για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 48
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 48 of 53 FirstFirst ... 384647484950 ... LastLast
Results 706 to 720 of 785
    Senior Member
    Απολογισμός : Μπρόκολο με χοιρινό μπούτι άπαχο (αφαιρούμε το ορατό λίπος)

1κ.σούπας ελαιόλαδο (133)
    900 γραμ. μπρόκολο (250)
    1,174 γραμ. χοιρινό μπούτι, ζυγισμένο καθαρό κρέας (2000)
    2 κρεμμυδάκια χλωρά (20)
    1 πράσο (30)
    λίγο λευκό κρασί (70)

Σύνολο 2500 θερμίδες

Με αυτά έβγαλα άνετα 6 μερίδες κανονικές φαγητό, ίσως επειδή βάζω του Τάσου μεγάλη μερίδα να βγούν 5 και λίγο ακόμα.

Οπότε έρχεται η κάθε μερίδα 420 θερμίδες... ΤΖΑΜΙ!
    :love:

Επίσης σκίζει από γεύση.

Senior Member
    Originally posted by Silk
    Originally posted by click
    εχω και γω καροτσακι :smilegrin:

ουτε 1 φορα δεν εχω φαει μπροκολο.
    δεν ξερω, ετσι οπτικα οπως το βλεπω σκιαζομαι και ολο λεω να παρω και δεν παιρνω

ελπιζω να σου πετυχει η βρωμοχορτοπιτα.
    εγω νεξτ ταημ θα παω safe way απο αποψη γευσης, ετοιμη σφολιατα :P
    Βασικά αν τρώς κουνουπίδι μπορείς άφοβα να δοκιμάσεις το μπρόκολο.

Έχει πιο ήπια μυρωδιά για αρχή (εδικά κατά την διάρκεια βρασίματος) και είναι πιο γλυκό στην γεύση (όχι όσο τα πατζάρια) (α! και πατζάρια πήρα :smirk: ).
    ουτε κουνουπιδι εχω φαει ποτε.
    ακριβως επειδη βρωμοκοπαει οσο βραζει:smirk:

μπραβο κ πατζαρια θελω να παρω

ενα ενα μου ρχονται οσο ειμαι στο φορουμ και οταν παω σ.μαρκετ εχω ξεχασει τα παντα και παιρνω ο,τι παιρνω παντα:thumbdown:

Senior Member
    αχ!!!
    αγαπαω πατζαρια!!!
    αγαπαω κ κουνουπιδι!!!
    αγαπουσα κ μπροκολο μεχρι που εφαγα ενα υπερπρωτεινικο πιατο μονο με μπροκολο και ..... καμπιες!!!
    εκτοτε πηραμε διαζυγιο (οχι φιλικο:P )

Senior Member
    σε ποια χωρα ησουν??

Senior Member
    :S
    σε χανω.......

Senior Member
    σε ποια χωρα εφαγες καμπιες? :P

Senior Member
    έχω φάει παρόμοιο γεύμα με κουνουπίδι ευτυχώς την τσίμπισα ολόκληρη και δεν πήγε προς κατανάλωση.

click μου εδώ Ελλάδα τα έχουμε φάει :P

Είναι άλλος ένας λόγος γιατί πρέπει να πλένουμε καλά τα λαχανικά... Ποτέ δεν ξέρεις τι έχει τρυπώσει ανάμεσα... :P

Senior Member
    αααααααααααααα κατα λαθος.

γιατι μου πηγε στο μυαλο ασιατικο πιατο
    καμπια στα καρβουνα με σως κατσαριδας και νιοκι σαρανταποδαρουσας

Senior Member
    βασικα, ακουστε πως εχει!!
    το να εχει καμπιες ειναι "καλο" καθως εινα ενδειξη οτι δεν εχει πολλα φυτοφαρμακα!!!!
    ειδικα στο μπροκολο, οσο καλα κ να το πλυνεις αμα εχει δε φευγουν (ουτε αν το αφησεις σε νερο με ξυδι) κ δε φαινονται γιατι ειναι ασορτι με το μπροκολο στο χρωμα...
    οποτε... το κοψα !!!
    μμμμμμμμμμπππππλλλλλλλλλλ λιιιιααααααααααααχχχχχχχχ χχχχχ αηδια!!

Senior Member
    Σήμερα πήγα λαική μετά από 2 εβδομάδες που λόγω βροχής δεν είχε.
    Γέμισα το καροτσάκι (ναι ναι έχω καροτσάκι :bigsmile: ), πήρα κολοκύθια, μελιτζάνες, πράσα, λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ντομάτες, αγγούρια, πατάτες, καρότα, μανιτάρια, κρεμμυδάκια χλωρά, ρέβες, μπρόκολο, σπανάκι, καυκαλίθρες, πιπεριές πράσινες, κόκκινες φλωρίνης, κέρατα πιπεριές και κάτι άλλες πολυχρωμες, αγκινάρες και λάχανο.
    :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::wow::wow::wow::wow: :wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow: :wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow: :wow::wow::wow::wow::wow:Θ..θΑ ανοιξεις........μαναβικοοοο;;;; ;;;;;;;;:wink1:

Senior Member
    Απολογισμός : Μπρόκολο με χοιρινό μπούτι άπαχο (αφαιρούμε το ορατό λίπος)

1κ.σούπας ελαιόλαδο (133)
    900 γραμ. μπρόκολο (250)
    1,174 γραμ. χοιρινό μπούτι, ζυγισμένο καθαρό κρέας (2000)
    2 κρεμμυδάκια χλωρά (20)
    1 πράσο (30)
    λίγο λευκό κρασί (70)

Σύνολο 2500 θερμίδες

Με αυτά έβγαλα άνετα 6 μερίδες κανονικές φαγητό, ίσως επειδή βάζω του Τάσου μεγάλη μερίδα να βγούν 5 και λίγο ακόμα.

Οπότε έρχεται η κάθε μερίδα 420 θερμίδες... ΤΖΑΜΙ!
    :love:

Επίσης σκίζει από γεύση.
    υποσημείωση βάλτε λιγότερο κρέας ή περισσότερο μπρόκολο διότι το μπρόκολο έφτασε για 4 μερίδες. :smirk:

Senior Member
    Originally posted by lessing
    :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::wow::wow::wow::wow: :wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow: :wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow: :wow::wow::wow::wow::wow:Θ..θΑ ανοιξεις........μαναβικοοοο;;;; ;;;;;;;;:wink1:
    είχε αδειάσει το ψυγείο, αγόραζα μετρημένα λαχανικά από το super market :smirk:

Senior Member
    Σημερινό φαγητό Τουρλού

Τουρλού
    2 πατάτες 650γραμ (585)
    1 μεγάλη μελιτζάνα 250 γραμ (67)
    3 πιπεριές -2 πράσινες , 1κόκκινη (60)
    2 μανιτάρια μεγάλα (77)
    1 μεγάλο καρότο (75)
    1 φλυτζάνι αρακά (193)
    3 μικρά κρεμμύδια (50)
    2κ.σούπας λάδι (260)
    1κ. ντοματοπελτές φτιαχτός παρακαλώ (από την πεθερά μου) (3)

ΣΥΝΟΛΟ 1370 θερμίδες και μου έβγαλε 5 νορμάλ πιάτα φαγητό δηλαδή 274 θερμίδες η μερίδα...

:bouncy::bouncy::bouncy:

Senior Member
    Σιλκ δεν είναι κουραστικό να κάθεσε και να ζυγίζεις το κάθε τί για να βγάλεις ακριβής θερμίδες ανά μερίδα? Εγώ το βρίσκω πολύύύύύύύύύύ κουραστικό αυτό που κάνεις και αχρείαστο κατά την δική μου άποψη.

Senior Member
    Originally posted by polinaki1983
    Σιλκ δεν είναι κουραστικό να κάθεσε και να ζυγίζεις το κάθε τί για να βγάλεις ακριβής θερμίδες ανά μερίδα? Εγώ το βρίσκω πολύύύύύύύύύύ κουραστικό αυτό που κάνεις και αχρείαστο κατά την δική μου άποψη.
    Δεν τα ζυγίζω πάντα αλλά δεν μου είναι δύσκολο, την ζυγαριά έτσι και αλλιώς την έχω πάνω στον πάγκο, έβαλα ένα μπωλ πάνω της πάτησα ένα κουμπί που περνει στην μνήνη το βάρος του μπολ και μηδενίζει και μετά έκοβα τα λαχανικά και τά ριχνα στο μπώλ, έκανα στο μυαλό μου προσθαφαιρέσεις και έβγαζα το πόσο ζύγιζαν, τα κρεμμύδια πχ ή το καρότο δεν τα ζύγισα.

Στον υπολογιστή έχω ένα πρόγραμμα που το κατέβασα τσάμπα και είναι σαν θερμιδομετρητής αλλά έχει μια επιπλέον λειτουργία βάζω γραμμάρια και μου βγάζει θερμίδες, λίπος υδατάνθρακες και κάτι άλλα, μπορώ πχ και κάνω κλικ και περνάω ότι έβαλα 1 μελιτζάνα (ή μπορώ να βάλω γραμμάρια), 2 πατάτες (ή γραμμάρια) και μου βγάζει σύνολο θερμιδών.

Σκοπός μου είναι να κατανοήσω πόσες θερμίδες έχουν αυτά που μαγειρεύω. Όταν πάρω τον αέρα δεν θα χρειάζεται να λέω "αα πόσες μελιτζάνες έβαλα 1 ή 2?" θα το κάνω μηχανικά. Να δω αν το παρακάνω με κάποια φαγητά. Πχ όταν τρώω στην πεθερά μου σούπα μοσχάρι το μετράω 500-600 θερμίδες που μου φαίνεται πολλές γιατί δεν μπορώ να πω ότι σκάω, στο σπίτι πχ όταν θα φτιάξω θα τα μετρήσω να δω όντως είναι τόσες πολλές για μια σούπα ή απλά το μετράει ο θερμιδομετρητής τόσο γιατί έχει βάλει 1 φλυτζάνι λάδι ή επειδή η σούπα είναι πηχτή. Να βρώ εναν ισσοροπημένο τρόπο μαγειρέματος κάνοντας μια βιβλιοθήκη στο μυαλό μου.

Θέλω να ανακαλύψω γιατί πάχυνα και πως μπορώ να τρώω χωρίς να παχαίνω αλλά χωρίς να στερούμε , για αυτό και από την πρώτη μέρα κρατάω ημερολόγιο του τι τρώω ακόμα και αν είναι αμελητέα ποσότητα πχ. μια μπουκιά.
    Πως κρατάει ο ασθενής το ιστορικό του? Κάπως έτσι... :smirk:

Page 48 of 53 FirstFirst ... 384647484950 ... LastLast