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Θενκς Ρία μου, όχι τίποτα άλλο αλλά είναι η πρώτη φορά που ενθουσιάζομαι έτσι με μια διατροφή και λέω να μην την χαλάσω, μιας και δευτέρα πάω πάλι για ζύγισμα
11-01-2011, 22:28 #509
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
Καλέ το συζητάς? Είπαμε θα το κάνω μόνο για σένα.... εγώ τέτοιο σκοπό δεν είχα!!!!
κλικλικου πες ρε συ... τι εγινε με τη πιτούλα?
11-01-2011, 23:30 #510
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,557
Καλα η κλικλικου η ανεπροκοπη,να στρωθει να φτιαξει ζυμη για την πιτουλα γιατι ολα ετοιματζιδικα τα θελει!!:smirk:
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή