Results 736 to 750 of 785
-
13-02-2011, 21:13 #736
click γράψε μία όταν βρείς χρόνο την συνταγή πως τα έκανες γιατί στη δικιά μου σπανακόπιτα το φύλλο βγήκε καλό αλλά η γέμιση σαν να του έλειπε κάτι. :thumbdown:
- 13-02-2011, 22:34 #737
χρησιμοποιησα κυβους κατεψυγμενους σπανακι
τα βαζω στο αντικολλητικο με 1 κ.γ. ελαιολαδο να μαραθουν, προσθετω και το κρεμμυδι μεχρι να μαραθει
και το πρασσο.
αργοτερα το σελινο, μαιντανο και ανιθο και το αλατι.
παντα με κλειστο καπακι, σε χαμηλη φωτια.
τα βαζω στο σουρωτηρι και παταω πολυ καλα, να φυγουν τα νερα.
προσθετω πιπερι, κανελλα, θυμαρι
και τη φετα
ποσοτητες αν θυμαμαι καλα
6 κυβακια σπανακι
2 πρασσα
1 κρεμμυδι μετριο ξερο
σελινο, μαιντανο, ανιθο δεν ξερω, με το ματι τα βαζω..
φετα εβαλα μια μεριδα (αν και θα ηθελα περισσοτερη...)
14 σπανακοπιτακια εβγαιναν με αυτη τη γεμιση, 10 εκανα.
Ειναι χαλια η συνταγη οπως τη γραφω, σορρυ αλλα δεν το χω και πολυ το αθλημα
14-02-2011, 14:14 #738
μια χαρά είναι, δεν ήξερα ότι υπήρχε κατεψυγμένο σπανάκι σε κύβους :smilegrin:
εμένα η συνταγή που είχα είχε ΑΛΛΑ ντά άλλων. Το σπανάκι έλεγε να το βάλω απλά ψιλοκκομένο (άμα κλείσει το φύλλο με το σπανάκι να κόβει βόλτες εμένα να με βράσεις) ή άλλη έλεγε να το ζυμώσω με τα χέριαuzzled: (το σπανάκι) το οποίο το προσπάθησα αλλά δεν...
Να ρωτήσω κάτι λάδι άλλο έβαλες? Επίσης το φύλλο το πήρες έτοιμο, έβαλες 1 φύλλο σκέτο?
Με τις πίτες ούτε εγώ το έχω το άθλημα ρε γαμώτο, μόνο έτοιμες έπαιρνα και τις έψηνα...
:crazy:
14-02-2011, 15:05 #739
Originally posted by Silk
μια χαρά είναι, δεν ήξερα ότι υπήρχε κατεψυγμένο σπανάκι σε κύβους :smilegrin:
εμένα η συνταγή που είχα είχε ΑΛΛΑ ντά άλλων. Το σπανάκι έλεγε να το βάλω απλά ψιλοκκομένο (άμα κλείσει το φύλλο με το σπανάκι να κόβει βόλτες εμένα να με βράσεις)
στα κατεψυγμενα εχει σακουλες και με φυλλα σπανακι και με κυβους
εβαλα ετοιμα σφολιατακια, αλλα δεν ηταν καλη ποιοτητα. λαδι δε χρειαζεται γιατι η σφολιατα εχει ηδη βουτυρο μεσα.
χρυση ζυμη που ειχα παρει παλιοτερα οταν ειχα κανει σπανακοπιτα ηταν πολυ ωραια.
14-02-2011, 15:39 #740
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Originally posted by Silk
εμένα η συνταγή που είχα είχε ΑΛΛΑ ντά άλλων. Το σπανάκι έλεγε να το βάλω απλά ψιλοκκομένο (άμα κλείσει το φύλλο με το σπανάκι να κόβει βόλτες εμένα να με βράσεις) ή άλλη έλεγε να το ζυμώσω με τα χέριαuzzled: (το σπανάκι) το οποίο το προσπάθησα αλλά δεν...
14-02-2011, 16:51 #741
αγγελουδάκι όταν λές το τρίβεις μήπως μπορείς να γίνει λίγο πιο αναλυτική?
δηλαδή το ψιλοκόβω (το έκοψα σκέψου σαν το μαρούλι) το ρίχνω σε μια λεκάνη, προσθέτω αλάτι και μετά πως το τρίβω?
παίρνω λίγο στα χέρια μου και το τρίβω με το άλλο σαν τα καλουράκια όταν τα σχηματίζουμε?
το ζουπάω πάνω στην λεκάνη σαν να πλένω ρούχα?
πειράζει άμα το μαράνω? :P
14-02-2011, 16:57 #742
Silk με κάνεις και γελάω μόνη μου...... Οπως τα λές μου θυμίζεις πρωτάρα..... πλάκα έχει:smilegrin::smilegrin::smilegrin: Μην σου πω που πήγε το όμορφό μου μυαλουδάκι!!!! :P:P:P :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
:saint::saint2::saint::saint2::saint::saint2:
14-02-2011, 18:51 #743
polinaki δώσε τα φώτα σου. :smirk:
Ο ένας λέει να το ζυμώσω, ο άλλος να το τρίψω :shocked2:... εγώ να το μαράνω :smirk: η click το τσιγάρισε :shocked2:, τι να το κάνω επιτέλους ?? (το σπανάκι πάντα μιλάμε). :starhit:
14-02-2011, 20:11 #744
χααχαχχαχαχαχαχα Σιλκ είναι πολύ σχετικό το αν θα μαράνεις με λάδι στο τηγάνι το σπανάκι ή όχι,εγώ δεν το κάνω δεν μου αρέσει νιώθω πως γίνεται πολύ νια-νια μετά μέσα στην πίτα.Λοιπόν όταν λέω να το τρίψεις με λίγο αλάτι ,ρίχνεις λίγο αλάτι μέσα στο σπανάκι που έχεις κόψει σαν μαρούλι και ζούπα το με τα δάχτυλά σου όπως είπες ότι πλένεις ρούχα στην λεκάνη,μην το κάνεις λιώμα ε,να χάσει λίγο από τον όγκο του λέμε.,Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να στο περιγράψω καλύτερα!:question:
υ.γ όπως κάνεις το σπανάκι,αν τύχει και πάρεις από την Λαική ή τον μανάβη άλλου είδους χόρτα (βλέπε,σέσκουλα,λάπατα,μυρώ νια,καυκαλήθρες κλπ ) κάνεις ακριβώς το ίδιο.Και να ξέρεις όσα πιο πολλά διαφορετικά είδη χόρτου θα βάλεις τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η πίτα.Τώρα σχετικά με το φύλλο είπες πως θα αγοράσεις αλλά ειλικρινά δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις από μόνη σου
14-02-2011, 22:03 #745
εγώ τρελαίνομαι να φτιάχνω ομελέτα με κουνουπίδι (βέβαια το κουνουπίδι εγώ το τρώω και σκέτο νερόβραστο).Βράζω λίγο το κοουνουπίδι,al dente το βγάζω ρίχνω αλάτι-πιπέρι το αλευρώνω ελαφρά και το βάζω σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι,μόλις τηγανιστεί ελαφρά ρίχνω και τα αυγουλάκια από επάνω και γίνω πολύ μιάμ-μιάμ.Επίσης η ομελέτα γίνεται πολύ ωραία και με αγκινάρες τηγανητές ,στην γεύση αν δεν το ξέρεις δεν σου έρχεται στο μυαλό με τίποτα πως αυτό που τρως είναι αγκινάρα!
15-02-2011, 22:12 #746
(ανοιξτε ομπρελες)
1) για ποσο διαστημα μπορει ενα αβγο βραστο να διατηρηθει εκτος ψυγειου?
2)ποση ωρα θελουν βρασιμο τα κουνουπιδι και μπροκολο ? οπως ειναι τα πλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα? κοβουμε-καθαριζουμε κατι?
15-02-2011, 22:13 #747
Το Πάσχα διατηρούνται για 10 μέρες άνετα τα βραστά αυγά πάντως
15-02-2011, 22:15 #748
:shocked2: απιστευτο, τα πασχαλινα τα ειχα ξεχασει παντελως.
αρα στανταρ 3 μερες μπορω να τα αφηνω εκτος ψυγειου
15-02-2011, 22:15 #749
Originally posted by click
(ανοιξτε ομπρελες)
1) για ποσο διαστημα μπορει ενα αβγο βραστο να διατηρηθει εκτος ψυγειου?
2)ποση ωρα θελουν βρασιμο τα κουνουπιδι και μπροκολο ? οπως ειναι τα πλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα? κοβουμε-καθαριζουμε κατι?
1)κάποτε είπα "έλα μωρέ, 2 μέρες είναι έξω, σιγά, μια χαρά...αποτέλεσμα? 2 εβδομάδες στο λοιμωδών με σαλμονέλα:shocked2:
2)....δεν μπορώ να θυμηθώ είμαι ακόμα συντετριμμένη από την ανάμνηση της σαλμονέλας...:smilegrin:
15-02-2011, 22:17 #750
κλικάκι, η γιατρός εκεί μου είχε πει ότι είναι risky πάνω από 2 μέρες εκτός ψυγείου
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση