για οσους-οσες μισουν τα λαχανικα - Page 50
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 50 of 53 FirstFirst ... 404849505152 ... LastLast
Results 736 to 750 of 785
  1. #736
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    114
    click γράψε μία όταν βρείς χρόνο την συνταγή πως τα έκανες γιατί στη δικιά μου σπανακόπιτα το φύλλο βγήκε καλό αλλά η γέμιση σαν να του έλειπε κάτι. :thumbdown:

  2. #737
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    χρησιμοποιησα κυβους κατεψυγμενους σπανακι

    τα βαζω στο αντικολλητικο με 1 κ.γ. ελαιολαδο να μαραθουν, προσθετω και το κρεμμυδι μεχρι να μαραθει
    και το πρασσο.
    αργοτερα το σελινο, μαιντανο και ανιθο και το αλατι.

    παντα με κλειστο καπακι, σε χαμηλη φωτια.

    τα βαζω στο σουρωτηρι και παταω πολυ καλα, να φυγουν τα νερα.

    προσθετω πιπερι, κανελλα, θυμαρι
    και τη φετα

    ποσοτητες αν θυμαμαι καλα

    6 κυβακια σπανακι
    2 πρασσα
    1 κρεμμυδι μετριο ξερο
    σελινο, μαιντανο, ανιθο δεν ξερω, με το ματι τα βαζω..
    φετα εβαλα μια μεριδα (αν και θα ηθελα περισσοτερη...)

    14 σπανακοπιτακια εβγαιναν με αυτη τη γεμιση, 10 εκανα.

    Ειναι χαλια η συνταγη οπως τη γραφω, σορρυ αλλα δεν το χω και πολυ το αθλημα

  3. #738
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    114
    μια χαρά είναι, δεν ήξερα ότι υπήρχε κατεψυγμένο σπανάκι σε κύβους :smilegrin:

    εμένα η συνταγή που είχα είχε ΑΛΛΑ ντά άλλων. Το σπανάκι έλεγε να το βάλω απλά ψιλοκκομένο (άμα κλείσει το φύλλο με το σπανάκι να κόβει βόλτες εμένα να με βράσεις) ή άλλη έλεγε να το ζυμώσω με τα χέρια uzzled: (το σπανάκι) το οποίο το προσπάθησα αλλά δεν...

    Να ρωτήσω κάτι λάδι άλλο έβαλες? Επίσης το φύλλο το πήρες έτοιμο, έβαλες 1 φύλλο σκέτο?

    Με τις πίτες ούτε εγώ το έχω το άθλημα ρε γαμώτο, μόνο έτοιμες έπαιρνα και τις έψηνα...
    :crazy:

  4. #739
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by Silk
    μια χαρά είναι, δεν ήξερα ότι υπήρχε κατεψυγμένο σπανάκι σε κύβους :smilegrin:

    εμένα η συνταγή που είχα είχε ΑΛΛΑ ντά άλλων. Το σπανάκι έλεγε να το βάλω απλά ψιλοκκομένο (άμα κλείσει το φύλλο με το σπανάκι να κόβει βόλτες εμένα να με βράσεις)
    :shocked2: φρεσκο ωμο οπως ειναι ελεγε? κουφο!
    στα κατεψυγμενα εχει σακουλες και με φυλλα σπανακι και με κυβους

    εβαλα ετοιμα σφολιατακια, αλλα δεν ηταν καλη ποιοτητα. λαδι δε χρειαζεται γιατι η σφολιατα εχει ηδη βουτυρο μεσα.

    χρυση ζυμη που ειχα παρει παλιοτερα οταν ειχα κανει σπανακοπιτα ηταν πολυ ωραια.

  5. #740
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    Originally posted by Silk

    εμένα η συνταγή που είχα είχε ΑΛΛΑ ντά άλλων. Το σπανάκι έλεγε να το βάλω απλά ψιλοκκομένο (άμα κλείσει το φύλλο με το σπανάκι να κόβει βόλτες εμένα να με βράσεις) ή άλλη έλεγε να το ζυμώσω με τα χέρια uzzled: (το σπανάκι) το οποίο το προσπάθησα αλλά δεν...

    το σπανακι σε πολλες περιοχες οπως κ στα μερη μου δεν το ζεματιζουμε ουτε με νερο αλλα ουτε το τσιγαριζουμε με λαδι,απλα το ψιλοκοβουμε και μια χαρα μενει μεσα στα φυλλα,οταν λλει να το ζυμωσειςοπως ειναι ψιλοκομμενο ριχνεις λιγο αλατι και με τα δυο σου χερια το τριβεις και χανει τον ογκο του

  6. #741
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    114
    αγγελουδάκι όταν λές το τρίβεις μήπως μπορείς να γίνει λίγο πιο αναλυτική?

    δηλαδή το ψιλοκόβω (το έκοψα σκέψου σαν το μαρούλι) το ρίχνω σε μια λεκάνη, προσθέτω αλάτι και μετά πως το τρίβω?

    παίρνω λίγο στα χέρια μου και το τρίβω με το άλλο σαν τα καλουράκια όταν τα σχηματίζουμε?

    το ζουπάω πάνω στην λεκάνη σαν να πλένω ρούχα?

    πειράζει άμα το μαράνω? :P

  7. #742
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Silk με κάνεις και γελάω μόνη μου...... Οπως τα λές μου θυμίζεις πρωτάρα..... πλάκα έχει:smilegrin::smilegrin::smilegrin: Μην σου πω που πήγε το όμορφό μου μυαλουδάκι!!!! :P:P:P :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:


    :saint::saint2::saint::saint2::saint::saint2:

  8. #743
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    114
    polinaki δώσε τα φώτα σου. :smirk:

    Ο ένας λέει να το ζυμώσω, ο άλλος να το τρίψω :shocked2:... εγώ να το μαράνω :smirk: η click το τσιγάρισε :shocked2:, τι να το κάνω επιτέλους ?? (το σπανάκι πάντα μιλάμε). :starhit:

  9. #744
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    χααχαχχαχαχαχαχα Σιλκ είναι πολύ σχετικό το αν θα μαράνεις με λάδι στο τηγάνι το σπανάκι ή όχι,εγώ δεν το κάνω δεν μου αρέσει νιώθω πως γίνεται πολύ νια-νια μετά μέσα στην πίτα.Λοιπόν όταν λέω να το τρίψεις με λίγο αλάτι ,ρίχνεις λίγο αλάτι μέσα στο σπανάκι που έχεις κόψει σαν μαρούλι και ζούπα το με τα δάχτυλά σου όπως είπες ότι πλένεις ρούχα στην λεκάνη,μην το κάνεις λιώμα ε,να χάσει λίγο από τον όγκο του λέμε.,Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να στο περιγράψω καλύτερα!:question:


    υ.γ όπως κάνεις το σπανάκι,αν τύχει και πάρεις από την Λαική ή τον μανάβη άλλου είδους χόρτα (βλέπε,σέσκουλα,λάπατα,μυρώ νια,καυκαλήθρες κλπ ) κάνεις ακριβώς το ίδιο.Και να ξέρεις όσα πιο πολλά διαφορετικά είδη χόρτου θα βάλεις τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η πίτα.Τώρα σχετικά με το φύλλο είπες πως θα αγοράσεις αλλά ειλικρινά δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις από μόνη σου

  10. #745
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    εγώ τρελαίνομαι να φτιάχνω ομελέτα με κουνουπίδι (βέβαια το κουνουπίδι εγώ το τρώω και σκέτο νερόβραστο).Βράζω λίγο το κοουνουπίδι,al dente το βγάζω ρίχνω αλάτι-πιπέρι το αλευρώνω ελαφρά και το βάζω σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι,μόλις τηγανιστεί ελαφρά ρίχνω και τα αυγουλάκια από επάνω και γίνω πολύ μιάμ-μιάμ.Επίσης η ομελέτα γίνεται πολύ ωραία και με αγκινάρες τηγανητές ,στην γεύση αν δεν το ξέρεις δεν σου έρχεται στο μυαλό με τίποτα πως αυτό που τρως είναι αγκινάρα!

  11. #746
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    (ανοιξτε ομπρελες)

    1) για ποσο διαστημα μπορει ενα αβγο βραστο να διατηρηθει εκτος ψυγειου?

    2)ποση ωρα θελουν βρασιμο τα κουνουπιδι και μπροκολο ? οπως ειναι τα πλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα? κοβουμε-καθαριζουμε κατι?

  12. #747
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Το Πάσχα διατηρούνται για 10 μέρες άνετα τα βραστά αυγά πάντως

  13. #748
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    :shocked2: απιστευτο, τα πασχαλινα τα ειχα ξεχασει παντελως.

    αρα στανταρ 3 μερες μπορω να τα αφηνω εκτος ψυγειου

  14. #749
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    113
    Originally posted by click
    (ανοιξτε ομπρελες)

    1) για ποσο διαστημα μπορει ενα αβγο βραστο να διατηρηθει εκτος ψυγειου?

    2)ποση ωρα θελουν βρασιμο τα κουνουπιδι και μπροκολο ? οπως ειναι τα πλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα? κοβουμε-καθαριζουμε κατι?

    1)κάποτε είπα "έλα μωρέ, 2 μέρες είναι έξω, σιγά, μια χαρά...αποτέλεσμα? 2 εβδομάδες στο λοιμωδών με σαλμονέλα:shocked2:

    2)....δεν μπορώ να θυμηθώ είμαι ακόμα συντετριμμένη από την ανάμνηση της σαλμονέλας...:smilegrin:

  15. #750
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    113
    κλικάκι, η γιατρός εκεί μου είχε πει ότι είναι risky πάνω από 2 μέρες εκτός ψυγείου

Page 50 of 53 FirstFirst ... 404849505152 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •