για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 53 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast
Results 496 to 510 of 785
  1. #496
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by lessing
    η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
    μπεσαμελ με γιαουρτι?!?!?!?!??!:shocked2::shocked2::sh ocked2:

  2. #497
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    κι ομως εισαι Θεα lessing!!!

    κλικ look

    Πίτα με μπρόκολα και πράσα (0) (0)





    Υλικά

    Για τη ζύμη
    2 φλιτζάνια αλεύρι
    1 κρόκος αυγού
    Αλάτι
    ½ φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
    ½ φλιτζάνι παγωμένο νερό


    Για τη γέμιση
    2 μέτρια πράσα
    1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
    ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον
    500γρ. μπρόκολα
    Βούτυρο, για να αλείψετε το πυρέξ
    Αλάτι, πιπέρι
    5 φλιτζάνια ξερά φασόλια
    3 αυγά και 2 κρόκους
    1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

    Παρασκευή

    Σε μια καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε στο κέντρο του τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά με τα δάχτυλα και σιγά σιγά αναμειγνύετε το αλεύρι προσθέτοντας νερό. Αν σχηματιστούν σβόλοι, τους διαλύετε με λίγο νερό και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά. Για το ψήσιμο ακολουθείτε τις οδηγίες συνταγής.
    Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε λεπτές ροδέλες. Τα σωτάρετε με ελαιόλαδο σε τηγάνι, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζετε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε την πανσέτα και την αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, κρατώντας και το κοτσάνι τους, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε την ζύμη και την απλώνετε στη βάση ενός στρογγυλού πυρέξ που έχετε ήδη βουτυρώσει. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, που εξέχει από τα τοιχώματα και σκορπίζετε επάνω τα ξερά φασόλια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
    Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε τα πράσα και τα μπρόκολα πάνω στην ψημένη ζύμη και από πάνω την πανσέτα, τα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα από 35 λεπτά, ελέγχετε αν η κρέμα έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

  3. #498
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by ria
    κι ομως εισαι Θεα lessing!!!

    κλικ look

    Πίτα με μπρόκολα και πράσα (0) (0)





    Υλικά

    Για τη ζύμη
    2 φλιτζάνια αλεύρι
    1 κρόκος αυγού
    Αλάτι
    ½ φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
    ½ φλιτζάνι παγωμένο νερό


    Για τη γέμιση
    2 μέτρια πράσα
    1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
    ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον
    500γρ. μπρόκολα
    Βούτυρο, για να αλείψετε το πυρέξ
    Αλάτι, πιπέρι
    5 φλιτζάνια ξερά φασόλια
    3 αυγά και 2 κρόκους
    1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

    Παρασκευή

    Σε μια καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε στο κέντρο του τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά με τα δάχτυλα και σιγά σιγά αναμειγνύετε το αλεύρι προσθέτοντας νερό. Αν σχηματιστούν σβόλοι, τους διαλύετε με λίγο νερό και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά. Για το ψήσιμο ακολουθείτε τις οδηγίες συνταγής.
    Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε λεπτές ροδέλες. Τα σωτάρετε με ελαιόλαδο σε τηγάνι, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζετε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε την πανσέτα και την αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, κρατώντας και το κοτσάνι τους, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε την ζύμη και την απλώνετε στη βάση ενός στρογγυλού πυρέξ που έχετε ήδη βουτυρώσει. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, που εξέχει από τα τοιχώματα και σκορπίζετε επάνω τα ξερά φασόλια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
    Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε τα πράσα και τα μπρόκολα πάνω στην ψημένη ζύμη και από πάνω την πανσέτα, τα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα από 35 λεπτά, ελέγχετε αν η κρέμα έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
    ουαου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    το να φτιαξω ζυμη με πανικοβαλλει λιγο. δεν εχω και πλαστη. υποθετω ειναι απαραιτητος?!?

  4. #499
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by click
    Originally posted by lessing
    η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
    μπεσαμελ με γιαουρτι?!?!?!?!??!:shocked2::shocked2::sh ocked2:
    γκρρρρρ!Χτυπας το γιαουρτι με το εβαπορε κ πιπερι ειναι φεικ μπεσαμελ για το ματι αλλα με το τυρι μια χαρα

  5. #500
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    χαχαχαχαχα.... ναι είναι...

  6. #501
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    πηρα 1 εκατομμυριο ζαρζαβατικα και ξεχασα τη σφολιατα..

  7. #502
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιαξεις τη ζυμη που λεγαμε :P

    αν δεν εχεις πλαστη ....χρησιμοποιησε κανενα αλλο κυλινδρικο αξεσουαρ του σπιτιου :dork:

  8. #503
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    Κλικλικω η μπεσαμελ σε πειραζε που μπορει να γινει σουπερ λαιτ κ η κανονικη, η σφολιατα που εχει εκατο κιλα βουτυρα δε σε πειραζει :P

  9. #504
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Originally posted by ria
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιαξεις τη ζυμη που λεγαμε :P

    αν δεν εχεις πλαστη ....χρησιμοποιησε κανενα αλλο κυλινδρικο αξεσουαρ του σπιτιου :dork:
    Μπορείς να χρησιμοπιήσεις γυάλινο μπουκάλι αφού πρώτα το λαδώσεις λίγο για να μην κολλίσει στο φύλλο σου. Η πολύ απλά μπορείς να ανήξεις το φύλλο με το χέρι!!!!

  10. #505
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    κι επειδη είμαστε ολες σε ετοιμοτητα για την επιτυχια της πιτας να σου στείλω διευθυνσεις να στειλεις κομμάτια :P να βαθμολογήσουμε ....τι έτσι τσάμπα δουλευουμε? :P

  11. #506
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    χεχεχεχε Ρια!!! Εγώ δεν θέλω, ευχαριστώ! μπήκα σήμερα σε πρόγραμμα διατροφής και δεν θέλω να το σπάσω!!!

  12. #507
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    καλα της πωλίνας θα κάνω τη καρδια μου πέτρα κ θα το καταναλώσω εγώ :P

  13. #508
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Θενκς Ρία μου, όχι τίποτα άλλο αλλά είναι η πρώτη φορά που ενθουσιάζομαι έτσι με μια διατροφή και λέω να μην την χαλάσω, μιας και δευτέρα πάω πάλι για ζύγισμα

  14. #509
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    Καλέ το συζητάς? Είπαμε θα το κάνω μόνο για σένα.... εγώ τέτοιο σκοπό δεν είχα!!!!

    κλικλικου πες ρε συ... τι εγινε με τη πιτούλα?

  15. #510
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,557
    Καλα η κλικλικου η ανεπροκοπη,να στρωθει να φτιαξει ζυμη για την πιτουλα γιατι ολα ετοιματζιδικα τα θελει!!:smirk:

Page 34 of 53 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •